Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 22:17:40

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ТРАДИЦИЯТА НА ГОДЕЖА  (Прочетена 171697 пъти)

vanis
Баш Майстор
**
Публикации: 1584

« Отговор #45 -: януари 30, 2007, 14:29:04 »

vanis, много хубаво е било, браво!!! girl_wink
Да,това си е стара традиция и тя си е останала тук понашия край,въпреки че ние с мъжа ми нищо неискахме да се прави... Blush blush
Активен
didibaby
Баш Майстор
**
Публикации: 1881

« Отговор #46 -: януари 30, 2007, 17:50:15 »

много интересно се е получило good
при нас само на милото чичо му даржа една реч за какво са дошли girl_wink и баща ми каза "аз от кога съм я дал" ROFL и ни подаравяха подаръци

ROFL ROFL
Активен
vanis
Баш Майстор
**
Публикации: 1584

« Отговор #47 -: февруари 07, 2007, 17:00:20 »

Защо не?Имам приятелка която направи годеж,но бяха решили да не правят сватба,а само да подпишат.И така една бременност-неуспешна проблеми,та втора бременност....чак след две години подписаха и направиха сватба (беше с червена рокля girl_in_love)Не виждам проблем да има ограничение за времето между сватбата и годежа.
Активен
Юлия
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

сем. Николови

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: февруари 07, 2007, 17:07:33 »

При нас към датата на сватбата ще са минали 3 години без 2-3 месеца  pardon
Добре дошла сред нас Alice
Активен
junglegirl^84
Сватбар
Публикации: 246

обичай врага си,това ще го влуди!!!!

« Отговор #49 -: февруари 10, 2007, 21:18:40 »

значи сега ще ви разкажа и аз за моя годеж smile
беше точно на имения ми ден -6.01.2007.Всичко стана много набързо,получих предложението в новогодишната нощ,а на следващата седмица- годеж nea
всичко го организира мама,за което много й благодаря,защото знае какво ми е мнението за разните там ритуали,пътеки от стоинки цветя,хляб под мишниците и т.н.Милото също не одобрява традициите ,казва че живеем в 21 век и  pardon не иска да участва без да знае в няккакъв сценарий.
И така общо взето си беше една вечеря,той дойде с тяхните и там някакви други роднини,не овече от 6,7 човека :yes:И най-смешно ми беше когатомилото не казваше за какво е дошъл и си хапваме и пийваме и така...
Накрая баба ми не издържа и попита "Ванка,ми вие за какво сте дошли???За момата ли???"
Момата-(баси тъпата дума) Oh my ...
но мина добре и не съжалявам защото ни остана хубав спомен и една известна сума ,която ни беше от изключителна полза hiphip
Активен
cvetna
Ентусиаст
**
Публикации: 68

« Отговор #50 -: март 30, 2007, 09:35:21 »

Ех, момичета, нашият годеж е в неделя, на 1-ви април. Каква дата, а? Любимият ми казва, че за него ще е удоволствие да ме поиска и ще си подготви реч  yahoo Нямам родители /починали са/, тази роля ще се изпълнява от дядо и баба. Иначе за самото събитие не мислим да спазваме народни традиции, само искането, запознаването на семействата, и после, разбира се, веселба и хора!!  danceg У свекървата няма да ходя, чак след сватбата ще заживея с милото.
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: май 18, 2007, 11:23:56 »

Нашият официален годеж както се прави по българската традиция ще бъде една седмица преди сватбата, защото душито ще се върне чак тогава. Спомням си когато мъжа на сестра ми я искаше от татко имаше големи емоции. Дойдоха вкъщи цялата рода с подаръци, кандидат зетя целува ръка на баща ни и стоя прав докато баща ни взе решението. А пък татко така се развълнува, че му се насълзиха очите  cray. Е, той разбира се не си го призна и каза че му било заблестяло слънцето  Wink (въпреки че целия ден бе мрачен и дъждовен). Сигурно това лято пак ще му заблести!  girl_wink
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: май 18, 2007, 11:34:43 »

Ние пък годеж не сме правили, няма и да правим
Активен
gerjo_k
Ентусиаст
**
Публикации: 95

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: май 22, 2007, 13:54:07 »

Ами то не е задължително. За мен годеж ( в съвременния вариант Wink ), е когато двама души се съберат заедно да жвеят (ако това стане преди сватбата, както е при нас). То това си е и вече оформено семейство DANCE
Активен
Nelkata
Сватбар
Публикации: 284

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: май 23, 2007, 12:15:47 »

И ние няма да правим годеж,но в събота ще трябва да запознаем родителите си,защото още не се познават,а не върви да се запознаят на сватбата.Никакво желание нямам,но няма как. Tc
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: май 23, 2007, 12:25:58 »

Защо бе мила, мислиш че няма да се харесат ли. Нашите родители се познават и много се разбират, страшно много се имат, ходят си на гости, майка като е в България, повече време прекарва с тях.
Активен
gerjo_k
Ентусиаст
**
Публикации: 95

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: май 23, 2007, 13:29:28 »

И ние няма да правим годеж,но в събота ще трябва да запознаем родителите си,защото още не се познават,а не върви да се запознаят на сватбата.Никакво желание нямам,но няма как. Tc
Не се притеснявай smile. Дори и да не си допаднат като интелекуално ниво, предполагам, че (поне едната страна) тактично ще пренебрегне фактът и запознанството ще мине добре. Вкрайна сметка никой не си избира половинката според родителите му, но все пак си стават роднини семействата и трябва да има уважение. Ако не си допаднат просто няма да се виждат често, а в противен случай може и приятели да си станат Wink CHEERS
Активен
Nelkata
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: май 23, 2007, 21:01:04 »

Ами неговата майка не е от тези дето обичат да си премълчават.Пък и моята като я настъпят не си поплюва и какво ще става не знам. ohah Само се надява ,че като за първа среща ще се постараят да бъдат по-добрички.Дано!!!! girl_impossible
Активен
Nelkata
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: май 30, 2007, 12:24:10 »

Момичета да ви разкажа за срещата на родители те ни.Запознанството мина добре,но тези традиции ме убиват. :hysteric:Според мен това с годежа на днешно време е безумица.Ние живеем 3 години заедно и ще правим годеж,мисля че е глупаво. :girl_impossible:Но майка му ,на своя глава си го направи ! :hysteric:Поканила си гости ,роднини и ние като пристигнах ме и като наизкачаха ония ми ти хора,умрях от притесмение и от яд.Пък и родителите ми и те аз до последно им казвам ,че няма да правим годеж,а то какво стана.?! Oh my ...
Активен
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: май 30, 2007, 12:56:40 »

ние пък сигурно иаме най-дългия годеж в историята на форума, към днешна дата 3 г. и 6 м.
А като се сетя как се изпоти милото!!!!!!!!!
дядо се напи, и бабите не останаха по-долу!
сватята си бърбориха цяла вечер
а ние със сестра ми още повече притеснявахме милото с "тъпи въпроси"!!!
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: