Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 12:02:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Ноември на тиквите и на ретроградния звяр
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
21
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ноември на тиквите и на ретроградния звяр (Прочетена 93743 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Re:Ноември на тиквите и на ретроградния звяр
«
Отговор #165 -:
ноември 21, 2019, 08:47:35 »
Добрутро!И тук е мъгла, но не е студено, даже е приятно ама аз от както забременях са ми объркани усещанията
Днес пак съм леж пром.Снощи моя мъж чакаше да види намаленията в Зора и Техмарт и тая сутрин много разочарован ми обяснява колко са смешни и нереални.Ние нали за сушилня гледаме(убедих го и място и намери), та той все се надяваше да намери нещо хубаво и намалено, но както аз му казах все пак живеем в БГ!
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #166 -:
ноември 21, 2019, 09:00:21 »
Да, ама сливенските милинки хич не бяха мазни... Едни такива на малки късчета, с пудра захар, много вкусни.
Това чудо ме е изхвърлило, ама си имам офлайн записа, та ей ви го. Не е нещо изключително, спокойно може да се прескочи.
Цитат на: marry_me в ноември 20, 2019, 18:32:46
Свекърва
, не съм човек вярващ в "новото начало". Наскоро коментирахме с Еми тази тема. Не може да срутиш всичко и да кажеш: "Това го отричаме, започваме от нулата." Вярвам, че живеем в континиум, правиш грешки, учиш се от тях, предприемаш коригиращи действия и така докато се усъвършенстваш. Само че воля няма, воля... Като самите хора не искат да правят усилия, кой? Цял живот се чака някой да ни "оправи". Ами доста ни оправиха
И аз мога да постъпвам против правилата, и ще ми е по-лесно, и повече парички ще имам. Обаче си казвам щом има ред, той е да се спазва. И когато бизнесът, работниците, администрацията, обществото, отделните индивиди започнат да коригират себе си и да спазват реда ще живеем по-добре. Иначе и най-добрата система може да се опорочи
Само му дай на човек възможност да го направи.
Милинка,
говоря не по принцип, а само за системата на здравеопазването. Отдавна се видя, че не това е добрият модел, ощетени са работодатели, работници и служители, медицински персонал и накрая всички ние като ползватели. Да, човек се учи от грешките си и би трябвало да се развива и усъвършенства, но става така, че грешките служат само за "вратички" за нарушения и облагодетелстване на тесен кръг. Аз и хората около мен имаме достатъчно воля и полагаме усилия, но не ние правим закони и взимаме решения за корективни действия. Отгоре на всичко говорим за социална дейност, в нея няма финансова справедливост, а равнопоставеност, сбъркана с уравнивиловка. Хайде да има обвързаност за изплащане на болнични с лична застраховка, да видим дали някой ще ходи да ползва фалшиви или пък работодател да го натиска да боледува. Доказана истина е, че решаването на един проблем по един и същи начин ще доведе до същите резултати, независимо от воля и усилия. Разбира се, това е мое мнение, за сегашния момент и за сегашните условия. Готова съм да го променя, само да видя добра стратегия, а не хаотични действия за замитане и отвличане на вниманието.
Ударих го и аз на дълбокомислени писания
.
На днешния ден изпратих за първи път коледен подарък във форума. Запомнила съм го, защото гонех точно празника "Ден на християнското семейство" и много се вълнувах.
Тогава Милена /другата, майката на Боби/ още не беше омъжена и и предстоеше сватба в първите дни на декември. Как лети времето...
Хубав ден на всички ни, останалото е мълчание, както казва другарят Шейкспирт
Активен
Alichka
«
Отговор #167 -:
ноември 21, 2019, 09:16:21 »
Добро утро!
Трудно ми е през телефона да вадя цитати от вчерашните постове. Трябва да има ред и последователност в работата
Неслучайно обаче дадох пример с колегите от производството. В администрацията някои обичат всичко да е в класьори и 55 пъти на ден да вадят и слагат листове. Други пък обичат всичко да е изсипано на бюрото и да ровят листовете като кокошка на купище.
Разликата между вмешателство и порядки често е тънка. За съжаление има не малко хора, които работят не благодарение на добрия мениджмънт, а въпреки посредствения такъв. Като цяло производството е гадна работа! Трудно е, тежко, шумно, на места мръсно. В днешно време има голямо текучество на хора. Много трудно се сформира екип като стил на работа, като характери (защото сме хора, а не машини). Това влияе и при администрацията. Много ми е било трудно с напускането на всеки работник и идването на нов. Не само в последната работа. Три от четирите ми местоработи са били производствени предприятия.
На работа заварих в папка Оферти файлове с имена OFERTA, Oferta, oferta, оферта и ОФЕРТА.
И за съжаление папката не беше единствената с нарината вътре информация. Сума си време съм отделяла, за да влизам, преглеждам към кой клиент е, от коя дата е и да преименувам всичко, че иначе намиране на нещо старо е невъзможно! ММ имаше такъв сблъсък на държавна работа. То е ясно, че започвайки работа нашето поколение не мисли, че това ще е работата до пенсия. Но не ми харесва идеята "след нас потоп". Едва ли помните - преди точно три години един месец преследвах шефа ми да му кажа, че съм бременна и трябва да търсим човек. Пуста му съвест! Не исках човекът след мен да се лута необучен, както аз бях в началото в тази фирма.
О, аз съм много ЗА личната застраховка като принцип в здравеопазването! Ето, сега имаме застраховка на жилището и се стараем да изглежда добре. Ако беше колективна грижа, на входа да речем, то тогава щях да чупя един прозорец с идеята да ми платат всички и да си подменя дограмата изцяло. Примерът е елементарен, но показателен за принципа на фалшивите болнични.
За социално подпомагане не ми се говори, че нали наскоро имахме фамилно сблъсък с тях по два случая
Служителите си разбират от работата, но институцията има нужда не от реформи, а от изриване из дъно.
Паднах от смях с грешката във фиша
Нашата сушилня я взехме по Коледа. Няма големи промоции, защото сега е жътва за магазините. Маги, после да споделиш марката, че имам нещо предвид за удължена гаранция и подаръци (перилни препарати и омекотители) от вносителя.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #168 -:
ноември 21, 2019, 09:34:43 »
Коледната тема е разкош
Чак мъъничко съжалявам, че няма да съм част от еуфорията, да съм коледното ви Джудже, Снежанка и пакостлив елф много ме радва също
Включвайте се повече!
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #169 -:
ноември 21, 2019, 09:43:27 »
Аз не знаех че Милинките могат да са със зАхар. По Софийско ги знам само като солени, със сирене.
Коледната тема я постнах във Фб, дано се включат повече хора.
Активен
marry_me
Професор
BE YOURSELF ;)
«
Отговор #170 -:
ноември 21, 2019, 10:15:35 »
Привет, лейдис
Добре щом няма да закриваме цялата държава, а само конкретна система, то пак важи, че едното не изклюва другото. Аз също съм против сегашния модел, той може да работи само в силно "съвестни" общества. И малка скоба, като казвам нещо подобно е насочено към обществото като цяло, както се казва тук присъстващите винаги са изключение и то доброто такова
А под такива общества разбирам северните - Норвегия, Швеция, Дания и т.н. Обаче за съжаление и там се напълни с много паплач, та в момента и те страдат и търсят решения. Иначе и аз искам тези пари да са в мой фонд и да се трупат. Защото идеята, че за да отида на специалист трябва да мина през личния лекар за направление, ме влудява. Ами аз на очен и гинеколог си ходя на платен преглед. Да не говорим, че като имах проблем с бъбреците по спешност в събота пак ходих на платен. Някак си да чакам до понеделник за направление при услувие, че уринирам кръв. Ами няма как да я харесвам тази система.
Имам супер много няща на глават, че и износи в несвяст. Пожелайте ми късмет и щастливи звезди.
Еми
, предпочитам да съм милинка, кифли не обичам, ама виж милинки топли с айрян, ам ам ам
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #171 -:
ноември 21, 2019, 11:15:50 »
Привет
Не съм ви чела, виждам, че доста обширни теми сте захванали. На мен обаче ми е много напрегнато време - уча за изпит, чертаем къщата (първия модел, който архитектът ни направи не се доближава ни най-малко до изскванията ни, явно ще трябва по- ясно да се изразявам)... Но пък си взехме коте, та сме на въртележка
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #172 -:
ноември 21, 2019, 13:35:56 »
Здрасти!
Аз отдавна не съм влизала, бяхме си вкъщи с Ники, той леко болен, ама баща ми се беше шашнал и реших аз да си го гледам. Той ме зарази и сега влача малко сополи. Надявам се до събота да съм като нова, че заминаваме за Варна, малко на концерт и нямам търпение вече!
Хари Потър са яка поредица, ама сега не бих им се зарадвала, детски са ми вече.
С Барбита и изобщо с кукли почти не си играех, само ги събличах
, наще не купуваха, ама нали съм момиче все това ми подаряваха
Аз дивеех навън, колички, колела...
Свекърва, много се смях с пилето, което те е нацвъкало.
Маги, почивай бе жена, че не ти остана време за лежане
Другите не ви запомних, извинявайте!
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #173 -:
ноември 21, 2019, 14:31:33 »
И аз гледам намаления, ама аз за хладилник се оглеждам. Нашият е много малък. Задължително искам да е на изплащане с 0% лихва. Заплюх няколко в Технополис (с 0% лихва), ама се чудя какво да избирам... И да чакам ли утрешната "промоция" в емаг да видя нещо ще излезе ли. А са до днес на "промоция" в Технополис с 0% лихва - да не може човек да изчака и да прецени.
Аз барби имах само едно - истинско, баща ми го беше купувал от командировка в Германия май, ама после така се случи, че остана без глава (брат ми ми го дърпаше от ръцете, пък нали ми беше скъпо и не го давах, та ефектът беше това).
Активен
Alichka
«
Отговор #174 -:
ноември 21, 2019, 15:11:38 »
Аз нещо не съм фен на Емаг. Имаме покупки оттам, но май предпочитам Зора като магазин за техника.
В унисон с времето много подходяща ми се стори песента на Миро и Койна Русева "Ти защо си тук". Не знам по какъв повод са направили толкова дуетни песни, но ми харесва идеята
Днес подхванах да опаковам подаръци за Коледа. И без това не се шие. Ще чистя и готвя утре тепърва.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #175 -:
ноември 21, 2019, 15:14:19 »
Техника не си взимай от емаг. 2тела и двата се прецакаха, не ни покриха нищо от гаранцията. А с такива големи покупки не бих рискувала, поне аз.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #176 -:
ноември 21, 2019, 15:16:36 »
И около мен са само много недоволни от емаг.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #177 -:
ноември 21, 2019, 15:19:49 »
Аз досега проблеми не съм имала.
Имаше един неработещ хард диск - върнах го и ми върнаха парите. Преди това - някаква пак компютърна част май ремонтираха докато беше в гаранция без проблем. Миналата година си взех лаптоп и телевизор - пак не съм имала проблем с тях.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #178 -:
ноември 21, 2019, 15:22:00 »
Да ама пак две от нещата са били на сервиз/ връщане.
И все пак като ти познавам късмета, даже тънко си минала
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #179 -:
ноември 21, 2019, 16:33:06 »
То сигурно заради късмета ми по принцип, в случая оставам с впечатление, че всичко е супер!
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...