Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 22:58:15

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4  (Прочетена 166926 пъти)
 
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #315 -: ноември 22, 2008, 12:48:00 »

Ето и една супичка от мен за обяд smile
Гучи ще стескам палци да ти сполучат милинките и ще чакаме снимки smile


* 2008_1122supa0001.JPG (73.41 KB, 400x300 - видяно 1826 пъти.)
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #316 -: ноември 22, 2008, 15:00:29 »

И аз искам да правя милинки... Обаче толкова трудно е да търсиш тук рецепта sad Дали няма някакъв начин да се обособят рецептите на отделно място, нещо като тефтерче само с рецепти.

Гучи, моля те, ако не те притеснява, пусни ми къде е рецептата на Дарлинг  Ashamed

Иначе след сватбата готви предимно Фабио. А аз само с епълня с угризения на съвестта badgirl Особено, когато майка му звъни по телефона и пита какво сме яли blush

Но за утре съм решила да правя сърми (за първи път ще ми е), а в момента Фабския прави паста с тон.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: ноември 22, 2008, 15:17:33 »

Ето я рецептата.Аз съм си я копнала на компа.
Сливенски милинки
За тестото:
едно пакетче мая
300 мл. хладка вода
около 500 гр брашно
1 суп лъжица олио ( аз добавих при замесването  и 1-2 лъжици масло)
Първо слагам маята с малко захар, 100мл хладка вода и една лъжица брашно. Като втаса я изливам в купата, която меся и добавям продуктите за тестото, като водата не съм я мерила с точност, а когато се офорими тестото, размесих с малко масло. Оставих да втаса. След това, с намазнени ръце оформям малки топчета (колкото орех) и редя едно до друго в тавата. Не трябва да има разстояние между тях, за да бухва нагоре. Пак оставям да втаса. През това време приготвям пастата за намазване
За пастата:
2 пълни супени лъжици брашно
1 пакетче масло
1 лъжица вода
1 яйце
щипка сол
Размесвам добре и след като наредените топчета втасат намазвам отгоре с пастата. Слагам да се пече в загрята фурна.
Няма начин да не стане
Аз добавих сирене в тестото, преди да почна да оформям топчета - около 300 гр, меко сирене, което доста добре се омеси. Иначе както писах сливенските милинки са само сладки.
След като се изпекат наръсвам обилно с пудра захар.
В оригиналната рецепта олиото в тестото е заманено със свинска мас, а  в пастата  мазнината изглежда така - 2/3 пакетче масло и 1 лъжица свинска мас, но моето вегетарианство не позволява това . Освен това пастата може да се направи и без яйце, тогава топчетата са отделят по ясно, а с яйцето се получава хрупкава коричка.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #318 -: ноември 22, 2008, 15:33:15 »

Много ти благодаря  give_rose

Някой от следващите дни ще ги пробваме и ние  good
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675



Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: ноември 22, 2008, 23:26:39 »

Гери,мекичките от готово тесто ли са или... pardon Изглеждат страхотно! smile
Аз днес правих пилешка супа,зеле на фурна с пилешко месце и кекс!
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 999


Консултант по кърмене към НКК


Моят сватбен албум

« Отговор #320 -: ноември 23, 2008, 16:36:07 »

 Здравейте, искам да ви питам кубчетата бульон могат ли с нещо да се заменят? Един мой колега, който е завършил химия ми препоръча да не използвам разтворими бульони, фиксове и т.н докато съм бременна, а пък аз доста ги използвах кубчетата, специално blush
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: ноември 23, 2008, 17:03:38 »

*Elle*, ами аз фиксове непрекъснато ползвам, а и пикантина , защо да не може?  huhhuh.gif
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: ноември 23, 2008, 17:28:24 »

Цяла седмица ги мисля тези сливенски милинки smile и чаках да дойдат почивните дни да направя, но уви - не остана време sad. Бях се сетила даже сутринта, че Гери ще прави и отново ми потекоха лигите  Oh my .... И само да те питам Гери - в колко стана, за да я направиш тази закуска?! Мъжът ти е истински късметлия! Добре, че моя не влиза тук smile!
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1317



Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: ноември 23, 2008, 18:15:39 »

GUCI , лигите ми изтекоха по тия твоите вкусотии  1tongue 1tongue 1tongue

Аз отивам да врътна един кекс , от моя си , който винаги правя и после ще ви го покажа  girl_wink
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #324 -: ноември 23, 2008, 20:01:53 »

Тази вечер направих греяно вино и мога да ви кажа, че за студените зимни вечери го препоръчвам ГОРЕЩО! Опитайте го и ще разберете защо  Wink

1 бутилка качествено червено вино
1 портокал нарязан на кръгчета
1 пръчка канела
2 карамфила
10 зърна черен пипер
4 зърна бахар
100-150г захар (в зависимост дали го обичате по-сладко)

ако ви е прекалено силно, може да добавите чаша вода.

Загрява се до кипване, но без да завира. След 5 мин се изключва котлона, като виното се оставя на него да постои още малко. Ако не го изпиете наведнъж може да го сложите в хладилника и да го загреете преди следващото сервиране.

Загрява, отпуска и напълва с щастие  Aviator

ПП. По същия начин за десерт се правят круши поширани във вино - в горния "сос" се варят цели обелени круши, на които е запазени дръжката. Сервират се горещи, с малко сос и топка ванилов сладолед (контрастът топло/студено дава специален вкусов ефект)
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #325 -: ноември 23, 2008, 23:09:10 »

Мацки добавих малко рецепти в новата темичка.Беше си изморително и доста огладнях от рецепетите.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: ноември 24, 2008, 11:39:29 »

Gucci, благодаря ти че си се потрудила за нас ! give_rose
Inaxastra напрови си ми прочела мислите с това вино. Аз от няколко дни само за това си мисля, но никога не съм правила. Снощи се поразрових малко и в нета и намерих доста интересни рецепти и няколко универсални съвета. Например че винота не трябва да завира, че ако се ползват цитруси да се слага само месестата част, без корите  и др. Намерих рецепти в които се добавя и друг вид алкохол, но аз първо ще пробвам само с вино и повече плодове. Ще споделя после какво е станало.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #327 -: ноември 24, 2008, 11:42:14 »

Това греяно винце сме го пили като студентка.Имаше една мадама дето като стане хладничко ни спретваше такова винце.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #328 -: ноември 24, 2008, 11:45:18 »

Това за корите не съм го виждала никога по френските рецепти  Hmmm
Иначе можеш да сложиш малко коняк. Но понеже аз не слагам не съм го писала  girl_haha
Пробвай го, много е ... опияняващо  Girl_hide
Ако не му слагаш вода става доста силно, някак си от топлината алкохола се изпарява и те удря в носа  pleasantry
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #329 -: ноември 24, 2008, 11:51:13 »

Непременно ще го пробвам, но май най-добре срещу почивен ден, че да не се излагам  много  star
А миналата седмица правих на мъжа си греяна ракия, защото беше прекарал 4 часа на студа да отключва колата  smile.
Що се отнася до корите аз също харесвам аромата им, те сигурно имат предвид да няма горичива жилка.
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines