Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 06:44:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 62   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - Януари 2016 - ЧНГ  (Прочетена 230271 пъти)

Feribotka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2453

« Отговор #555 -: януари 21, 2016, 10:27:25 »

Добро утро, аз вече си излях емоциите където трябва, само ви проверявам  Wink
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #556 -: януари 21, 2016, 10:38:00 »

Привет!
Аз да си продължа питането за китайката. Да разбирам ли, че като не знае български поне говори английски и ти и превеждаш? Иначе ще е доста интересен методът и на преподаване. Моя позната преподава български език на чужденци студенти, но не съм се замисляла crazy.
Вярно е, че годините не им личат, даже косите им не побеляват. Моите изводи са на база Сингапур, доста развита държава, та не зная доколко може да са общовалидни за азиатци. Най- ми беше интересно как всички казват едно и също по основните въпроси, вълнуващи европейците - работа, почивка, семейство, образование и здравеопазване в страната им. Пъргави, усмихнати и както никого не виждаш,  в момента на първата ти стъпка в някоя посока, моментално се появяват поне двама. Цялото им поведение и излъчване е подчинено сякаш на идеята да ти служат така, че да ти хареса и пак да се върнеш или поне да разкажеш на някого колко е хубаво.
Приятен и ползотворен ден ви желая! heart
Активен
addicted_to_u
Професор
Публикации: 340

« Отговор #557 -: януари 21, 2016, 10:52:14 »

Здравейте!
И ние имахме досег с азиатската култура в гимназията.Една от класните ни беше луда по Япония,ама и ние й разпалвахме страстта,та да не ни изпитва,че преподаваше немски,ама грам не ни научи,тя си беше малко чалната. Изнамери от някъде една японка,дето явно не й се занимаваше много с нас,а кой знае учителката как се е натрапила,та се видя с нас  на 2 пъти,показа ни кимона,написа ни имената с йероглифи и като цяло това помня. Най-много ми беше направило впечатление колко е мъничка и как е като обърнат триъгълник формата на тялото й - в кръста беше невъзможно тънка.
Пък за преподаването аз така се припотявах като имах две ученички туркини-едната от Кърджали,другата си е  от Истанбул . Е, някой път се чудех как да обясня нещо като на никакъв език от тия,които владея, не ме разбират и като е някакво по-абстрактно... Това момиче от Истанбул иначе беше много цветно и интересно,хем патриархално възпитано-бе точно тези богатите момичета в сериалите и много искаше да се справи да учи в Пловдивския без да я карат да плаща,защото тя си имаше статут още от преди това. Ейй много искаха да й вземат парите,ама успя,де.За тях и се готвех предварително как да им обясня някакви неща и импровизирах много,та са ми любимки.
Айде хубав ден,Тони е сервирала чая и аз отивам да го приготвя.
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #558 -: януари 21, 2016, 11:00:02 »

Свекс, не превеждам, тя си говори Инглийския що годе добре! А и ония трябва да разбират нали се предполага, че ще държат изпит в края на годината  pardon
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #559 -: януари 21, 2016, 11:00:11 »

Addi, какво преподаваш?
Активен
addicted_to_u
Професор
Публикации: 340

« Отговор #560 -: януари 21, 2016, 11:12:59 »

Завършила съм Английска гимназия и имам сертификат,та докато следвах преподавах английски да си изкарам някой лев,пък и за мое лично удовлетворение.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #561 -: януари 21, 2016, 11:52:56 »

Добър ден стана, докато се накикиморя
Днес бях от по-късно на работа, та обиколих Литъла, както казва на ММ бабата. Тъкмо да дойда навреме и закъсах баш до работа. На тоя лед и павета голям зор. С малко женски чар помолих да ме вкарат в коловоза, че бях запушила улицата напреко, докато обръщах. Цирк! Щяхда викам и шефа да бута. Пък вчера се спуках от смях каква лопата возя на задната седалка. И гробарите нямат такава. Случайно я видях, пък мъжо ми я турнал преди 2-3дена. Аз се качвам и карам, пък отзад кво е... Хич идея нямам.
За инвитрото не мога да пиша много, че се мъча от телефона.
Тиквички и на мен ми се доядоха. Сега ММ готви... Купува столова храна за вкъщи.
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #562 -: януари 21, 2016, 12:12:34 »

Хаха, Али, то с лопатата удряй де кого свариш, да ти имат страха good
Фани, за момите и момците ясно, ами бабите от читалището? И как записвате, има ли транскрипция?
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #563 -: януари 21, 2016, 15:27:01 »

Шефката ми е енергиен вампир... Стоя и ни гледаше, как ядем през цялото време.. Сега съм с ужасно главоболие и се чувстам супер изтощена.. Ще заспя на бюрото  bad sad NO
Активен
Sisku
Професор
Публикации: 422

Моят сватбен албум

« Отговор #564 -: януари 21, 2016, 17:44:21 »

Здравейте, здравейте! Аз докато се наканя да пиша и деня ще свърши. А тепърва трябва да готвя....
Днес успях да си купя ботуши, естествена кожа, със горе-долу стабилен грайфер, на някаква пловдивска фирма са, дано са сполучлива покупка smile

Иначе снощи беше голям смях/срам. Нали ви бях писала,че щях да излизам с две приятелки. Е, бяхме само с едната,но както и да е. smile Понеже тротоарите тук все още са ужасно заледени и решихме да седнем в едно заведение съвсем близо до вкъщи. Не знам дали сте гледали новините, но доста се тръби за него, понеже в менюто пише, че не е заведение с площадка за игра на деца и че един вид, ако децата търчат наляво-надясно, родителите се таксуват с 50 процента от сметката. НЯма да навлизам в разсъждения правилно ли е или не, но докато си пиехме кафето пристигна репортерски екип отново и снимаха вътре. И явно, без да ги видя са снимали към нас и моя милост изтипосана във вечерните новини. Не че е нещо кой знае какво, но започнаха да ми пишат разни познати и да се шегуват, и на мен ми стана много неудобно и срамно  blush blush blush То е за някакви секунди де, но можеха и да не ме хванат в кадър, но уви biggrin

Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #565 -: януари 21, 2016, 17:47:06 »

Днеска никакви ви няма....хмммм....

Хваля ви се! Днес пристигна в училище сертификат, че съм преминала успешно обучение за работа с методика за оценка на образователните потребности. Бях на това обучение 2012 година....сега вече мога и да го докажа!!! Единствения кадър съм в Петричка община, имащ този ценен документ! smile

Аз пека суджук. kiss2
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #566 -: януари 21, 2016, 18:33:24 »

Ама днес сте толкова скучни... Girl_sing
Тъй като ви няма никакви реших да си прочета сватбената тема. Цял следобед това правих  cray heart
Ех, върнах се 6 месеца назад и ми беше толкова хубаво! heart Нямам търпение да я имам на хартия вече. Ще чакам само малко да се стопли, за да мога да изляза и ще я принтна.  yahoo

Сега си чакам мъжлето да донесе една риба да направим, че скоро не сме яли.  smile Аз почти направим картофената салатка.  smile

Наде, поздравления! give_rose Ама тия защо чак сега ти го дават този сертификат? blush
С тоя суджук хич не ме впечатляваш. blum

Сиску, браво, станала си и ти известна, щом по новините те дават. blum Кажи по коя тв да те видим, пък и да чуя за това безумие с въпросното ресторантче и дискриминацията?
Активен
Sisku
Професор
Публикации: 422

Моят сватбен албум

« Отговор #567 -: януари 21, 2016, 18:35:37 »

Наде, честит ти сертификат!  give_rose
Миме, как ми се дояде и на мен рибкаа, но някой друг ден ще е. Иначе по бтв беше репортажът, те май и днес по сутрешния блок са го давали. А, известна, предпочитам да мина и без това, но уви biggrin blum
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #568 -: януари 21, 2016, 18:39:31 »

Браво Наде !!! Гордея се с теб!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #569 -: януари 21, 2016, 19:03:33 »

Здравейте

Днес вярно слабо се преставяме. Иде края на на месеца, да се стягаме да не ни тръгне слабо годината lol

Наде, честито, пак на време е дошъл тоз сертификат.

И аз чух за този ресторант. Трябва да видя точно репортажа. Но хора от Стара Загора, които имат деца и са ходили там, ми казаха, че е много приятен и че ако децата ти са възпитани никои нищо няма да ти каже и че реално не знаят някой в действителност да е глобен. Случвало ми се е да седна да вечерям и от съседна маса децата да се блъскат в сервитьорката или, най-омразното ми, да дойде дете от съседна маса и да ме зяпа как ям. На пръв поглед звучи като дискриминират децата, но реално, който не му харесва това ..хм .. правило, да го наречем, просто не ходи там. Аз рядко се впечатлявам от децата по заведенията (с изключение на посочения случай), но имам много познати, които държат на повече спокойствие.

Активен
Страници: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 62   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: