Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 25, 2024, 16:25:27

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4  (Прочетена 169594 пъти)
 
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: ноември 05, 2008, 13:39:59 »

Голям късмет - намерих оригиналната рецепта и ще ви я напиша както трябва!  bouncinggirl
Печен праз с кашкавал и шунка
Необходими продукти:
8 средни парчета праз (големината на парчетата е около пет пръста - колкото нарязаната на квадрати шунка, по рецепта трябва да са посварени, но според мен е достатъчно да се попарят, например в микровълнова)
8 квадратни парчета шунка (може и друг вид месен специалитет - например с тънко нарязано прошуто би станало също много добре)

За соса:
25г масло
25г брашно
250мл мляко
1 лъжица дижонска горчица
сол и прясно смлян черен пипер
25г настърган Пармезан, Грюер или Чедър (или какъвто и да е кашкавал - аз го правя със съвсем обикновен кашкавал)

Приготвяне на соса - стопете маслото, прибавете брашното и разбийте добре с дървена лъжица. Сипете малко мляко и разбивайте докато се поеме. Така постепенно прибавете на етапи всичкото мляко. Накрая прибавете горчицата. Подправете със сол и млян черен пипер. Накрая прибавете сиренето и бъркайте докато се стопи. (Ако използвате обикновен кашкавал го сложете настърган на края и не чакайте да се стопи.

Подсушете праза, овийте всяко парче праз в парче шунка и подредете в малка тавичка един до друг. Изсипете соса отгоре и поръсете с още кашкавал.
Печете за 30 минути докато се зачерви.


Да ви е вкусно! На мен много ми харесва тази рецепта, идеална е за предястие и е много лесна.  Wink
« Последна редакция: ноември 05, 2008, 14:18:31 от svetli » Активен
dantelina
Ентусиаст
**
Публикации: 52



Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: ноември 05, 2008, 13:50:34 »

благодаря ти svetli give_rose
ще я пробвам
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: ноември 05, 2008, 13:53:39 »

Това ще го пробвам задължително довечера.Мацки някой ми беше дал рецептата за празеник.Забравила съм кой беше но искам горещо да му благодаря защото е страшно вкусен.
Стискайте ми палци в събота ще правя спаначената торта и ще я правя със сладко ото боровинки.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: ноември 05, 2008, 13:57:26 »

Гучи  blush Ashamed Ashamed Ashamed аз бях с всичките тези рецепти. Радвам се, че ти е харесал празеника. Дано ти хареса и днешната ми рецепта. От едно от любимите ми кулинарни предавания е - "Ежедневна кухня". Много ми е любопитна и на мен тортата със спанак, така че ще чакам с нетърпение резултата.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: ноември 05, 2008, 14:08:40 »

Само да питам нещо за тази рецептичка

Соса мога ли да го направя с готов сос бешемел и да добавя пипера и кашкавала и къде се слага горчицата че тя нещо ми липсва в картинката.

Аз мисля да го пробвам с бекон.

Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: ноември 05, 2008, 14:16:32 »

Как няма да ти липсва, като и аз съм забравила да напиша, слага се накрая в соса, след всичкото мляко и преди сиренето. Сега ще го коригирам.
Не съм пробвала с готов сос бешамел, но предполагам, че пак става. Единствено при него трябва да се внимава със солта, да не стане пресолено.
С бекон ще стане супер!
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: ноември 05, 2008, 14:41:38 »

Светли страхотна рецепта!! Теб трябва да те вземат за рекламно лице на ПРАЗ!!! Аз довечера ще правя пържени кюфтете с картофена салата, и зелена салата и варени яйца със сос от майонеза и кисело мляко, ще ни идва кума на гости!
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: ноември 05, 2008, 17:59:43 »

Гери идеята ти е супер !!! smile или да се обработят старите теми и да останат само рецептите без коментарите по тях !!!! smile

вчера готвих свинско с картофки и броколи със сирена !!!
утре ще правя дроб по селски !!!! 
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #68 -: ноември 05, 2008, 22:35:05 »

Жужи, ще обясниш ли по-подробно за гарнитурата ти?

Слънце ,ето ти обещаните снимки от подготовката на пошираните яйца.Едното е със кашкавала другото е без ,в процес на подготовка ,
а на третото гнездо още не съм направила нищо


 

накрая станаха страхотно вкусни
Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: ноември 06, 2008, 10:00:54 »

Голям късмет - намерих оригиналната рецепта и ще ви я напиша както трябва!  bouncinggirl
Печен праз с кашкавал и шунка
.....
аааа страхотна идея. svetli ще ти пробвам рецептата обезателно.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: ноември 06, 2008, 10:18:59 »

Жужи много ми хареса рецептата ти и ще гледам да я пробвам скоро, че другата седмица като започнат постите... няма да има кога до Коледа. Тогава ще ви питам за постни манджиджки.
Теа дано ви хареса! У нас всички го харесаха.
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: ноември 06, 2008, 11:04:59 »

Аз днес за обяд правя гювечета във фурната, а към тях ще има салата с праз и зеле, моркови и майонеза  Torte
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 649


Just a Wife


Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: ноември 06, 2008, 18:08:40 »

Момичета, искам да ви питам ,вие слагате ли брашно в тия торбички за печене?? crazy
Гледам че на опаковката пише че трябва да се "обрашни", та затова Ви питам..
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: ноември 06, 2008, 21:19:20 »

Аз не слагам брашно в пликовете за печене.
Днес моя мъж ми готви страхотен огретен по някаква негова рецепта.Стана страшно вкусно.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 8604


·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·


Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: ноември 06, 2008, 21:37:41 »

Аз днес готвих за вечеря риба във фолио на фурна със задушени броколи и домати с пикантина във микровълновата, стана бързо, лесно и вкуснооо!!!

Ох, не ми остава време за по-завъртяни манджички sad
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines