Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 22:21:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема март - бяло и червено!
Страници:
1
...
34
35
[
36
]
37
38
...
41
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема март - бяло и червено! (Прочетена 190075 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Месечна тема март - бяло и червено!
«
Отговор #525 -:
март 25, 2016, 15:23:12 »
Докато
Мари
се приспиват, аз да кажа моята рецепта за палачинки. Кофичка кисело мляко, кофичка вода, 2 яйца, по 1/2 непълна чаена лъжичка сода, захар и сол, брашно, колкото поеме, за да се получи нужната гъстота. Миналата седмица правих с брашно от лимец, слагала съм пълнозърнесто и разни други смески. Естествено, с бяло брашно стават най- хубави. Всичко опира до добър тиган, подходяща мазнина и "да му хванеш чалъма".
Активен
always_and_forever
«
Отговор #526 -:
март 25, 2016, 15:34:24 »
При мен вече и сняг вали.
Свекърва
, благодаря и за твоята рецепта.
Ще гледам да оползотворя прясното мляко, което взех вчера. С кисело не съм пробвала, но трябва да се поправя.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #527 -:
март 25, 2016, 15:58:45 »
Честит празник и от мен
Преди като постех на този ден рибата си беше задължителна, но днес ще пропусна. Макар че се събудих с мисъл за риба. За копривата не го знаех, имам и можеше да я сготвя, ама ще остане за друг път.
При мен е слънчево, но сутринта излизах и беше много ветровито.
Нашите кумуве са сгодени сигурно от 7-8 години и май така ще си останат
ама да са ни живи и здрави и да се обичат.
Джоси, честит рожден ден и от мен
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #528 -:
март 25, 2016, 18:18:48 »
Цитат на: Bube в март 25, 2016, 11:14:53
Днешната питка се замесва сладка и със сода.
Таман ставах да меся питката
Някой ще ме посъветва ли за рецепта?
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #529 -:
март 25, 2016, 18:28:16 »
Цитат на: Kiwi в март 25, 2016, 18:18:48
Таман ставах да меся питката
Някой ще ме посъветва ли за рецепта?
Пуснах една рецепта за содена питка в темата за рецепти:)
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #530 -:
март 25, 2016, 18:48:59 »
Цитат на: Marri в март 25, 2016, 18:28:16
Пуснах една рецепта за содена питка в темата за рецепти:)
Аз "старателно" изчетох палачинките ти... и викам от това питка дали ще стане?! .... а содата къде му е... и после се светнах. Запрятам ръкавки и ще докладвам
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #531 -:
март 27, 2016, 23:32:16 »
Аз с малко закъснение се включвам,но не мога да пропусна да честитя ( на патеричка) рождения ден на сладката Джоси
Миличка да си жива и здрава,много късмет и все така добричка и за напред.Пожелавам ти от сърце да сбъднеш всичко,за което мечтаеш и те чакам ( и не само теб) в една друга ,много приятна тема
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #532 -:
март 28, 2016, 07:50:50 »
Добро утро!
Днес очаквам от вас страхотни разкази за прекрасни уикенди!
При мен бяха меко казано отврат - в събота адски ме болеше гърлото + температура и втрисане за разкош. Добре, че си отидохме на село та мама да ме поглези както тя си знае
Вчера бях една идея по-добре и започнах да си мечтая, че ще ми се размине без АБ, макар и всички да ми казваха обратното. И тъкмо снощи се събудих да завия Кик и какво да видя: Халката ми я НЯМА, липсва... Не разбирам как може да ми се изхлузи от пръста без да усетя, убих се да я търся от снощи насам, няма и няма, изчезнала е вдън земя. Остави парите, ами сантименталното значение?! Ами "оня" поглед на Инж. ?! Направо не го издържам. Напук на всичко ще отида до китайския магазин и ще си купя халка, че и с кристали, че и дебела
как може да съм такъв заплес...
Важното е, че днес съм като нова, е почти... В смисъл, ще живея!
Ще правя десерт с мляко и млечна супа. Имам мляко селско в изобилие. А стаята ни е станала бАмбон... Само дето Инж. ми вкарва филми да не слагаме там голямото легло ами да си купим някой разтегаем ъгъл, та да има повече място за игра. Все пак на село се събират 4 + дечурлига! Айде пускайте кафета и закуски, отивам да мъча Кик да яде!
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #533 -:
март 28, 2016, 08:27:54 »
хайде, от мен също хубава седмица и кафе с кекс!
Дано поне времето се оправи, че вече ми омръзна и не зная да прибирам ли или да вадя зимни дрехи. Не мога да се изфукам и с новите си очила
Вчера бях на католически Великден на моята бивша колежка. Празнуват хората, ама съвсем както си трябва. първо на голяма празнична литургия и после, едва към 14ч. на празнична трапеза. Щях да падна - 100 боядисани яйца имаха...Те гледат кокошки и при всяко положение яйцата са щастливи, ровещи, че даже и осеменени, а не вярвам да се изядат дори и 10%. Съседите и роднините им също дойдоха с огромни кошници и колкото и да раздават, май бройката си остава постоянна. Дойдохме си с букет лалета, розмарин, дафинов лист, сушена арония, прясна мента, марули, репички, кромид, чесън и червени яйца от черна кокошка. Естествено, най- много мирише пресният чесън /направо вони/ и сега се чудя как да го употребя, че да се отървем от него.
Толкова много имаше за ядене на масата и така бяхме прегладнели, че още на първите хапки ни отряза агнешкото. Пък и на тази възраст май не ставаме за ядене. Хихи, аз бях занесла едни веган бисквити, дето първо ме беше срам да извадя, обаче после се оказа, че са били тъкмо за чая и кафето.
Като се върнахме в Пловдив, минах през ДМ и похарчих сума пари за великденски прахосъбирачки - яйца, салфетки и едни дървени фигурки в отровно жълто
. Ще създавам слънчево настроение
Не мога да свикна с новото време, нали уж щяха да го махат
12741_n.jpg
(57.64 KB, 392x392 - видяно 3105 пъти.)
Активен
Feribotka
«
Отговор #534 -:
март 28, 2016, 08:43:14 »
Добро утро
Хайде ще разкажа за нашия уикенд
В събота ни бяха на гости леля ми, мама (тати замина на работа) и по-късно се присъедини и свекървата
Да ви кажа много обичам да събирам гости, ама мама ми вика недей много да ги учиш, че хората са хитри и чакат само някъде да ги поканят, а не си дават зор вкъщи да посрещат (това за приятелите), сега ти харесва ама след време ще ти дотежи, така че виждайте се от време на време някъде навън за разнообразие
Май е права
Та гостите почти не ги усетих, ММ изчисти, сготви основното, аз направих само салата и нарязах мезетата, после леля ми (любимата ми леля, на мама сестра) както каза вуйчо ми си упражно хобито, изми всички чинии докато аз се размазвах на дивана
И така привечер с ММ тамън доприбрахме и се наканихме да гледаме филм и ни спряха тока...опънахме една настолна игра, запалихме си свещи и така прекарахме събота вечер
В неделя ММ беше на тренировка, после се прибра, доведе и кума, аз през това време сготвих и после те правиха по къщата разни неща, пък аз пак се отдадох на мързел
Общо взето, нищо смислено този уикенд
Фани
, дано халката някъде вкъщи е изпаднала и да изскочи в най-скоро време
Свекс
, що да вони много чесъна бе, много хубаво, че са ви оборудвали с домашни продукти
100 яйца!? Как щв ги изядат?
Аз пък сутринта видях една статия с великденски яйца миньони, ако ми дойде музата може да ходя да си взема очички от някой магазин и да си поиграя
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #535 -:
март 28, 2016, 09:33:40 »
Добро утро и от мен
Благодаря ви за хубавите пожелания, да сте живи и здрави
Както си мързелувах преди, този уикенд не се спрях.. В петък ( на рождения ми ден ) бях на работа до 18:30ч. бяхме отложили празнуването за събота с майка ми и брат ми, а в неделя с едно приятелско семейство.. Да ви разкажа малко за хотела.. Огромен с над 150 стаи, за всяко нещо си има човек, а не като на предишната ми работа да се чудиш, кое да хванеш.. Когато ходих на интервюто, което беше 3 часа казах, че искам да работя камериерка.. Имаме си униформа ( нямам снимка ), стикер с името, на които пише и езиците, които говориш. С определен график сме, на обяд ни сервират храна, всеки може да излиза да пуши.. Дори и да свършиш 2 часа преди да ти е свършило работното време си тръгваш.. Като цяло е много добре организирано и всички се държат нормално, дори всеки ден директора ни поздравява и обядва с нас.. Занесох бонбони и сладкиши да почерпя и всички бяха много щастливи..
В събота цял ден приготвях за вечерта и за неделя, на всичко отгоре майка ми ми връчи и 60 яйца да ги боядисам ( поръчаха й за Велиден ), че я извикаха на работа... И така цял ден готвене.. Вечерта вечеряхме заедно всички, а аз бях пред заспиване.. Тъй като тортите са много скъпи си направих сама ( снимка по долу ).. В неделя се оказа, че съм пак на работа и не можахме да се видиме с приятелите ни, но ще отидем друг път.. Общо взето така мина нашият уикенд, работа и ядене..
На всичко отгоре, един човек е дал на мама 12 малки пиленца и сега ги отглежда в една клетка на топло докато по отраснат и едно малко агънце на 1 седмица.. Малко сме като зоологическа градина, добре, че има голям двор..
oie_28929546e6W3Nqx.jpg
(55 KB, 457x343 - видяно 201 пъти.)
Активен
always_and_forever
«
Отговор #536 -:
март 28, 2016, 09:50:08 »
Добро утро от мен!
И моят уикенд не беше кой знае какво. Събота Влади беше на работа, аз се въртях и се чудех какво да правя. В неделя имахме майстор за няколко часа, после отидохме до един магазин да разгледаме мебели и изпихме по едно кафе. Вечерта хапнахме, Влади отиде да рита, аз се ровех в нета.
Имам чувството, че откакто почнахме тия ремонти нямаме време да се видим с хора. Все бързаме за някъде, обикаляме, търсим. И това време да вземе да се оправя вече, за да се разнообразявам малко.
Фани
, дано да намерите халката. Ще умра, ако загубя моята.
Да се надяваме, че е паднала някъде у вас.
Не забелязвам смяната на времето да ми влияе по някакъв начин.
Фери
, и аз ги видях тези миньонски яйца.
Джоси
, много се радвам за новата ти работа. Звучиш добре.
Обичам плодова торта.
Хайде хубав ден, аз отивам на поредната обиколка по магазините.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #537 -:
март 28, 2016, 09:51:57 »
Е благодаря, Миме, много успокоително, освен наистина да се гръмна, друго не знам какво мога да направя
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #538 -:
март 28, 2016, 09:59:25 »
О
Фани
кофти работа, може ако са ти били мокри ръцете да е паднала, ще я намерите някъде из къщата
Миме
като цяло съм добре. Само много изморена, че не съм работила толкова много от дълго време, но ще свикна..
Активен
Feribotka
«
Отговор #539 -:
март 28, 2016, 10:01:42 »
Миме
, не усещаш смяната на времето, щото не ти се налага да ставаш рано сутрин...ние с ММ едвам се дигнахме днес
Джосиииии
, обожавам ягоди, тази торта много хубаво изглежда
Много се радвам за новата ти работа, добре звучи
Забравих да похваля ММ какви палачинки ми извъртя вчера, че ми се бяха прияли...естествено прекалих и после малката едвам се успокои
Понеже съм разсеяна ви пускам една солидна почерпка, ММ днес празнува имен ден.
За който не е запознат за днешния ден (аз също не бях)
http://www.novini.bg/news/344111-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D1%81-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%81-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%8F%D0%BD-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE.html
«
Последна редакция: март 28, 2016, 10:14:36 от Feribotka
»
Активен
Страници:
1
...
34
35
[
36
]