Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 15:05:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Подаръци или пари ?
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Подаръци или пари ? (Прочетена 150154 пъти)
siss
Професор
Отг: Подаръци или пари ?
«
Отговор #435 -:
юни 03, 2009, 16:56:44 »
Аз пък искам и вълкът да е сит и агнето цяло. Парите не са лошо нещо, но и подаръците са спомен. Не ми е удобно да казвам че искам пари - прилича ми на пазар, но на близки които наистина виждам че се чудят им казвам по начин по който сами да се сетят напр.: Ние си имаме всичко необходимо, е трябва да си купим нещо скъпо например нов диван
разбира се с шега и то на близки (леля и свако за които знам че няма да се обидят) т.е те разбират, че по-добре да ни дадът пари за да можем да си купим нещо от което имаме нужда. Но на всички останали оставам да преценят сами. Ще се радвам всичко да мине добре и купона да е на мах - искам гостите да ни подарят настроение, а възвращаемост не търся.
«
Последна редакция: юни 03, 2009, 16:58:33 от siss
»
Активен
asinka
Новак
Публикации: 15
«
Отговор #436 -:
юни 03, 2009, 19:39:00 »
според мен гостите (поне най-близките) са наясно какво е по-необходимо на младото семейство.
А кой какво предпочита май зависи от това как се финансира сватбеното тържество. Ако сами си плащате всяка стотинка и нямате солидни финансови основи/доходи, то разбира се че е по-добре да ви дадат парички. При нас нещата стоят точно така - сами сифинансираме начинанието, а и жилището сме си оправили и си имаме всичко от първа необходимост. При имам собствен вскус и стил и не би ми било приятно да получа подарък, който
да не е
мой стил
. И давам пример - на половинката му подариха за един РД статуя слон, друг път други едни кичозни истории - ами те не подхождат на обзавеждането и няма как да ги сложа някъде, просто сега се моткат на най-неподходящите места
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #437 -:
юни 04, 2009, 17:05:01 »
Аз мисля,че е съвсем нормално да се дават пари на младото семейство.Подаръците,които се подаряват на една сватба са за "старт на новото семейство",ако мога така да се изразя.Подаряват се домакински уреди,точно защото се предполага,че семейството като семейство,оттук нататък ще живее самостоятелно.По същата логика се дават пари.Говоря принципно,а дали семейството му трябват да си покрие разходите си е негова работа.На нашата сватба на много хора им олекна щом разбраха,че предпочитаме пари,за да не обикалят магазините и да се чудят това имаме ли го и по наш вкус ли е.А други,без да питат бяха приготвили пари.Що се отнася до спомена-ще си спомням цял живот как са танцували и са с е забавляли,ще помня почивката на която ще отида,благодарение на парите които са ми подарили.Но не съм сигурна,че ще помня дълго онази кафемашина,дето сутрин си правя кафена нея как съм я получила и от кого.
Активен
Ralibali
Ентусиаст
«
Отговор #438 -:
юни 05, 2009, 15:04:13 »
Сложен въпрос. Вярно е, че е много неудобно да заявиш, че искаш пари, ама като се замисля как на мои приятели им подариха по 4-5 различни сервиза за хранене и нието един не се вързваше, около 3-4 тостера и разни такива неща и се чудя. Тези неща няма да са ми спомен, по простата причина, че надали хората ще имат същия вкус като нашия. Винаги има и възможността да направи човек като на запад дето дават списък от някой готин магазин и си казват, че искат оттам да им се избере подарък:)
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271
«
Отговор #439 -:
юни 16, 2009, 09:13:29 »
Ох, това си е малко "болен" въпрос! Ние освен, че не живеем в България (и съответно възниква проблем с пренасянето на евентуални подаръци), си имаме и всичко необходимо, защото не обзавеждаме тепърва дом. Обаче действително могат да се получат конфузни ситуации, най-вече с не толкова близките гости - макар че с нашите поканени сме си достатъчно близки, общо-взето...
Та, който ме е попитал какво предпочитаме - пари или подарък - си казвам съвсем откровено. Ако не ме питат... Се надявам да се усетят
Накрая, ако трябва да мъкнем, лека полека и на няколко курса - ами ще позамъкнем.
Истината е, че тая работа с "пари или подарък" е още деликатен момент, много хора държат да е нещо , което "ръка да може да пипне."
Да видим, де!
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #440 -:
юни 16, 2009, 21:02:52 »
Да ви кажа съвсен прясна информация-ходих на две сватби тази седмица и си ги питах най-спокойно и двете семейства какво искат.Едните искаха пари и им приготвих едно пликче и една кутия бонбони да им е сладък живота и една бут.вино да си го запазят за годишнината
. Другите пък искаха подарък защото са в нов апартамент и нямат почти нищо и им приготвихме един сервиз от черно белите и те супер много го харесаха.Два пъти ни се обадиха да ни благодарят слде това
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #441 -:
юли 02, 2009, 23:08:55 »
24 тостера
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2269271
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #442 -:
юли 03, 2009, 07:48:52 »
Ох проблема с повтарящите се подаръци за България е наистина голям. Ние скоро влизаме в нов дом и със сигърност имаме нужда от много неща, но аз държа лично да си избера всичко. Ако можеше да се направи някакъв списък с магазини и артикули..., но тук със сигурност няма да се получи и пак ще има повторения и .. Аз няма опит много с връщане на нещо в магазин, но предполага, че е сложно и най - малко касова бележка ще искат иначе е добър вариант да върне човек всичко излишно и да си вземе пари и да си купи останалите нужни му неща...
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #443 -:
юли 04, 2009, 21:35:59 »
Цитат на: inaxastra в юли 02, 2009, 23:08:55
24 тостера
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2269271
лелееее...стра6на 6ега...
представете си да си отваряте подаръците със страх 4е може да е ст6тия като предходния
Активен
jewel
Ентусиаст
Публикации: 100
«
Отговор #444 -:
юли 06, 2009, 13:06:02 »
ние затова към поканите сложихме и сватбена листа
.имах известни опасения за реакцията на гостите,ама се оказа,че всички са страшно доволни от улеснението,което сме им поднесли.само родителското тяло все още негодува,ама кой ги пита
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #445 -:
юли 07, 2009, 16:14:37 »
Аз много се репчих, че искам пари. Но сега, предвид как се развиха роднинските отношения по време на подготовката на сватбата, все пак ще имаме нова кухня и трябва да събираме всичко от нула. Да бях направила една сватбена листа когато си му беше времето.. Човек нииикога не знае. Дано успеем да набавим повече неща преди да изхарчим парите от подаръците.
Активен
momi4ezateb
Ентусиаст
«
Отговор #446 -:
юли 10, 2009, 17:15:28 »
Ние си имаме всякакъв "пълнеж" за нов дом,само домът ни липсва,затова предпочитаме пари,но мисля,че те са лишени от сантименталната стойност,която носят подаръците(а аз съм мнооооого сантиментална) ,така че
ще сме доволни на всичко
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #447 -:
юли 19, 2009, 18:29:27 »
Подаръци или пари ? 2
Активен
Страници: