Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 20:53:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Януари 2016 - ЧНГ
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
62
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Януари 2016 - ЧНГ (Прочетена 226573 пъти)
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Re:Месечна тема - Януари 2016 - ЧНГ
«
Отговор #30 -:
януари 04, 2016, 13:38:31 »
За много години! Да сте здрави и щастливи, много усмихнати, много влюбени
Аз попрочетох отгоре, отгоре, но ще има да наваксвам пак
Изпразнувахме Новата година подобаващо. Най-голяма изненада беше, че леля успя да дойде. На 30-ти отскочили до Румъния, а после шефката й казала, че пътуват към нашата посока. Леля чак се разплакала от безсилие, като разбра, че ще сме заедно с нашите по празниците, а не се е уговорила с шефката си от по-рано. Докато са говорели с майка по телефона, майка й е казала да събира багажа и да тръгва с първия възможен влак. Леля дойде точно на 31-ви
Дойдоха и други наши роднини... Баш родова среща стана
Супер много се веселихме! И на 1-ви... На 2-ри път вече празненствата се преместиха у нас. Днес пък Дребосъчка е на рожден ден канена, та покрай нея ще намажем филията
Много ми е хубаво, че имахме време един за друг с ММ тези дни!
Така хубаво мирише и на малко дете вкъщи! Хич не съм настроена за работа, а след две седмици и това ще ме сполети. Сега обаче се наслаждавам на снежната гледка
и се надявам на късмета от баницата. На мен ми се падна печалба от лотарията, та се надявам на случайности и още по-случайни пари
ММ изтегли нова кола и сигурно аз ще му я купувам
Отивам да се глася за излизането по-късно, а ако остане време ще ви изчета качествено
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #31 -:
януари 04, 2016, 16:05:48 »
Здравейте и от мен. За много години! Здрави и усмихнати да сте през цялата година.
Хем ви четох, пък нищо не запомних. Почвам да си разказвам мойте неща.
На Нова година се очертаваше да бъдем сами вкъщи. До 8 вечерта. И в 8 като звънна на Теодор бившия шеф - "Елате, че елате." Набързо се оправихме и отидохме. До 11:30 в единия колега, после се преместихме заедно с тях да посрещнем годината в едни други. Накрая сутринта към 10 се преместихме при тия наште, с които трябваше да си бъдем.
От 24.12 насам 6 наши приятели се похвалиха, че са бременни! И за моя огромна радост - мойта си моя приятелка!!!
Която живее тук с нас и ни бяха свидетели. Хем не беше съвсем неочаквано, хем изобщо не беше планирано. След нея и една друга много близка от Шумен ни се обади. Теодор го е тръшнала депресия защо всички са бременни, освен нас. (Котката е разгонена също)
И да си изкажа възмущението - на Нова година с нас имаше една бразилка, бременна в 9 месец, с контракции от сутринта на 31. Това момиче е на 21 години, не спря да пие бира, изпи едно кашонче, не спря да пуши цигари и да взима амфетамини. Направо ми взе акъла. И понеже я беше срам, ходеше в другата стая да пуши, защото сме я гледали странно. Мъжа и пиян, та пиян. Просто думи нямам. Приключиха партито в 7 вечерта на 1ви. Очите им бяха на баници. Всеки ходи им прави забележки, те отговорят "То бебето вече е оформено, нищо му няма".
Иначе като изключим този случай, беше супер. Към 20-25 човека бяхме.
На 2ри бяхме на рожден ден, на тези с бъдещото бебе. Да ви кажа, тази моя приятелка е непоправима. Направи си един тест и до там. Още същия ден и казах, да си запише час при доктор и да каже, че е спешно, че да е дадат скорошен, а не след седмица примерно. И тя: "Е то защо да е спешно". Викам е добре де, не ти ли е притеснено/любопитно, дали всичко е ок. И тя: А да бе, ще отида...
После и викам, вземи си направи още един тест поне и си купи фолиева, тя: Да ще си взема. И така от четвъртък. Забравила за втория тест. Направо аз каквато съм, не мога да си представя, че ще разбера че съм бременна и ще действам така. Не я осъждам или нещо подобно, просто и се възхищавам на спокойствието. Много е щастлива и спокойна и това е. Грам не мисли за нещо друго.
От баницата на Теодор се падна 6 от тотото, а на мен нова къща.
Нашите са ни отделили парчета вкъщи - на мене бебе, на него романтична екскурзия.
И такива истории около мен. Днес съм се хванала да развалям украсата и да умувам с какво да запълвам празните места.
«
Последна редакция: януари 04, 2016, 16:08:58 от Cerise
»
Активен
Feribotka
«
Отговор #32 -:
януари 04, 2016, 16:26:26 »
Хахахах Викиииииии много бременни, много нещо около вас
Ще повлекат крак, да знаете и ще излезе Теодор от депресията
Хич не се очудвам вече на такива жени като бразилката...една моя приятелка до последно си пушеше и пиеше и после имаше супер тежко раждане, за малко да заминат и двамата ама на нея хич не ѝ пукаше
И аз ѝ викам как не ти беше жал да го тровиш...тя ми вика е като гледаш нещо да му има...аз няма да си изоставям навиците
Относно твоята приятелка и аз си направих само един тест ама просто беше супер ясен и веднага се оцвети втората чертичка пък и вътрешно си бях сигурна
Отидох на гинеколог и аз след повече от седмица, защото нямаше часове и започнах да пия фолиева киселина няколко дена след като разбрах
Пък мама изобщо не е пила
Та...пожелавам ти скоро да ти се случи, при мен поне наистина имаше успокояващо действие да видиш какво е
Въпрос: Ще ни се началото на март да се извеем до Търново да гледаме светлинното шоу на националния празник и да отскочим и до Букурещ. Много ли ще е неразумно от моя страна
Извинявам се ако ми е прекалено тъп въпросът...ще си питам и АГ ама се чудя
Тогава трябва да съм някъде началото на 5ти месец
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #33 -:
януари 04, 2016, 16:44:13 »
Според мене нямаш никакви грижи за пътуването.
Аз за търново и на носилка да съм, пак бих тръгнала, така че мойто не се брои.
Иначе другото, което пропуснах да се похваля. Вчера се роди детенцето на братовчед ми. Анна ще се казва. Беше за края на февруари, ама жена му лежа няколко пъти за задържане и явно до тука са го добутали. Всички са добре. Иначе и тя, въпреки усложненията не спря да си пие по бутилка вино и не си извади цигарата от устата. Честно казано съм супер агресивно настроена към такова поведение. Сигурно на някоя ще и шибна един шамар без да и обяснявам защо.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #34 -:
януари 04, 2016, 17:00:22 »
Много печалби от лотарията се очертават тази година. А, дано!
Чери
, странни приятели и много безотговорни жени ми се струва. Подобно нещо никога не съм разбирала и аз.
Чак пък такъв непукизъм.
Чак се ядосвам като се замисля, ама те си знаят.
И аз не съм правила втори тест. Просто напълно повярвах от резултата на първия. Втората черта се появи веднага и беше даже по-наситена от първата.
Иначе търпение нямах и на следващият ден бях на преглед за потвърждение. Не, не, не бих била спокойна в противен случай. Фолиевата я почнах веднага като разбрах.
Яяя, Теодор да не изпада в депресии. Наближило ви е и на вас. Дано скоро да греят и вашите очи от щастие.
Фери
, според мен няма проблеми за това, което сте намислили, стига ти да се чувстваш добре.
Аз изгледах още 2 епизода на Отчаяни съпруги и ми се доспа. Тъкмо задремах за половин час и моята приятелка пак звъни
Довечера да ходим в тях!!!!!!!!!
Моля ви, приемам съвети всякакви как да й обясня тактично, че не изпитвам необходимост да се виждаме всеки ден? Писна ми всеки ден да ме търси и да ме кара да се виждаме, а аз да мисля всякакви оправдания защо НЕ ИСКАМ! Днес едва отидох до магазина, който е на 5мин от нас, пък да не говорим, че тя живее на 30 мин пеша и това е при нормални условия.
Много ме напряга и нервира това постоянно настояване!!!!! Не се издържа вече, наистина!
Правя си една пилешка супа за душата. Дано да ме успокои. Иии любимите ми картофени кюфтенца.
Активен
Feribotka
«
Отговор #35 -:
януари 04, 2016, 17:12:45 »
Миме
, душичка златна си ти ама трябва да се лъже най-нагло без да ти мигне окото понякога
Кажи ѝ, че са ти се обадили от банката да продължиш там и повече не влизай в обяснителни режими
Аз ако някой много ми досажда и не искам да си развалям отношенията и да се караме си лъжа и мажа и не ми е зор...още повече, че в тоя случай тя наистина прекалява
Не ѝ вдигай винаги, говори ѝ малко по-троснато няколко пъти, пък дано загрее
Стискам палци
Както казах не се очудвам вече на такива жени...луди всякакви
Пък ние цял ден разтягаме локуми за изследвания
Вики
, честито, добре че всичко е приключило бгалополучно
Активен
always_and_forever
«
Отговор #36 -:
януари 04, 2016, 17:38:50 »
За продължаване на стажа няма как да я излъжа, защото онзи ден ходихме до тях (след като ми звъння 2541484903 пъти и ми писа да отиваме в тях, за да ни сурвака малката
) и й казах, че вече не съм в банката. Честно, не съм забелязвала, че може да има толкова нахални хора. Е, прецаках се като й казах така, ама не мога да лъжа. Имам чувството, че ми личи и всеки ще разбере. Много добре знаех, че ще стане така като разбере и още повече ще ме тормози.
Уж ми се води от най-добрите приятелки, ама вече започна много да прекалява с нахалството си. Понякога се замислям дори да й кажа всичко, което мисля и ако иска да ми се сърди, все ми е тая. Щом съм стигнала до това положение, значи работата не е добре. Не знам как не се усеща, че наистина прекалява?
Сигурна съм, че до края на вечерта пак ще ме потърси, за да види дали ще ходим до тях.
Активен
Feribotka
«
Отговор #37 -:
януари 04, 2016, 17:44:08 »
Ама защо така се е вкопчила в теб
Нали си има дете, мъж...няма ли други приятели
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #38 -:
януари 04, 2016, 19:24:11 »
Личи си, че е работен ден
Аз днес все пак разходих апреските - ММ най-после се надъха да си смени адреса. Добре, че някой му каза, че имало значение за детските градини. Доста е кофти времето, но няма как - зима е
Миме
, на тази твойта и казваш, че имаш други планове и точка. Още повече бременна си, имаш нужда от почивка, а наште ми казаха, че във Враца е кучи студ и много лед, та по-добре стой на топло. А сега като няма да работиш, ще взимаш ли майчинство? Аз съм много боса по тези въпроси, то и мойто майчинство не ми е много ясно. Аз се самоосигурявам, но за съжаление счетоводителката ми почина и сега баща ми се изживява като такъв (ама ползва и помощ от приятел).
Фери
, ако се чувстваш добре, може да си пътуваш. Аз в началото на петия месец си бях супер, сега бих се позамислила, че вече ми тежи малко, пък и като се подпре на пикочния ми мехур (както в момента) и само тичам до тоалетната, та ми е по-дискомфортно.
Чери
, дано и вие се включите към бебевалежа, който се очертава около вас. Не се занимавай с безотговорни бременни, гледай себе си
svekarva
, от рокли не ми се е гадило, но от кал и пикаещи улични кучето ми се е повдигало
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #39 -:
януари 04, 2016, 19:26:48 »
Миме, на колко е туй дете бре? И Кари сурвака, ама никой не й идва на крака да го сурвака. Ходи си в студа, даже и малко болничка беше. Ей такива майки са ми "любими". Много си пазим децата бе, многоооо. После що масово се увеличават секциотата по желание?! Ми как да е като си отглеждаме лигли от малки
ама за твойто дете неродено не мислят, нали?! Да ходиш по студа, ти остави студеното, ами ако се подхлъзнеш?! Веднъж съм падала с корем, хем нямаше лед и сняг, не го препоръчвам. Кажи й, че те е страх да не паднеш, няма да настоява тя. Или пък мъжа ти като се прибере кажи, че е много уморен и не му се излиза, или че му готвиш нещо, или че свекърите ти ви викат да свършите нещо, или ще ходите у майка ти, и т.н. И нялой път след преглед й кажи, че лекаря ти е забранил да вървиш повече от 10-15 мин...
Фери, аз пътувах до Букурещ/250 км/ + самолет+кола в 14-15 седм. и в 25-6 седм. Давай ако се чувстваш добре
Панди, каква е тая сага със смяна на адреса?
Тони дали оздравя?
Чери, ай дано романтична почивка, на която да си направите бебе!
«
Последна редакция: януари 04, 2016, 19:33:01 от fanimira
»
Активен
always_and_forever
«
Отговор #40 -:
януари 04, 2016, 20:54:03 »
Фери
, не я знам.
Може би, защото само аз й се връзвах, докато беше бременна. Май е важно да има някой покрай нея, за да се занимава с малката. Бащата ту го има, ту го няма. Несериозна работа.
Панди
, за майчинството и аз не знам. По принцип нямам необходимия стаж (който така и не разбрах точно колко е).Влади утре ще се среща със счетоводителя на фирмата, в която работи, за да му обясни някои неща. Тъкмо ме подсети да питам.
Някой знае ли дали осигуровките могат да се плащат назад? Освен това ще трябва да си намеря фирма, в която да се водя на работа. До колкото знам към момента на раждането трябва да съм на трудов договор, но не знам дали има смисъл като нямам необходимите месеци от преди това.
Ето защо толкова исках да си намеря работа на трудов договор, а не да ме залъгват с тези гражданските. Сега нямаше да се чудя какво да правя, но явно така ми било писано.
Наистина, ако някой е по-запознат, ще се радвам да сподели.
Фани
, малката сурвакарка е малка - на 1г и 8м. Въпросът беше, че някак нахално прозвуча като ми каза, хайде идвайте да ви сурвака.
Общо взето да отидем да й занесем подарък и между другото да й дадем пари и за сурвакането. Винаги е била такава! Точно заради това се чувствам използвана от нея. И не само заради това. Има много други случаи.
Още не съм й казала, че съм бременна, но мисля тия дни да го направя. Съмнявам се обаче това да я спре да ме тормози. На принципа "Нека на мен да ми е добре, пък другите не са важни" е.
От толкова оправдания се чувствам изчерпана тотално.
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #41 -:
януари 04, 2016, 22:18:59 »
Честита Нова Година на всички! Да сте все така готини и само хубави неща да имаме да споделяме тук.Четох ви, но все не стигам до лаптопа да пиша.Ние бяхме в Банско, но не бих повторила-легловата база беше добре, обслужването отврат и в хотела,и в кръчмите.Много хора, блъсканица и въобще... Миналата година бяхме в Арбанаси и бяхме много доволни, но тъй като не се знае догодина как ще сме се съгласихме.
Новата година не ни тръгна-прибрахме се от Банско-хладилникът се развалил докато ни нямаше -изхвърлихме всичко,а си бяхме напазарували за месеца.3 дни сме на сухи храни,защото никой не работи и утре най-накрая ще дойдат да го погледнат.За малко и чрез фалшификация да оберат ММ ,та дано да счупим каръка.
Миме, и аз затова се махнах от граждански договор и сега съм решила твърдо трудов да гоня. Иначе мисля че има начин да се платят и назад -на ММ на брат му жената (не знам каква ми се пада етърва ли е каква е) та за нея я уредиха фиктивно и си плати осигуровките за да взема майчинство,но как точно става не знам.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #42 -:
януари 04, 2016, 22:30:57 »
Миме, на тази твоя приятелка вземи й се сопни по телефона, та да се усети. Явно не й идва наум, че в това време навън не е много ОК да се излиза. Ще й мине, а ти помисли малко и за себе си. По-добре ли ще е да настинеш или да се изтърсиш на леда? Лекарства в момента не можеш да пиеш току така, а сега само едно падане на леда ти липсва.
Я по-сериозно! На лято пак ли ще й търчиш подир Дъ-то на тази приятелка? Да вземе да се разходи тя, какво се прави на 2 и половина?? Извини ме,ако пак звучи като пилене.
За майчинството се гледа осигурителния доход 12м назад.
http://www.noi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1860-ma13
Ето и калкулатор как да го изчислиш:
http://www.kik-info.com/kalkulatori/maichinstvo.php
Фери, стига да нямаш проблеми и АГ-то не би трябвало да ти забрани. Но имай предвид, че в 5 месец започва да се оформя коремчето и едва ли ще ти е удобно да си седнала дълго време. Още повече, че тогава има и едни пориви за често ходене до тоалетна за пиш
Всичко това се решава с чести спирания и почивки за теб. Така че предвиди повечко време за път от обичайното. И в чантата задължително нещо за хапване.
Чери, съвсем скоро ще дойдат щъркелите и при вас
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #43 -:
януари 04, 2016, 22:39:08 »
Аз знам само, тъй като няма да имам месеците, дванайсет доколкото знам, когато се роди бебето, няма да имам майчинство от начало, и 45 дневен болничен няма имам и когато се навършат месеците от тогава ще имам и ще ми ги изплатят и при мен това се пада 20 дена след термин. Надявам се да е така. Ще е минимално, но пак ще е нещо.
Фани, той до сега си беше с адреса в Тополовград и сега ще си го смени на този в София и личната карта съответно. Аз си смених адреса и ЛК като си смених името след сватбата.
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #44 -:
януари 05, 2016, 08:04:47 »
Добро утро
За първи път и аз да се събудя рано рано,та по този повод ви черпя...И понеже не пия кафе (или пия веднъж на два месеца ) ви черпя с торта кафе
Снощи си легнах с кокошките и сега съм се наспала и мисля какво да забъркам в кухнята.Май пак ще е нещо сладко.
Миме
да дойда аз дасе оправя с твойта приятелка,много ги обичам такива,набързо ще се разберем веднъж завинаги.Понякога не трябва да си толкова добричка
Тони
дано да си се оправила вече и днес да си свежа марулка.
За пушещите бременни ми е болна тема,никога не съм ги разбирала.Не знам и защо точно тия в повечето случаи си раждат здрави бебчета,наистина не го разбирам.
Фани
за ноктите сега сезона е ужасен за тях,трябва ти масло за нокти ,хубав заздравител и повече витамини.Ноктите са като кожата на лицето и стреса дори им се отразява,преумората също,прави сиповече фрешчета ,мажи масло ,,слагай заздравител и пий по чаша вино за отпускане на нервите
Отивам да правя сладки,някой ,ако е наблизо да се присъединява
Хубав зимен ден на всички
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...