ДРЕБОЛИЙКИ - 2 част
elenceto:
Цитат на: Alucinado в април 09, 2008, 12:44:49
в този ред на мисли, се чудя дали няма да е удачно да заредим на масата за подаръци пликове и картички - в случай, че гостите не са се сетили или не са успели да вземат плик или картичка за подаръка си. По принцип е нормално да се забрави картичка (на мен много пъти ми се е случвало), а когато се подаряват пари, много често гостите се сещат в деня на самата сватба, че не са помислили как точно да ги "опаковат".
Не ми се иска, обаче, да разхвърляме пликове и картички по масите. Мисля си, че е най-добре да са на масата с подаръците (ще помоля хостесата да информира гостите за наличието им, докато ги настанява). Така ще може дори, ако някой иска да ни напише някакво пожелание да го сложи направо в кутията за картички (ако иска).
Това е много интересно като идея, защото наистина се получават конфузни, предимно за гостите ситуации!При мен имаше случаи при които бяха увили парите в тейбълкартичките с името им , като бяха написани също на самите тях поздравления и ИЗВИНЕНИЯ, че се поднасят така, но са забравени картичките и пликовете в последния момент :girl_wink:
Zahira:
Учудва ме това, което казвате, че хората дават така директно пари, без да са сложени в плик или придружени с картичка. Лично на мен не ми допада това да има пликчета в които да се слагат картички с пожелания и парички. Бях на такава сватба и ми се стори много неприлично. Имаше хора, които си бяха приготвили подаръци и като видяха пликчетата се почувстваха длъжни да дават и пари, за което не бяха подготвени. Въобще това с подаръците, пликовете, обикалянето по масите е много деликатна тема. Ако има как да се избегне целия този момент би било най-добре.
nqma me:
Момичета, за да не се изпада в конфузна ситуация - на поканите си просто добавяте "За парите, Вий не мислете, а в плик ги просто донесете!"
И повярвайте ми има резултат - няма нищо лошо в това да поискаш пари от хората.Аз бях на една мн мн скъпа сватба и просто ми връчиха сватбена листа да си избера подарък ----- т.е. нещо от което семейството ще има нужа или ми казаха може и парички ---- но това да получваш безумни подаръци, които после се чудих какво да правиш е отживелица поне според мен! Има си сватбени листи за тази работа - с необходими неща, варираща от 10лв до колкото си искате - с една дума има за всички възможности. По добре 20лв отколкото някоя лъскавинка,която ще се чудиш къде да сложиш за да не обидиш този които ти я е подарил------
Аз съм за кутията --- просто в другите страни тази кутия се слага на отделна маса, където има и картички и пликове за желаещите да оставят парички. При нея се слага и обикновено сватбената книга за пожелания. Била съм на няколко испански сватби на две от тях беше по този начин.
Успех!
gucci:
Малко се отдалечават от темата момичета
Baba_Marta:
Здравейте момичета,
Не знам дали тук е мястото да питам, но задавам въпроса ;). Моята майка се е сетила за едни кърпички с бродерийка белички, които се слагат на младоженеца. Било си българска традиция! Нали трябва да покажем нещо българско на гостите, та сега въпроса ми. Знаете ли, от къде мога да закупя тези кърпички, ако изобщо вече ги има и горе - долу каква им е цената? Благодаря предварително.
Навигация
[0] Списък на темите