Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юни 04, 2024, 07:54:55

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4  (Прочетена 159070 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: ноември 16, 2008, 23:29:33 »

аз ги оформям и пека в гювечета тези гнезда.
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675



Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: ноември 17, 2008, 00:33:25 »

Гери,благодаря ти много за рецептата,като я пробвам-ще дам отзиви за нея. blum Колкото до сърцата-няма нужда да ми благодариш,нали трябва да си помагаме! Wink Междудругото,Гери,знаеш ли,че и аз правих сутринта мекици. girl_wink
А тази вечер опекох свински пържолки,извадихме малко туршийка,а аз си направих сух таратор и това беше вечерята! smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #242 -: ноември 17, 2008, 07:48:00 »

Ние днес ще хапваме лека спаначена супа.Много я обичаме  girl_wink
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: ноември 17, 2008, 09:08:17 »

Само да питам пак за тези каймени гнезда - някакви подправки слагате ли?
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: ноември 17, 2008, 09:15:21 »

Аз слагам черен пипер и кимион,въпрос на вкус и как обичате каймата да си подправяте pleasantry
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: ноември 17, 2008, 09:16:48 »

аз на гнездата им слагам подправка за кайма, универсална такава (обикновено Пикантина) и черен пипер
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675


Нашето сладурче Алекс :))


Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: ноември 17, 2008, 11:42:08 »

Аз вчера правих пица с фикса на Маги за спагети болонезе funnytooth funnytooth Ама стана страхотна , вече само така ще я правя girl_wink

За довечера имаме наденички с боб , а за десерт ще правя ябълков щрудел с бутер тесто smile
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: ноември 17, 2008, 11:55:46 »

А как се правят мекици  girl_impossible  и винен кебап?
Активен
Diavolitsa
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 373



« Отговор #248 -: ноември 17, 2008, 12:14:36 »

И аз се записвам в тази тема (крайно време е). Не съм мнооого по готвенето, но спрятам по нещо.
И аз искам рецептата за винен кебап и с какво месо се прави, че имам само пилешко. Иначе смятам да е това за вечеря + любимата ми картофена салата с кисели краставички.
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675


Нашето сладурче Алекс :))


Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: ноември 17, 2008, 13:28:52 »

Ами аз кебап правя с месо за готвене от билла.
Запържвам първо лука с месото ,нарязано на хапки , добавям и гъбки . Задушавам, като  добавям дом.пюре размито с водичка и 1/2 чашка червено вино. Прибавям сол, черен пипер, подправки по свой вкус ( пикантина, кубче бульон и т.н.) и 1 дафинов лист. Оставям на тих огън около 30-40 мин.
За гарнитура правя бял ориз smile
« Последна редакция: ноември 17, 2008, 13:41:49 от Luv4e » Активен
Diavolitsa
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 373



« Отговор #250 -: ноември 17, 2008, 13:33:04 »

Благодаря ти  give_rose. А я кажи за белия ориз варен ли е? Как го правиш?

Имам една ряпа. Кажете ми какво по-интересно да я направя.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: ноември 17, 2008, 13:38:13 »

Дяволица....кебапа може да е със всякакъв вид месо пилешко,свинско,телешко  smile
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675


Нашето сладурче Алекс :))


Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: ноември 17, 2008, 13:40:48 »

Благодаря ти  give_rose. А я кажи за белия ориз варен ли е? Как го правиш?

Имам една ряпа. Кажете ми какво по-интересно да я направя.

Ами да, само го сварявам. Зависи от ориза , на моя на опаковката пише , че е1:4.
1 чашка ориз с 4 чашки вода , на тих огън , внимаваш да не загори, че на мен редовно ми загаря като се разсея... diablo

Ето рецепта за мекици

500гр брашно
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 с.л.сода
1 ч.л.сол
1/2 кубче мая
 
Начин на приготвяне: Брашното се пресява и в него се прави кладенче, в което се разбъркват яйцето, киселото мляко, с предварително разтворената сода, солта и маята, разтворена в 1 ч.чаша топла вода. Омесва се средно меко тесто, което се оставя да втаса з а2-3 часа. След това се разточва, оформят се мекиици и се пържат в силно загрято олио...
Активен
Diavolitsa
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 373



« Отговор #253 -: ноември 17, 2008, 16:52:10 »

Благодаря ви, ще пиша утре как е станал. А може ли да ми дадете някаква идея за гювечета, ама да не се слага кренвирш (защото не ядем). С какво мога да ги направя и какви подправки се слагат?
Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: ноември 17, 2008, 17:52:47 »

Kiksi i gucci , благодаря за помоща. направих я по рецептата, само съм пропуснала това с меда. следващият път ще пробвам.
момичета как правите лещата? знам рецептата, но понякога се натъквам на интересни рецепти към обикновената за това питам. освен това имате ли рецепта за содена питка. нали идва Рождество. миналата година буйвлано я забърках и после къде месихме, къде стелихме... стана мазаница. тази година мисля да е представя по добре.
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines