Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 13:58:50

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4  (Прочетена 169760 пъти)
 
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: ноември 10, 2008, 12:01:36 »

Мисля, че в повечето по-големи магазини трябва да ги има (Фантастико, Била - от този род). Те са 6 или 8 мисля в опаковка - за Фино примерно се сещам, има и други марки. Обикновено аз успявам да събера пилето и гарнитурата в един плик - да не те излъжа, но май има и различни размери.  
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: ноември 10, 2008, 12:48:32 »

Момичета мисля да пека пиле цяло във фурната  smile
Идеи за рецепти?

Пиле върху бутилка с гарнитура задушени зеленчуци
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675


Нашето сладурче Алекс :))


Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: ноември 10, 2008, 13:25:47 »

Аз вчера правих соленки , милото вече ги изяде...  girl_impossible
Ако на някой му се занимава ще дам рецепта, супер стават girl_wink
За довечера пилешка супа ще готвя.
« Последна редакция: ноември 10, 2008, 16:46:19 от Luv4e » Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #108 -: ноември 10, 2008, 15:14:14 »

Момичета, какво представлява "върху сол" и "върху бутилка" ? blush
Вчера правих сладкиша с круши на Данитка, но тавата ми беше по-голяма и не ми бухна, а се разля по дължина на тавичката  pardon
« Последна редакция: ноември 10, 2008, 15:16:44 от Слънце » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: ноември 10, 2008, 15:30:37 »

Гучи и аз искам рецепта за това с бутилкаата.....
Слънце,а получи ли се сладкиша в крайна сметка?
Аз мисля да правя крем,но незнам как  laugh Най-накрая ще си направя нишесте с мляко и готово  pleasantry
Активен
elfina
Сватбар
***
Публикации: 154



Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: ноември 10, 2008, 15:51:05 »

Слънце, в тавичка слагам сол,колкото да покрие тавичката и отгоре поставям цялото пиле.Аз го овкусявам с пикантина за пиле в разтопено масло / или олио /. После печеш. Като се запече от едната страна- обръщаш.
 А скоро правих едно "пияно пиле", но то се пече нарязано.
« Последна редакция: ноември 10, 2008, 15:55:57 от elfina » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #111 -: ноември 10, 2008, 16:18:35 »

Гучи и аз искам рецепта за това с бутилкаата.....
Слънце,а получи ли се сладкиша в крайна сметка?
Аз мисля да правя крем,но незнам как  laugh Най-накрая ще си направя нишесте с мляко и готово  pleasantry

Данитка ,такъв крем мога да ти предложа един аз си го правя и за торти и без торти бърз и лесен е
« Последна редакция: ноември 10, 2008, 17:37:28 от juji » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: ноември 10, 2008, 16:32:16 »

Мятай го насам Жужи  girl_wink
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #113 -: ноември 10, 2008, 16:44:03 »

Дани, получи се сладкиша, но не е пухкав, а такъв тънък, но с крушите е много приятно  good
Активен
dantelina
Ентусиаст
**
Публикации: 52



Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: ноември 10, 2008, 17:00:53 »

Жужи и аз бих искала да видя рецептата за крема girl_wink
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #115 -: ноември 10, 2008, 17:43:12 »

Мятай го насам Жужи  girl_wink
Дани, ето едно бързо кремче ,това е перфекто за торта също .Можеш да си го направиш 2 цвята ,ако нямаш боя за готварски нужди  просто разделяш крема на две и в единия изсипваш сладко от ягоди разбиваш с пасатор и става два цвята и много вкусен с аромат на ягоди.Ето и единия крем

7 супени л.брашно
12 супени л. захар
половин пакетче масло
1 литър мляко и 4 яйца
Приготовление
1.  1 1/2 мляко+ захарта+ кравето масло го разтапяш на бавен огън .Можеш да добавиш есенция по желание. 2.  В ОТДЕЛЕН СЪД СЕ РАЗБИВАТ ЯйЦАТА ,ОСТАНАЛОТО МЛЕКО И БРАШНОТО ДОБАВЯТ СЕ НА ТЪНКА СТРУЯ КАМ ДРУГАТА СМЕС.И СЕ БЪРКА ДА НЕ ЗАГОРИ И ДА НЕ СЕ ПОЛУЧАТ ГРУДКИ.
Слагаш го в съответните купички ,аз лично винаги си го правя 2 цвята.

А понякога приготвям крема така,пак процедурите са същите ,НО в една тенджара карамелизирам захар оставям я да изстине и когато съм приготвила вече1 точка  и съм добавила 2 точка от горната рецепта разбивам до еднородна смес на бавен огън после прехвърлям в тенджарата с карамелизираната захар,но на водна баня и бъркам до сгъстяване.Карамела се разтапя и придава страхотен нежен вкус на крема.Да *THUMBS*но съм го обяснила добре ако не ще ти го напиша подробно на лични
« Последна редакция: ноември 10, 2008, 17:53:10 от juji » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: ноември 10, 2008, 21:51:49 »

Гучи и аз искам рецепта за това с бутилкаата.....
Лесно е .Взимаш една бутилка стъклена от бира.Измиваш пилето и го намазваш с олио и подправка за пиле и го нанизваш на бутилката.В шишето сипваш до половината вода олио и подпаравки.Отдоле в тавата слагаш картофки и други зеленчуци и съвсем малко вода и олио.Пилето се изпича много хубаво така а и става крехко защото водата в шишето ври и парата прави пилето крехко.Колкото повече подправки сложите по вкусно става.

Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675



Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: ноември 10, 2008, 22:40:10 »

Гери,аз също бих се възползвала за пилето,че никога не ми е било ясно как става!Благодаря! give_rose
Аз направих тази вечер пилешка супичка,пилешка кавърма в омлет и зелена салатка.Беше много вкусно! *THUMBS*Ето и снимчица:
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #118 -: ноември 10, 2008, 23:06:13 »

Pisetata 
 
ето това са моите най любими чиний,ама мъжа ми не дава и дума да става да купувам повече чиний ,имам 3 сервиза nea.В интерес на истината и трите не ми харесват особено защото са подарък и имам ВЕТО на купуване на чиний.Иначе си се справила чудесно
Bravo Bravo Bravo
« Последна редакция: ноември 10, 2008, 23:07:49 от juji » Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: ноември 11, 2008, 09:45:09 »

Жужи направих крема,но нещо май не се получи  nea
Малко брашнен ми идва на вкус,все се чудя не прекалих ли с брашното?
Мъжо ми вика,че има вкус на тесто за кекс преди да го сложа да се пече  blush Е ще си го хапнем пак,ама къде обърках или той има такъв вкус?
Гучи мерси за рецептата следващия път ще я пробвам,че вчера нямаше как да я изчакам и аз си измислих и стана вкусно  good
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines