Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 10:44:15

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 2 част  (Прочетена 162715 пъти)

rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #180 -: декември 17, 2009, 12:04:19 »

Според мен повечето младоженци избират съвсем традиционни менюта, съобразени със събитието все пак. Не знам какви традиционни предястия и ястия трябва да се поръчват - все пак това е сватба, не мисля, че зелен боб и мусака са подходящи, или някоя яхнийка  blum...
Активен
melusina
Ентусиаст
**
Публикации: 130

Коя е думата с 4 букви, която се пише с 5 грешки?

« Отговор #181 -: декември 17, 2009, 18:00:21 »

Благодаря ви за мненията! Ще търсим решение, което е някъде по средата - предястието да се възприеме нормално от стомасите на повечето гости (т.е. все пак да е близко до българската кухня по вкус), но и да е по-интересно като концепция. Освен това ми се ще да се съобразим и с това, че има хора, които не консумират пържено поради здравословни причини, че не всички обичат гъби и т.н.
Идеята за палачинките обаче ми допада  good. Или пък някакъв вид рулца...
« Последна редакция: декември 17, 2009, 18:06:21 от melusina » Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: декември 18, 2009, 12:15:28 »

При нас салатата беше достатъчно голяма и за това предястието беше изключено предварително от менюто.  Като предястие ми харесва - пурички от филе пълнени с крема сирене, пурички от кашкавал пълнени с крема сирене (вариант за вегетарианци). Домат пълнен с кътък. Могат да се измислят доста неща, които да изключат пърженето.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
Публикации: 745

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: декември 19, 2009, 10:20:42 »

Май не съм се включвала в тази темичка smile ето и нашето меню:
- комбинирана салата, понеже на писето родата са ракиджии, а и бяха много повече от моята рода, решихме салатата да е огромна - домати, краставици, по топка руска и млечна салата, печена чушка, зеле, малко варена царевица, грах, сиренце, маслинки
- предястие - палачинка с пилешко филе, гъбки, кисели краставички и сметана
- основно - заложихме на стандартното, защото познаваме гостите си: свинска вратна пържола, пилешко шишче, кебапче, кюфте и за гарнитура печена чушка и пържени картофки
- мезе: луканка, кашкавал и сирене
- ядки: бадеми, фъстъци, лешници
- десерт: сватбена торта
- алкохол: ракия, уиски, бяло и червено вино, бира
- безалкохолно: мин. вода и продукти на Кока Кола.
- филийки хляб
Съветът ми е да си предвидите поне по 1.5 л мин. вода на човек, че хората от толкова много ритуали, така бяха ожаднели, а и от играенето на едно 10-минутно хоро, така се ожаднява smile

Може на някой менюто да му се стори тривиално, но всичко е било много вкусно по думите на гостите и повечето гости си хапнаха всичко smile
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: декември 19, 2009, 19:20:27 »

Тривиално или не, Мерилен, важното е да е прясно и вкусно good И ако ястието го изисква, топло.
Друг е въпросът, че на всички гости ще е трудно да се угоди. Все пак вкусовете са най-различни.
Ако преобладават млади гости, не би било проблем да се поекспериментира. Ако е обратно - тогава може да се акцентира върху по-стандартните ястия.
Затова, премерена "екстравагантност" в избора и мъничко въображение, колкото да се запомни, че това не е просто вечеря в ресторант, и всичко ще е оки blum
Активен
elitzza
Ентусиаст
**
Публикации: 83

« Отговор #185 -: януари 10, 2010, 22:51:34 »

Ние заложихме на голяма салата (май беше овчарска), предястието го прескочихме, основното беше скара и комбинирана гарнитура, имахме мезета, ядки, торта. Ракия, уиски, вино, бира, безалкохолно, минерална вода.  Аз лично не съм фен на предястията, защото хората в началото са гладнички и омитат салатата и предястието и после основното остава. За това прескочихме предястието и имахме мезета и ядки те вървят :)А минерална вода е добре да се предвиди повечко, особено лятото smile Иначе е ясно, че не може да се угоди на всички гости ние вкъщи като се храним все има някой дето нещо не му харесва, какво остава за 100 човека smile
Активен
Violet
Професор
Публикации: 302

ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com

« Отговор #186 -: февруари 15, 2010, 12:42:31 »

Pachoran е права, че понякога гостите консумират по сватбите неща, които опитват за пръв път, но аз не намирам лошо в това. По принцип съм много консервативна по отношение на нещата, които хапвам в ресторанти, но пък скоро бях на сватба, на която имаше коктейл с всевъзможни хапки, с различни комбинации и от сирена, и от салати, и от месо, от които останах изключително очарована. Зяпайки в нета се сетих да ви попитам бихте ли били склонни например да предложите И суши като вид разнообразие ако разбира се има поднасяне под формата на коктейлни хапки?

Активен
bubka
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: февруари 15, 2010, 14:26:48 »

Violet, аз лично бих предложила и суши, ако "почерпката" на сватбата е в коктейлен вид.
Също и ако цялостното меню е ориентирано към присъствието на морски дарове в него. Дори, за една сватба в ресторант на брега на морето го намирам за много стилен избор.

Факт, е че доста хора може и да не са го опитвали преди това, има и хора, които не харесват като цяло такава кухня, но ако успеем да преценим достатъчно добре гостите си и решим, че можем да "рискуваме" - мисля, че би било интересно и уместно. Освен това, има и достатъчно голямо разнообразие, дори и суши без риба в него - така, че да има за вкуса на всеки  good
Активен
Fenix
Професор
Публикации: 424

Идеееее пролет! :))))

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: февруари 15, 2010, 14:36:59 »

На нашата сватба предястието беше чушка бюрек и тиквичка бюрек, беше много вкусно и няколко гости споделиха, че им е харесало. Разбира се, не всеки обича зеленчуци, затова имаше и мезета и ядки отделно. Но предястието беше освен вкусно, и топло поднесено- грижа на ресторанта си е как ще го направи и мисля, че един уважаващ себе си ресторант все трябва да има опции  pardon Поне нашия ресторант, който не беше коооййй знае какъв велик или голям, се представи на ниво girl_wink
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: февруари 22, 2010, 15:32:41 »

Момичета, за края на май по 3 бутилки от 330 мл минерална вода  и по 2 безалкохолни дали е ок?
Че днес ще ходим в ресторанта да уговаряме и засега мисля да поръчаме по три на човек....
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #190 -: февруари 22, 2010, 15:37:41 »

velvet , за мен си е напълно наред количеството и съотношението  good
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: февруари 22, 2010, 20:24:17 »

Тъкмо се върнахме от ресторанта и да ви кажа какво ще е нашето меню след дегустацията:

Салата - овчарска 450 гр
Предястие - Кордон бльо (пилешко бон филе, шунка и кашкавал, завити във фини точени кори) - 200 гр
Основно ястие - Пилешко филе със сушени домати и соево-сметанов сос, поднесено с печени зеленчуци - 400 гр
Мезета - пастърма, хамон и филе елена - 50гр / човек
1 питка (50 гр) на човек

Напитки:

Ракия и вино от нас
Безалкохолни - 2 броя на човек
Минерална вода - 1.5 л на 4 души
Водка, уиски за сметка на 50те грама ракия, които фигурират в менюто.

Десерт - мини тортичка за всеки

Горе долу излиза по 37 лв на човек.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #192 -: февруари 22, 2010, 20:28:55 »

Bravo velvet !!! Страхотно съотношение на качество с количество. Но съм ти сърдита  bad Да разказваш за такива вкусотии и да събуждаш апетита по това време  Wink
Активен
bubka
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: февруари 22, 2010, 20:36:11 »

velvet, тази вода - 1,5л на 4 човека според мен ще е малко. Видях, че преди това си писала за 3 малки бутилки на човек - отказахте ли се от този вариант?
При нас водата беше по 1л/човек предвидена (макар и края на юни) и се изпи всичката  good
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: февруари 22, 2010, 20:58:00 »

Бубка, не че се отказахме, но толкова поръчахме, като предварителна заявка. Уговорката и с управителката е да се поръчва спокойно и от гостите след това. Знам, че е малко, просто за да не трупаме много бутилки по масите още в самото начало. Така или иначе сме предвидили по 3-4 лв отгоре на човек - за вода, кафе или нещо друго.
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: