Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 08:26:09

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Има ли булки от Сливен?  (Прочетена 138616 пъти)

Dginger
Ентусиаст
**
Публикации: 108

« Отговор #165 -: март 29, 2008, 12:35:11 »

Ние искахме Бонев да ни е DJ  но беше зает на нашат дата.
Преди две, три  години бях на сватба в Сливен, и той беше DJ, страшно ми хареса как води  danceg
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: март 29, 2008, 17:35:37 »

Alannah,щом сте към 100 човека със сигурност няма да се съберете в ресторанта на голф игрището,тесничко е.На нас ни казаха,че 70 човека се събирали спокойно,а за 80 малко трябва да се посвием,ама по празниците пак ще ходим и ще нареждаме масите.Ама пък иначе е страшно уютно там,а пък по-добре да сме малко стеснени,ама да ни е уютно и без това нямам намерение да вием дълги хора  girl_wink.Ние се срещнахме с Митко Бонев и поговорихме,изглеждаше ми свестен,а пък и се разбрахме да му запиша музика на една флашка,за да се ориентира какво да пуска.А ти Alannah за ABC в градината ли мислиш да сте или вътре,защото ако искаш в градината има и други доста по-хубави местенца на открито.
Миме,ще ми пишеш ли на лични нещо за Басанова?А букета ти от нея ли е,защото е много хубав?А случайно някой да знае някоя друга агенция за украса в Сливен,че ако трябва да ходя да разпитвам навсякъде,да видим кво ще кажат,че нашите като чуха украса от изкуствени цветя и нещо хич не останаха очаровани,искали естествени.На други места ако има да предлагат такива услуги да ходя да разпитвам.
Активен
Alannah
Професор
Публикации: 476

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: март 29, 2008, 20:07:32 »

Маичка, добре дошла give_rose!
Виленце, ами иска ми се да е на открито, но то пак си зависи от времето pardon. Ако знаеш други подходящи места, давай списък, че да започна с огледите girl_wink. Мисля някъде от 13 април да се заема с обиколка на Сливенските заведения. Ще го видя това АВС crazy.
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: март 29, 2008, 21:46:50 »

Ами да ти кажа и аз бях твърдо за открито,ама всеки започна да ми казва ами ако завали какво ще правите и т.н. и аз започна малко по малко да се разубеждавам.Ти не си ли започнала с огледите,щото аз миналата седмица като ходих в сливен и се оказа,че за август всичко вече е аето-е почти всичко,така че побързай.Иначе открито е 100-те войводи,ние проверявахме там,т.е.наш пратеник ходи,АВС,на сливенските мин.бани комплекс аглика.На Мимето сватбата е била там.Ами има и други сигурно,ама не се сещам.Незнам вашата сватба вечерна или дневна ще е,обаче като говорихме с управителката на ABC каза,че в 12 часа музиката трябвало да се намали,защото има живущи.Иначе можело да си останете колкото искате.А с вашата украса кой ще се заема,имаш ли някаква агенция или все още не?
Активен
Alannah
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: март 29, 2008, 22:42:46 »

Нашата е дневна, но наистина още не съм започнала с огледите по една или друга причина pardon. Все пак се надявам да е удачно да бъде на открито и да не е зает ресторанта за тогава. Що се отнася до украсата- нямам още представа. За АВС-то Ollq беше казала, че управителката му й е показала снимки с тяхна украса и останала впечатлена crazy. Ти пък друго казваш... Остава да го проверя сама и тогава ще го мисля въпроса с украсата. Щом сме много за ресторанта при голфа. Иначе мерси за списъка, ще ги огледам и тях. Не ми се дават неоправдани пари за украса. Иска ми се да е хубаво заведението, да е приятна украсата, да е вкусно менюто и да е адекватна цената на всичко това. Ако дори самото заведение го предлага всичко това накуп, няма да търся агенции за украса. Но засега всичко е само в главата ми nea. Докато не тръгна на оглед, няма как да мисля трезво.
« Последна редакция: март 29, 2008, 22:45:36 от Alannah » Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: март 30, 2008, 15:29:09 »

Здравейте булки! smile

Идвам малко на гости във вашата темичка  pleasantry

Алана, сигурно ще те върна малко назад в коментарите, но защо сватбата трябва да е в Сливен? Каква е тази традиция?  Oh my ... За мен всичко е въпрос на договаряне между любимия и любимата smile
Ние имахме същия проблем - аз съм от Стара Загора, а мъжа ми от София (в момента живеем в СтЗ). В началото се беше тръшнал сватбата да е в Сф и аз доста се ужасих ... и малко по малко започнах с основните аргументи - как ще организирам сватба от разстояние (според мен в повечето случаи булката организира 90% от нещата), второ - много по-скъпа ще е там, трето - как ще пътувам 250км. с грим, прическа, рокля и т.н. ... ще пристигна задрямала и сърдита и т.н.  nea
И последно за да не се чувства прецакан, че е отстъпил (той не е много по отстъпките) му казах, че ако той отстъпи за мястото, аз ще отстъпя за кумовете (много държеше да са негови приятели, с които аз не съм близка).

И такаааааааа ... има начини  danceg
Активен
bori
Сватбар
Публикации: 294

колко е хубаво,когато се усмихваме

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: март 30, 2008, 15:55:07 »

:bravo:Права си,Мая!Радвам се,че си успяла да го убедиш.А наистина повечето от организацията пада в/у плещите на булката.Не че е нещо,за което трябва да се оплаква,но ако има повече близки и приятели,които да и помагат си е друго.А и друго е да плуваш в свои води и съвсем различно да се луташ тук и там, и само да слушаш различни доводи и убеждения:)Ако живеехте обаче в София не виждам по кой начин би убедила твоя човек сватбата да е в Стара Загора.Абе това са бели дертове,в крайна сметка,ако са живи и здрави младоженците и техните близки,с или без много условности сватбата ще мине.Важна е емоцията,все нещо на самия ден не става на 100% както си го планувал.Днес точно си говорихме с милото,че ако сега почвахме подготовката за сватбата,голяма част от нещата щяхме да ги подредим по друг начин.Но дано всичко си е по местата и да сме добре:)
Активен
Alannah
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: март 30, 2008, 19:20:57 »

Майче, аз допреди да се сгодим си мислех, че сватбата ми един ден ще е в Бургас, пък било то и със сливналия. Обаче след като го съобщихме на свекъра, той започна да я подготвя на приказки в Сливен и усетих, че за тях това явно няма да е въпрос на мой избор. За милото също Сливен си беше градът на събитието и направи една чупка като му казах, че съм си я представяла в Бургас. Но пък то и повечето гости ще са от Сливен така или иначе, а и ние в момента сме тук и явно като за начало тук ще живеем. Така или иначе свикнах с мисълта, но до неотдавна си мислех, че вземането ми ще е от Бургас. Те направиха Oh my ... такива физиономии като чуха. Предложиха ми обаче наистина убедително хубав вариант и честно казано вярвам, че дори сватбата ни ще е по-хубава така, отколкото аз си я представях някога. Сега се надявам самият митрополит да се съгласи да ни венчае, дай Боже yahoo! За мен вече не е в никакъв случай недостатък това, че сватбата ще е тук изцяло. По-важното е, че хората са супер и аз наистина ги обикнах. Другото е само география pardon.
« Последна редакция: март 30, 2008, 19:22:28 от Alannah » Активен
Вили
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: март 30, 2008, 22:45:06 »

И аз смятах,че във Варна ще бъде нашата,обаче поради независещи от мен причини се налага да бъде в Сливен.Отначало ми беше много криво,защото винаги съм искала сватбата ми да е във Варна,а пък и моите близки са по-близо до Варна.Другата причина е,че вече почти 10 години живеем тука и така.Обаче не-като каза Сливен,та Сливен.Противих се,ама после като се замислих,че лятото във Варна,първо ще излезе доста по-солено,второ половината от гостите се налага да бъдат настанени в хотел и както се предполага лятото тук е почти невъзможно или пък,ако намерим то ще бъдат едни цени,за които не ми се мисли чак.И сега като се замисля не смятам,че Сливен е толкова лош вариант,а пък и все пак кой както си го направи.Важното е всички да се веселят и да става купона, пък това къде ще е тържеството не е от кой знае какво значение.
Активен
Alannah
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: март 30, 2008, 23:07:29 »

Виленце, това е ИСТИНАТА good! 100% те подкрепям! И аз се дърпах, но в крайна сметка приех да стане така, защото съм убедена, а не заставена да го направя. А и Сливен въобще не е лош град girl_wink, дори напротив. Много е спокойно и хората са някак по-топли. Има една приказка:"С хубавото се свиква лесно." Обаче докато се убедя за нещо, че е хубаво, оттам идва мусенето. Но определно дойде и този момент- наистина да приема, че е много рационално. А и вярвам, че ще бъде весело, което все пак е най-важното. Хората правят празника, а градът е просто background, който в случая дори е хубав. Вярно- липсва морската градина за една цветна фото-сесия, но нищо  не пречи да се направи впоследствие (макар и без съответното облекло) и да се добави към албума.
« Последна редакция: март 30, 2008, 23:09:04 от Alannah » Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: март 31, 2008, 08:48:17 »

Права си Алана, фактора родители е доста важен, особено ако те плащат ... И аз мислих, че майката на мъжа ми (мразя думата свекърва, звучи като вещица, а засега жената се държи добре) ще е против СтЗ (тя е доста властна), но тя се оказа много интелигентна и каза, че нямат нищо против и няма да ни се бъркат в абсолютно нищо. Интелигентна, защото ако се беше тръшнала за Сф тя щеше да има страшно много работа по организацията, после настаняване на гости и т.н.

Другия фактор е къде се живее в момента. Както каза Бори, ако сега живеехме в Сф, трябваше да забравя за сватба в СтЗ. Така е!

И третия, къде колко солено ще излезне. Вили наистина постъпваш правилно  good
Алана, щом живеете в Сливен, значи това е вече и твой град  danceg
Активен
Alannah
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: март 31, 2008, 09:44:16 »

Майче, и аз вече го чувствам като мой втори град. Уютно ми е тук, слава Богу. Не като в София или в други градове като съм ходила- повече от седмица да не ми се стои там. Аз също не харесвам думата свекърва и ги приемам като втори родители, макар баща му дори да ми е по-близък от родния. Миналата седмица малко се бях засегнала от майката на милото и си позволих тук 1-2 пъти да я нарека свекърва или свеки, но после осъзнах пак, че човек се сърди единствено и само заради своята глупост. Жената си е супер, както и другите от семейството и родата. За 4 години ги обикнах и ги допуснах изключително близо до себе си. Не може да няма моменти, в които да не им се сърдим за нещо, защото и те са хора с характер, както и ние. Просто трябва да го преодоляваме бързо и да си се обичаме такива, каквито сме. Беше глупост да приемам лично някакво такова нещо, а и може да ми е било потиснато от моите си неща и затова да съм преувеличила ситуацията. Аз съвсем искрено ги наричам мамо и тате, макар да ми беше трудно да свикна, защото все пак е странно да се сменят изведнъж обрщенията и то точно с тези. Обаче исках да свикна, защото си ги чувствам в сърцето като родители. Вярно е, че, както ме обича родната ми майка, никой друг не може така. Но съм приела, че обръщението не носи точно този смисъл. А сватбата наистина има всичко необходимо, за да е най-щастливият ни ден, макар вече никога щастието ми не може да е пълно... cray
« Последна редакция: март 31, 2008, 09:46:42 от Alannah » Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: март 31, 2008, 12:25:02 »

Хей момичета някой може ли да ми каже кое колко ви струваше за в Сливен
защото ни е малко трувно да си сметниме б,джета sad а си нямам и представа какви са цените на букети,кошнички,чаши и всичките дреболийки  crazy
а и също колко ви взеха оператора и DJ
Надявам се да ми помогнете че няма към кого друг да се обърна sad
Активен
Alannah
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: март 31, 2008, 14:23:54 »

Аз дреболиите ще ги взимам от Бургас. А оператор и DJ все още не сме ангажирали nea.
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: март 31, 2008, 18:39:49 »

Здравей Майче,
ние още май почти нищо не сме платили,обаче DJ каза,че цената му е 180 лева,а ако се стои до сутринта още 50-60.За фотото незнам,ама на сайта на Неделчо Великов има някакви цени.На нас ще ни е той най-верояно и ходихме да говорим с него,ама не го питахме за цени.Тя свекито се познава с него и каза,че щяла да се оправя.Той всъщност сигурно няма да дойде,защото имал ангажимент същия ден,но ще прати жена си.Това е практика при него.Малките кошнички са от 0.25 лв. до 1.20 лв.Аз естествено си харесах тези за 1.20,ама няма смисъл да се дават толкова пари.Кошницата ми се мерна,че струваше някъде 30-35 лева,по-хубавите чаши са по 20-25 лв.едната.Ние си купихме и църковна,струваше 24 лв.А букетите сигурно са поне 50 лв.и пак зависи от цветята.
А някой има ли идея колко такива кошнички,които се хвърлят се купуват,защото продавачката ми каза,че по принцип купували на колкото години била булката,но на мен не ми звучи добре 28 като бройка и мисля да ги закръгля на 30.
Ами това е от мен засега.Дано съм била полезна.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: