Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 05:06:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Януари 2016 - ЧНГ
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
62
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Януари 2016 - ЧНГ (Прочетена 225928 пъти)
pandapanda
Баш Майстор
Re:Месечна тема - Януари 2016 - ЧНГ
«
Отговор #375 -:
януари 15, 2016, 13:38:28 »
Вера неистина е много готина
Хм, ами не бих се подписала под всичките, със сигурност съм съгласна със Свекърва - това със задължително гласуване не е наред.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #376 -:
януари 15, 2016, 13:43:46 »
Хайде аз да хвърля бомбата днес, че тъкмо ще е в унисон с настроението ми.
Личното ми мнение е, че хора избрали да живеят в чужбина, тези които виждат животът и реализацията си там, не би следвало да се намесват във вотове в България.
Предполагам ще има много критики, но така мисля.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #377 -:
януари 15, 2016, 13:54:33 »
О,
Мари,
никаква бомба не хвърляш! Аз много отдавна твърдя, че хора в пенсионна възраст, под 25 и тези, избрали да живеят в чужбина не би трябвало да имат права да гласуват.
Активен
Feribotka
«
Отговор #378 -:
януари 15, 2016, 13:55:16 »
Мари
, аз по принцип също мисля като теб по въпроса за българите в чужбина, ама понякога се замислям, че все пак тези хора са оставили тук семейство, роднини и приятели в повечето случаи и може би не трябва да са чак толкова безучастни...знам ли
Освен това защо да не гласуват за неща, които искат да се променят ако имат мечти/планове един ден да се върнат
Единственото, което съм сигурна, че трябва да се въведе за гласуване е образователен ценз
Али
, спокойно до юли има предостатъчно време, ще се спретнеш
Моята кума в последния момент си поръча и преправя роклята
За Бокова аз не мога да доумея едно - да не би от кандидатите само тя да не е "чиста като сълза"..просто сме се вторачили точно в нея чисто по български щото видиш ли е успяла и трябва да я хейтваме (извинявам се за чуждицата, така ми дойде)
Гледах скоро критериите и оценките по които се избират, ами тази жена има по абсолютно всички показатели най-високата възможна оценка 5, освен по един - подкрепа от собствената държава
Ами това не ми се струва нормално, извинявайте ама в ООН работят доста по-интелигентни хора отколкото някой от нашите политици някога изобщо ще бъде и те от простотия ли или от какво още не са си мръднали пръста, за да получи подкрепа от правителството
Ох тия дни само ме зачеквате на политически теми, а те са ми слабост, извинявайте ако са ми прекалено дълги постовете
Рони
, а ти обиколи ли и тук магазините да имаш поне представа, че съм изпуснала май
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #379 -:
януари 15, 2016, 13:55:32 »
Марри
, съгласна съм до някъде с теб. На Теодор логиката е това и все ми мрънка, ако искам да гласувам.
Но! Ако гласувам (което в последно време не правя) е заради нашите и всъщност ги питам как да гласувам - те са там, те знаят, те ще носят последиците. Баща ми винаги ми е казвал за кого да НЕ гласувам, но никога за кого да.
А пък и бих гласувала, защото аз искам да живея в България, стига да е нормална. Ако ми сложиш от едната страна цивилизована европейска България и Англия от другата да кажем, винаги ще предпочета България.
А за да стане нормална нещо (всичко) трябва да се промени. За съжаление с гласуване не става, ама без...хептен.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #380 -:
януари 15, 2016, 13:56:46 »
Уважавам напълно, Мари!
А м/у другото, вие завинаги ли там мислите да оставате?
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #381 -:
януари 15, 2016, 13:59:46 »
Подкрепям те, Мари, напълно
Иначе за Бокова, аз искам тя да спечели.. Идеята ми е, че около кандидатурата й не съм чела нищо... Спомням си, че съм чела за родословното й дърво и въобще не ми се понравиха всичките неща, които пишеше.. Предпочитам нея да изберат, пред чужд същия като нея.. Поне е българка
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #382 -:
януари 15, 2016, 14:04:24 »
Цитат на: fanimira в януари 15, 2016, 13:56:46
Уважавам напълно, Мари!
А м/у другото, вие завинаги ли там мислите да оставате?
Ако зависи изцяло от мен, да.
"
Ако гласувам (което в последно време не правя) е заради нашите и всъщност ги питам как да гласувам -
те са там, те знаят, те ще носят последиците
"
Точно за това не гласувам.
А Англия в действителност не е най-светлият пример. Може и защото виждам, че в България никога няма да стане, както тук, прекалено голяма е разликата и това ме демотивира да правя каквото и да било.
Освен това с времето мирогледът на човек се променя и не мисля, че имам адекватна преценка.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #383 -:
януари 15, 2016, 14:11:15 »
Фери
, какъв образователен ценз? В България има 53 ВУЗа. 58 000 са абитуриентите миналата година, а обявените места във въпросните ВУЗове са 73 000, къде го тоя ценз? Ми ти спокойно можеш и заека си да запишеш, като нищо да завърши някоя специалност като "Минало и съвремие на югоизточна Европа"
Точно вчера гледах едно интервю по случая.
Като си гледам вишистите из моя Фейс колко грамотно пишат, и си викам "местя се на Марс".
И да се оплача, да не ходя в бебешките теми - току що дойде на Теодор писмото за изследването, записан е за средата на Април.
Има да си почакаме. А аз нали не съм от търпеливите... Но поне е в специализирана клиника, а не в кварталната.
Активен
Feribotka
«
Отговор #384 -:
януари 15, 2016, 14:15:16 »
Споко, до април можете да нямате нужда вече от това изследване
Вики
, аз визирам всички хора, които дори идея си нямат как да си напишат правилно името, камо ли да гласуват, чиито вот е купен в 100% от случаите
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #385 -:
януари 15, 2016, 14:18:09 »
Вики
, много съм съгласна с теб за висшето образование.
Сестра ми завърши бакалавър "Философия", а в момента харчи безсмислено пари за магистратура "Национална и регионална сигурност, управление на квалифицираната информация" към Висшето военно училище във Велико Търново. Грамотност няма да обсъждам.
Вече на нищо не се учудвам, след като един ден получих писмо с правописни грешки от държавната администрация.
А за другото, не го мисли толкова, може , и дано, едни хубави новини да изпреварят прегледа!
ЕДИТ: Фери, може по един бърз тест да попълват преди гласуване ха ха
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #386 -:
януари 15, 2016, 14:19:47 »
Цитат на: Marri в януари 15, 2016, 14:04:24
Ако зависи изцяло от мен, да.
"
Ако гласувам (което в последно време не правя) е заради нашите и всъщност ги питам как да гласувам -
те са там, те знаят, те ще носят последиците
"
Точно за това не гласувам.
А Англия в действителност не е най-светлият пример. Може и защото виждам, че в България никога няма да стане, както тук, прекалено голяма е разликата и това ме демотивира да правя каквото и да било.
Освен това с времето мирогледът на човек се променя и не мисля, че имам адекватна преценка.
Марри
, аз откакто съм тук не съм гласувала. Това са ми размишления, но не ги прилагам, защото както казах съм 50/50 и все пак съм съгласна и с теб.
Не съм съгласна обаче с автобусите от Турция. И по на дълбоко мисля да не влизам.
«
Последна редакция: януари 15, 2016, 14:21:43 от Cerise
»
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #387 -:
януари 15, 2016, 14:22:48 »
Цитат на: Cerise в януари 15, 2016, 14:19:47
Не съм съгласна обаче с автобусите от Турция. И по на дълбоко мисля да не влизам.
То там две мнения няма
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #388 -:
януари 15, 2016, 14:23:20 »
Ще ме приспите ей.. Я дайте малко пикантериии.. Никой не е политик от нас, все политика се бистри
ВУЗ-овете.. има и специалности, и специалности.. И университете, и други университети.. Монетата винаги има 2 страни
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #389 -:
януари 15, 2016, 14:28:17 »
Ама
Тони
така, аз го казвам във връзка с това, да се въведе образователен праг при гласуване.
Нали се сещаш, че дали ще е от Сунгурларския свободен или от ВИНСа ...все е диплома и би ти позволила да гласуваш.
Аз пикантерии нямам, на метлата съм. Иначе с удоволствие бих обсъдила нещо друго.
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...