Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 20:17:25

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!! 2 част  (Прочетена 198892 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #345 -: юни 26, 2008, 08:01:20 »

darling изрежи нещата в различни форми.Направи нещо като къщичка от кръгчета.Различните кремообразни консистенции можеш да оформиш с шприц в различни формички.можеш да ги съчетаеш и цветово нещата.


Миз каприз ето ти още една салатка
Домати на резенчета и печени чушки поръсени със зехтин синьо сирене и босилек.

Зелена салата с риба тон.
 
Салата от печени чушки пълни с домати на кубчета и сирене


зелена салатка с царевица и печена чушка

краставици и домати с шунка и кашкавал и маслини

Моркови с царевичка и настъргана ябълка

Червено цвекло с ябълка и морков
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: юни 26, 2008, 08:46:17 »

KlaraFina мерси за идеите.

Ели.
ти рецепта за тортичка щеше да ни даваш. Какво стана? pardon

не  е хубава sad
Активен
ina_lemon
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2310


Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: юни 26, 2008, 11:22:56 »

Що бе, какво не и стана като хората? Или.... кажи дее    diablo diablo diablo
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: юни 26, 2008, 11:59:33 »

ами рецептата е следната:
1 и  1/2 к. кафяви бисквити на "закуска"
200 гр, какао на нескуик
1 ч.ч. мляко
2 банана
50 гр, лешници
течен шоколад
и пак лешници или орехи !!!

всичко се натрошава в блендера или робота: бисквите, лешниците добавя  се какаото, после млякото и става като тесто !!!! добавят се и бананите на кубчетата и после оформяш блат, намазва се с течен шоколад и се поръсва с орехи или лешници !!! става много тежка и на мен не ми хареса, милото я харесва ама аз не

сега сетих, че можеше да ги направя на топчета и да ги овалям в кокосови стърготини или шок, пръчици, много по-добре ще е  !!!!!
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #349 -: юли 02, 2008, 16:13:06 »

Момичета, помагайте! Че и аз трябва да помагам и сега търся идеи. Какви хапки и блюда да измисля за шведска маса, че нали в събота сме на сватба и при посрещането на гостите в дома на булката трябва да им предложим нещо. Интересуват ме хем идейки за продукти, а също и снимчици или съвети за украсата. Ще заимствам от идеите на  darling и gucci, а и си спомням, че Валентинка беше пускала снимчици. Но ако имате още идеи ще е супер  give_rose
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: юли 02, 2008, 16:19:33 »

има едни PVC клечки - мечове или обикновени клечки за зъби, нарязваш шунка кисела краставичка или червена печена чушка с хлябче и се правят хапки ,  нарязаните мезета също те съветвам да с ас клечки, украсени в чинийка, можеш върху лист маруля да ги сложите !!! така хем по-лесно за хората взимат си направо хапката, хем няма да трябват и вилици, а и не за всички ще има !!! нареждате сладки, ядки и бонбони и сте готови !!!! и салфетки и безалкохолно и алкохол и наздраве
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #351 -: юли 02, 2008, 16:34:52 »

Мечовете вече са осигурени  good Чудя се ако направя ролца от шунка или друго мезе с какво да ги напълня, дали с топено сирене, руска салата. Аз видях много сладки идейки с чери доматчета, върху които са забодени с клечка за зъби парченца сирене. Също салата Снежанка или млечна на топки и отгоре стрък копър. Нещо с маслинки ми се иска да измисля. А и сварени яйца, разделени на половинки, на които им се маха жълтъка и се смесва с нещо си (какво беше?????) и после пак се пълнят върху белтъците.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #352 -: юли 02, 2008, 17:48:12 »

На моята сватба предложихме много неща ,но много интересно беше таралежчето- взимаш една неголяма зелка отделяш 10-12 листа правиш салатка от тях,отделно пържиш малки кюфтенца и набождаш на шишовете /каза че имате/ и ги забивате в зелката.Нея я поднасяте в една кръгла чиния със направената салата от моркови и листата от зелката копър и магданоз оформяте нещо като канапе за таралежчето
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: юли 02, 2008, 18:00:56 »

Аз днес се правих на гоооолямааа домакиня,че нещо 2-3 седмици нищо не бях правилааа и милото отслабналл  funnytooth
Имахме пържолки,които мисля да приготвя на чисто новата ни скаричкааа,от вчера ни е  Wink
Не залепва,тва ти-онова ти .....та за пържолките направих една марината,която сама си измислих ....незнам дали не съм съсипала пържолките,а тя включва
250гр. кисело мляко
250мл. вода
50гр. вино
сол,черен пипер,къри и нарязян на ситно чесън
Ще кажа какво се е получило малко по-къснооо,леле ако не са хубави мъжлето ще ме убие,ако някой има мнение,за мойта измислена марината нека се изкаже моляяя,отсега да си знам какво да правя  pardon
Иначе за гарнитурка ще има картофена салатка и зеленчуци,които ще приготвя на скарата ....
А за десерт имаме сладолед с пресни ягоди smile Ала Дани на Д-р Йоткер
И уникален ябълков щтрудел с грис ....
Надявам се да му харесааа  pleasantry
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #354 -: юли 03, 2008, 15:07:34 »

juji, благодаря за идеята  give_rose
Аз вчера пробвах това със сварените яйца и се получи много вкусно. Сварих ги и ги разполових, махнах жълтъците, които разбърках с майонеза и сирене, после с така получената смес напълних белтъците.
Иначе за вечеря хапвахме гювечета - гъбки, домати, шунка, топено сирене, кашкавал, чубрица и отгоре майонеза (защото сварих всички яйца и нямаше да чукна отгоре на гювечетата). За десерт разполових един малък пъпеш и го напълних всяка половинка със сладолед и украсих. Много е приятно, като загрепеш със лъжичката си вземаш хем сладолед, хем пъпеш  girl_wink
А иначе приемам още идеи за блюда  give_rose
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: юли 03, 2008, 15:13:58 »

juji, благодаря за идеята  give_rose
Аз вчера пробвах това със сварените яйца и се получи много вкусно. Сварих ги и ги разполових, махнах жълтъците, които разбърках с майонеза и сирене, после с така получената смес напълних белтъците.
Иначе за вечеря хапвахме гювечета - гъбки, домати, шунка, топено сирене, кашкавал, чубрица и отгоре майонеза (защото сварих всички яйца и нямаше да чукна отгоре на гювечетата). За десерт разполових един малък пъпеш и го напълних всяка половинка със сладолед и украсих. Много е приятно, като загрепеш със лъжичката си вземаш хем сладолед, хем пъпеш  girl_wink
А иначе приемам още идеи за блюда  give_rose

към яйцата съм слагала и кисели краставички !!!! smile

а за пъпеша съм чувала да се полее с мента както е разполовен и да се сложи в хладилника за два часа увит във фолио, не знам какво става ще пробвам някой път smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #356 -: юли 03, 2008, 15:38:40 »

Фиданка, ето нещо лесно,бързо и вкусно ,подходящо е за сезона защото е зеленчук,а с подходяща аранжировка стои чудесно сред ордьоврите ако ти хареса и искаш снимка за идея пиши на лични ,че не мога да кача тук снимки ето и самата рецепта -
Пълнени  краставици


* Избира се не много слаба краставица, която се реже на парчета по 5-6 см.
* С ножче се изрязва лентите отвън (или с белачката за картофи) - за да стане на райета.
* С остър и тънък нож се изрязва кръг от вътрешността.
* С шприц се пълнят и украсяват по желание.

Варианти за пълнеж:

1. Скилидка счукана чесън, 1 лъжица смлени орехи, 1 сварено яйце, лъжица ситно нарязан копър, сирене и лъжица майонеза. Всичко се смачква и разбърква до получаване на хомогентна смес.
2. Меко сирене тип Дунавия, заквасена сметана - пропорции 1/1, скилидка-две  чесън пак и пак малко копър.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: юли 03, 2008, 20:30:45 »

аз готвих миш маш снощи
тази вечер грил наденички и зеленчуци
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #358 -: юли 07, 2008, 18:57:49 »

Момичетааааааааа,помагайте мъжа ми днес ми напълни фризера със мерлуза, калмари, гамбери и за капак един големичък октопод.И сега иска да му пиготвя нещо с този октопод, а аз нямам представа как да го направя .Хайде бургазлийки и варненки дайте идеи как се готви октопод,дори и за салатка само .А ако знаете коя час се изрязва и въобще какви са процедурите по приготвянето  на този октопод ,аз съм яла маринован ама как се прави и идея си нямам  help help Reading Reading
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: юли 08, 2008, 02:12:40 »

Единият вариант е да свариш октопода , повъзможност с тенджера под налягане. Така че месото да не е жилаво. След това приготвяш сос от лимон зехтин и малко магданаоз. Заливаш октопода и готов за консумация. Може да го изпечеш на скара , но пак трябва да го свариш предварително.
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines