В кой ден от седмицата ще бъде вашата сватба,гражданск
bavor:
Искам малко помощ от накой който е минал по този път.Нормална ли е сватба в неделя вечер. Понеже с бъдещата ми сапруга много искаме вечерна сватба и понеже на датата която искаме всички чесове за церемония са заети, ние решихме да е в неделя на другият ден.И от там дойдоха проблеми. Вътрешни , един одобрява, друг казва че "никой нормален не се жени в неделя вечер".Наистина ли има такова нещо има ли някакво поверие или знам ли и аз...... ;)
didibaby:
bavor, в българските традиции, сватба се прави в неделя. Но заради удобството все повече и повече двойки се бракуват в събота. Късмет с организацията, и ако мислите че веселбата няма да е проблем за гостите ви, които трябва да са на работа на следващия ден, аз не виждам никакъв проблем да си направите сватба в неделя. :good_luck:
seny:
За поверие - незнам, ако някой е чувал да сподели... Може би по-скоро негативната нагласа идва от това, че следващият ден е работен и че в повечето случаи присъстват хора от други градове, за които би било проблем ... Ние с бъдещият ми съпруг се отказахме от датата, която искахме тъкмо по тази причина - пада се в неделя, а ние искаме вечерна сватба, така че се спряхме на предния ден. Мисля си обаче, че след като прецените плюсовете и минусите решението трябва да си бъде само ваше - нали това е вашият ден
Дано съм била поне малко полезна :curtsey:
seny:
didibaby ме е изпреварила :girl_wink:
Успех и от мен!!! Много да се забавлявате и дано всичко да се нареди по най-добрия за вас начин! :good_luck:
didibaby:
Цитат на: bavor в февруари 23, 2007, 00:17:54
Наистина ли има такова нещо има ли някакво поверие или знам ли и аз...... ;)
Няма такова поверие-даже е точно обратното. Аз съм изчела няколко етнографски книжки за българските сватбени традиции и навсякъде се споменава, че традиционната българска сватба е била винаги в неделя.
Навигация
[0] Списък на темите