Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 14:07:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
На колко години станахте МАМА (тати)?!
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
10
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: На колко години станахте МАМА (тати)?! (Прочетена 62210 пъти)
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Отг: На колко години станахте МАМА (тати)?!
«
Отговор #15 -:
ноември 10, 2008, 22:59:35 »
Aз не съм мама,и скоро няма да бъда-просто не съм готова или не знам и аз-не ме притеснява толкова бебето,колкото не съм сигурна че имам силата да се отдам на едно дете сега. Чувала съм единствено коментари,че ми отива и че както е тръгнало да гледам от време на време чужди бебета-аз свое няма да искам-и може би са прави донякъде,защото освен хубавите моменти виждам и 'лошите',факта че колкото и да не е твое когато трябва да го гледаш ,а не си в настроение няма на кого да го 'върнеш' ,виждам че трудно се гледа бебе и се учи за изпит<случвало ми се е и то с бебе което е толкова кротко,че повече от това не може пу-пу да не му е уроки> и т.н-просто виждам,че в момента колкото и гадно да прозвучи-бебето не е на дневен ред и няма да бъде поне до държавните изпити. Може би е малко трудно да ме разберете,но аз подкрепям това,че възрастта няма значение,няма и значени дали сте намерили правилният човек-важното е вие да смятате,че сега му е времето и ,че сте готови да носите отговорност за още едно създание. И не обръщайте толкова внимание на хората-познавам хора на 20 които не стават за родители,но познавам и такива на 27-29 ,които също не стават-годините не са предпоставка
. Колкото до фразата 'деца гледат деца'-това на някой до 17-18 години може да го кажат
.
Не живейте заради хорското мнение или някакви статистики-хората които ви обсъждат,на дали живеят заради чуждото мнение
«
Последна редакция: ноември 10, 2008, 23:04:40 от малката госпожица™
»
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #16 -:
ноември 10, 2008, 23:06:35 »
както повечето са казали и аз съм на мнение ,че няма значение възрастта. Много е глупаво , изказване от рода , "живей си живота", като че ли със сватбата или раждането на детето живота за нас спира. Напротив, предстои най-хубавото. Аз още не съм майка, но съм в клуба на бебеправещите, въпреки че съм на 29 г и може би една от най-възрастните във форума. Причината е че срещнах мъжа на живота ми когато бях 27 години. Лично аз съжалявам ,че се срещнахме по-късно, защото смятам ,че докато си по-малд по-лесно се гледат децата. А баща ми каза нещо преди няколко дни, над което доста се замислих. "Не си стара на 29 или 30 г, просто времето си минава и когато остаряваш време , което остава да им се радваш е малко."
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #17 -:
ноември 10, 2008, 23:24:06 »
Присъединявам се към мнението на Мири и това, което е казал нейния баща. Аз също съм на 29г. и съм кака на всички вас, но едно ще ви кажа, на 20,26 или на 36 важно е усещането вътре в теб. Не трябва да създаваш дете, защото годините си вървят, а защото наистина усещаш, че момента е дошъл. Аз съм в клуба на бебеправещите и знам, че един ден когато бебето стане, то ще стане, защото съм напълно готова да бъда майка, а не защото съм в този клуб.
Така, че мили момичета, ако сте готови и момчетата до вас също не се колебайте. Живейте за себе си, а не за хората. Ако знаете през тази една година, заради пътуванията на мъжа ми, колко са ме развеждали хорските приказки, ако живеех за тях сега нямаше да сме заедно.
Активен
Picolina
«
Отговор #18 -:
ноември 11, 2008, 00:45:24 »
Аз също станах мама на 27,забременях на 26,а се омъжих на 25.Може би и ние щяхме да сме родители по-рано,но обстоятелствата при нас бяха такива,че нямаше как да стане това по-рано.Но и не съжелявам,никога не сме избирали момента и не сме се питали готови ли сме или не.Когато двама се обичат дъъъъъълги годинни,нормално е да искат и да видят плода на своята любов.Така стана и при нас,и все си мисля,че ако не бяха две годишните ни раздяли (не по наша вина,просто така се случи) досега щяхме да гушкаме сигурно и второ дете
Активен
Rossistela
Баш Майстор
«
Отговор #19 -:
ноември 11, 2008, 09:42:09 »
Родих първата ни дъщеричка месец преди да стана на 26г.,а втората-живи и здрави ще се появи на бял свят сега,когато съм на 28.Нещата се случват толкова естествено,че последното,което има значение в случая е моята възраст
Всъщност,доста добре се получи,защото искаме третото с малко по-голяма разлика,т.е. когато съм на 33-4г
Етървичката ми роди първия си син на 20 и винаги е била страхотна майка,сега на 31г,в разцвета си,се радва на сладко новородено бебе-третият им син
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
Нашето сладурче Алекс :))
«
Отговор #20 -:
ноември 11, 2008, 09:57:23 »
Аз забременях на 26 и очакваме малкото съкровище на 9 май
Когато разбрах , че съм бременна без да сме го планирали се почувставах по-подготвена , зряла и искаща бебе от всякога!
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #21 -:
ноември 11, 2008, 17:03:29 »
Аз станах мама на 26 и половина години!!!
Активен
zuzanka
Сватбар
Имам си една принцеска .......
«
Отговор #22 -:
ноември 11, 2008, 21:31:48 »
Ами аз май съм най-възрастната мама тук. Родих дъщеричката си на 31 години. Забременях на 30 г., а на 17 ноември , т.е. след няколко дни ставам на 32 г. Исках и бях готова за бебче доста по-рано, но така се стекоха обстоятелствата, че се случи по-късно и то след само два месеца бебеправене. Малко съжалявам, че не стана когато бях по-млада, защото както е казал бащата на Мири наистина времето, в което ще им се радвам ( защото не мисля да оставам с едно, че ми се искат и три, но с мъжо нещо не можем още да се разберем по въпроса) е по-малко. Но да сме живи и здрави всички и това е.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #23 -:
ноември 11, 2008, 23:39:23 »
зузанка
и аз съм на 17-ти ноември
Активен
tanianikolova
Сватбар
на мама златото
«
Отговор #24 -:
ноември 12, 2008, 09:50:24 »
а аз родих на 25
Активен
КатиНка
«
Отговор #25 -:
ноември 12, 2008, 09:53:37 »
А аз все още не съм станала мама, но се замисляме по въпроса и догодина живот и здраве, ще опитаме
Ще бъда на 27-28
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
Сърцето ми се раздели на две....
«
Отговор #26 -:
ноември 12, 2008, 10:06:37 »
Аз станах мама на 25 години
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #27 -:
ноември 12, 2008, 10:07:09 »
Станах мама на сладко момченце на 23 години.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #28 -:
ноември 12, 2008, 10:11:55 »
Аз родих на 30години точно
Ще повторя упражнението след около 3 или 3 и половина години живот и здраве.
Спорен е въпроса дали има подходяща възраст за това, лошото е, че часовника тиктака а в БГ от 35г нагоре се води рискова бременност с повече изследвания, наблюдения и дъра бъра.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #29 -:
ноември 12, 2008, 10:37:11 »
Аз до скоро си казвах, че има време, но изведнъж ми стана нещо притеснено. Скоро ставам на 29, още не съм забременяла, но колкото и скоро да стане все на =>30 ще съм станала майка. Признавам си, че ме е яд, че по-рано не сме почнали с опитите и то особено като гледам, че мои съученички имат вече деца ученици. Преди ми се е струвало лудост, даже им се чудех защо не си поживеят и тогава.
Интересно ми е как сте почувствали, че сте готови и какво се е променило, за да се решите. Аз примерно, докато бях на 24 години все съм си мислела, че ако забременея задължително ще направя аборт. После изведнъж почнах да си мисля, че ако стане това - няма да направя и вече от 1-2 години искам дете със сигурност. Като цяло в живота ми не се е променило нищо кой знае какво - нито материално съм по осигурена /нещо, което спира много жени/, но явно жената в мен почва да се обажда
.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
10
Нагоре