Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 00:56:57

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да планираме снимките на сватбата  (Прочетена 172018 пъти)

evane
Ентусиаст
**
Публикации: 145

Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: октомври 18, 2010, 22:15:45 »

и аз от доста време съм запленена от IR, създава такава магия - особено подходяща за сватбения ден smile извън бг е доста използвана... в бг също има хора, които ще ви направят подобни снимки... има и софтуер, с който можете да си ги направите сами Wink
Активен
katya26
Ентусиаст
**
Публикации: 68

« Отговор #406 -: октомври 20, 2010, 10:28:26 »

Може да ви се стори глупав моя въпрос, но .. pardon, понеже снимките от сватбата ни са едно от най-важните неща за мен решихме и ангажирахме фотограф 8 месеца преди сватбата. Малко странно ни погледнаха в студиото, но после се зарадваха, че хората вече почнали да мислят за това от рано  pleasantry.
Когато резервирахме фотографа него го нямаше там и успяхме да разгледаме само работата му, нещата страшно ми допаднаха и въпреки, че незнех нищо за него и студиото решихме да се доверим.
Проблема ми е, че сега когато следя сайта им и го разгледах по обстоино видях, че фотосесиите са еднакви, всъщност има 2 типа, които прави. Незнам дали той така решава или младоженците се съгласяват, но от началото на годината до сега каквото съм разгледала, всичко е като на конвеир.
Понеже не успях да се срещна с човека и да го видя какъв е се чудя как да му кажа, че аз не искам такава фотосесия, снимките са много хубави, но все в едни и същи пози, е аз не искам да съм една от стадото.
Ще кажете това си е нашата сватба, ние си решаваме, е да ама хора всякакви, знам ли как ще реагира, дали няма да си помисли, че не му харесваме работата или пък, че му казваме как да си върши работата. А хората са много чувствителни на тази тема, ако дадеш съвет на някого как да свърши нещо в работата си се чуват едни неща после girl_impossible, ти ли ще ми кажеш, аз съм професионалист и т.н......., олелия голяма.
 Та искам като се срещнем с него да поговорим за фотосесията и да му кажа, че искам нещо по различно, ама как така, че да не вземе да се обиди.  Аз ли трябва да си набележа мястото и позите или да видя той какво ще ми измисли  huhhuh.gif.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #407 -: октомври 20, 2010, 10:43:31 »

katya26, хубаво е да си инициативна. Набележи си места и пози. Обясни му какво искаш. Много от младоженците им е все тая за снимките и се оставят на насоките на фотографа. Пък съгласи се, той колко идеи множе да приложи, още повече на вдървени модели. Какви снимки ще имате зависи много от това колко ще сте артистични и идейни.
Ако той не се съгласи да излезе от клишето си, бързо си намерете друг. И непременно обсъдете с него сценария на самия ден и идеите си, и чак тогава планирайте всичко останало. Все пак са били на много сватби и ще ви дадат ценни съвети.
Успех!
Активен
katya26
Ентусиаст
**

« Отговор #408 -: октомври 20, 2010, 12:04:57 »

katya26, хубаво е да си инициативна. Набележи си места и пози. Обясни му какво искаш. Много от младоженците им е все тая за снимките и се оставят на насоките на фотографа. Пък съгласи се, той колко идеи множе да приложи, още повече на вдървени модели. Какви снимки ще имате зависи много от това колко ще сте артистични и идейни.
Ако той не се съгласи да излезе от клишето си, бързо си намерете друг. И непременно обсъдете с него сценария на самия ден и идеите си, и чак тогава планирайте всичко останало. Все пак са били на много сватби и ще ви дадат ценни съвети.
Успех!
Лошото в ситуацията е, че каквото и да стане след разговора с него няма да можем да го сменим защото ще се видим около 2 седмици преди сватбата и няма за кога да търсим друг.
Мястото на, което той прави фотосесиите ми харесва по принцин и бих искала и аз да имам снмики там, но се отказах а и в нашия град има толкова хубави места незнам защо все едно и също прави. Точно това ме накара да се замисля дали пък той не ги налага тези снимки и пози  nea, абе говоря предварително без да познавам човека ама все пак това е важно за мен.
Иначе аз съм си хареса едно друго място, където според мен ще станат много хубави снимки и ще се опитам да си наложа да сме там  beating, а същевременно ще мисля и за други места. Отделила съм малко повече от час за снимките и се надявам да ни стигне, че май малко ми се вижда  girl_impossible
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs018.ash2/34246_400983281980_197804176980_4713250_7491798_n.jpg
ето това е едно от местата, което съм избрала
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #409 -: октомври 20, 2010, 12:15:39 »

katya26, изобщо не се притеснявай да си кажеш изискванията! Нито за място, нито за някакви по-конкретни снимки, които искаш.
Според мен е нормално, ако младоженците не искат нещо конкретно, а оставят фотографа да реши къде и каква да им е сесията да се получат еднотипни снимки на едни и същи места. Дори си мисля, че ще го облекчите човека, ако отидете с готови идеи  good
Щом ти харесва работата му по принцип, не се тревожи, ще ви направи хубава фотосесия - мисля си, че младоженци, които отделят по-специално внимание на снимките си и искат хубави неща се снимат доста по-лесно, нещата се случват и не изглеждат изкуствено "нагласени" от фотографа, все едно със зор ги е накарал да позират  girl_wink
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #410 -: октомври 20, 2010, 12:27:48 »

Дори си мисля, че ще го облекчите човека, ако отидете с готови идеи  good

И аз съм на това мнение. И на тях им се експериментира, и те искам д асложат по-оригинални снимки в портфолиото си, но не с всички младоженци става.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #411 -: октомври 20, 2010, 12:36:32 »

По принцип и аз съм за това да се казват изискванията. Клиента си е клиент. Но както и преди съм споменавала, да наемеш фотограф и да му кажеш "Искам като тези снимки(на еди кого си), тези пози" не върви много. Той работи по определен начин, твори по определен начин. Това е като да отидете при художник и да му кажете, че искате копие на картина на някой друг. Има майстори, има и занаятчии. Първият не би трябвало да се съгласи, освен ако не го е натиснала нуждата и безпаричието. За втория...ами и за него си има клиенти. Ала не му се сърдете, че няма да сътвори шедьовър. Ако искате нещо уникално, търсете си майстор  smile
 Много са дразнещи еднотипните снимки. Предполагам, едната причина е, че клиентите това са избрали. Другата-фотографът е забелязал, че по този начин винаги се получават нещо, което удовлетворява клиентите му и все така си ги прави. Ама невинаги стандартните пози пасват на всеки човек.
  katya26, пробвайте тактично да му предложите ново място. Малко на риск е, ала по време на снимките проявете артистичност, извадете наяве вашата си индивидуалност. Ако сте попаднали на добър и свестен човек, все ще оцени новото и различното. И един съвет-недейте да сте свити и да скромничите при първата ви среща. Според мен тогава, също и при започване на снимките, фотографът преценя как да действа. Ако види стандартни хора, ще им направи стандартни снимки.
« Последна редакция: октомври 20, 2010, 12:42:54 от michelle » Активен
katya26
Ентусиаст
**

« Отговор #412 -: октомври 20, 2010, 14:37:24 »

Аз съм решила да му предложа различни места от тези на, които той снима, пък ще видим какво ще стане. Просто исках да знам мнението и на други хора а и някой може да се е сблъсквал с нещо такова, и да ми каже най-правилния подход, макар, че с различните хора трябва различен подход.
Набелязала съм си няколко много готини фотосесии, но си мисля, че ще е малко грубо да му ги покажа и да кажа искам това иначеее beating, и не на последно място му плащаме към 500лв, което не е малко и би трябвало да се съобрази с нас. По принцип няма значение колко плащаш би трябвало да се саобразят с изискванията ти, освен ако не са някакви абсурдни, аз просто искам нещо различно и ще вложа всичко от себе си да стане  smile.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #413 -: октомври 20, 2010, 19:38:26 »

Може да ви се стори глупав моя въпрос, но .. pardon, понеже снимките от сватбата ни са едно от най-важните неща за мен решихме и ангажирахме фотограф 8 месеца преди сватбата. Малко странно ни погледнаха в студиото, но после се зарадваха, че хората вече почнали да мислят за това от рано  pleasantry.
Когато резервирахме фотографа него го нямаше там и успяхме да разгледаме само работата му, нещата страшно ми допаднаха и въпреки, че незнех нищо за него и студиото решихме да се доверим.
Проблема ми е, че сега когато следя сайта им и го разгледах по обстоино видях, че фотосесиите са еднакви, всъщност има 2 типа, които прави.....
Катя, никак не е странно , че ангажирате фотографа 8 месеца преди, това говори добре за вас, не зная кое е това студио и защо им е било странно. Прочетох всичките постове и според мен вие в момента много се притеснявате, защото сте допуснали една голяма грешка.Трябваше задължително след като избрахте фотографа да поискате среща и да си поговорите по всички въпроси.Условията се поставят преди да се даде капарото.Сега нищо не ви пречи пак да си ги поставите.Разбирам от постовете ви че не живеете в БГ и може би липсата на време ви е пришпорила.Моят съвет е следният - изкайте от студиото да проведете тел разговор с фотографа и всичко ще ви се изясни, както и притесненията ви.Ако е истински фотограф, той ще е отворен за всяко ваше предложение.Ако е просто щтракач и всичко си е наизустил, няма да е съгласен на никакви промени.Така много неща ще ви се изяснят и ако не дай боже не се разберете, ще имате време да потърсите друг.
Активен
katya26
Ентусиаст
**

« Отговор #414 -: октомври 20, 2010, 19:58:58 »

Катя, никак не е странно , че ангажирате фотографа 8 месеца преди, това говори добре за вас, не зная кое е това студио и защо им е било странно. Прочетох всичките постове и според мен вие в момента много се притеснявате, защото сте допуснали една голяма грешка.Трябваше задължително след като избрахте фотографа да поискате среща и да си поговорите по всички въпроси.Условията се поставят преди да се даде капарото.Сега нищо не ви пречи пак да си ги поставите.Разбирам от постовете ви че не живеете в БГ и може би липсата на време ви е пришпорила.Моят съвет е следният - изкайте от студиото да проведете тел разговор с фотографа и всичко ще ви се изясни, както и притесненията ви.Ако е истински фотограф, той ще е отворен за всяко ваше предложение.Ако е просто щтракач и всичко си е наизустил, няма да е съгласен на никакви промени.Така много неща ще ви се изяснят и ако не дай боже не се разберете, ще имате време да потърсите друг.
Това, че не сме в БГ за мен е голям проблем защото всичко трябва да се направи на бързо и в кратки срокове, е след около 2 седмично търсене и разпитване се спряхме на това студио. А ако се откажем от тях няма начин да си намерим други защото уговорки по тел. само, не ми се правят, вярно е, че мога да разгледам материалите им в интернет, но си е друго на живо.
Пък и когато ги ангажирахме още преди да им кажем, че сме се спряли на тях хората ни предоставиха всичко правено от тях дори и доста старички неща за да се уверим в професионалната им работа ( не всички го правеха). Разглеждах снимките, увеличавах ги на зум и проверявах всичко, което се сетя, въпреки, че не съм професионалист има неща, на които всеки трябва да обърне внимание. С моето непрофесионално око ми се видяха добри нещата им, та се надявам както казаш човека да  е истински професионалист и да се съгласи с моите идеи. А ако не стане има и други начини  beating (майтапя се  разбира се ).
Всъщност като се замисля нещата, които разгледах там бяха по различни от тези в страницата им в интернет, незнам дано се разберем с човека, но идеята ти да се обадя по тел. определено ще я осъществя в най-скоро време.
Благодаря
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #415 -: октомври 21, 2010, 16:16:23 »

В никакъв случай не желая от моя пост да прозвучи съвет за смяна на този фотограф.Никога не бих си позволил такъв коментар, още повече за човек който не познавам.Като професионалист бих казал, че тези хора подхождат професионално( съдейки по твоите обяснения).Може би част от притесненията ти са напразни.Не виждам никакъв проблем да си комуникираш лично с фотографа и да се договорите.Но ако не ти приеме условията, тогава вече, не бих го коментирал толкова добре.Аз лично, тази година през август имах 3 сватби на българи живеещи в чужбина и всичко беше уточнено в скаип или по тел. И то до най-малката подробност, много преди сватбата, без да видя хората.Така че, това не е никакъв проблем.
Активен
katya26
Ентусиаст
**

« Отговор #416 -: октомври 21, 2010, 17:15:15 »

В никакъв случай не желая от моя пост да прозвучи съвет за смяна на този фотограф.Никога не бих си позволил такъв коментар, още повече за човек който не познавам.Като професионалист бих казал, че тези хора подхождат професионално( съдейки по твоите обяснения).Може би част от притесненията ти са напразни.Не виждам никакъв проблем да си комуникираш лично с фотографа и да се договорите.Но ако не ти приеме условията, тогава вече, не бих го коментирал толкова добре.Аз лично, тази година през август имах 3 сватби на българи живеещи в чужбина и всичко беше уточнено в скаип или по тел. И то до най-малката подробност, много преди сватбата, без да видя хората.Така че, това не е никакъв проблем.
По принцип съм много припряна и когато видях тези снимки на фотографа веднага ми мина през главата, че не искам еднакви с другите и реших да питам . Писах във форума да попитам за мнението на хора, които са минали по този път а и защото знам, че професионалисти като теб четът и пишат тук, и ще ми дадът някакви съвети.
Като се позамисля, май реагирам и си правя изводи прибързано пък после се замислям, както казах според мен подхода и работата им са професионални и може би напразно се притеснявам.
Благодаря за отговорите  give_rose
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #417 -: ноември 05, 2010, 19:07:35 »

Здравейте, понеже темата малко залиня ще си позволя да се пробвам да я оживя.Ще подхвана една дискусия на една тема, само че погледната от обратната страна.Със сигурност, ако се размислите сериозно ще си направите интересни изводи. Имам определени подбуди да подстрекая такава дискусия, предварително се извинявам, ако впоследствие има обидени. Истината понякога боли. Възможно е в някой пост тонът ми и да е по рязък, не е насочено срещу никой, може би се стремя да ви провокирам.
         Подробностти в следващите постове. give_rose
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #418 -: ноември 05, 2010, 19:28:21 »

И така темата за размисъл.Внимателно съм изчел доста постове в този форум и не само като професионалист. Естественно наблягам на някой професионални теми.Прави силно впечатление, че доста сериозно заглеждате чужди сайтове. Като се почне от фотото и видеото и се стигне до какво ли не. Гледате ги и искате да имате такива класни фотографии ( например).Или да имате такава красива сватба ( не че вашата няма да е красива  - всяко нещо си има своя чар). Ние професионалистите  също се заглеждаме в чуждестранните сайтове, чуждестранните сватби, аз сериозно гледам и чуждестранните булки в нета. Нямате си и представа какви невероятни усилия полагат някои от нас. За да може нещата да изглеждат максимално добре и по нищо да не се отличават от това което гледате навън. За съжаление обаче в МНОГО от случайте НЕ се получава.С риска да бъда сериозно оплют ще ви споделя, защо може да НЕ се получи.Примерно, четейки тази тема, на много места се виждат вашите виждания и претенции относно фотографията, кое как да изглежда и какво искате да получите.Много от вас мислят , че професионалист - това значи бог , който ще изпълни всяко ваше желание. Но това не е верно.Това е двустранен процес. Колко от вас си поставиха ребром изискванията на фотографа или видеооператора и приеха всички техни условия?Тук непрекъснато се дискутира колко е времето за снимки, да има ли следсватбени или предсватбени сесии, на кои места да се снимаме и т.н.Колко от вас обаче питаха "Какви са ви условията за да ни гарантирате това и това?"
Провокирам ви да задавате този въпрос по-често, защото вие и вашето отношение , понякога са по-решаваши за крайния продукт от професионализма на фотографа. Още в следващия пост.
« Последна редакция: ноември 05, 2010, 23:49:31 от Deliysky » Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*

www.Deliysky.com

« Отговор #419 -: ноември 05, 2010, 19:49:53 »

А сега за вашето отношение.Знаете ли слогана на един от най-добрите Български фотографи е  "Фотография за хора с отношение", нашият слогън е " ....Да надминем вашите очаквания", има и още много.Добре го е казал колегата за ОТНОШЕНИЕТО.Когато искате да направите нещо наистина много впечатляващо, е необходимо сериозно отношение и сериозна подготовка.Това се касае не само за снимките, за цялата сватба. Вие ще бъдете център на вниманието.
Пиша ви всичко това, защото наскоро, гледайки как стоят нещата навън се натъкнах на доста интересна информация.Навярно сте чували, че в Америка се прави репетиция преди сватбата заедно със сватбения агент.В Русия открих цяла школа за младоженци.Кое, как , защо, как да се държим и т.н.пускам ви линк
http://wedding-school.livejournal.com/
следващия линк е от обява - постановка на сватбения танц с помоща на професионален хореограф
http://www.wedancing.ru/
представете си намерих даже танцова школа за бъдещи съпруги, в която ги учат на......стриптииз (повярвайте ми няма съпруг, който би ви отказал да завършите този курс)
http://grimerka.info/
Интересно ми е колко от вас имат положително отношение по темата, и колко от вас съзнават, че каквото си направите Вие , това ще е , колко от вас биха желали да посетят подобни мероприятия и да се подготвят за един от най-щастливите моменти в живота.

« Последна редакция: ноември 05, 2010, 23:52:24 от Deliysky » Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: