Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 22:16:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Въпросче относно видеоператор,ди джей и фотографи?
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Въпросче относно видеоператор,ди джей и фотографи? (Прочетена 163847 пъти)
Slyn4o
Сватбар
Голямааа усмивка:)
Отг: Въпросче относно видеоператор,ди джей и фотографи?
«
Отговор #240 -:
август 07, 2008, 22:38:51 »
Аз мисля че и Дани Милева е права, но и Киколина има право.
В Стара Загора, например има един дж,който е най-добрия и много хора го търсят, но според мен цената която иска е безумно висока /600 лв за 5 часа + 100 на час.../
Никога не бих изсипала толкова пари за водещ, колкото и да е добър , точно поради причините които Дани изтъква... Вярно, че си разбира човека от работата,но.. това са си много пари.
И въпреки всичко го търсят и му ги
дават
Активен
Влади Балевски
Сватбар
«
Отговор #241 -:
август 07, 2008, 23:06:52 »
Момичета,
напълно разбирам аргументите ви и във финансово отношение сте прави, защото всеки един разход трябва да е добре преценен при изготвянето на сватбеният бюджет. Аз не съм DJ, но покрай работата си съм присъствал на много сватби и мога да заявя, че от уменията на водещият до голяма степен зависи възможността да се предразположат гостите и да се превърне празникът ви в едно тържество и веселба, в която всеки е участник. Присъствал съм на сватби, в които DJ толкова умело подбира музиката и с невероятни преходи минава от стил в стил, съумявайки да вдигне хора от различни поколения и да стане такъв купон, че наистина аз не мога да седна и за миг - където и да се обърна, има толкова много емоции за запечатване. Но съм присъствал на сватби, в които се получава обратното и настъпва един "творчески хаос" - песен след песен от различен стил (хората от едно хоро минават на диско, от латино на балада, от поп-фолк към рок изпълнения) съчетани с едни кога уместни, кога плоски шеги та се чудя дали да не го помоля да си пусне някоя компилация и да остави хората да се веселят. Почти всяка седмица имам възможност да присъствам на различни стилове на водене и озвучаване на сватби и мога да ви уверя, че не е лесно да си водещ на сватба. Може да ви се струва скъпо да си позволите някой, чиято слава се носи като много добър, но в крайна сметка от това зависи дали ще се получи купона (и обратно)... Но това е във всяко едно отношение - и за видеооператорите, и за фотографите включително. Идват клиенти и искат хем евтино, хем качествено - ако може без пари почти, пък после всеки да ни завижда за най-хубавият материал, който никой друг няма. За подобен резултат се изискват и много умения, и добра техника. Ето защо не може да се приравняват цените на фотографите/операторите, чиито умения и техника са различни. Идват клиенти и ме питат: имате ли резервен апарат? аз казвам, че снимам винаги с два апарата едновременно и с най-добрата оптика, след което очакват да посоча цена, каквато им дава човек, чиято техника струва колкото единият ми обектив и има 1/4 от "моите" сватби в практиката си. Давам себе си за пример, защото е лесно да оплюем някой друг. В практиката си едно от нещата, които прилагам е да помоля след първата среща младоженците да се срещнат и с други колеги, с които да сравнят своите изисквания и възможности. Защото нещата не опират до пари само, което разбира се е важно. Необходимо е (особено във фотографията) да има емоционално взаимоотношение между мен и младоженците, за да получим това, което желаем - да излезем от рамките на дежурните взаимоотношения и да съчетаем репортажните снимки с художествените елементи. Винаги има по-евтини варианти, има и по-скъпи - всеки сам оценява труда си, а клиента е с правото на избор. Важното е ние, служебните лица, да оправдаем гласуваното доверие, когато ни поверявате отговорността да отразим това, което няма да се повтори.
Да се сравняват уменията, възможностите и цените - това е нормално, но вижте - дори всяка булка има различен бюджет за своята си сватба. Няма "равни" бюджети, както няма еднакви цени и умения на DJ, фотограф и/или оператор. Добро за едни, за други не е чак толкова; скъпо за едни не е чак толкова за други - всичко е субективно. Затова, всеки да прецени според възможностите и изискванията си, да се срещне с различни хора и да направи своят избор.
Активен
a_iordanova
Професор
«
Отговор #242 -:
август 08, 2008, 09:15:30 »
Напълно съм съгласна с Вас, Balevsky, качеството изисква вложение, понякога доста повече от колкото ние потребителите можем да си представим. Така, че всеки преценява възможностите си и качеството което би искал да получи срещу тях.
Активен
shaska
Сватбар
«
Отговор #243 -:
август 12, 2008, 08:17:14 »
и ние вече си имаме ди джей за сватбата
те ще са двама....доколкото знам са добри поне по мнение на младоженеца....не са "сухари" т.е. където е необходимо ще се включват в сватбата, където не е ще мълчат, правят купона....а цената им е 300 лв....времето в което ще са при нас е от 13 т.е. от началото на сватбата до към 18,19 ч....
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #244 -:
август 12, 2008, 15:47:42 »
Цитат на: shaska в август 12, 2008, 08:17:14
и ние вече си имаме ди джей за сватбата
те ще са двама....доколкото знам са добри поне по мнение на младоженеца....не са "сухари" т.е. където е необходимо ще се включват в сватбата, където не е ще мълчат, правят купона....а цената им е 300 лв....времето в което ще са при нас е от 13 т.е. от началото на сватбата до към 18,19 ч....
shashka
радвам се за вас-пожелавам тези момчета да не ви оставят да седнете... *YAHOO*Стискам палци всичко да е наред!
Активен
shaska
Сватбар
«
Отговор #245 -:
август 12, 2008, 15:57:49 »
Pisetta
едно огромно благодаря за пожеланието...и нали знаеш от твоята уста в Божийте уши!
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #246 -:
август 12, 2008, 19:01:39 »
здравейте момичета,
обръщам се с молба към вас да помагате както го правите винаги
стигнахме до Ди-джей, фото и видео. та мисълта ми е такава, може ли да ми кажете ориентировъчно колко взимат на час. знам че е диапазона е голям, но споделете на вас колко са ви поискали, може и на лични.
благодаря ви
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #247 -:
август 12, 2008, 19:16:00 »
Моите ди джей и видео цени са за Пловдив:
ди джей - 400лв + 50 лв на час след полунощ
видео - 350 лв + имахме допълнилни разходи, защото поръчахме копия за родителите
фотографът ми е от София - 500 лв + 50 лв разходи за пътни.
Още нямаме филма, но за ди джея и фотографа си мога да кажа, че всяка стотинка си заслужаваше труда им, очарована останах.
Активен
shaska
Сватбар
«
Отговор #248 -:
август 13, 2008, 07:55:26 »
Цитат на: echy_ в август 12, 2008, 19:01:39
здравейте момичета,
обръщам се с молба към вас да помагате както го правите винаги
стигнахме до Ди-джей, фото и видео. та мисълта ми е такава, може ли да ми кажете ориентировъчно колко взимат на час. знам че е диапазона е голям, но споделете на вас колко са ви поискали, може и на лични.
благодаря ви
при нас ще има 2-ма ди джей за цена от 300 лв., ще са от 13 ч. т.е.от началото на веселбата в ресторанта до 18-19ч. с нас
Активен
d_petrovska
Баш Майстор
«
Отговор #249 -:
август 13, 2008, 10:21:21 »
Нашия ДиДЖей беше от Плевен. Цената му беше 300 лв. за 5 часа и после по 50 лв/час, което си е съвсем приемливо
Много доволна останах от услугите му
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
«
Отговор #250 -:
август 13, 2008, 13:31:51 »
Нашият диджей е за София- 50 лв на час без значение колко часа. Казва се
Стоян Петров
и не знам дали ще намеря най подходящите думи да опиша колко съм благодарна на тоя човек- направи сватбата ни незабравимо събитие... Изключително интелигентен и скромен човек с приетян глас и порядъчно чувство за хумор. Съобрази се изцяло с нас и нашите изисквания относно музиката, и понеже ние не искахме да му извземаме ролята и да избираме песните вместо него, само ориентировъчно му написахме какви стилове и иизпълнители харесваме и какво според нас би се харесало на хората... Подбра идеалната музика. Обясни ни всичките ритуали и ни остави да си изберем кое искаме и кое не, абе мога така да продължа да го хваля до утре, но човека си заслужи всеки лев...Отделно че ни уреди негов колега да озвучи залата за изнесения ритуал
Координатите му са
http://www.djstoian.com/
«
Последна редакция: август 13, 2008, 13:43:20 от krasunkata
»
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #251 -:
август 13, 2008, 14:21:38 »
благодаря ти krasunka
преди малко му звъннах, но човека не беше в софия и не беше 100% сигурен дали е свободен на нашата дата, та се разбрахме да се чуем по-касно да каже. каза че мисли че е свободен, и дано да е така. стискайте палци.
Активен
tyler
Регистриран
«
Отговор #252 -:
август 13, 2008, 21:53:59 »
И ние сме си ангажирали DJ Стоян Петров
Четох много добри мнения за него тук из форума и се свързах с него. Направи ми много добро впечатление като се срещнахме да го ангажираме. А и след коментара на krasunka за него.... съм още по-спокойна, че ще се справи много добре и на нашата сватба, живот и здраве
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #253 -:
август 14, 2008, 11:58:57 »
за съжаление Дж Стоян е ангажиран на нашата дата:( извини ни се човека че първоначално ни е подвел, но няма за какво неможе да си помни всички ангажименти на изуст.
та днес сме пак на лов за ди-дже - и
дано да имаме точно попадение
Активен
videolux
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #254 -:
август 14, 2008, 16:53:56 »
Разни хора, разни идеали.
Съвет от мен: Не се доверявайте на чужди мнения при избора на видеооператор, ди джей или фотограф.
Преди да направите своя избор, трябва да сте сигурни, че това е човека който искате за вашата сватба, за да не се чудите после на кого да се сърдите: на видеооператора, ди джей-а, фотографа или на човека който ви ги е препоръчал. Всеки себеуважаващ се видеооператор, ди джей или фотограф трябва да може да покаже свой материал на клиентите, преди те да направят своя избор.
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Въпросче относно видеоператор,ди джей и фотографи?
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума