Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 07:03:31

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 37   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Юни 2016  (Прочетена 177695 пъти)

Feribotka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2453

« Отговор #330 -: юни 16, 2016, 19:57:44 »

Добър вечер, сколасах днес да седна да видя какви сте ги диплили днес.

Квотите, лично на мен не са ми пречели особено до момента в който в университета трябваше да ни разпределят по специалности след втори курс. Тогава вече бяхме заедно с ММ и държахме да сме в една специалност, като си мислехме, че моят бал с около еденица по-висок ще ми стигне...да ама не, разпределиха ни в различни, точно на квотен принцип и беше голяма драма  pardon После той се прехвърли (не му хареса специалността), но трябваше да наваксва една година, та му излезе бакалавърът през носа  blush Та, нямам голяма драма с тях, освен, че ни помрачиха безгрижното съществуване  blum

Днес пазарувах бебешки дрешки (има намаления в мола), умрях си от кеф  heart

Много логика има в коментара на Свекърваgood

Бубе, значи все пак си на финалната права, успех  good Много е хубаво, че ти е толкова романтично  heart
Активен
marry_me
Професор
Публикации: 304

BE YOURSELF ;)

« Отговор #331 -: юни 16, 2016, 20:35:56 »

Свекърва, точно това, което си описала имах предвид, че не е правилно. Проверката на механичната памет може да е акватна максимум до пети-шести клас. В един момент преди гимназия вече трябва да се проверява логичната, аналитична и абстрактна мисъл. А като заговорим за университет, вече става още по-неадекватно изпитването в момента в България. Относно изучаването на език, абсолютно съм против наизустяването на фрази, неправилни глаголни форми и т.н. Неки всеки, който е учил език по този метод, да си признае, дали помни всичко, което е наизусрявал и въобще какво помни? Тази памет не е толкова трайна. Изисква се многократно повтаряне и като се спре с повтарянето и ежедневната употреба, а само периодична, се оказва, че вече не ги помниш. Може да проверите за метода на учене сугестопедия, разработен от проф. Георги Лозанов и довършен в Австрия, защото е емигрирал по времето на тоталитарния режим. В училищата в Австрия днес се използва модифициран неговия метод за учене на чужди езици, а и на други дисциплини. Методът му е признат в цял свят и се прилага в училищата. Проблемите на нашата система вече отдавна са видими.

Аз също не съм имала проблем с квотите, но не ги одобрявам, нито начините на изпитване. Средното си образование завърших с най-висок успех в целия клас и випуск, за което бях наградена. Първото си висше образование завърших с 53 положени изпита и само една 5-ца. Към този момент имах най-висок успех от всички над 4000 студенти във факултета, от първи до пет курс, бакалаври, магистри и специализанти. Даже имах най-висок успех от всички випускници по брой взети изпити. В първи курс за една година съм издържала 16. Пак бях наградена на церемония от ректора. С второто ми висше вече не се стараех да се доказвам на себе си, но въпреки това имах един от най-високите успехи във факултета. Никога не съм зубрила, имам просто правило да разбера това, което уча. Не го ли разбера, въобще не го помня. Това горното с успехите ми не е с цел да се изтъквам, а просто за себе си съм доволна, че победих образователната система. Имах и страхотни учители. Учителката ми по рисуване всеки път, като се тръшнех, че не мога да направя нещо и тя ми казваше: "Не мога и не искам са братче и сестриче."

Едит: Точно, защото на момичета им се отдават повече хуманитарните науки, не трябва изпита да е по литература, поне не и за кандидатстване в университет. Аз съм кандидатствала с тема по литература в университета и изкарах отличен, имаше само 14 отлични оценки от всички кандидатстващи.
« Последна редакция: юни 16, 2016, 20:41:39 от marry_me » Активен
marry_me
Професор

BE YOURSELF ;)

« Отговор #332 -: юни 16, 2016, 20:59:04 »

Извинявам се за два поста един след друг, но вече едитнах горния...

Свекърва, тъй като не се познаваме лично, искам да направя едно уточнение. Когато изказвам мнението си, то обвързва само моята лична позиция и не го налагам на никой. Не твърдя, че е по-правилно от мнението на другите. Много харесвам и уважавам хора с позиция, които я отстояват аргументирано Wink Искам да кажа, че приемам и уважавам позицията ти, но тя е правилна за теб, за мен през моя мироглед си е моята smile
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: юни 16, 2016, 21:09:50 »

Здрастиии! В кой Мол бе, Фери? Аз бях днеска в 1 и срещнах съвсем случайно леля си. Търсихме м-н на Аполон, е немашИ ама леля беше там. Умре си от яд Инж. че нямаше План В, ужасТ. Е пак измислихме да купим няколко неща+видяхме негови състуденти. Чудиха ни се толко много как сме успели без да си вържем двете връзки на обувките. Предстояла им сватба, която ще пропуснем за съжаление. Абе кой как се оправил в живота, а ние дънките на Дизел и блузката от Лидл, сребърните халка и пръстенче, ама хепи, ръка за ръка. Мацки, и аз видях момиче от форума от моята реколта, ама в паспортно и докато ние приключим те си тръгнаха хванати за ръчичка. Е малко са се променили, дали беше бременна отново? Дано да са добре където и да са!  tease
Мери, за езиците не ми говори, всички методи на учене и преподаване са ми ясни, само не са ме научили как точно се кандидатства за местния Оксфорд. ЗаписАла съм си дЯтито там обаче. И им гледам сеира, когато си от другата страна и шефове, и колеги, та и хигиенистки съвсееем различно се отнасят към теб, о йееее, както каза настоятелката на 24-ти май, букет от бившия 12-ти б клас за великата им г-жа Х, клас в който е завършил и нейния син. Няма кой да настоява друг за децата от сегашните родители, та си оставяме бившите о, йеее на микрофона... О йеее, ама беше Запяла си ми Пенке лееееее, кой ли ми те слуша?! Направо народа кой с колички кой без, кой със свита - приказки яко, няма химн няма слова, юрууууш на кушията... Едвам изтраяха да свършат хвалебствията та да изпратим сегашния 12-ти м/увпрочем те точно кои бяха?! Да се махат час по скоро та да Флезнем и ний да си земем там тапия - някой друга грамота. Ама и там суууууупер жега, ох, не моиме изтрая вече и накрая кой чул на децата програмата кой не се прибрахме по живо и здраво! Пази Боже сляпо да прогледа!
« Последна редакция: юни 16, 2016, 21:26:01 от fanimira » Активен
Feribotka

« Отговор #334 -: юни 16, 2016, 21:15:49 »

Фанке, ма вие в София ли сте идвали? Аз най-много си уважавам Сердика, най ми е на сърце след 2 години почти работа там, та там вършах  pardon
Не разбрах за връзките на обувките, ааа вие за паспорти сте идвали тук? Ми казвай ги по-рано тия неща следващия път като идвате  Wink
Магазини на Аполон не се сещам хич къде има, онлайн не може ли  huhhuh.gif
Активен
marry_me
Професор

BE YOURSELF ;)

« Отговор #335 -: юни 16, 2016, 22:01:56 »

Фани, какво е местен Оксфорд  blush Аз знам как се кандидатства в истинския, с резултати (за предпочитане A-level) и събеседване. Като събеседването е пред комисия от преподавали от специалността, за която кандидатстваш. Въпросите им могат да варират от тясно свързани със специалноста, през дали видяхте чистачката из коридорите, до аз плешив ли съм според вас. Целта е да те преценят как мислиш, как се изразяваш и колко ти е мисловния капацитет. Имам си член на семейството приет в Оксфорд, специалност Право.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: юни 16, 2016, 22:08:41 »

Представих си я тази дружина от комисията girl_haha

В случаят с Фани,предполагам става въпрос за местната детска градина smile
Активен
marry_me
Професор

BE YOURSELF ;)

« Отговор #337 -: юни 16, 2016, 22:17:16 »

Хванахте ме, не съм чела до сега особено месечните теми и още не съм наясно с "вътрешнозаводския" хумор, но се надявам скоро да го схвана  blush
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: юни 16, 2016, 22:41:34 »

Хванахте ме, не съм чела до сега особено месечните теми и още не съм наясно с "вътрешнозаводския" хумор, но се надявам скоро да го схвана  blush

Не се притеснявай, в определени ситуации и по-редовните му изпускат края girl_haha
Активен
Feribotka

« Отговор #339 -: юни 17, 2016, 07:22:11 »

Добро утро!

За сефте ми се случва да пиша първа сутрин, май smile Слагам ви едно кафе (с повече закуска) и изчезвам да скитосвам днес, докато не са налегнали жегите Wink

Хубав ден!
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #340 -: юни 17, 2016, 07:31:19 »

Фери, как ми напомняш на моето скитосване преди три години smile Приятна разходка!

bouncinggirl bouncinggirl bouncinggirl bouncinggirl chee chee chee chee goody goody goody Dance girl_haha

От мен петъчен танц!

Мери Ми ме подсети, че не познавала Свекърва, което пък мен ме подсети да ви сръчкам да си извадите графиците за юли. Кога ще ходим да се запознаем?
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #341 -: юни 17, 2016, 07:59:41 »

Ами самата Мери Ми е от Пловдив, та идеи колкото искате за среши heart Ако обаче не дойдете до тези почивни дни, изпускате дизайнерската седмица.
Фани, вие Кембридж имате ли? Иначе честито ви визи, дипломи и всичко останало good
Я да питам аз, че с моята силно развита механична памет често изпадам в неправилни тълкувания, изразът "срещнах леля си" още ли значи "дойде ми" Wink Да зная в каква посока да задавам въпроси относно роднинските връзки, не друго. Съфорумката от твоето чупило пише ли още? Какъв клюкарник сме ако не раздухаш?
Вчера в Лидл имаше предимно майки с колички. Купуваха роклички на динички за момиченца и панталонки с корабче за момченца. Тъкмо се чудех защо в парка са като с униформа, пък то каква била работата Wink
Франсетата пак са на почивна вълна, още от петък diablo Ще лепна и това кафе, щото нали и ние колтурни иврипейци ша ставаме. pardon
Приятен и ползотворен ден на всички! Нас двете с Фери не ни мислете, ние сме "шапка на тояга" и точим фондове danceg Ррррррррработете!

* 13428537_1163186707064757_5648294826433819241_n.jpg (62.3 KB, 314x314 - видяно 2204 пъти.)
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: юни 17, 2016, 08:36:39 »

Хахаххаха, Добрутро! Фери ми се върза обаче. Била съм в Мол и съм срещнала леля си, ама наистина, въпроса е в кой град? А тая сутрин ходих до сладкарницата да си резервирам за РД. Без капаро без нищо да давам. И чувам след себе си коментари на турски: ма ти знайш ли и туй дИте /на турски/ било от наЩе,............ и сега ставал Мюдюрин, ихаааа голяма клюка. Щото и аз съм дИте на някой и този някой по някой време са сафирясва, уфффф брях Фанката ши земИ да поведе към Стамбола три синджира роби.... Има една приказка: Кво да обясняваме на тоя дет не си знае Срядата. А пък името на сИлото ни означава Пятница, зарад битака, хаххаа. Ма говорете ме, хич нищо нямам против!
Дам, имаме си и Кеймбридж, до полиса са намира! У тоя Полис кви неща са ставалииии и ощИ стават. Чели ли сте Лора Лазар? Земете малко почетете  tease кисс
Девойката не пише вече, не знам що. Аз съм страшен физиономист по принцип. И не мой по принцип да ми говориш как аз Фанка ни мога да рецитирам Ботев, да та повиши бея и оня ден да ми милваш дИтето, туй в тоз живот не става. Ходила дИвойката в Хамерика и кат ходила ко напрайла?! Пак у Делиормана са върнала.... Приказки от хиляда и една нощ, пък аз съм в Русия, хахахаха
« Последна редакция: юни 17, 2016, 08:43:25 от fanimira » Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: юни 17, 2016, 08:39:51 »

Бе много станахте от Пловдив, скоро ще трябва тука голяма конкуренция по срещите да ви спретнем  tease tease

Аз съм убедена че всички тук са умни, учени и убави. Тей сме се събрали good, както казват русенци.
След като се запознахме със образованието си и автобиографиите си подробно, предлагам да преминем на точка от дневния ред- Хумор и Сатира, че много ректорски взехме да го даваме, ша стреснем там шпионите дет ни четат . biggrin biggrin biggrin

Айде хубав ден smile

Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #344 -: юни 17, 2016, 09:09:12 »

Хахаххаха, Добрутро! Фери ми се върза обаче. Била съм в Мол и съм срещнала леля си, ама наистина, въпроса е в кой град? А тая сутрин ходих до сладкарницата да си резервирам за РД. Без капаро без нищо да давам. И чувам след себе си коментари на турски: ма ти знайш ли и туй дИте /на турски/ било от наЩе,............ и сега ставал Мюдюрин, ихаааа голяма клюка. Щото и аз съм дИте на някой и този някой по някой време са сафирясва, уфффф брях Фанката ши земИ да поведе към Стамбола три синджира роби.... Има една приказка: Кво да обясняваме на тоя дет не си знае Срядата. А пък името на сИлото ни означава Пятница, зарад битака, хаххаа. Ма говорете ме, хич нищо нямам против!
Дам, имаме си и Кеймбридж, до полиса са намира! У тоя Полис кви неща са ставалииии и ощИ стават. Чели ли сте Лора Лазар? Земете малко почетете  tease кисс
Девойката не пише вече, не знам що. Аз съм страшен физиономист по принцип. И не мой по принцип да ми говориш как аз Фанка ни мога да рецитирам Ботев, да та повиши бея и оня ден да ми милваш дИтето, туй в тоз живот не става. Ходила дИвойката в Хамерика и кат ходила ко напрайла?! Пак у Делиормана са върнала.... Приказки от хиляда и една нощ, пък аз съм в Русия, хахахаха

Фанке, принуждаваш ме да ходя да си сипА едно... да ми се избистри мисълта, че твойта лирическа героиня не мога да я хвана на колко стана тъче.
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 37   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: