Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 22:42:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБЕНАТА ТОРТА! - 2 част
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБЕНАТА ТОРТА! - 2 част (Прочетена 209388 пъти)
aniiii8
Сватбен ГУРУ
Отг: СВАТБЕНАТА ТОРТА! - 2 част
«
Отговор #30 -:
март 04, 2008, 16:19:15 »
benii
, много хубави предложения. Вторият вариант повече ми допада. Аз все още се чудя дали да си купя фигурка за тортата или да ползвам под наем такава от сладкарницата.
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #31 -:
март 05, 2008, 19:18:29 »
Тортите на Двете фукли са много вкусни. Много ги харесвам. Поръчвала съм за рожден ден, но отдавна и нямам актуални впечатления от качество на обслужването.
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #32 -:
март 05, 2008, 20:35:16 »
Ето една торта. Знае ли някой сладкарница в която мога да си поръчам захарна фигурка на младоженци без да си поръчвам тортата от там
35373_873937.jpg
(57.82 KB, 350x357 - видяно 5878 пъти.)
Активен
ronilaz
Любопитен
Публикации: 24
«
Отговор #33 -:
март 09, 2008, 00:35:41 »
аз ходих днес в цеха на "Двете фукли"..и мога да ви кажа,че съм просто възхитена..приемлива цена,супер обслужване и наистина НЕВЕРОЯТНИ торти
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #34 -:
март 10, 2008, 17:18:27 »
момичета, мястото на моето питане може и да не е точно тук,но ми се стори ненужно да отварям нова тема.
та по повод тортата.... искам да си купя хубав комплект нож и лопатка за сервиране на торта, които да си ползваме в ресторанта, когато режем сватбената торта. И без това ми се случва да правя торти вкъщи, а нямам хубава удобна лопатка. Проблема, обаче, е че в много малко магазини съм виждала да продават и то все едни такива ...... обикновени.
Харесах си онлайн няколко модела на повече от приятна цена, но едните са в щатите (които не правят доставка до БГ), а другите в Австралия (на които, логично, доставката им е двойно по-висока от цената на продукта)
Та, въпроса/молбата ми е, може ли някой да ме насочи към магазин в БГ или онлайн-магазин в Европа, където бих могла да намеря нещо подобно на това:
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #35 -:
март 10, 2008, 17:56:15 »
виж тук
http://www.amazon.co.uk/gp/gateway-eu
избери си страна/език
аз погледнах за Англия
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss_w_h_/202-2968452-0430237?url=search-alias%3Daps&field-keywords=wedding+cake+knife&Go.x=0&Go.y=0&Go=Go
Активен
Wienerin
Професор
Живеем истински, тогава когато умираме от любов!
«
Отговор #36 -:
март 11, 2008, 02:28:58 »
имам един адски глупав въпрос и срам не срам ще питам
тоЛтата как стига до ресторанта
от цеха ли я карат до ресторанта или вие ходите да си я вземете или как??? моля за помощ, защото не ми е леко!
Сватба след месец и 20 дни, а булката е на 2000 км. и само чете форуми и
колко по-рано трябва да се поръча тортата?? мога ли седмицата преди сватбата да ида да си избера или ще е мн. късно?
благодаря
Активен
didibaby
Баш Майстор
Публикации: 1881
«
Отговор #37 -:
март 11, 2008, 02:40:32 »
Alucinado
, майка ми беше донесла от БГ преди моята сватба много красиви сребърни прибори за разрязване на торта. Ние не ги използвахме, тъй като аз вече имах прибори, които бяха в комплект с чашите ни, но ще си отбележа да попитам откъде ги е купила маман, ако все още ти е нужна информация.
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #38 -:
март 11, 2008, 08:43:40 »
didibaby, anichka, много благодаря
(изрушках ebay, но за Аmazon не се бях сетила)
Wienerin, по принцип би трябвало от цеха да доставят и асемблират тортата в ресторанта. За всеки случай когато се договаряте е хубаво да го изясните, за да не стане някакво неразбирателство. Според мен, зависи каква торта искате, но ако съм сметнала правилно, сватбата ви е на 03.05, което според мен означава, че една седмца може и да е малко време (просто има много сватби за тази дата) Ако вече сте решили откъде да поръчвате тортата и приблизително как ще изглежда, можете да се договорите с цеха предварително, че ще уточните подробностите последната седмица - за да може те да ви имат предвид, да ви запазят стойка и т.н.
Успех!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #39 -:
март 11, 2008, 09:48:00 »
Цитат на: Wienerin в март 11, 2008, 02:28:58
имам един адски глупав въпрос и срам не срам ще питам
тоЛтата как стига до ресторанта
от цеха ли я карат до ресторанта или вие ходите да си я вземете или как??? моля за помощ, защото не ми е леко!
Сватба след месец и 20 дни, а булката е на 2000 км. и само чете форуми и
колко по-рано трябва да се поръча тортата?? мога ли седмицата преди сватбата да ида да си избера или ще е мн. късно?
благодаря
Мила повечето фирми си карат тортите и си ги сглобяват върху стойката.това не е притеснение.А и не смятам че ще имаш проблем с поръчката на тортата.Просто ако знаеш какво искаш може някой близък да отиде до няколко сладкарници с модела и да пита колко по рано трябва да се поръча и могат ли да я направят.Споко мила всичко ще е наред.за кой град става на въпрос и какво си си харесала.
Активен
renka_87
Професор
Най-чакания месец Април
«
Отговор #40 -:
март 11, 2008, 12:58:43 »
Аз искам да ви се оплача!!!
Понеже ресторанта ни е в Шумен,а всички други ритуали във Варна,НИТО ЕДНА фирма или сладкарница има транспорт за там,освен Неделята.Харесах си невероятна торта на Дилайт (много готина,наистина) и на мноооооого добра цена,но нямат транспорт.
Активен
Wienerin
Професор
Живеем истински, тогава когато умираме от любов!
«
Отговор #41 -:
март 11, 2008, 13:31:13 »
Цитат на: gucci в март 11, 2008, 09:48:00
Мила повечето фирми си карат тортите и си ги сглобяват върху стойката.това не е притеснение.А и не смятам че ще имаш проблем с поръчката на тортата.Просто ако знаеш какво искаш може някой близък да отиде до няколко сладкарници с модела и да пита колко по рано трябва да се поръча и могат ли да я направят.Споко мила всичко ще е наред.за кой град става на въпрос и какво си си харесала.
благодаря!
за София става въпрос! Още торти не съм гледала, защото два дни само със залата, ресторанта и църквата се разправяхме! Но роклята ще е цвят праскова, букета искам момини сълзи и розички и си мисля и тортата да е нещо такова..прасковена украсена с момини сълзи и рози??
мислиш ли, че тортата трябва да се връзва на роклята
ще трябва да поразгледам малко снимки на торти, може да си харесвам моята
от форума горе долу се ориентирах кои сладкарски цехове си струват - Гаврош, Двете фукли и сто грама сладки май бяха другите?
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #42 -:
март 11, 2008, 15:48:44 »
мила може да е бяла с прасковени елементи/рози момини сълзи панделки перлички./И един съвет от мен хубаво е ако успееш да си харесаш торта от техните каталози на сладкарниците за да си сигурна че ще изглежда така както ти си я представяш.Тортата и роклята се връзват цветово и някой елемент.до колкото си спомням ти имаш прасковени пъпки на роклята.така че прасковени рози и малко по тъмно прасковени панделки а тортата да е като роклята на цвят/бяло екрю/.За София не мога да ти дам препоръки за сладкарниците за съжаление.
renka_87 не можеш ли да говориш да ти я докарат някой с хладилен камион някой познат в тази сфера.
Активен
gingerina
Ентусиаст
Публикации: 87
«
Отговор #43 -:
март 11, 2008, 16:04:14 »
Говорих със Skyline сладкарницата, съгласни са срещу заплащане да ми докарат тортата до Благоевград. Предложиха ми също така да има една украсена торта, сватбена от около 40-70 парчета и останалите да са със същия пълнеж, но без украса. Разликата в цената е двойна. Само, че ме притеснява факта , че гостите може да си помислят, че им сервираме друга (по-обикновена торта). Хрумна ми да се разпредели украсената на случаен принцип, така че да не изглежда, че е за "специални" хора. Как мислите?
«
Последна редакция: март 11, 2008, 16:06:01 от gingerina
»
Активен
renka_87
Професор
Най-чакания месец Април
«
Отговор #44 -:
март 11, 2008, 16:39:59 »
Цитат на: gucci в март 11, 2008, 15:48:44
renka_87 не можеш ли да говориш да ти я докарат някой с хладилен камион някой познат в тази сфера.
Ами за съжаление не става,все пак хладилните им камиончета им стигат за да си вършат работата,а да ми дадатедин временно,не става.Трябва и човек да си ангажират да пътува и да сглоби тортата в ресторанта и тя става много дълга и широка...
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Нагоре