Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 12:05:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Ноември на тиквите и на ретроградния звяр
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
21
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Ноември на тиквите и на ретроградния звяр (Прочетена 93745 пъти)
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
Re:Ноември на тиквите и на ретроградния звяр
«
Отговор #135 -:
ноември 19, 2019, 08:42:53 »
Менианте, твоят огретен ми звучи по-ок.
Аз отметнах част от нещата за Коледа за деца, имам още малко и ще съм готова.
Най после се сдобих с миялна отново, макар и подарък използвана, но е хубава марка и от близък човек. Та й се радвам много. Наредихме кухнята, остава само водната риза и радиаторите.
Този Меркурий съсипа бая народ.. наскоро четох подробен анализ че е най тежкият от десетилетия.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #136 -:
ноември 19, 2019, 14:20:41 »
Здрасти!
Пък аз дрема вкъщи и чакам днес цял ден доставка от Хеликон - Хари Потър за НИ1 и племенника. НИ- тата имат първите излезли книги, повечето на английски и доста изпокъсани и разлепени от обикаляне по приятели, та от мен да мине, подарявам ги на снахата
. Да си ги носят ако искат в Америка на части. На племенника са от нас и децата, уж за Коледа и РД, пък дано се трогне да ги прочете. Ще стане на 10, а първата част Х.П. е на 11, би трябвало да е за него вече.
Като не остана време и се вдъхнових от немай къде за декорацията от поръчката за хотела, та разпънах машината. Ще правя снежен човек, голям и тъжен
от плат, със суровачка, вместо с традиционната метла в ръката. Харесала съм един пластмасов бидон за тяло и един по- малък за глава, които ще ползвам за основа, под ватата. Бидоните са стари, от кисело зеле и тъкмо леко ще понамирисват, да не ги крадат и повреждат
. Значи, управата на хотела не искат типична коледна украса, а по- скоро зимна и преобладаващо българска, да не се засягат разни други религии гости. Сняг, новогодишни топки, искри, ноти, часовници, шейни... става, без ангелчета, пастири, кръстове, бастунчета, бебета Исусчета и разни подобни. Хаха, в общи линии, от социалистическите времена каквото се правеше за Нова Година. Като нищо и Снежанка да минава за позволена.
Ох, минах се, трябва да купувам съдове за готвене. Сложила съм си едно магнитче в джоба и само пробвам коя тенджера и тиган стават за новите котлони.
Сушилнята се е разположила като пет пари в кесия в кухненския бокс, вмъкнахме и печката вътре, та сега няма място за нищо. Обаче пък на остъклената тераса може кон или прасе да развъждам, толкова е празно.
Записвах, снимах, разпечатвах, ама като трябва да си разбъркам манджата, никой не ме чака да чета и търся и по тази причина сме вегани
.
Еми, изпреварихте и вие снегове и студове
Радвай се на миялната и да ти служи вярно, тъкмо е научена.
Миленка,
ще ви спрат ли сега фалшивите болнични?
Активен
emmmmmy
«
Отговор #137 -:
ноември 19, 2019, 15:11:59 »
Свекс, прати ми да видя ако е удобно, каква печка избра?
Активен
svekarva
«
Отговор #138 -:
ноември 19, 2019, 15:20:46 »
Еми,
старата AEG, от 88- ма набутахме на мястото на един шкаф. Само нов котлон купихме.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #139 -:
ноември 19, 2019, 15:26:35 »
Цитат на: svekarva в ноември 19, 2019, 15:20:46
Еми,
старата AEG, от 88- ма набутахме на мястото на един шкаф. Само нов котлон купихме.
Ааа супер, това си е икономично решение!
Активен
Alichka
«
Отговор #140 -:
ноември 19, 2019, 15:27:55 »
Свекс, все се каня да ходя до бившата Молдавия - има огромен магазин за тенджери и тигани. Доколкото разбрах и цените са им добри
Тези дни наминавах в района, обаче хич не бях на тази вълна. А и не искам да уча околните, че разходите за посуда се правят по празници. Току решили такива неща, че стават за подарък
Така де! С асцендент лъв все лъскаво ми е в очите.
Хари Потър мразя от цялата суматоха, която създадоха от гащи до тетрадки с неговия образ. Това ме отврати от чисто литературния образ. Малко по-малко натрапчиво беше присъствието на Елза и Ана. И тях едва преглъщам, а се задава нова вълна.
Разпъргавила съм се и разчиствам из нас. Ще имаме гости в края на седмицата. Дано не познаят и времето позволи разходка.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #141 -:
ноември 19, 2019, 15:36:34 »
И аз не смятам тенджеряците за подходящо за празниците като подарък.
Али, напъвам се да видя лъвското в теб, но тъй като жените от тази зодия са ми доста неприятни, не мога да намеря и троха у теб от тяхното.
П.с имам алергия към Хари Потър. А кориците сега са ад. За мен лично това не е рисуване, това е подигравка.
Активен
svekarva
«
Отговор #142 -:
ноември 19, 2019, 16:08:37 »
Цитат на: emmmmmy в ноември 19, 2019, 15:36:34
Али, напъвам се да видя лъвското в теб, но тъй като жените от тази зодия са ми доста неприятни, не мога да намеря и троха у теб от тяхното.
Е, ти като търсиш неприятното, как да го намериш
. Виж аз сега разбирам меракът за пердета и преобзавеждане на бърлогата, както и много лъвски мераци на иначе по- специалния Водолей
А, аз си мълча, че ми трябват тенджери и тигани, не искам подаръци от този сорт, сама ще си купя
.
От Хари Потър съм чела само първата част, от филмите май гледах. Не обичам фантастика, още повече бях на преклонна възраст, когато излезе тук, но покрай децата се насилих. Пък и тогава работех в Кока Кола, а те бяха основен спонсор и имаше много инициативи, та нямаше как.
.
Все пак е юбилейно издание, а фактът, че е български художник е още един плюс, така си мисля.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #143 -:
ноември 19, 2019, 17:01:32 »
Много обичам Хари Потър. Исках да си имам приятели като Рон и Хърмаяни, ама после открих, че аз съм Хърмаяни
Има много готини герои. Филмите също ми харесват. Четох ги някъде между 15/16 и 21/22 годишна възраст.
Новите корици първо не ми харесаха, но май само една не ми харесва. То не че тези дето аз ги имам са впечатляващи нещо.
Според мен Елза и Анна много повече заливат от Хари Потър. Вчера дойде по пощата каталог на един магазин за играчки,300 страници, и май най много неща и с Пес патрул.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #144 -:
ноември 19, 2019, 17:27:14 »
Елза и Ана са готови за рестарт този петък, още дълго ще доминират по каталозите за играчки. Аз пък имах "аха момент" този уикенд. Попаднах в магазин за играчки на щанд с Барбита... ами те не са мръднали... от началото на 90те са си все същите, които ходехме да гледаме в малко магазинче на известни музиканти след училище. Руси, нахилени, с неествено розови устни и пак си струват поне базовият модел, който ми беше мечта тогава, 50лв... Та видяха ми се доста грозни с две думи, аз така и не се класирах за такава играчка и сега разбирам колко хубаво ми се е получило. Обаче тогава ми бяха много на сърце, като билетче за друг свят.
А днешните деца за какво ли мечтаят при това изобилие от вещи?
Активен
emmmmmy
«
Отговор #145 -:
ноември 19, 2019, 17:51:45 »
Свекс, като всеки човек лесно виждам първо негативното. Но специално за лъвското у нея- тцъ, не успявам. Мъжете са ми симпатични заради брат ми и един приятел. Но жените нещо не са ми на сърце.
Не бях се замисляла че дизайнерските похождения са от лъва- възможно е . Ама туй пак не е негативно.
Дано си харесат книгите- то за това всеки е с различен вкус. За да се дивим и чудим кой какво и защо харесва.
Детето у мен продължава да мечтае за барбита със сгъваеми крайници. Лицата не ги ззаглеждах, исках просто да им редя тоалети.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #146 -:
ноември 19, 2019, 21:46:38 »
Имах страааашно много Барбита, но само 2 истински и само с тях играех. На другите им вземах дрехите и обувките, обличах им едно парцалче с коланче и в един шкаф. Всички ни подаряваха барбита, защото много си играехме с тях.
Преди да се роди Бамбук имах малка колекция Monster High, но я подарих на приятелката ми.
Сегашните Барби са много различни от едно време. Вервайте ми, много реалистични са. А и сега има и по-едрички, да кажем и със всякакъв цвят кожа.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #147 -:
ноември 20, 2019, 08:33:19 »
Добро утро, как сте?Как я карате?Аз вчера съм си разказала играта и днес ще лежа цял ден.Нещо се стреснах
Ние със сестра ми Барбита нямахме, скъпи бяха.Имахме някаква имитация и играехме доста с нея, а аз и шиех роклите.Сега Моника има поне 10 барбита и всичките седят в една кутия и не играе с тях.И булка и Кен и русалка и квото се сетите.
Аз Хари Потър май гледах първа и втора част, после реших че ми е скучен и не ми се губеше 3 часа време за измислица.Не можех да реша за възрастни ли е това филмче, за тийнове ли.
Свекс, направо ти се кефя на ентусиазма, да снимаш после Снежния човек.Ние още не сме извадили украсата.Имам желание да правим едни елхички с Моника събота и неделя, но не знам как ще съм с кондицията.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #148 -:
ноември 20, 2019, 09:58:51 »
Добро утро!
Точно това беше истинското Барби русо, със сгъваеми крайници. А не като моите 2 броя, които бяха и брюнетки, а на всичкото отгоре с една лента от прозрачно наелонче, за да не им хвърчи косата на всички страни.
Маги
, при вас много скоро ще е много по-весело, лежи сега и не се натоварвай. Малко ти завиждам на количеството бебета за гушкане, обаче нямам никаква представа как ще успяваш с кърмене, пране и всякакъв вид битовизми. Някой ще дойде ли да помага в началото? Ти май си споменавала, че очакваш да са секцио или бъркам?
Коледните ви дестинации стават все повече, очаквам още някой да се включи.
Активен
marry_me
Професор
BE YOURSELF ;)
«
Отговор #149 -:
ноември 20, 2019, 11:58:53 »
Привет, дами
Маги
, за къде си се разбързала, спи, докато можеш
Каката нетърпелива е за бебоците, изразява ли готовност да помага или...
Като дете имах само едно Барби, не харесвах тези кукли, дори не си играех с нея. Беше руса, а косата беше с хубав косъм, можеше да се реше и имаше добър напип. Сгъваха й се ръцете и краката. Но ние сме си играли и с порцеланови кукли, та не съм критерии
Порцелановите още от дете ми бяха крийпи и ме беше страх да ги гледам в тъмното. А въпросното Барби беше любима играчка на приятелките ми. Мен ме вълнуваха книги, енциклопедии, рисувах си, играех с момчетата на топка, мечтаех да стана археолог или поне австронавт
Хари Потър ми е много любим, както и Властелинът/Хобит. Обаче все още съм GoT девствена
Свекърва
, в този ред на мисли аз лично бих се зарадвала на такъв подарък. Отново бих прочела всичките книги от поредицата.
За сега мисля, че се справих с на котката подаръка с много мрънкане от негова страна. И се чудя, защо, защо за Б*га се бъркаш и месиш, когато някой се опитвата да ни направи подарък и изненада. Определено повече няма да му се случи, за малко си просеше развода или поне да не му говоря два месеца.
Али
, преди време бях прочела нещо от теб и ми се запечата в съзнанието, тогава бях на някаква въртележка и не те попитах. Тъй като не те познавам толкова добре, може ли да ми кажеш какво влагаш във изявлението, че "не искаш да работиш за чорбаджия"
Много ми е любознателно
Бягам да се трудя, хубав ден на всички, дуй дуй и целувкен
Ааааа и Булчето гледам добре си изкарват, чакам я да разказва впечатления от Северната държава
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...