Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 06:03:59

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: За или против рокли "втора употреба"?
За - 103 (38.1%)
Против - 131 (48.5%)
Нямам мнение по въпроса - 36 (13.3%)
Общ брой гласове: 268

Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За или против рокли "втора употреба"?  (Прочетена 144724 пъти)

dorina79
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1476

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: май 14, 2008, 19:45:23 »

Аз също искам моята рокля да е нова. Щом не мога да си позволя повече от 1200лв за рокля, ще опитам да намаля цената като поръчам да ми я ушият. Има много рокли, които са хубави и на достъпна цена. Освен това, ако се вземе рокля под наем, ме притеснява и това как ще я опазя до момента на връщане в магазина. А и човек винаги може да се насочи към по елегантна рокля, която с малки корекции ще може да се носи и след сватбата.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #121 -: май 23, 2008, 15:23:26 »

Аз преди сватбата много философствах как рокля под наем е много практично и хубаво, ама като тръгнах да търся, изобщо и не попитах за под наем даже. Мисля, че все пак е по-добре да си е твоя. Освен това, доколкото се ориентирах все пак принципно в наемните въпроси, най-красивите рокли на практика не се дават под наем. Поне с такова впечатление останах в Деметриос, откъдето е моята рокля. В пробната стая, където са роклите, които се дават под наем, ги поразгледах - много са хубави, но най-красивите от каталога ги нямаше. Според мен рокли с дълъг шлейф например няма да се дават под наем.

Колкото до това, че затваряш много пари в роклята, а тя си стои в гардероба и не си струва много скъпа рокля... не съм съвсем съгласна. Сватбата е ЕМОЦИЯ и тоалетът ти създава неповторимо усещане, че си най-красивата и специалната, и после тези емоции ще си спомняш. Според мен за това плащаш лудите пари (който е решил много скъпа рокля), а не за самия материал. Така го чувствам аз... 
Активен
блясъчко
Професор
Публикации: 415

щастлива звездичка

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: май 25, 2008, 09:25:47 »

моята рокля отнесе доста въргаляне по тревата по време на фотосесията.. за миг не се замислих, само фотографът се притесни да не е под наем... а още преди това я бях омазала цялата с червени и виолетови рози.. като включим риска от скъсвания, червено вино, торта, дъжд и кал и други... не знам доколко си струва да се трепери през цялото тържество...  give_rose
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
Публикации: 611

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: май 25, 2008, 10:35:07 »

Според мен тук въпросът по-скоро опира до финансовата възможност на хората. Ако не могат да си позволят нова рокля (въпреки че има много евтини), естествено е да се замислят за втора употреба. Проблемът с потта и това че е носена от друг е аналогично на роклята взета под наем.Тя също е носена от друг човек, а е възможно  и да е носена от много повече. Те се почистват и т.н. и все пак човек е предубеден, когато знае, че не е нова. Има и друг момент при новата рокля, когато тя е купена готова и свалена направо от манекена - тя също е мерена поне от 5 жени, които също може да са били потни или мръсни и т.н., затова моето мнение е, че най-добрият вариант е тя да бъде ушита само за теб и това е единственият начин роклята да не е мерена от друг човек, не е пипана, освен от шивачките, които са я правили.
Аз съм също против втората употреба дрехи, особено пък на такъв ден, но тя е решение, ако нямаш много възможности.
Активен
блясъчко
Професор
Публикации: 415

щастлива звездичка

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: май 25, 2008, 10:45:40 »

Според мен тук въпросът по-скоро опира до финансовата възможност на хората

не се бях замислила по този въпрос  blush трудно ми е да преценя колко струва една рокля под наем, но все пак ако се повреди по някакъв начин, трябва да се заплати..
 Offtopic колкото до потните рокли от проби - на мен ми поискаха 90 лв отгоре затова, че не купувам мострата, а поръчвам нова  crazy
Активен
vanyusha
Сватбар
Публикации: 272

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: май 25, 2008, 11:44:08 »

Вчера една приятелка ми разказа, за една нейна приятелка как решила проблема за роклята под наем преди две седмици, когато се омъжвала... въпросното момиче си харесало модел, харесало си плат и намерило шивачка, която да ушие роклята. После си взело същата тази рокля пода наем от шивачката, платила около 200 лева. Това наистина е най - добрия вариант - с роклята на твоите мечти си , шита специално за теб, необличана от никой, струва ти почти нищо и после не се чудиш каде да я прибереш. Шивачката, която ще прави моята рокля има няколко салона за булченски рокли в Асеновград, та ще я попитам дали е навита на този вариант.
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
**
Публикации: 1723

Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: май 26, 2008, 13:21:23 »

Това е идеален вариант - хем чисто нова, хем под наем.. на зависи дали покриваш ти плата и дантелата, защото може да излезе соленичко  pardon
Активен
vanyusha
Сватбар
Публикации: 272

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: май 26, 2008, 15:21:54 »

Не, плащаш си само наема, то иначе се губи смисала. И като се замисля има голяма логика в това, защото роклите които се вземат под наем все пак са шити някога и все е имало едно момиче, което я облича за първи път.
Активен
bonbonnin
Любопитен
*
Публикации: 27

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: октомври 07, 2008, 10:40:49 »

аз съм за въпреки , че моята рокля беше нова и все още си седи в гардероба , не съм я изваждала от ден
Активен
bonbonnin
Любопитен
*
Публикации: 27

Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: октомври 07, 2008, 10:45:19 »

аз съм за -въпреки , че моята рокля беше нова и все още си седи в гардероба , не съм я изваждала от деня на сватбара , но пък тя и не беше много скъпа , знам ли аз все си мисля , че не е задължително роклята ти да е 1000лв  и повече , може да не е много скъпа и пак да е хубава, аз лично съм пробвала и доста по-скъпи (парите не ми бяха проблем тогава ) , но намерих по-евтина , която ми пасна идеално и не ме притесняваше , че струва 350 лв (преди 2 години сега незнам как са цените)
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1476

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: октомври 11, 2008, 10:35:00 »

Наистина според мен е въпрос на възможности, защото всеки предпочита новата дреха. Аз взех своята рокля за 750лв, което като цяло беше нормална цена за булчинска рокля. И съм много доволна, че избрах точно нея. Малко бях притеснена след сватбата,когато от салона ми казаха, че няма нужда да я нося при тях или на химическо чистене, а само да се накисне за малко и после изплакне с вода Oh my .... Не знам как си го представят, че мога да изплакна сама такава рокля и след размисъл няколко дни я пуснах в пералнята само на киснене и изплакване без центруфуга. И мога да кажа, че е в страхотно състояние след тази процедура smile. Както ми казаха и от салона, роклята е качествена и няма лепено така че нямало да има проблем. Определено мога да препоръчам роклите им с две ръце pleasantry.
Активен
expert
Ентусиаст
**
Публикации: 88

« Отговор #131 -: октомври 12, 2008, 20:31:16 »

Аз съм категорично - против! В много европейски страни, дори в близките до нас - Гърция и Хърватска всички рокли са под наем. Ако решиш да купуваш - цената е умножена поне 5 пъти. Това съм го проверила. Не мога да се чувствам комфортно в рокля, носена от друго момиче. Чак пък толкова да спестяваме... От всичко друго - ДА, но булчинската рокля трябва да е красива и моя. Сватбата е един път в живота - най-важният ни ден. Това е мое мнение.
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: декември 05, 2008, 13:42:41 »

Аз съм категорично - против! В много европейски страни, дори в близките до нас - Гърция и Хърватска всички рокли са под наем. Ако решиш да купуваш - цената е умножена поне 5 пъти. Това съм го проверила. Не мога да се чувствам комфортно в рокля, носена от друго момиче. Чак пък толкова да спестяваме... От всичко друго - ДА, но булчинската рокля трябва да е красива и моя. Сватбата е един път в живота - най-важният ни ден. Това е мое мнение.

Абсолютно съгласна няма второ мнение по въпроса! good
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: декември 05, 2008, 14:04:21 »

Аз също си мислих в началото да си взема рокля под наем и тръгнах да търся обаче се оказа че повечето модели са ужасно стари и вече пожълтели или потъмнели от химическо ужас просто за това се наложи да си  купя нова но тук е малък град и няма кой знае каккъв избор за рокли под наем ако бях в някой по голям съм сигорна че щях да намеря
Все пак наистина всичко опира до финансова възможност за късмет моята излезе колкото една долу горе под наем струваше 280лв много ефтино ми излезе
Активен
deskatap
Сватбар
Публикации: 187

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: декември 05, 2008, 14:57:37 »

И аз съм ПРОТИВ роклите втора употреба. Все пак това си е твоят ден и трябва да се чувстваш единствена и неутразима. Само си представи, че някой може да познае роклята преди това носена от друга. Нямам на представа колко са "старите" рокли, но има и по-евтини нови рокли. Моята си я взех от Асеновград и ми излезна дългата, късата пола и чантата към 470лв. Има и още по-евтини. good
« Последна редакция: декември 05, 2008, 15:00:23 от deskatap » Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: