Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юли 19, 2025, 07:07:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Колко трябва да са гостите на една сватба?  (Гласуването приключено: август 14, 2006, 19:32:20 )
5-50 - 2 (10%)
51-100 - 14 (70%)
101-150 - 4 (20%)
Циганска сватба - 0 (0%)
Без гости. (за тайни сватби) - 0 (0%)
Общ брой гласове: 20

Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 27   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата - голяма или малка?  (Прочетена 271678 пъти)

AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #270 -: март 20, 2009, 22:51:10 »

Не съм искал да е лично но май така се получи. Заставам зад принципна позиция и не визирам конкретни хора.За съжаление грешно бях разбран.Няма нищо....Знам че такова решение се взима трудно въпреки че при мен не беше така.Но напълно разбирам повечето двойки които са изправени пред тази дилема. Но не бива липсата на средства да бъде пречка.Какво ако не е както в приказките???
Сватба може да се направи и без много пари.Даже на последък май така е модерно и сред богатите.Тесен семеен кръг. Без много шум.Някои холивудски двойки даже и тайно се ожиниха. smile
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: март 21, 2009, 22:22:02 »

Не съм искал да е лично но май така се получи. Заставам зад принципна позиция и не визирам конкретни хора.За съжаление грешно бях разбран.Няма нищо....Знам че такова решение се взима трудно въпреки че при мен не беше така.Но напълно разбирам повечето двойки които са изправени пред тази дилема. Но не бива липсата на средства да бъде пречка.Какво ако не е както в приказките???
Сватба може да се направи и без много пари.Даже на последък май така е модерно и сред богатите.Тесен семеен кръг. Без много шум.Някои холивудски двойки даже и тайно се ожиниха. smile
И аз съм ЗА това че не  е задължително сватбата да  е грандиозна . Дори и в тесен кръг пак тръпката си е същата . Друг е въпроса ,че всички искаме този ден да е един от най красивите и необикновенни дни в живота ни . Все пак да си булка е върховно изживяване независимо дали има 200 човека на сватбата или 50 човека.
Активен
Su_to
Сватбен ГУРУ
Публикации: 723

Съселчето на Магаренцето.

« Отговор #272 -: март 22, 2009, 00:15:23 »

А, мда, бройката наистина не определя купона. Ние ще сме най - много 50 души, но пък очаквам парти като за 5000. Хихик!
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #273 -: март 22, 2009, 21:07:01 »

И аз съм ЗА това че не  е задължително сватбата да  е грандиозна . Дори и в тесен кръг пак тръпката си е същата . Друг е въпроса ,че всички искаме този ден да е един от най красивите и необикновенни дни в живота ни . Все пак да си булка е върховно изживяване независимо дали има 200 човека на сватбата или 50 човека.
А... Наси май беше по точна.
Благодаря за допълването. give_rose
И мойта сватба беше в тесен кръг но беше УНИКАЛНА.   И най-вече роклята на жена ми.Венчахме се в един манастир.......... Айде да не се отплесвам че темата е за друго.
« Последна редакция: март 22, 2009, 21:11:36 от AIVEN » Активен
sestri4kata
Ентусиаст
**
Публикации: 86

« Отговор #274 -: март 25, 2009, 00:27:28 »

И аз съм на мнението че трябва да поканим тези който са ни най-близки и който най-много ще се радват за нас,без случайни познати и така нататък.А какво по-хубаво от това,ако имаме голяма рода ,много приятели,които да поканиш *YAHOO*Всеки сам си преценява колко човека да присъстват на този вълнуващ ден ,пак всичко е строго индивидуално.
Ние сме поканили към 60 човека-това са най-близките ни роднини и приятели,които искрено ще се веселят с нас и без които не мога да си представя сватбата ни.Имаше няколко неуспешни опита от страна на родителите ни за поувеличаване на бройката ,но скръцнахме със зъби и всичко приключи,още повече че опитите с намесата не спряха само по отношение на бройката на гостите,така че беше време да се сложи край на всичко това.Родители,родители хубаво ,ама в крайна сметка това си е нашия ден и на него искам да познавам всички които са там,а пък и друго има-с миличкото искахме всичко ние да си поемем и платим за да можем сами да си решаваме,така че с пълна сила е поговорката-който плаща той поръчва музиката.Място за неосъществени мечти и представи на мама и тати няма да има-имало е време когато те са можели да си направят сватба по собствен избор,да са се възползвали blum
Активен
grazia
Ентусиаст
**
Публикации: 120

« Отговор #275 -: март 27, 2009, 12:05:39 »

Колкото и да ми е неприятно да го призная, всичко е свързано с финансите... nea
Баба ми е разказвала за нейната сватба - 200-250 човека на поляната, 3 дни, от всеки род по 100-150 човека - ами това смятам че е прекалено. В  смисъл, дори от нейна страна е имало хора които видяла за пръв и последен път.
Сигурна съм че малките сватби - 10-20 човека се правят заради ограничения бюджет.
Не че нямаме проблеми и ние - единия братовчер със семейството си, ми то тогава и другия трябва да поканим...Ми защо ще каним само кумовете, а не и родителите им( свекървищенцето се чумери) Плачещо момиче lacnl8 lacnl8
И май все ще има недоволни, освен мен...Всичките ми приятелки и колежки...леле какъв купон ще спретнем, а да говорят каквото си щат, в смисъл 80-90 човека ще са, не повече!!! girl_wink
« Последна редакция: март 27, 2009, 12:07:56 от grazia » Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: април 10, 2009, 14:12:42 »

Ние искахме малка сватба, защото не ни се даваха много пари, но свекърите ми настояха за голяма! Било веднъж в живота и искали да поканят всичките си роднини.
Активен
Little flower
Сватбар
Публикации: 192

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: април 10, 2009, 14:33:50 »

Аз предпочитам малка сватба... не си падам по големите събирания с много хора  nea, така че се надявам да сме в много тесен кръг.
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Публикации: 837

Blinded by love

Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: април 15, 2009, 19:59:52 »

Момичета  аз съм писала вече з амоята свтаба,тя ще е около 160човека,доста се събрахме верно е,но при мен има едно голямо НО,и аз не съм превъженичка на сватбите,на който се канят родата до 9 коляно NO,обаче има и друг момент,какво става когато имате много приятели  crazy като нас например,защото на нашата сватба имаме 100 човека приятели и 60 човека роднини,тогава какво правим,тук вече нямаме голям избор дали искаме голяма и малка сватба,защото тези 100 човека приятели са ни най-близките,не сме канили някакви случайни или нещо такова.Така че по някой път избора не зависи само от вас.
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 649

Just a Wife

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: април 17, 2009, 01:55:50 »

Аз съм на мнение че не е от особена важност колко човека присъстват на сватбата, а от това да се получи една красива и купонджийска сватба.Може да е 10-20 , с 70-80 или с над 120 човека, но наистина това да са хората които сте желали да присъстват.
Лично аз , винаги съм искала голяма сватба..нямам логичен отговор защо, но от малка така си исках...еее сега ще я имам, няма да е кой знай колко голяма, но 130-135 човека мисля че са достатъчно, а и най-важното за мен е че познавам всички и няма да има хора, които виждам се пръв път. smile
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: април 17, 2009, 11:19:27 »

Всичко е въпрос на вкус и желание ! Все пак сватбата е можеби единствения повод на който можете да видите всичките си любими хора на едно място ! Нито на рожден ден можете да поканите всички нито на имен ден ! Не че не може но все пак ще е доста солено от към финансова гледна точка !
Активен
semira
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #281 -: април 17, 2009, 12:25:55 »

Здравейте аз мисля на моята сватба, която ще е след-ри месеца, да присъстват около  90 човека. Така ни се връзват нещата с роднините и приятелите. Така, че всичко е въпрос на организация и преценка и възможности.  priest
Активен
tuf4o
Любопитен
*
Публикации: 23

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: април 17, 2009, 13:43:06 »

При нас се получиха около 65-70 души:). Първоначално по списък бяха соколо 30 души повече, но се наложи да редуцирам sad по тази причина ще се лиша от част от братовчедите ми, които са семейни с по две деца и ....  cray cray cray гадно е, но няма начин. Иска ми се сватбата да е на хубаво място с прилична обстановка, замислила съм индивидуални подаръци за всеки един от гостите,а финансовите ми възможности са ограничени:( освен това, ако поканя повече хора ще ми е доста по-трудно да обърна индивидуално внимание на всеки един, нещо което според мен е много важно. В тази връзка преди години ходих на сватбата на една моя братовчедка, с която само си казахме "здрасти" в началото, на средата на тържеството минаха със съпруга й да ни "поздравят", т.е. да си вземат подаръците и тук още около минутка и толкоз, беше ми адски тъпо sad и съжалих изобщо, че съм ходила на тази сватба  cray За разлика от сватбата на моя колежка, която отдели внимание на всички гости - било канейки ги на танц, било разменяйки две думи или просто като ни подариха лично падаръчетата с мъжа й. Беше страхотно smile Всички се забавляваха smile Малко се поразпуснах ... но като типичен близнак - винаги имам какво да кажа и  blush blush blush.
Надявам се всички, които поканим да дойдат smile това ще бъде най-хубавия подарък, който можем с приятеля ми да получим, в този така важен ден в нашия живот smile   
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #283 -: февруари 07, 2010, 20:15:07 »

И аз да се разпиша тук  smile Не знам колко човека е нормално да дойдат на една сватба, но ми се струва, че всеки един трябва да е близък на младоженците, значим за тях човек.
 А на нашата сватба какво ще стане ?  cray Най-близките роднини - 20 човека, това добре, чудесно  smile И максимум 15-20 приятели  sad Това се получава, понеже всеки си има приятел/приятелка, в което няма нищо лошо...Обаче така ще имаме 20 напълно непознати човека на сватбата  cray ех, май егоистично разсъждавам, просто определената бройка хора ни притиска, а ни се ще и други приятели да дойдат...
Активен
LoveAndLove
Сватбар
Публикации: 188

« Отговор #284 -: февруари 07, 2010, 20:33:53 »

нашата ще е малка все още не знам точна бройка но сме с ограничен бюджет и това все ще повлияе по някакъв начин...не обичаме големите сватби..и затова ще е скромно и няма да вдигаме много шум и ще сме в тесен семеен кръг и няколко приятели
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 27   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: