Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 10, 2024, 10:22:36
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
След сватбата
>
Сватбата на...
> Тема:
Сватбата на Miravarna - 6.09.2008
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
9
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата на Miravarna - 6.09.2008 (Прочетена 34156 пъти)
KlaraFina
Баш Майстор
Отг: Сватбата на Miravarna - 6.09.2008
«
Отговор #30 -:
август 21, 2008, 23:13:04 »
За букета мога да ти споделя пресния ми опит, хубаво е да се връзва с цялостната концепция на сватбата. Аз също имах резервен вариант с бели орхидеи, бял букет отива на всякаква сватба, но при положение, че залагаш на цветна украса, личното ми мнение е, че букета ти трябва да е в гамата на сватбата.
Аз си поръчах букета при флариската, която ще прави цветната аранжировка на цялата сватба, така, че дори и да не е точно това, което си представям, поне всичко ще е в един стил.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #31 -:
август 21, 2008, 23:16:17 »
Клара Фина, май си права и аз клоня повече кам цветния,т.к не искам да се отклонявам от стила.А и говорих с фотографа,той ме посъветва,че белия се губи малко по снимките и за предпочитане е цветния. А и аз държа букета ми да е с дръжки,а не както ги правят обикновенно с една поставчица,забравих как точно се нарича.Може ли да те помоля да покажеш снимка на избрания от теб букет?
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
«
Отговор #32 -:
август 22, 2008, 07:59:34 »
Оп я и аз да се включа в дискусията- според мен букета задълйително цветен (по изброените от вас причини)
А за украсата на ресторанта- според мен той е достатъчно тежък и изискан, за се претрупва с какви ли не неща, и мисля че тая семпла украса дето си избрала ще седи супер!
Честито книжкааа!
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #33 -:
август 22, 2008, 08:43:54 »
Отидох с един куп снимки на букети, според приятеля ми, всичките еднакви. Това беше добре, защото означаваше, че ще схванат какво искам. Като си говорих с флориската, някак си от самосеабе си стана ясно кой ще е букета. Много е важно да го обсъдиш с флофиската, защотото много от снимките са обработени, много от цветята се внасят от чужбина и няма гаранция, че ще има точно такива за този ден. Осван това, те имат опит и знаят кое цвете как стой в букета и с каво се съчетава.
Мадамата беше правила подобен на моя букет скоро и знаеше точно какво има в него...
Каза, че снимката е доста обработена и цветовете са по-бледи от действителния. В него има 7-8 вида цветя в оранжево екрю гамата.
Част от букетите, с които се разнасях из цветарниците, ги има в галерията ми, а това е букета, на който се спрях.
Много важно, букета е препоръчително да се поръча около 2 седмици по-рано, защото както казах повечето цвятя са вносни.
«
Последна редакция: август 22, 2008, 08:46:52 от KlaraFina
»
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #34 -:
август 22, 2008, 19:24:37 »
Красунка, мнго ти благодаря
Да права си,че ъкрасата ми ще е доста семпла,не искам да стане кич.
Клара Фина, разбирам те добре.Сега ме притесни с тези 2 седмици предварително,4е то аз се прибирам 6 дни преди сватбата
.Букета,който си избрала е чудесен,значи все пак си се спряла на екрю,а не в оранжево.
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #35 -:
август 22, 2008, 19:45:03 »
Хайде и аз - на всяка манджа мерудия
Аз съм за цветния букет, и то съчетан с цветовата гама на сватбата
Вярно, че младоженците не били част от украсата, ама поне цветово трябва да се вързват нещата.
Например при мен - слънчогледите са като тема навсякъде, ама не ги исках за букет, някак грубо ми стоят (да ме извинява Краси, нейният букет е прекрасен, но не бих го избрала за себе си, исках някой по-нежен), затова си избрах жълто-оранжев букет - хем да се вързва с идеята за слънчогледите и аксесоарите от цветя, с които се бях "окичила", хем с оранжевата риза на младоженеца, хем с жълтият цвят като основен на сватбата.
Освен това понеже роклята ми е тип "по-небрежна", затова исках и букетът ми да изглежда така, все едно съм го набрала от някоя градинка, т.е. небрежен, мисля, че флористката горе-долу ме е разбрала.
Т.е. смятам, че и с роклята трябва да се съобрази.
И последно - и аз не исках въпросната пластмасова дръжка, микрофон се нарича, и само тя струва 16 лв., отделно ти взимат за букета, но при мен проблемът не беше в цената в случая, а че не ми харесва.
По идея на флористката дръжките бяха увити в зелено листо, а то - увито в бяла сатенена панделка.
КлараФина, флористката на "Диаманти" ли ще ползваш?
Аз ползвах тяхната.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #36 -:
август 22, 2008, 20:04:51 »
Благодаря на всички ви за мненията,оценявам ги!Радвам се,че намирате време да се спрете и в моята темичка:)
Да ви се похваля:) Ние вчера празувахме 6 месеца семеен живот.Мъжът ми се прибра с букет от червени рози и бутилка шампанско:) Допълнение бяха свещите,както и ягодите към пенливата течност:)
То при нас поводи да иска човек
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #37 -:
август 22, 2008, 21:01:56 »
Браво Мира! Какъв мъж, бе! Все така да те глези и да си намирате поводи непрекъснато да празнувате!
За букета - може би Кларафина е права, но тя е избрала букет с много различни цветя и може би ги няма по всяко време. Ако подбереш такъв, в който цветята да са български, не ти трябват 2 седмици. Аз поръчах и букета, и украсата 4 дни преди сватбата. Най-добре е да говориш с флористката, на която си се спряла сега предварително, за да обсъдите тя до какви цветя има или няма достъп в такъв период от време.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #38 -:
август 22, 2008, 21:10:45 »
Благодаря ти Ели !
Да мъжът ми е злато
Така е човек трябва да си намира хубави поводи и да празнува,че живота и без друго си лети и е кратък.
Да аз не съм говорила с флористката още,мислех като се прибера да посетя няколко цветарски магазина из Варна,те са уж реномирани,надявам се и нивото на работа и обслужване да е на високо ниво и да успеят да ми направят букет.Да си призная съм се спряла на 2 букета. те са в галерията ми.Единия е червен,аз мисля да го комбинирам в оранжево-червената гама,какъвто е и стила на сватбата.Мисля да се състои от гербери и рози,не мисля, че тези цветя са кът,напротив даже са банални:) Но да се надявам ,че всичко ще се подреси
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #39 -:
август 23, 2008, 23:00:26 »
Мила, честита тема
Много ми харесват всичките ти снимки в галерията, приготовленията вървят повече от добре при теб
Много красиви неща си насъбрала, сигурна съм, че ще бъде чудесна сватба, ще следя с интерес
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #40 -:
август 26, 2008, 02:14:02 »
Ето ме
Започвам с отчета от изминалите дни. 3ри дни се занимавах да правия scrapbook за нас двамата.Мисля,че се получи добре(правя го за първи път ),ще ви сложа една снимка да го видите в галерията ми.Днес започнах да правя късметите за хвърляне,първо мислих да си ги купя от бг директно,но после реших,че ще е хубаво да са ми в тон с другите неща и сега съм в процес на правенето им. Купих фенерите за градинското парти.Мисля да ги закача по дърветата из двора,откраднах си идейката от интернет:)Взех и 6 мънички вещничета 3 червени и 3 оранжеви за нашата маса.Останалата украса ще се прави в България от жената,която ми помага с декорацията в ресторанта.
Днес след като видях на Ина букета от бг сватбата,категорично взех решение,че моят ще е в оранжево-червената гама:)
Вече имаме и резервирана кола(ще сложа и нейна снимка). От тук това успях да сторя,сега ме чакат приготовленията на родна земя.
Започнах да си стягам багажа и се чудя кое къде да сложа :)Малко съм нервна вече,всичко наближава и полета ми и олелията и май ме обвзема предсватбената треска
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #41 -:
август 26, 2008, 07:29:02 »
Момичета бихте ли ми казали каква е бройката на късметчетата за хвърляне??
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #42 -:
август 26, 2008, 08:09:54 »
Много красиви нещица -
!!!
Бройката на късметчетата уж трябвало да е нечетно число, най-близко до годините на булката.
Аз го спазих това - аз съм на 28, направих си 29 (т.е. 30, защото си оставих едно за спомен
, а 29 бяха за хвърлянето) и кумата едва успя да хвърли всичко, но според мен няма значение.
Ако искаш го спазвай това поверие, ако не искаш - недей.
Но според мен няма смисъл да са прекалено много.
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #43 -:
август 26, 2008, 08:32:30 »
Мира поздравления разгледах нещата ти в галерията - страхотни са направо съм възхитена
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #44 -:
август 26, 2008, 19:22:51 »
Kiksi, много ти благодаря за уточнението,беше ми важно.Аз съм си направила 30,но и аз като теб ще си оставия едно за спомен
Силвет,мерси и на теб за мнението,радвам се че нещата ти харесват.
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
9
Нагоре