Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 16:55:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец!
Страници:
1
...
37
38
[
39
]
40
41
...
68
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец! (Прочетена 269768 пъти)
nansita
Баш Майстор
Re:Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец!
«
Отговор #570 -:
октомври 20, 2015, 13:49:21 »
Хехе, много готино човече! Едно време си правех такива от шишарки и други подобни. Ама вече са изгорени в камината.
Али, много хубава сватба изглежда - весела и забавна.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #571 -:
октомври 20, 2015, 14:11:00 »
Тони, като не ти харесва комбито, защо не огледате за ван или мини ван. Баща ми има ван, а ние мини ван и трябва да ти кажа, че не ги сменям за нищо! Особено като трябва да возим някъде повече хора е супер! Всички седалки са подвижни, та и доста багаж сме прекарвали с тях- плочки, врати, големи електроуреди...
Сега като се кача в по-ниска кола и все едно съм седнала на пода.
Али, браво за хубавото изкарване! А на леля ти Евала, че е успяла да помогне много и на двамата си сина.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #572 -:
октомври 20, 2015, 15:25:13 »
Едва сега успях да ви изчета.
За дрехите за бременни и кърмачки исках да кажа на Тони. Проблемът не е в кърмещите ни некърмещи, проблемът е в цената на тези дрехи. Като се чуе сватба, хората се побъркват. С бебето е другото побъркване в цените. Тук има едни магазини с дрехи за бременни - егати грозните неща. Те са за слоници! Толкова безформени дрехи рядко се срещат. И са едни цветове - мечешко кафяво, избеляло дочено синьо и прочие. Е, има и късметлийки като мен, дето си носиха веднага след раждането старите дрехи, та не се харчехме излишно.
Даже си купувах сутиени, на които просто им се свалят презрамките. Не съм си взимала за кърмачки - странно, ама факт.
Това палто на Ина стана историческо. Супер любопитна съм и аз.
Побърках се да се смея как всички кучета лаели Свекърва с палтото. Баба има едно, което е от плюш, имитира кожа. Реакцията на кучетата е същата
Майка също беше повлияна в годините от тия лисици. Много ми е ужасно да висят нечии лисичи крака по женските вратове
Ще яхвам прахосмукачката - отдавна не съм имала тази чест. Нещо ми е нервно, че шефът трябваше да ми донесе трудовата книжка. Имам леки опасения, че ще ми я затрие (няма да е за първи път).
Щях да забравя да ви се похваля - поръчах 2 дървени играчки за Дребосъчка
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #573 -:
октомври 20, 2015, 15:48:51 »
На мен обикновените сутиени ми правиха проблеми, получавах запушване и имах специални за кърмачки. Разбира се и обикновен, без банели щеше да е ок. Али, дай линк да видим играчките. За рождения ден ли са?
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #574 -:
октомври 20, 2015, 19:40:35 »
Здравейте
Тони
, за комби сте си отвсякъде. Ние сега някой път пълним комбито и аз всеки път си казвам, какво ли ще е с количка, сгъваема кошава, ако се налага и други разни. Като обикаляха мъжа ми и шофьорът на децата за кола преди 3-4 години и ММ се загледал в някакво купе и шофьорът мъ казал:"Минало ти е времето за такива, вече си за комби"
Нат и Мари
, на работа казах на всеки по отделно. На момичето казах още първите дни след като се върнаха. Тя ми споделяше за Ми амор и момента беше подходящ, макар че беше още рано, но тя много се зарадва. След първия преглед, като се видя сърчице, каза на чистачката. Тя много се зарадва и понеже не била готова да е без мен направи план как май месец децата ще се гледат сами, а от септември ще си идвам с бебето на работа. След няколко дена казах на шефката ми, която се зарадва също и каза, че естествено, че вече го е очаквала. След това казах на момчето, той се зарадва супер много, пита ме дали ще продължа и него да гледам и аз му казах плана на чистачката и той веднага каза, че така трябва да е и че той ще ми помага, защото има опит с другото им братче. После и на шофьора. След няколко дни шефката каза, че иска да говори с мен и каза, че те искат да ми създадат удобства, само и само аз да гледам децата още две години. Даже мислила да ми предложи нейната стая, щяла да купи креватче и каквото друго трябва за дните, през които оставаме тук. Аз бях
. После момичето ми каза, че с брат и казали, че не искат друг освен мен, и когато аз нямам възможност, те били големи (което си е така) и ще се оправят сами. Та засега това е плана, но ако преценя, че това не ме устройва, ще им кажа и ще си търсят друг.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #575 -:
октомври 20, 2015, 22:17:28 »
Добър вечер!
В нас е футболна вечер. Влади гледа мач, а аз използвам да се включа, макар и да няма никой.
Наде
, какво стана с колата? Решихте ли се?
За Биг Брадър, столиците и интелигентността - със сигурност и аз не знам всички столици и изобщо не смятам, че това може да определи интелигентността на човек, но да не знаеш столицата на Англия или пък да си мислиш, че Холандия е столица на Белгия, за мен не много нормално.
Когато учехме в Свищов, аз се чувах всеки ден с майка ми, а Влади изобщо не звънеше на родителите си. И майка му никога не го е притеснявала. Според мен и тя е деликатна жена, избягва да се бърка в отношенията, никога не ми е налага мнението си, а дори се прави леко на ударена. За готвенето например винаги ме оставя и много пъти се е случвало да ме пита това как се прави, макар че много добре знае. Винаги иска да разбере и моята гледна точка.
Няма да забравя обаче веднъж, тъкмо си бях простряла прането на терасата и след малко, не се сещам за какво излязох и гледам всичко разместено.
Ей, много се ядосах, наревах се едно хубаво от яд, а Влади като се прибра се чуди защо съм се подула.
С децата обаче не знам как ще се разбираме. Има си някакви нейни си разбирания, поне това виждам от държанието към внучка й. Странна е.
Тони
, за колата мога да ти кажа, че ние сме имали Ситроен С5 комби, а в момента сме със Ситруен С4, но седан и по-нова. Бяхме доволни и от старата, но я сменихме. Тази ни взе дните обаче. Няма и година от както я имаме и първо се наложи да сменим съединителя, който ни излезе над 1000 лв. Преди няколко дни я взехме от поредния й ремонт като се изръсихме за смяна на 4 дюзи, някакъв капак и т.н. 1300 лв.
Сама знаеш какви дупки има тук и ходовата й част също се е раздрънкала. А като се сетя, че когато я взехме беше кукла.
Наистина е важно да се прецени дали ще може да се отделят пари и за поддръжка, защото иначе е безсмислено.
Имаме и джип, който не е много висок клас, но ни върши работа.
Разбира се, не е казано, че е задължително да се случат всички тези неща, но винаги трябва да си подготвен.
Нат
, ами как е работата...все същото е. Ходя си, имам доста работа. Направо не мога да си вдигна главата, но се примирявам, докато не намеря нещо друго.
Али
, добре си се завърнала.
Браво на жената и за хубавите емоции.
Панде
, обичат те хората, но не знам колко ще ти е удобно това, което са ти замислили.
пп Влади като видя колко изписах ми вика, че никой няма да прочете тоя чаршаф.
Може и така да е.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #576 -:
октомври 20, 2015, 22:49:32 »
Миме
, на Влади да кажеш, че не е прав, има кой да чете.
Лош късмет сте извадили с колата, но аз съм предубедена към марката.
Имахме C5, вярно старичка, но не много. Радвахме й се 3 месеца, тотална повреда имаше на скоростната кутия и тук в такъв случай е по-добре да се бракува и да се купи нова. Обаче остави мъжът ми на магистралата, наложи се пътна помощ и т. н Той е имал много коли, но казва, че никоя не го е оставяла на пътя. Беше в супер неподходящ момент. Аз бременна в 9-тия месец, бяха ми забранили да ходя големи разстояния и близо месец бях само с колата. Колата се счупи на 5.01, майка ми и сестра ми пристигнаха на гости на 08.01 и се чудихме как да ги посрещаме на летището, родих на 12.01 и супер много ни трябваше кола. Та тази марка ми е в черния списък.
Панда
, благодаря че сподели!
Дано всичко се нареди, както ти се иска на теб!
«
Последна редакция: октомври 20, 2015, 22:52:03 от Marri
»
Активен
always_and_forever
«
Отговор #577 -:
октомври 21, 2015, 07:15:04 »
Добро утро!
Мари
, лично ще го поправя, че не е прав, макар че напоследък си пиша абсолютно сама тук.
Лоша работа с колата, да ви изостави точно, когато не трябва, но обикновено така се случва.
Явно и ние не извадихме късмет. Иначе много си я харесваме. Тя ни е най-любимата от всички, които сме имали до сега.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #578 -:
октомври 21, 2015, 07:36:36 »
Добро утро
Понеже вчера ходих до Вила Росиче (една чудна, невероятна и прекрасна сладкарница), за да почерпя моята приятелка с бебо и пих невероятен чай с нар.. Та, сега да ви почерпя за закуска
Миме
, кажи му на Влади, че си четем всичко
Относно Ситроена.. хубавото, че е 2012г. т.е за нашите стандарти си е почти нов.. Мерцедесът е 2010, което са си едни две години, но пък вторият както казах по моето разсъждение ще държи цена по-дълго време..
Мари,
ужасно неприятно
Точно в такъв момент
Определено, ако ми се случи и на мен, би ми влязла в черния списък
Както и да е вече се звъни и се уговарят огледи на мерцедеси, така че явно за сега отпадна всичко останало..
Панде,
толкова ми домиля, като прочетох това, което си написала за работодателите ти и колко те ценят
Прецени сама дали си заслужава или не, но постъпката им е
За комбито съм съгласна, че побира повече, ама ние легла ще си имаме нявсякъде за детето.. В това съм 10393 % сигурна предвид манията на майка ми, ще купи по-хубави неща, отколкото ще има вкъщи сигурно
На Илиян родителите пък имат от първото внуче, едва ли ще купят нещо ново, ама си има
А колата я карам аз през 90% от времето, освен когато пътуваме събота и неделя.. Еми не са ми приятни тия комбита.. Иначе признавам това е много красиво, но ако друг го кара.. Аз не бих изглеждала красиво в него хахахаха
Прекрасен ден на всички
«
Последна редакция: октомври 21, 2015, 07:38:51 от alexandrova_90
»
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #579 -:
октомври 21, 2015, 07:37:37 »
Добро утро! Снощи се видяхме с братовчед от Майорка на заведение и аз разбира се успях да отида от 6 до 7.45. Викнаха ме по спешност. Кикимора взе да захитрява не ще да спи с баба си
А Кари има обУжатели в класа, хихихих, баща й се амбицира да си купува пушка "за отстрелване на грозен дивеч"
Пак се развали времето.
Миме, пиши си да ти олекне, аз чета всичко ама със закъснение.
Като цяло съм предубедена към френски и английски коли, макар че имаме Роувър. Виж немското е друга бира. Оставили сме колата на доизживяване при следващия по-голям ремонт я сменяме. Все пак е на 15 г., а ние я имаме от 7 г. Хвърлила съм око на голяма и аз, че сега трудно събирам крачищата м/у двете столчета отзад, но за разстояния по-дълги от час не върви да се возя отпред и да оставям Кари да се оправя. Престанах да се притеснявам за бебето на приятелката. Всеки си има приоритети, само дето със сучещо дете + току що тръгнала кърма е бомба със закъснител. Дали са й лекарства и да се цеди. Струва ми се, че си вкарва автогол, но ще си запазя мнението за мен, защото не ми искат съвет. Ще поживеем, ще видим.
Свекс, уби ме, тя и родата ти откАчена като тебе!!!
Ина, дано нощес да си спала добре!
Тони, я дай някоя снимка от празника.
Лек ден! Ще ви пиша пак като ме провокирате с нещо!
П.П. Браво на работодатели като на Панди. Личи си, че са чужденци. При нас дори уволняват за бременност, камо ли да ти правят удобства!
«
Последна редакция: октомври 21, 2015, 07:56:48 от fanimira
»
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #580 -:
октомври 21, 2015, 07:39:40 »
Добро утро!
Много мрачно кафе, обаче с макарони
. Аз така и не съм яла още такова нещо
Панди,
то вие сте си едно семейство и сигурно ще ти помагат децата за бебето. Пък и то ще се чувства добре между повече хора, ще има кой да го разнася из къщата, като му е криво. Наистина е много мило от тяхна страна да обзаведат стая и да го искат. В чисто българско семейство малко трудно може да се очаква такава реакция.
always_and_forever
, преди много години във форума имаше едно Веси, първо булка, сега с две деца. Вече не пише, но си спомням как се смеехме, че свекърва и и вкарвала ред при рязането на салата и при простиране. Тя се ядосваше от сърце и се чудеше, какво значение има, дали първо ще нарежеш краставиците или доматите и коя дреха къде и как ще простреш.
Да кажа и на теб, че едно време това е било "визитната картичка" на всяка домакиня. Така ме е учила и моята баба, по начина на простиране съдиш за човека
. Пълна дивотия в наши дни, когато хората ползват сушилни и дават на химическо дрехи, ама старите като мен си го имат едно на ум и внимават за мнението на съседите. Особено живеещите по блокове...Имахме една комшийка, нейното към болест отиваше, ама на всеки член от семейството дрехите бяха закачени с различни цветове щипки, строени като войници. Има и друго, на различни места на тела слънцето грее различно и има значение дали по- плътните дрехи ще се сушат наравно с другите, или пък цветните да са в сенчестите места, да не избеляват. Може това да е била причината да размести жената твоето пране, иначе защо да го прави
. Трябвало е да попиташ, не да си мислиш разни неща, че и да плачеш чак.
Уф, хич не е добре и от другата страна да си, да знаете. Когато гостувах на големия преди 10 години, те тъкмо се бяха преместили в нова квартира и бъдещата тогава снаха се беше прибрала за Коледа в България. Естествено слугинския ми манталитет не изтрая и впрегнах сина да сложим всичко по местата от кашони и куфари. Хем нейните неща само ги бяхме преместили, ама веднага каза, че не и е приятно да се чувства притисната и тя да трябва да подрежда точно сега, като се върна. Еми 20 дни, баш по Коледа, на вили и мотовили ли да стоим
. Пък и не бяха женени, живееха от 5 месеца заедно и не беше сигурно как ще се развият нещата. Още ми е обеца на ухото и вероятно по тази причина без покана втори път няма да отида там. Не си струва да хабя нито моите, нито нейните нерви за битовизми. Направих го, защото аз много се ядосвах на мотото на моята свекърва, че идва само за да си поговорим, а аз имах нужда от физическа помощ. Наистина, най- добрият вариант е когато очакванията и предлагането предварително са изяснени, а не едните да мислят едно, другите - друго
.
Ей, голямо философстване му дръпнах....
Еми
и
Виви
окончателно ли изчезнаха, липсват ми
Хехе,
always_and_forever
, да беше почакала и моя пост за Влади
.
Тони,
теб допълнително ще те чета, мноооого си писала.....
Е....не, Фани също
8_n.jpg
(52.72 KB, 531x800 - видяно 139 пъти.)
Активен
Feribotka
«
Отговор #581 -:
октомври 21, 2015, 08:15:38 »
Добро утро
Ама
Миме
, всичко четем, само че понеже всеки си знае неговото и си пише разни каквито са му в главата, не винаги се пише мнение за всичко
Относно домакинската работа и в частност простирането - всеки си има начин и някаква мания, ние например с мама и баба, пък и леля ми простираме по 4 различни начина
Сигурно ще съм ужасна свекърва, защото си имам мания как точно да са подредени дрехите, пък и щипките...задължително по цвят, размер и тн
Та не обръщам внимание, ама се ядосвам само на мама като започне да ме поправя, въпреки че в 90% от случаите е права
Ама това пък за салатата ми се струва абсурдно (сигурно и моите щипки така ви се струват де)
За колите, и ние сме фенове на немските, в частност Опел, много си го обичаме нашия, въпреки че вече е бая дърт, сравнително малко проблеми сме имали с него и все за до 500 лв ремонти, но и той е на доизживяване докато пооправим малко къщата и ще се огледаме за друг
Фани
аххахаха "за отстрелване на грозен дивеч"
Панди
, аз снощи ти четох поста и ми стана едно хубаво такова, много мило
Иначе и аз си направих веднага предположение, че в едно бг семейство нямаше да стоят така нещата
И
Вики
я няма отдавна...а Виви май беше писала, че повече няма да се включва
Мари
, а сега с каква кола сте, че ми стана любопитно след черния списък
Вярно ли е, че в Швейцария има много строг закон за превъртане на километража на колите на старо?
Тони
, тая сладкарница само съм слушала за нея, май е време да се посети
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #582 -:
октомври 21, 2015, 08:21:32 »
Фери,
ние ходихме в България Мол, защото ни е най-близо, но принципно има и в центъра.. Нещата са скъпички.. примерно за 2 парчета торта и 2 чая дадох 24лв.. То и е Неделя е горе долу така, ама нещата им са мега гнусни и гадни, да не говорим за обстановкат, че не е нищо особено.. Росиче е с невероятен интериор.. Точно витидж стил.. Всичко от чашките до картинитите е перфект.. Много ми е на сърце... А чийзкейка им с лайм е просто божествен..
Прочетох за Лео, радвам се че ви е харесало
Вики
и на мен ми бяга по тъча..
Пак в някоя нейна фаза сигурно, иска ми се да е тук
Тая кола, в която сме се угледали е точно от Швейцария, но то не значи, че не са й превъртели км тук
Иначе и аз съм чувала повобно нещо
Активен
Alichka
«
Отговор #583 -:
октомври 21, 2015, 08:26:45 »
Е, големи чаршафи, ама аз така обичам
Сигурно сега няма много да пиша. Оставям си правото следобед да дръпна една реч
Хахахах, и аз простирам налудничаво - на една дреха ме дразнят различни цветове щипки
Монк ряпа ще яде, като види и как с крак намествам една пътечка точно на излизане от банята. Дразни ме като е накриво и това си е! За простирането да се върна - има не малко жени, които си простират най-отпред гащите. Смешното е, не толкова, ако някой ги види, колкото ако вземат ги изпуснат. Представете си с какви очи отиваш в комшията да си ги търсиш
"Да ми гащите, че ми паднаха!" Аз също гледам ред да вкарам, че да не ми избеляват дрехите, въпреки че на северната тераса малко слънце грее.
При мен свекърва ми само веднъж ми е подреждала нещата - като се роди малката. Тогава свекър ми ни направи повивалника в последния момент и свекърва ми и майка впрегнаха сили да чистят и да подреждат. Чак тогава ми се оправдаваше - Виж си нещата кое къде е и си ги размести, ако искаш. Много хубаво си бяха наредили даже
Почти в същия ред и досега подреждам чекмеджетата на повивалника.
Ох, приядоха ми се пустите макарони - до нас в сладкарницата има, а аз още не съм опитвала такова нещо
Панди, страхотно предложение! Малко е лудница в началото с бебе и не знам доколко е възможно нещо такова, обаче чувството, че си специален за тях човек, сигурно е неописуемо. Това е уникално доверие
Посмях се и за дивеча, и за това Тони дали ще стои красиво в комби. Хахаха, днес ще се постарая в нашата тема да разкажа как закъсахме с колата. Не вярвах, че такова нещо може да ни се случи. Получихме подкрепление от половин село
Отивам да видя принцесата на трона (на гърнето).
Активен
Tinkata
Сватбар
Публикации: 278
«
Отговор #584 -:
октомври 21, 2015, 08:42:16 »
Али,
ние бяхме с "Курви сбогом", такъв лаф го направиха приятелите ни след като им казах за черния списък, че чак мислех да я пуснем за смях
Моята свекърва не просто прането ми пренарежда, а и шкафа с бельото, е това вече не можах да го преживея и стана скандал
А у тях е като в музей, нещо преместиш ли и на сантиметър тя е забелязала и като мине от там си го намества обратно. Аз не съм никак подреден човек, имам си ред в хаоса и си го харесвам, а нея я подлудява това.
И ние скоро мислим да сменяме колата, ММ дава зор за комби, но мен хич не ме кефят, джип не знаем ще можем ли да поддържаме и сигурно ще склоня. От няколко години имаме Волво, няма толкова здрава кола, това нещо може да ни надживее всички
Активен
Страници:
1
...
37
38
[
39
]
40
41
...
68
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден