Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 29, 2024, 06:41:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Юни 2016
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
37
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Юни 2016 (Прочетена 177671 пъти)
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Юни 2016
«
Отговор #180 -:
юни 11, 2016, 10:52:10 »
И аз обожавам палачинки
Вкъщи на почит са класически и плодови палачинки и катмички, мням...
Сега, като се замисли,че е вулкан..... си връщам думите назад, няма да се задържа месец
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #181 -:
юни 11, 2016, 11:16:51 »
Ау,
Мари,
хубаво, че ми се появи с палачинкова тематика. Сполучливата рецепта има и масло, то в общата смес ли отива? С какво мажеш тигана?
Ще имам американски гостенин, искам да опитам през седмицата как стават твоите. моята изпитана рецепта е с кисело мляко и леко има некласически вкус за "изтънчен" език на чужденец. Те американските са по- дебели и съвсем други, та да правя поне европейски.
Marry_me
, хайде да не те напуска доброто настроение
То няма как да не те нападат тъжни мисли, но нека е по- рядко
Хич и не искам да съм на този остров - отгоре вулкан, отвсякъде вода...
Фани,
момче ли си е татуирало имената на родителите? Щото сега на родители, после на деца може да станат
Много ти са мили учениците
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #182 -:
юни 11, 2016, 11:54:48 »
аз току що приключих с палачинките, в корема ми на сигурно са. залагам на класиката
Свекс, аз затуй казах че съдя по себе си, защото лично не обичам да се въртят около мен, нито обичам да давам задачи. просто не ми допада. чувствам се задължена после, независимо че са ми родители примерно, и прочие. майка ми е твоята зодия и винаги казва по повода: "Какво странно дете си!"
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1025
«
Отговор #183 -:
юни 11, 2016, 12:24:40 »
Хихи, днес май всички сме на палачинки
И ние това закусвахме и сега храносмилам на дивана
По македонския въпрос - и аз вкъщи си имам един, вече не толкова лют македонец, а след още 10 години с мен ще е шлифован диамант
Активен
always_and_forever
«
Отговор #184 -:
юни 11, 2016, 13:03:21 »
Мхм, и аз много обичам палачинки, пък мъжът два пъти.
Онзи ден правих.
Marry_me
, добре дошла в темата и от мен.
Този остров и мен не ме влече. Нито ти е океан, нито вулкан...
Тръпки ме побиват.
Довечера съм на моминско. Нещо не изгарям от желание да ходя, но няма как.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #185 -:
юни 11, 2016, 13:19:28 »
И аз обичам палачинки! И всички у дома обичат! И, да, момче си е татуирало имената на родителите, може и да станат на деца, не знам. Бил си оставил място за имена на 2 деца. Иначе за протокола имената са Анатолий&Йорданка и дали и кой би се наел да си кръсти децата така!? И коя жена се би навила пак е отделен въпрос.
Пък да се изкажа и за провинцията. И аз ще си живея в провинцията, ама руската, провинция, провинция, ама 1,2 млн. провинция, ама пък провинция, ама пък на Горки, ама пък с огромна гимнастичка на централна гара...
Marry_you, добре дошла!
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #186 -:
юни 11, 2016, 13:26:01 »
Цитат на: svekarva в юни 11, 2016, 11:16:51
Ау,
Мари,
хубаво, че ми се появи с палачинкова тематика. Сполучливата рецепта има и масло, то в общата смес ли отива? С какво мажеш тигана?
Маслото се слага разтопено и охладено в общата смес. Тиганът.... зависи, ако е хубав тиган, с незалепващо покритие, няма нужда да се маже с нищо, предполагам заради маслото. Иначе слагам едно парченце масло, мъничко и го разнасям с дървена шпатула, преди първата палачинка. Следващите ги правя без повече да мажа.
Това с киселото мляко сигурно е, което аз наричам катмички. И там имам интересна рецепта, според мен и това можеш да предложиш на гостенина да опита. Рецептата, по която аз ги правя е на една баба от с. Момчиловци и съм си ги нарекла родопски катмички.
Та такова чудо ако сервираш с някое сладко от горски ягоди, обаче домашно ....., ще има дълго да те споменава.
Между другото преди много години, когато за първи път ходих в село Триград, имаше едно единствено кръчме в селото и там жената ни питаше всеки ден какво искаме да ни приготви за следващия ден за закуска. Там за първи път ядох родопска баница с точени кори с катък, просто фантазия.
Тогава, в това кръчме хапвахме родопски картофи, под всякаква форма(почивката свърши, а не успяхме да опитаме всичко), а държателите на кръчмето си готвеха техни си ястия, като например яхния от манатарки, които смятаха за твърде обикновени, за да предлагат на гостите, но често ни даваха да опитаме и много ни се радваха на това, че от всичко си облизвахме пръстите.
В следващите години, много се увели броят на туристите и в това същото кръчме, със същите хора, свали от менюто всичко местно и започнаха да правят скара и бланширани, пържени картофи, защото не можеха да обслужват всички.....
ЕДИТ: Фани, затова сигурно Швейцария няма столица, да не се обиждат на провинция
«
Последна редакция: юни 11, 2016, 13:29:13 от Marri
»
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #187 -:
юни 11, 2016, 14:36:13 »
Ха, не знаех за Швейцария, не сме ли учили по география, че е Цюрих?!
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #188 -:
юни 11, 2016, 15:01:03 »
Цитат на: fanimira в юни 11, 2016, 14:36:13
Ха, не знаех за Швейцария, не сме ли учили по география, че е Цюрих?!
Е, ние сме учили, че е Берн
И е Берн, но не столица в този смисъл, в който е прието в другите страни, условно е определен за административен център, защото е седалище на Федералния съвет (правителството) и Федералното събрание, но държавата няма столица.
«
Последна редакция: юни 11, 2016, 15:08:13 от Marri
»
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #189 -:
юни 11, 2016, 15:13:23 »
Имам рецепта на кътми, с мая са и искат хубав сач, а ние нямаме. Като се замисля, едната сутрин задължително трябва да направя баница.
Гостенинът е най- близкият приятел от отбора и университета, малкият му гостуваше редовно по празниците у техните. Знае се, че всичко яде и не е капризен като моя. Сестра му е женена за иранец и покрай зетя обожава смокини и фурми, които в Америка не се намират по нормалните магазини. Наизвадила съм сладката от смокини, щото пък ние изобщо не ги ядем и съм купила малко сушени. От България отиват двамата за уикенда някъде по плажовете около Солун, после той сам лети до Атина. След събитията в Истанбул замениха Турция с Гърция преди дни и сега по- трудно и по- скъпо намират хостели. Кофти е, че синът няма отпуска, фирмата им запразнява чак август. Ще легне на тукашните му приятели и на мен в частност да се мъча с английския.
Когато големият беше в първи курс, през лятото ми доведе съквартиранта си. Ей, голям зор видях... Бяха го подплашили нищо да не яде тук, да не се отрови. Само в МкДоналдс и в Хепи ходеха. У нас единствено се престрашаваше за пържени картофи - сутрин, обяд, вечер, само това. Ни плод опита, ни зеленчук
. 10 дни стоя, ама 100 ми се видяха и още не мога да се прежаля да пържа картофи. Идвали са най- различни народности, даже една японка за седмица, всичко си изяждаха и много им харесваше.
Ох, отплеснах се...
Мари,
благодаря за разясненията. Ако се сетиш за още нещо интересно за ядене, казвай. Имам коле
ж
ка от Смолян, прави страхотен пататник, ще я помоля да ми направи и да донесе мътеница.
Хаха,
Еми,
наистина си странна по отношение на задлъжняване към родители. Нали знаеш, за гривестия ние чак се радваме, когато го обгрижваме и ни харчи парите. И съвсем е прав, да са ни живи и здрави, правим всичко с удоволствие
а
ко и да мрънкаме понякога.
Хихи, да сложим и Женева в списъка
«
Последна редакция: юни 11, 2016, 15:44:26 от svekarva
»
Активен
Feribotka
«
Отговор #190 -:
юни 11, 2016, 17:46:07 »
Пфу изобщо пък не знаех за Швейцария, че няма столица, иначе на мен ми се въртеше в главата Берн
Днес се убихме от обиколки по магазините, ММ сега отиде да гледа дрифт шоу с кума, аз съм на домашно парти със заека, сладолед и ягоди, ма без палачинки
Последните и ние много обичаме, ама само Боби прави, че се е специализирал, пък и сега не ми дава мн мн да вися дълго над котлона...
Тоз пък Хамериканец какво се излага да не опита хубавите български продукти, Макдоналдс и в щатите може да си го яде
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #191 -:
юни 11, 2016, 19:54:00 »
Привет и хайде на паланчикитее!
И ние правим палачинки в събота, т.е. ММ ги прави по стара семейна рецепта, която се предава от баща на син. Аз хич не се и напъвам да си доказвам кулинарните умения, а плавно и ненатрапчиво увеличавам списъка с храни, които на него уникааално му се получават
Днес малкия змей така се озори с последната палачинка като сме още на темата, че от мъка забърса бая мармалад в косата и посетихме банята без време.
Фери
, не се притеснявай за работата и аз бях като теб преди 3 години, хич няма да ми мигне окото сега, ако съм на твое място. Първо майчинството не е ваканция, второ работа ще има и след теб. Това, което ти предстои, е много по-важно и смислено.
Фани
, кога тръгвате? Като гледам на теб ще ти липсва повече работата заради емоцията, но според мен ти и в руската провинция ще намериш начин да се раздаваш за децата. Хубаво е човек да си открие призванието, много ти се радвам, че ти си открила своето.
Мари
, може ли катмичките на лични?
Свекс
, пу пу да не те чуе ... вярвам ти от сега, че излизане на глава няма.
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #192 -:
юни 11, 2016, 21:23:44 »
Малко късничко, но влизам да ви почерпя, днес ставам на четвърт век!
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #193 -:
юни 11, 2016, 22:08:02 »
Честит рожден ден, Бубе!
Да си жива и здрава и мнооого щастлива! Да намериш точното място и време за професионална реализация!
Никога не спирай да мечтаеш!
Вземам цялата торта, пу, в групата на фаворитите ми е!
Активен
marry_me
Професор
BE YOURSELF ;)
«
Отговор #194 -:
юни 12, 2016, 13:13:20 »
Bube, Честит Рожден Ден! Още минимум три по толкова да празнуваш в добро здраве, заобиколена от хората, които обичаш, безброй приятни моменти и усмивки
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...