Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 29, 2024, 06:21:39
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Юни 2016
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
37
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Юни 2016 (Прочетена 177652 пъти)
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
Re:Юни 2016
«
Отговор #315 -:
юни 15, 2016, 21:32:10 »
Благодаря ви на всички
Бубе
, стисни зъби още малко, това последната сесия ли е?
И аз Наутика съм чувала, даже май имам някакви дрехи, ама тия вторите за сефте ги чувам
Какъвто и да е, да си го носи със здраве Илиян
И на мен много мо хареса на Панди оригиналното пожелание
И аз не харесвам клонингите на д-р Енчев
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #316 -:
юни 16, 2016, 07:07:21 »
Добро утро!
Днес ще е горещо, който ще излиза, да излиза овреме.
Аз съм се запътила към Лидл, за промоцията на Гауда и Ементал.
Верно, че на Енчев мотото може да се чете и като "Крастата е мисия"
Аз пък съм доволна, че има точно определен калъп за "мутро барок", от далече познаваш кой какви предпочитания има.
Започва записването в гимназиите. Аз съм го минала четири пъти /за мен, брат ми и децата/ и още ми държи влага. Хехе, не само в преносен смисъл, а и в пряк влагата от Бургас и пансиона яко ми работи краката
. Късмет на всички дечица, положили усилия
. Преди дни и Майко мила коментираха колко неправилно е, че момчетата влизат на хубави места с почти единица по- нисък бал от момичетата заради равни квоти. Това е положението, трябва да има някаква компенсация за нервите на мъжките майки
Хубав и ползотворен ден на всички!
13413583_1752159348362184_8187113581738555863_n.jpg
(55.48 KB, 600x600 - видяно 160 пъти.)
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #317 -:
юни 16, 2016, 08:01:35 »
Те затова са мъже, трябва ли като някакви женчовци да зубрят по 10 часа на ден за пълен отличен. И да не би отличниците в училище да станаха отличници в живота?! Ай да ги видя сега мойте "другарчета" от ПМГ "Акад Н.Обрешков" гр. Разград кой как се е оправил в живота?! Кой е станал лекар кой не? Кой е завършил у свободния, кой се е развел, кой си е зарязал децата. И пак да не ме поканят на "другарска" и пак да ме подминават по улицата като ме срещнат случайно. Аз утре ще срещна Мехмед от с.Острово в "Пирогов", на него ще кажа: Здравей!
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #318 -:
юни 16, 2016, 08:25:11 »
С квоти или без кадърните хора си намират място под слънцето.
Струваше ми се "черна несправедливост" да има квоти, когато аз бях дете, но с опита на времето проумях смисъла им. Момчетата имат друг поглед над нещата и въпреки че не "зубрят по 10 часа на ден за пълен отличен" се справят не по-зле с поставените задачи, даже в много ситуации по-добре и е хубаво да им се даде шанс на умните момчета да влязат в хубави училища, когато не им е до зубрене, за да могат да получат стабилни знания и да разкрият възможностите си в последствие. А зубрачките си достигат върха на потенциала в гимназията, кълват материала, възпроизвеждат като грамофон, но толкова, после никаква ползва от цялата запаметена информация. В крайна сметка гимназията е 5 години, по-важното е кой какво прави после.
Фани,
не можах да разбера Мехмед в какъв контекст го спомена. И в "Пирогов" ти пожелавам да не стъпваш.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #319 -:
юни 16, 2016, 08:59:14 »
В крайна сметка, всеки има различен потенциал и воля. А какъв е законът- е само част от играта. Ако искаш и ровиш с нокти в земята, ако се наложи, успяваш. Ако не- отличник или не, все тая. Аз така разсъждавам.
А моите съученици не ги поздравявам повечето, нито ходя на годишнините. Защото е строго индивидуално и няма зависимост дали отличниците ще станат мизерници. При мен богаташчетата пък от френската си бяха и си останаха мизерници по душа, а не бяха отличници. Та значение за мен дали са успели и в коя болница работят, няма.
В тази връзка и не съвсем, за да го караме малко по-чил с нещата които не зависят от нас:
"Напълни купата до ръба
и тя ще се разлее.
Продължавай да остриш ножа си
И той ще се изтъпи.
Преследвай парите и сигурността
и сърцето ти никога няма да е свободно.
Грижи се хората да те одобряват
и ти ще бъдеш техен затворник
Върши работа си, след това се оттегли.
Само това е пътят на покоя."
Лао Дзъ
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #320 -:
юни 16, 2016, 09:05:40 »
Цитат на: emmmmmy в юни 16, 2016, 08:59:14
"Напълни купата до ръба
и тя ще се разлее.
Продължавай да остриш ножа си
И той ще се изтъпи.
Преследвай парите и сигурността
и сърцето ти никога няма да е свободно.
Грижи се хората да те одобряват
и ти ще бъдеш техен затворник
Върши работа си, след това се оттегли.
Само това е пътят на покоя."
Лао Дзъ
Абсолютна истина! Много ми допадна! * THUMBS*
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #321 -:
юни 16, 2016, 09:52:51 »
Цитат на: fanimira в юни 16, 2016, 08:01:35
Ай да ги видя сега мойте "другарчета" от ПМГ "Акад Н.Обрешков" гр. Разград кой как се е оправил в живота?! Кой е станал лекар кой не? Кой е завършил у свободния, кой се е развел, кой си е зарязал децата. И пак да не ме поканят на "другарска" и пак да ме подминават по улицата като ме срещнат случайно.
Като представител на БУргаският клон на същата гимназия, бих казала абсолютно същото.
Аз минавах в графата "зубъри". И си признавам, че по история и литература буквално съм наизустявала неща, щоТ ги мразех тия предмети. Имах си 2 другарчета в класа, всички останали ме мразеха - буквално. Защото учителките ме харесваха, понеже мама ме е учила да уважавам хората и понеже учителката по математика понякога ми помагаше на задачите. Много ги беше яд тогава значи хаха. Ама представете си сега - 2 часа контролно, 6 задачи. Аз съм решила 5 и 98% от шестата за един час и знам, че за останалите 2% трябва да доначертая нещо, но не мога да проумея какво. Тя минава...след като ме е видияла, че половин час седя на тая чертичка дето трябва да направя, с пръст ми маркира нещото, след което 2 мин по- късно аз предавам задачите...тия дето ме мразят са още с 2 задачи и половина...
Навремето ми беше мъчно и болно. Сега ми е все тая. "Елита" на класа са си все същите чалгарки и кръчмаджийки...
На едно от събиранията на класа не се бяха съобразили кой каква дата иска и може, и бяха казали - ние сме запазили маса тука от толкова часа. Който иска да идва, така или иначе ние - ядрото на класа ще сме там. На което кумата ми им беше казала - какво ядро бе, не се ли виждате...
И да ви кажа - много важно, че съм завиршила с 6,00 и с над 5 в университета. Се тая - нито си спомням кой знае какво от едното, нито това дето го учих в УНСС-то ми свърши някаква работа после от практическа гледна точка. Всичко съм научила в практиката и това е...
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #322 -:
юни 16, 2016, 09:57:43 »
Цитат на: skylife в юни 16, 2016, 09:52:51
И да ви кажа - много важно, че съм завиршила с 6,00 и с над 5 в университета. Се тая - нито си спомням кой знае какво от едното, нито това дето го учих в УНСС-то ми свърши някаква работа после от практическа гледна точка. Всичко съм научила в практиката и това е...
Ей това е най-кривото на българското образование!
Но да ви кажа има и друго образование, при което изненадващо за мен, като си получиш дипломата и успееш да се пребориш за работно място, започваш и работиш пълноценно, със знания трупани години наред, не от днес за утре, някой да ти обяснява "нещата от живота".
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #323 -:
юни 16, 2016, 10:46:51 »
Здравейте
Аз пък продължавам да мисля за тъпо това с квотите. И далеч не ги виждам мъжете като толкова оправни.
В моя клас имаше и момчета отличници, двама от тях ми бяха близки приятели. Единият имаше еднакъв бал с мен, другия - по-нисък. И двамата ги приеха по първо желание, мен по дванадесето. И кое у е честното?
Всички казваха, какси хубави специалмости са записали те, а за моята се подсмихваха. И кое му е честното?
И мен ме е мързяло колкото и момчетата.
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #324 -:
юни 16, 2016, 14:44:05 »
Съгласна съм с Панди,хич не е честно,нашите лентяи от класа ,всички влезнаха БГ Филология,Счетоводство и т.н. (каквото беше модерно тогава) а ние дето се мъчихме толкова години стигнахме едва до трето желание.... Ми не е справедливо
Не знам при вас как е,но тук е ненормална жега.Излезнах да видя котките как са,да им сложа студена вода,едвам издържах 10 минутки.... Страшен мор,над 33 градуса е със сигурност и няма жива душа по улиците.Само лястовичките не спират да носят храна на малките си ( имаме две гнезда с по две пиленца ),уникални душички
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #325 -:
юни 16, 2016, 14:48:48 »
Днес, все едно е почивка, няма ви много, много
Няма с какво да се разсейвам!
Фери
, имам още един семестър, ама той е дипломна и само един-два изпита. Моята магистратура е малко по-дълга, 5 семестъра.
Ние не сме имали квоти за гимназията, но предполагам, че в малък град е така. Поне тези главоболия съм си ги спестила. И в университета, когато кандидатствах, вече от няколко години ги бяха премахнали (макар в случая, те щяха да са в моя полза).
Малко
тези дни ми е много влюбено, така ми се жени вече
Искам да си нося халката!
http://www.housebeautiful.com/entertaining/holidays-celebrations/a4975/christmas-tree-farm-wedding/
Активен
always_and_forever
«
Отговор #326 -:
юни 16, 2016, 15:07:29 »
И аз ходих до Лидл по друг повод. После едвам се замъкнахме с една приятелка до тях.
Прибрах се в най-голямата жега в 14.30ч. То не се издържа просто. Чудя се с кой акъл не съм започнала да се нося по роклички.
Как ще издържа в събота на сватбата, като го дават още по-топло, не знам?!
Квоти, учене, изпити...не ми се мисли за такива неща.
Активен
Alichka
«
Отговор #327 -:
юни 16, 2016, 15:40:52 »
При нас още двама души напускат и имахме фойерверки. С отношение шефът гони всичко живо. Тия дни супер дразни, ама и на мен ми писна. Никой вече не му мълчи и на неговото сопване се отвръща със същото. Сега поне тръгна и дремуцам на спокойствие. Върша си работата, ама надзъртам и чета интересни неща.
Днес за мен е петък! Аз танцувам, а утре яхвам задачите вкъщи и ще ръшна малко магазините.
Активен
marry_me
Професор
BE YOURSELF ;)
«
Отговор #328 -:
юни 16, 2016, 16:02:32 »
Започнали сте една приятна тема с квотите, сблъсквала съм се три пъти с тях
За мен проблема е в изпита, не всички деца (а и по-възрастни хора) се изразяват достатъчно ясно и по стереотип. Много мразех да пиша теми анализ по литература и да цитирам критиците какво са казали за героите (ами ако не съм съгласна с тях?). При математиката е по-лесно или я разбираш, или не. Но не всички деца имат еднакви възприятия, затова тези формати на изпити за мен са тотално неадекватни. Дори не искам да споменавам колко ми харесват образователните системи в чужбина, че ще стане ферман от примери. Та, за квотите. Тъй като всички ходят на изпити, в които не се проверя тяхната аналитична и абстрактна мисъл, а способността им да помнят факти и чужди мисли, съществуват и добри зубъри, хора със способност да помнят неща, които не разбират. И за да е по-честна цялата тази нечестност в изпитите слагат квоти, защото момчетата не са склонни да помнят факти (особено годишнини, важни дати и т.н.
). За мен трябва да променят първо методите за оценяване и после задължително да отпадне квотния принцип. Все пак няма нищо по-хубаво и стимулиращо развитието от равния старт. Лично аз не одобрявам квотите.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #329 -:
юни 16, 2016, 18:49:16 »
Е, в случая ще говоря от мое име, без да намесвам привилегиите на децата ми по пол. Първо за изпитите - поне за езиковите гимназии развитата механична памет е изключително важна. Най- добре да е подробен преразказ. Но и анализ става и тест по правопис става, защото трябва да покажеш, че можеш да помниш. Даже и да ти проверят музикалните способности, пак става - доказва, че имаш слух и памет. На тази възраст език се учи със зубрене, заучаваш словосъчетания и после слагаш различни думи. Не всеки има този вид памет по рождение, но тя може да се тренира, ако по принцип бързо се създават нови връзки в мозъка. Затова е изпита по математика. Единственият недостатък е, че изпитите са само един път, няма втори шанс, както е в университета, примерно.
Макар лично да съм ощетена от квотите, твърдо заставам зад тях. Не е честно, не е справедливо, но е разумно. Когато аз кандидатствах, в Пловдив имаше квоти и в известната Английска влезнаха мои съученици с много по- нисък бал. В Бургас нямаше квоти и като резултат в класа имахме едно момче, а във випуска от завършили 100 - само 15 момчета. До тук добре амбициозни и ученолюбиви момичета изтикват по- спокойните и не толкова старателни момчета, постигат високи резултати и са нахъсани и готови да се състезават със себеподобни, но...предимно в хуманитарните науки. Да, ясно е, че на жените им се отдава да са учителки, преводачки, юристки и лекарки. Ама и в другите области има нужда от владеещи езици. Нашите момчета се насочиха към инженерните специалности, към химиятя и физиката, нито едно не отиде да става филолог. Та за да има правилно разпределение на знаещи езици във всички сегменти на пазара на труда, квотите са наложителни и това няма нищо общо с мързеливи и работни.
Друг е въпросът, че все още живеем в мъжки свят, където мъжете получават по- високи заплати и намират по- лесно работа и то и в развитите икономически страни. Не бременеят, не раждат, имат предимства по пол...Ама пък ние живеем средно пет години повече от тях
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...