Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 16:11:11
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4 (Прочетена 169799 пъти)
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #300 -:
ноември 20, 2008, 12:42:22 »
Аз сварявам картофите в едни зеленчуков бульон.След това пасирам картофите с миксер да станат на пюре.Добавям постепенно от бульона докато получа нужната гъстота.Добавям 1 заквасена сметана и връщам за малко на котлона.Понякога добавям и топено сирене.По принцип аз картофената супата я комбинирам с различни неща картофено-спаначена ,картофено-тиквена ,картофено -лучена.Сервирам с крутони и парченца запържен бекон.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #301 -:
ноември 20, 2008, 12:44:20 »
Много благодаря момичета за рецептите сега ще си направя една, че съм умряла от глад.А я да ви питам може ли да не слагам сметана или прясно мляко, че налли постя и ми е противо показно в момента.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #302 -:
ноември 20, 2008, 13:03:13 »
Ами просто я пропускаш сметаната.Хубаво е тогава ако постите разрешават малко масло или олио.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #303 -:
ноември 20, 2008, 13:06:45 »
Олио може, но не и масло и не може запържено, но аз не спазвам всичко на 100%. :offtopic:В смисъл, че запържвам някой неща, иначе нищо произлезнало от животно.А и часта с въздаржанието в леглото я пропускам
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #304 -:
ноември 20, 2008, 13:14:47 »
Ами олиото може да го сложиш при варенето на картофките.И после съвсем малко като пасираш картофите.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #305 -:
ноември 20, 2008, 13:28:20 »
gucci ето и няколко идейки за телешко
Винен кебап
* 1 кг свинско, телешко или говеждо месо от ябълката, бута, шола или плешката
* 1/2 ч.ч. (100 мл) мазнина
* 4-5 глави (250 г) кромид лук
* 1 бр. (50 г) моркови
* 1/2 глава (30 г) целина
* 1 с.л. (20 г) доматено пюре
* 1 с.л. (10 г) брашно
* 1 ч.л. (5 г) червен пипер
* 1 ч.ч. (200 мл) вино
* 1-2 бр. дафинов лист
* 5-6 зърна черен пипер
* сол
* магданоз
Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови. Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер. След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #306 -:
ноември 20, 2008, 13:29:51 »
Гювеч с ориз и месо
* 750 г свинско, телешко или овнешко месо
* 1 ч.ч. (200 г) ориз
* 1 глава (50 г) кромид лук
* 1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
* 5-6 бр. (500 г) домати
* сол
* черен пипер
Месото се нарязва на парчета, посолява се и се поставя в пръстен гювеч или тавичка заедно с мазнината. Пече се в средно силна фурна, като от време на време се разбърква. Когато месото се зачерви и поомекне, се прибавя ситно нарязаният лук, а малко по-късно се слагат доматите, обелени и нарязани на дребно. Полученият сос се разрежда с 3 ч.ч. топла вода и в него се слага почистеният и измит ориз. Гювечът се изважда от фурната, преди оризът да е поел всичката вода. Поръсва се с черния пипер и се покрива с кърпа, за да се задуши оризът.
Гювечът става много по-вкусен, когато месото е тлъсто. Тогава се взема 900 г месо и не се прибавя мазнина.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #307 -:
ноември 20, 2008, 14:01:08 »
Гери аз направих гювеч с телешко снощи.
Стана добре поне мъжа го хареса.
Първо сварих телешкото с черен пипер и дафинов лист.След това в дълбока тава(нямам глинен гювеч за съжаление) запържих лук, след което сипах част от бульона и сложих, нарязани картофи, чушка и полу-готовото месо.Когато почти стана готово прибавих и малко бурканче със зелен боб и доматен сос.Ако нямам такова под ръка слагам всякякъв вид зеленчуци намиращи се в къщи още с картофите.Сложих и от на Магги зеленчуците и го оставих да се запече.
Аз да благодаря пак за крем супите ви момичета аз я направих картофено-гъбена, че имам едни гъби тук дето само им се кумя.Мисля и крутони да сложа накрая, че обичам.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #308 -:
ноември 20, 2008, 14:12:48 »
Току що извадих милинките
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #309 -:
ноември 21, 2008, 14:21:42 »
Majcheto надявам се милинките да са ви харесали и кажи ти как ги направи.
А за тези които постят - никога не съм правила по време на пости, защото постя обикновенно около 20 дни, а тези Коледните май ще ги направя и по кратки НО ползвам една сметана, на която пише че е изцяло растителна - така че става за тези дни. Освен това съм запичала ястия с растителен кашкавал, защото суров много не ми допада. Ако се сетя още нещо ще пиша. Сега отивам да си видя ребърцата с ориз защото вече миришат
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #310 -:
ноември 22, 2008, 12:00:44 »
Май сте спрели да готвите.Ето аз какво сготвих днес за закуска
снощи вечеряхме баничка
и една салатка от карчелизирани бейби лукчета
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #311 -:
ноември 22, 2008, 12:02:14 »
За утре съм планирала милинките на Дарлинг за закуска.
винен кебап с телешко на Майчето за обяд
и цедено кисело мляко с плодове за вечеря
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #312 -:
ноември 22, 2008, 12:04:26 »
Малеее Гучи,както съм прегладняла и направо ми потекоха лигичките
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #313 -:
ноември 22, 2008, 12:12:54 »
Геренце
,я дай рецептата за лукчетата
Аз днес няма да готвя,имаме спагети за вечеря,а на обед ще ядем навън
. А за утре не знам
сигурно риба ще ядем
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
«
Отговор #314 -:
ноември 22, 2008, 12:17:34 »
Ами купуваш си малки лукчета.Ние в нашия край им викаме Балучка а тука във Варна им казват Арпаджик.Но да не са от най дребните.Чистят се лукчетата-голяма е играчка.Трябва да оставиш отгоре крайчето на лукчето-при тези лукчета то е бяло след като ги обелиш за да не се разпаднат.Слагаш олио в тенджерка и ги позадушаваш.Като са полу готови слагаш около две лъжици захар и бъркаш от време на време за да се кармелизират.То и сосчето което се е отделило е едно такова карамелено.Стават много вкусни но не трябва де прекалява с хапването защото си е тежка храна.
Аз много се притеснявам за милинките щото съм много скарана с месенето и по принцип ползвам готово тесто като правя пици или мекици.Така че Майче и всички дето месите сте ми големи фаворити.
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines