Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 23:21:34
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Лични карти
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Лични карти (Прочетена 189082 пъти)
LoveAndLove
Сватбар
Отг: Лични карти
«
Отговор #420 -:
октомври 01, 2009, 21:04:46 »
Благодаря ви за информацията
Активен
pbizart
Ентусиаст
http://kadesdete.bg/bg/contest/pagenum:2 Прегръдка
«
Отговор #421 -:
октомври 01, 2009, 21:32:17 »
Моята я смених след като забременях-горе долу 6 месеца след сватбата, но не беше страх от глоби опрелено...
Активен
sonya_georgieva
Новак
Публикации: 14
«
Отговор #422 -:
октомври 01, 2009, 21:40:05 »
До една година е 20лв., глобата за лична карта
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #423 -:
октомври 05, 2009, 16:41:18 »
Момичета вълнува ме следния въпрос - сега след сватбата трябва да си сменя докъментите заради новата фамилия. Понеже живеем в новостроящ се блок и го чакам да му излезе акт 16 (уж след 2 седмици) и да го редистрираме в данъчното и да си направя адресна регистрация там. Притеснявам се обаче, че 6те пропусна едномесечния срок. Другото ми притеснение е свързано с това, че новите документи с биометрични данни ще почнат да се издават от март догодина и ако няма човек от тях няма да може да напуска страната (това го прочетох днес някъде) и ще стане така че за 4,5 месеца ще трябва 2 пъти да сменя всичко
Даже предпочитам ако глобите за закуснение не са големи да изчакам до март...Вие как мислите и как бихте постъпили
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #424 -:
октомври 05, 2009, 21:07:20 »
това ако намериш къде си го прочела - че няма да пускат зад граница със старите лични карти, моля те пусни линк да прочетем точно за какво става въпрос
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #425 -:
октомври 06, 2009, 09:00:31 »
http://blog.gradskijivot.com/publikaciq/11505
ето голинкут - дано аз не сум разбрала добре, или човекът, който го е писал тов ане е разбрал добре, но...
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #426 -:
октомври 07, 2009, 10:24:40 »
Момичета не се шашкайте от такива писаници. Новите дкументи с биометрични данни поне скоро няма да се въведат. А и никой не може да ви задължи веднага да си смените документите. Програмата им за тези биометрични данни не е изяснена напълно. А това за ненапускането на страната, ако нямаш от новия вид документи направо звучи абсурдно. Това, което може да ви се случи напускайки страната заедно с човек, който има от новия вид документи е, че при евентуална проверка вас /със "старата" лична карта/ ще ви проверяват малко по-дълго.
Относно глобите оказва се, че всичко си зависи от човека зад гишето. Пак давам примера със себе си - след сватбата не си поднових шофьорската книжка и когато отидох да си вадя паспорт само ми бяха отбелязали на заявлението, че имам да сменям шоф. книжка и ми напомниха. Но никакви глоби не са ми налагали. Така, че не се стряскайте от разни писаници, а ако имате възможност попитайте си направо в най-близкото РУ-МВР.
«
Последна редакция: октомври 07, 2009, 10:30:45 от plamik
»
Активен
voyager
Любопитен
Публикации: 20
«
Отговор #427 -:
октомври 13, 2009, 18:00:54 »
Това с питането в най-близкото РУ-МВР не е гаранция, че ще дадат коректен отговор. Аз като си сменях документите,баща ми отиде да пита какво е необходимо да нося, какво да попълвам. Отивам да си ги подам и..греда. От някаде си нови изисквания. Тука в София пък трето. И май навсякаде правят и казват различни неща..Така е..в България няма правила и ред...
Активен
Yanche
Любопитен
«
Отговор #428 -:
октомври 15, 2009, 18:19:27 »
Малко информация и от мен - ако ще си сменяте адресната регистрация, трябва съгласие от собственик. Когато собственикът е родител на единия от двамата младоженци е необходима само декларация за съгласие и да се покаже нотариалният акт за жилището (само го поглеждат и го връщат). Когато собственикът няма връзка с младоженците, освен декларацията и нотариалният акт, трябва и да дойде лично с вас в общината, където се подават документите.
Аз вече почвам да се замислям дали да сменям адрес, защото при нас има разни проблеми с наследството за апартамента, в който живеем... Но, ще видим какво ще се случи
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #429 -:
октомври 16, 2009, 10:31:30 »
Yanche
и аз ги знаех тези неща, но като отидохме в понеделник след сватбата в общината, милото само каза, че е син на собственика и жената в общината ми издаде жълтите бланки за смяна на адреса без свекър ми, и не носихме нотариален акт на апартамента. Явно сме имали късмет
Активен
Yanche
Любопитен
«
Отговор #430 -:
октомври 16, 2009, 16:46:38 »
Явно има и свестни служители
Браво на тях!
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #431 -:
октомври 19, 2009, 14:06:34 »
Цитат на: Yanche в октомври 15, 2009, 18:19:27
Малко информация и от мен - ако ще си сменяте адресната регистрация, трябва съгласие от собственик. Когато собственикът е родител на единия от двамата младоженци е необходима само декларация за съгласие и да се покаже нотариалният акт за жилището (само го поглеждат и го връщат). Когато собственикът няма връзка с младоженците, освен декларацията и нотариалният акт, трябва и да дойде лично с вас в общината, където се подават документите.
На мен изобщо не ми искаха такива документи при смяната на адресната регистрация. Явно във всеки град е различно, както за всичко останало.
Активен
LoveAndLove
Сватбар
«
Отговор #432 -:
октомври 19, 2009, 14:44:59 »
какви тези декларации от собственика на апартамента това от кога започна да се изисква..тея хора май като стоят на магарето чуш викат както се изразяват някои хора
Активен
Yanche
Любопитен
«
Отговор #433 -:
октомври 21, 2009, 11:44:55 »
Не знам каква точно трябва да е декларацията, но доколкото разбрах изобщо трябва съгласие на собственика на жилището. Предполагам, че ако дойде с вас, когато ще се попълват документите също ще важи за съгласие
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #434 -:
октомври 21, 2009, 13:07:50 »
Цитат на: Yanche в октомври 21, 2009, 11:44:55
Не знам каква точно трябва да е декларацията, но доколкото разбрах изобщо трябва съгласие на собственика на жилището. Предполагам, че ако дойде с вас, когато ще се попълват документите също ще важи за съгласие
За кой град става дума, че май и в тази част е различно във всеки град.
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
32