Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 12:20:41
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбено меню - 2 част
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбено меню - 2 част (Прочетена 162727 пъти)
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
Отг: Сватбено меню - 2 част
«
Отговор #180 -:
декември 17, 2009, 12:04:19 »
Според мен повечето младоженци избират съвсем традиционни менюта, съобразени със събитието все пак. Не знам какви традиционни предястия и ястия трябва да се поръчват - все пак това е сватба, не мисля, че зелен боб и мусака са подходящи, или някоя яхнийка
...
Активен
melusina
Ентусиаст
Публикации: 130
Коя е думата с 4 букви, която се пише с 5 грешки?
«
Отговор #181 -:
декември 17, 2009, 18:00:21 »
Благодаря ви за мненията! Ще търсим решение, което е някъде по средата - предястието да се възприеме нормално от стомасите на повечето гости (т.е. все пак да е близко до българската кухня по вкус), но и да е по-интересно като концепция. Освен това ми се ще да се съобразим и с това, че има хора, които не консумират пържено поради здравословни причини, че не всички обичат гъби и т.н.
Идеята за палачинките обаче ми допада
. Или пък някакъв вид рулца...
«
Последна редакция: декември 17, 2009, 18:06:21 от melusina
»
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #182 -:
декември 18, 2009, 12:15:28 »
При нас салатата беше достатъчно голяма и за това предястието беше изключено предварително от менюто. Като предястие ми харесва - пурички от филе пълнени с крема сирене, пурички от кашкавал пълнени с крема сирене (вариант за вегетарианци). Домат пълнен с кътък. Могат да се измислят доста неща, които да изключат пърженето.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #183 -:
декември 19, 2009, 10:20:42 »
Май не съм се включвала в тази темичка
ето и нашето меню:
- комбинирана салата, понеже на писето родата са ракиджии, а и бяха много повече от моята рода, решихме салатата да е огромна - домати, краставици, по топка руска и млечна салата, печена чушка, зеле, малко варена царевица, грах, сиренце, маслинки
- предястие - палачинка с пилешко филе, гъбки, кисели краставички и сметана
- основно - заложихме на стандартното, защото познаваме гостите си: свинска вратна пържола, пилешко шишче, кебапче, кюфте и за гарнитура печена чушка и пържени картофки
- мезе: луканка, кашкавал и сирене
- ядки: бадеми, фъстъци, лешници
- десерт: сватбена торта
- алкохол: ракия, уиски, бяло и червено вино, бира
- безалкохолно: мин. вода и продукти на Кока Кола.
- филийки хляб
Съветът ми е да си предвидите поне по 1.5 л мин. вода на човек, че хората от толкова много ритуали, така бяха ожаднели, а и от играенето на едно 10-минутно хоро, така се ожаднява
Може на някой менюто да му се стори тривиално, но всичко е било много вкусно по думите на гостите и повечето гости си хапнаха всичко
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #184 -:
декември 19, 2009, 19:20:27 »
Тривиално или не,
Мерилен,
важното е да е прясно и вкусно
И ако ястието го изисква, топло.
Друг е въпросът, че на всички гости ще е трудно да се угоди. Все пак вкусовете са най-различни.
Ако преобладават млади гости, не би било проблем да се поекспериментира. Ако е обратно - тогава може да се акцентира върху по-стандартните ястия.
Затова, премерена "екстравагантност" в избора и мъничко въображение, колкото да се запомни, че това не е просто вечеря в ресторант, и всичко ще е оки
Активен
elitzza
Ентусиаст
«
Отговор #185 -:
януари 10, 2010, 22:51:34 »
Ние заложихме на голяма салата (май беше овчарска), предястието го прескочихме, основното беше скара и комбинирана гарнитура, имахме мезета, ядки, торта. Ракия, уиски, вино, бира, безалкохолно, минерална вода. Аз лично не съм фен на предястията, защото хората в началото са гладнички и омитат салатата и предястието и после основното остава. За това прескочихме предястието и имахме мезета и ядки те вървят :)А минерална вода е добре да се предвиди повечко, особено лятото
Иначе е ясно, че не може да се угоди на всички гости ние вкъщи като се храним все има някой дето нещо не му харесва, какво остава за 100 човека
Активен
Violet
Професор
ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com
«
Отговор #186 -:
февруари 15, 2010, 12:42:31 »
Pachoran е права, че
понякога
гостите консумират по сватбите неща, които опитват за пръв път, но аз не намирам лошо в това. По принцип съм много консервативна по отношение на нещата, които хапвам в ресторанти, но пък скоро бях на сватба, на която имаше коктейл с всевъзможни хапки, с различни комбинации и от сирена, и от салати, и от месо, от които останах изключително очарована. Зяпайки в нета се сетих да ви попитам бихте ли били склонни например да предложите И суши като вид разнообразие ако разбира се има поднасяне под формата на коктейлни хапки?
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #187 -:
февруари 15, 2010, 14:26:48 »
Violet
, аз лично бих предложила и суши, ако "почерпката" на сватбата е в коктейлен вид.
Също и ако цялостното меню е ориентирано към присъствието на морски дарове в него. Дори, за една сватба в ресторант на брега на морето го намирам за много стилен избор.
Факт, е че доста хора може и да не са го опитвали преди това, има и хора, които не харесват като цяло такава кухня, но ако успеем да преценим достатъчно добре гостите си и решим, че можем да "рискуваме" - мисля, че би било интересно и уместно. Освен това, има и достатъчно голямо разнообразие, дори и суши без риба в него - така, че да има за вкуса на всеки
Активен
Fenix
Професор
Идеееее пролет! :))))
«
Отговор #188 -:
февруари 15, 2010, 14:36:59 »
На нашата сватба предястието беше чушка бюрек и тиквичка бюрек, беше много вкусно и няколко гости споделиха, че им е харесало. Разбира се, не всеки обича зеленчуци, затова имаше и мезета и ядки отделно. Но предястието беше освен вкусно, и топло поднесено- грижа на ресторанта си е как ще го направи и мисля, че един уважаващ себе си ресторант все трябва да има опции
Поне нашия ресторант, който не беше коооййй знае какъв велик или голям, се представи на ниво
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #189 -:
февруари 22, 2010, 15:32:41 »
Момичета, за края на май по 3 бутилки от 330 мл минерална вода и по 2 безалкохолни дали е ок?
Че днес ще ходим в ресторанта да уговаряме и засега мисля да поръчаме по три на човек....
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #190 -:
февруари 22, 2010, 15:37:41 »
velvet
, за мен си е напълно наред количеството и съотношението
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #191 -:
февруари 22, 2010, 20:24:17 »
Тъкмо се върнахме от ресторанта и да ви кажа какво ще е нашето меню след дегустацията:
Салата
- овчарска 450 гр
Предястие
- Кордон бльо (пилешко бон филе, шунка и кашкавал, завити във фини точени кори) - 200 гр
Основно ястие
- Пилешко филе със сушени домати и соево-сметанов сос, поднесено с печени зеленчуци - 400 гр
Мезета
- пастърма, хамон и филе елена - 50гр / човек
1 питка
(50 гр) на човек
Напитки:
Ракия и вино от нас
Безалкохолни - 2 броя на човек
Минерална вода - 1.5 л на 4 души
Водка, уиски за сметка на 50те грама ракия, които фигурират в менюто.
Десерт
- мини тортичка за всеки
Горе долу излиза по 37 лв на човек.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #192 -:
февруари 22, 2010, 20:28:55 »
velvet
!!! Страхотно съотношение на качество с количество. Но съм ти сърдита
Да разказваш за такива вкусотии и да събуждаш апетита по това време
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #193 -:
февруари 22, 2010, 20:36:11 »
velvet
, тази вода - 1,5л на 4 човека според мен ще е малко. Видях, че преди това си писала за 3 малки бутилки на човек - отказахте ли се от този вариант?
При нас водата беше по 1л/човек предвидена (макар и края на юни) и се изпи всичката
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #194 -:
февруари 22, 2010, 20:58:00 »
Бубка,
не че се отказахме, но толкова поръчахме, като предварителна заявка. Уговорката и с управителката е да се поръчва спокойно и от гостите след това. Знам, че е малко, просто за да не трупаме много бутилки по масите още в самото начало. Така или иначе сме предвидили по 3-4 лв отгоре на човек - за вода, кафе или нещо друго.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...