Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 10:52:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Ноември 2020
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ноември 2020 (Прочетена 78393 пъти)
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
Re:Ноември 2020
«
Отговор #195 -:
ноември 12, 2020, 16:41:10 »
Аз от трима братовчеди и две лели- преди общувах с една леля и една братовчедка откакто съм се родила. Сега- с нито една.
Дървениите тук вече не са на почит. Озон са ми объркали поръчката тотално освен че я забавиха десет дни! Това ми беше последното пазаруване при тях.
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #196 -:
ноември 12, 2020, 16:43:34 »
Ами, за подаръците какво да ви кажа, може би наистина подаряваме на доста хора, но за мен Коледа е най-специалния празник през годината и това е моя начин да изразя любовта си, как се казва по западному - моя love language. А това какво получаваме в замяна, ами, не винаги ми е много на сърце, но си се радвам на всичко и гледам да го използвам. Ако е нещо, което съвсем не влиза в употреба, мога и да преподаря - оценила съм жеста, но не е за мен, затова да му се радва ако може някой друг. От най-близките си хора обаче винаги получавам невероятно любими подаръци, може би защото придобиват и сантиментална стойност или защото все пак по-добре знаят какво ще ми хареса
Ние правим така: за децата (които всъщност вече не са деца) взимаме индивидуални подаръци, а за семействата (т.е. например за леля и лелинчо, вуйна и вуйчо, бабата и дядото на милото, неговия вуйчо, кумовете, кумците) общ подарък, който обикновено е домакински неща, сувенирчета, плодове, лакомства.
Панде
, хвана ме, само на моите подаряваме, ама тук си има друга причина, той има само една първа братовчедка (за нея ще вземем нещичко, ако се видим, защото с тях общуваме, само ако общата баба ги е поканила), с другите си въобще не се познава. Там е дълга история, баща му се е скарал с брат си, години не са си говорили, сега позатоплят отношенията, ама са пръснати по света, аз не ги познавам, а милото ги е виждал само като много малък. От друга страна с моите братовчеди по двете линии поддържаме доста връзка, виждаме се често и си имаме традициите.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #197 -:
ноември 12, 2020, 16:45:40 »
Адиктед,те в Лидл, от както го има са едни и същи на 90% . Ние имахме храни, ама ги продадохме без да ги отворим. Двегодишният Бамбук много хвърляше и тогава разкарах всички дървени играчки. Лятото поне тук ги бяха пуснали намалени и ММ купи още релси . За сега са в мазето.
Аз наскоро открих книжки със стикери. Бях виждала, ама по-смотани. Има много готини с по 100-200 стикера, с които си правиш яки картинки. Бамбук лепи два часа първи път. Сега от време на време си ги довършва или разглежда.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #198 -:
ноември 12, 2020, 16:51:23 »
Аз днес си поръчах такава прахосмукачка-робот (Xiaomi) от Алиекспрес - заради намаленията и ваучерите сега, излезе ми 560лв (в емаг същата е 1000лв )
. Надявам се да си заслужава инвестицията. Обмислям и да купя оттам котешка катерушка - излизат доста изгодно големите катерушки (тук са за по 300лв подобни, оттам я вземам за 130).
И вчера напоръчах от Вивре какво ли не за апартамента, днес вече са изпратили килимите, та утре ще ми ги доставят.
Относно подаръци - хич не съм мислила, ама този уикенд ще има намаления в Хиполенд и Комсед, та ще взема нещо от там за децата. Ама хич не съм на Коледна вълна още... A за новия апартамент, като се замисля, после и изкуствена елха ще трябва да купувам...
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #199 -:
ноември 12, 2020, 16:59:04 »
Хахах
Бубе
и твоя мъж е заврян зет в твоята рода, моя също, уж не съм от тук, ама прекарва повече време с братовчед ми и брат ми отколкото с неговите братя и братовчеди...
menyanthe
препоръчвам за катерушка zooplus, нашата излезна около стотина лева, много е стабилна Пухиндрел много я харесва и ползва по предназначение, сега не е на промоция, но беше максимум 130 лв като я взехме
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/durveta_za_draskane/golemi_durveta_za_draskane/do_180_cm/494058
Активен
emmmmmy
«
Отговор #200 -:
ноември 12, 2020, 17:16:21 »
https://mobisector.com/xiaomi-mi-robot-vacuum-mop-1c-prahosmukachka-robot
Менианте, ние тази взехме от Бг, не ми се чакаше сума време. Нямах търпение и имах мерак бая
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #201 -:
ноември 12, 2020, 17:17:20 »
Манянте и аз от Алито я взех смукачката, много по-евтина.Но не можах да изчакам черния петък, просто с две бебета нямам време и да чистя всеки ден.
Бубе, на много народ подарявате.Като имате деца ще свиете нещата, ще видиш.Но това са нормални неща.Ние може би с годините много преосмислихме близките хора и подаръците като такива.Сега гледаме да сме заедно и здрави, а подаръци, вадя снимки и ги раздавам!
Май повечето ни мъже са така тук.Аз викам свеки на всеки празник, в добри отношения сме, но много повече държим нашето семейство един на друг от на моя мъж.Надявам се да науча така и девойките и да да влачат към нас
Еми за 5 дни дойде със СПиди до в къщи чудото!
Активен
emmmmmy
«
Отговор #202 -:
ноември 12, 2020, 17:23:34 »
Как така със спиди, ти с посредник фирма ли поръча? Аз директно поръчвам от Алито и идва за 15 дни някъде в най добрия случай, в Бг пощи го взимам пакета.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #203 -:
ноември 12, 2020, 17:32:21 »
ако са имали склад в Европа е дошло със спийди
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #204 -:
ноември 12, 2020, 17:37:35 »
Офффф, затрих си питането...
Някой да знае нещо за Церезит стоп влага за баня? Подариха ми едно такова чудо и сега се чудя да го ползвам ли, че пише, че дразнело очите..
Активен
emmmmmy
«
Отговор #205 -:
ноември 12, 2020, 17:42:47 »
Цитат на: svekarva в ноември 12, 2020, 17:37:35
Някой да знае нещо за Церезит стоп влага за баня? Подариха ми едно такова чудо и сега се чудя да го ползвам ли, че пише, че дразнело очите..
Аз не бих го ползвала, доста тежка химия е
Булче, туй спиди не е ли 60 лв от страна до страна?
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #206 -:
ноември 12, 2020, 17:44:49 »
Цитат на: svekarva в ноември 12, 2020, 17:37:35
ползвала съм го, даже в спалнята , не ни е дразнело очите...
Активен
Alichka
«
Отговор #207 -:
ноември 12, 2020, 19:50:02 »
Аз съм много щастлива за дървените в Лидл. Тъкмо навреме се появяват. Нашите са от Кокона още и са малко по-различни. Явно си смениха в годините производителя. И в немския магазин имам идея да погледна за играчки, че чат-пат има интересни неща.
Свекс, това не е ли пак с хипохлорид? Май сме ползвали такова нещо отдавна. Ами по-гадно от чистата белина май няма.
На братовчедите изпращам по нещо за хапване - по-хубави бонбони, щолени, пасти ей такива неща. И на кумците често е нещо подобно. Но всичко естествено е с акцент върху децата.
Днес можех рано да си тръгна, ама все пак останах до края. После случих глухо време и минах през всички куриери, пазарувах, взех децата и имаха време да потичат навън. Значи много ми пасва този коридор
В Лидл охраната беше хванала къра да връща всички над 64 годишни. Една циганка се беше запряла на входа: Ти на мен колко години ми даваш?!
Погледнах я иззад кашоните с банани и прихнах да се смея. Ами имаше си ги и в излишък без да трябва охраната да й дава още...
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #208 -:
ноември 12, 2020, 20:23:40 »
Да, аз от европейски склад поръчах - и преди съм поръчвала - ама за сегашния апартамент поръчах една евтина ilife - излезе ми около 200лв - колкото да видя струва ли си това чудо на техниката, че тогава хич не ми се даваха много пари. Ами, не успява да мине прага между коридора и стаята, обикаля по сто пъти на едно и също място, но иначе си е доста голямо удобство - особено ако се пуска редовно.
Та - и тя дойде в Спиди. Една лампа също ми беше дошла в Спиди (а изобщо не беше скъпа) и не помня, май и още нещо имаше.
Сега това пише, че ще дойде за 7 дни.
Аз още дори няма да съм се нанесла в апартамента, тя вече ще е дошла.
Еми, и аз заглеждах 1c-то, че е по-евтина, ама като четох разни отзиви - роборок с5 макс е по-добра, и нея си я поръчах.
П.П. И котешката катерушка ще е от европейски склад, та ще дойде бързо и тя.
«
Последна редакция: ноември 12, 2020, 20:48:34 от menyanthe
»
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #209 -:
ноември 12, 2020, 20:47:52 »
Аз имам казус, интересно ми е какво мислите. Вчера момченце на 6 години е разказвал на детето как има гори, в които има капани, в тях се хващат хора, стоят гладни и жадни и умират ... това ми г8 разказва вечерта, щото я е страх от кошмари. Като казах на баща й ... ама като подпали тоя човек, днес вдигна всички на пожар, та с нея говориха, с момчето ... той 1во казал, че не говорил такива неща, после говорил, сменил си версията 3 пъти. Питали го какво мисли за дъщеря ми ... била му 1ва приятелка, което е лъжа, никога не са си играли заедно. В началото не се трогнах много, обаче кат8 му чух и лъжите се зачудих що за манипулативни деца има. А са само на 6, не знам после какво ще става. Другото, което се чудя къде го е гледал това?! Хора в клетки, дето умират от глад?!?!? Та се чудя ние ли попрекалихме с реакцията или наистина не е нормално такива неща да се говорят?
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...