Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 22:22:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Септември 2015 г.
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
43
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Септември 2015 г. (Прочетена 179521 пъти)
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Re:Месечна тема - Септември 2015 г.
«
Отговор #315 -:
септември 14, 2015, 23:50:09 »
Виви
, хубаво е при нас, поне на мен ми харесва. В Лондон съм живяла само 2 месеца и не можех да го понасям, ама бяхме и в смотан квартал, та може би затова. Сега ходим само на гости там и ми е ОК
В нашия район има доста българи, имаме си и българско съботно училище с клуб по народни танци. По-спокойно е отколкото в Лондон. Вие къде искате да се местите? На север също има много хубави райони, ходили сме на гости в Bath и много ни беше харесало там.
Гледам за риалита си говорите. Аз хич не обичам да ги гледам. Като цяло май телевизия много не обичам. То дори да се загледа човек в нещо, като пуснат ужасните реклами и хаааайде, то си забравил вече какво гледаш. Най-мразя от всичко да гледам филм по телевизията, ами то от час и половина, той става на два часа и половина
Ина
във Франция ли сте вече? Свекърва ти с вас ли е? Оставяй и децата през деня, ако е с вас и лягай да спиш!
Честито на
Нансита
за прекрасната новина
И успешна нова учебна година на всички, които са свързани по някакъв начин с нея. Нека хората да имат по-голямо желание да се учат и по-голямо уважение към учителите и науката като цяло!
При нас учебната година започна още на 1ви септември, за по-мъничките на 7ми, та имаме още вълнения около това събитие
Щях да ви пращам за поздрав снимка на моите орхидеи, ама още си седи във фотоапарата, та другия път, сега тия само
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #316 -:
септември 15, 2015, 06:05:58 »
Да върви по вода учебната години на ученици и учители! Да са живи и здрави, да обичат ученето и да не спират да четат и да се развиват! И за всички нас да е така, нали "човек се учи, докато е жив"
Хихи, еврипейците от нас са го взели това "учене през целия живот"
Идва ми на ума и една нецензурна приказка антитеза, ама да не си разваляме празника
Не идвайте в Пловдив, ако имате ученици. По радиото четоха новините и казаха, че държим първо място по двойкаджии и повтарячи в България
. Над 400 деца повтарят трети клас, а един - за шести път. Ама пък упорито момчето, не се отказва
Аз не обичах да ходя на училища, казвала съм го. После, с децата, учебната година ми поставяше доста ограничения и допълнителни задачи, като примерно да ставам в 5:30, та да приготвя закуска...
Добре поне, че Родният има днес рожден ден, та малко ми променя настроенията.
Вчера, днес и утре обикаляме по селата с колежка да подарим по един грозен бележник и още по- грозен химикал на учениците, които влизат в магазините ни. Ще ви покажа снимки после.
Прекрасен и успешен ден на всички
93628.jpg
(61.52 KB, 560x374 - видяно 207 пъти.)
Активен
Alichka
«
Отговор #317 -:
септември 15, 2015, 08:37:51 »
Честит Първи учебен ден на всички бивши, настоящи и бъдещи ученици!
Аз като че ли харесвах не толкова училището, колкото първия ден. Всеки се е облякъл като за празник, носи прекрасен букет на учителките, зареден е с хубаво настроение. Всеки беше и малко попораснал за едно лято. Даже в гимназията разликите бяха фрапиращи и дълго си се смеехме сами на себе си
Имам сантимент към някои мои учители и ще ги помня много дълго - първата ми класна, която ми показа първите стъпки, преподавателката ми по география от 5 до 7-ми клас, която беше пътешественик и разказваше удивително, класната ми в гимназията, която за огромен късмет живее близо до нас и редовно я виждам... Има и още, и още хора, които са си заслужили уважението ми
Поклон пред такива хора!
Свекърва, утре ще чакам контраприказката, че не се сещам на пръв прочит.
Нанситке, но шпа го дават като бонбони в началото. Спазмалгонът не е препоръчителен за бременни - прави проблем при кръвосъсирването (Как се пише?!). Предполагам сега ще ти предпишат и утрогестан или комбинирани витамини с фолиева и утрогестан.
О, Албенчик, обожавам орхидеи!
-5-7281.JPG
(38.17 KB, 510x383 - видяно 192 пъти.)
Активен
always_and_forever
«
Отговор #318 -:
септември 15, 2015, 08:41:13 »
Добро утро!
Честит първи учебен ден на учениците и на всички учители в темата!
Представям си първокласниците с какво вълнение са се събудили. Горкичките, не знаят какво им предстои.
Свекърва
, честит семеен празник на теб! Пожелавам много здраве, щастие и просперитет!
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #319 -:
септември 15, 2015, 08:55:08 »
Честит Първи Учебен Ден !!!
Да ни е спорна учебната година и да ни научи на ум и разум !!! И аз днес сьм на пьрва лекция за тази година
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #320 -:
септември 15, 2015, 09:00:48 »
Честит празник на всички! За някои професионален, за други- личен, за трети- сантиментален...ама все е празник.
Лелеее, Свекърва! Ама тая класация е направо трепач...да повтаряш трети клас..за шести път?! ШЕСТИ?!
Чак се върнах да прочета отново и очилата сложих, ама шести път пише. То да не е с някакъв умствен проблем това дете?
Иначе инициативата ви е хубава. Грозни-негрозни, все ще им свършат работа на децата. Едно време нямаше красиви тефтери и тетрадки, чак към края на училище се появиха готини тетрадки на нормални цени. Имаше едни с луксозна бяла хартия, 2-3 теми, А5 формат, спирала с твърди корици и готини картинки, ама по 3-4лв/бр.
Али, аз ако я чакам тая докторка да ми предпише нещо, по-скоро ще стане някакво чудо не по Коледа. Много незаинтересована ми с видя и съм решила да я сменям. Бързаше да пие кафе и не й се занимаваше ама грам. Съответно- нито ми каза нещо смислено, нито изписа фолиева киселина. Добре че аз си я пия заради анемията.
Албенчик, много обичам орхидеи! Ама моите нещо са се заинатили и не искат да цъфтят. Ще ги местя на по-светло място, то се е видяло.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #321 -:
септември 15, 2015, 09:04:12 »
П.П И аз чакам контраприказката
Албенче, вьв Франция сме. Майка ми е тук постояннос няс да ни помага. Не се разбираме особено добре и напрежението вкьщи е супер неприятно, но за помощ с децата ми вьрши идеална работа.
За спане чак… много се размечтахме, но не се оплаквам, засега сьм добре физически
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #322 -:
септември 15, 2015, 10:11:28 »
Честит първи учебен ден на учениците!
Аз обичах да ходя на училище, така се чувствах полезна защото баща ми винаги казваше, че нашите шестици са като неговата заплата
Днес гледах репортаж за селско училище, в което има само 2 и 3 клас и то по 6-7 деца и стана малко тъжно. Не знам защо имам такъв сантимент към селските училища, предполагам, заради разказите на бабите ми. Винаги като пътувам и видя някое изтърбушено селско училище, ми става едно такова много безнадежно.
Снощи гледах малко Фермата, прилича на Сървайвър.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #323 -:
септември 15, 2015, 10:50:17 »
Здравейтееее! Нямам време да чета и само публикувам писмото, което Кари получи днес, заедно с учебниците и др. дребни сладурски подаръчета:
"Здравей, мило дете!
Може би още не можеш да четеш, но някой възрастен със сигурност ще ти прочете тези редове, които са предназначени лично за теб.
Аз съм твоята учителка - госпожа Радославова. Да знаеш само как се радвам, че ще бъдем заедно и с какво нетърпение те очаквам отново! Очакват те и твоите нови приятели от Първи "В" клас. Предстоят ти толкова интересни неща! Не си мисли, че ученето е трудно нещо, защото аз ще бъда до теб и винаги ще ти помагам.
Повярвай, мило дете, че те обичам и съм щастлива, че ще бъдем заедно!
Твоята учителка:
Албена Радославова
Активен
always_and_forever
«
Отговор #324 -:
септември 15, 2015, 11:20:31 »
Ина
, много хубава снимка на учениците. Навява ми споени от едно друго време.
От снимката на Нат се сещам, че много обичам тефтери и тефтерчета.
Имам мнооогоо и с голямо удоволствие си ги пазя. Повечето дори са празни, но обожавам да знам, че си имам. Дори сега в чантата си имам два.
Обожавам да влизам в книжарници. Мога да стоя там с часове. Да разглеждам различни книжки, химикалки и моливчета. Ах, а колко обичам флумастери. Даже сега ми се иска да имам една книжка за оцветяване. Детското в мен напира.
Нат
, май наистина трябва да я смениш тази докторка.
Панде
, и на мен ми става много мъчно за селото като цяло. Имам такива мили спомени от детските си години именно там. Преди кипеше живот и беше много хубаво. Нямах търпение лятната ваканция да си отида на село, защото знам, че приятелите ми ще са там. Беше толкова щуро по детски. Обичах манджите на баба, следобедния сън и после с нетърпение да тичаме отново навън, докато не чуя от далечината да ме викат да се прибирам. А сега е толкова тягостно там. Повечето села са безлюдни. Баба я няма, а ние вече няма как да тичаме безгрижно. Ех, колко мъчно ми става, когато се сетя.
Фани
, страхотна ще е тази госпожа. Много мило от нейна страна. Децата сега няма да разберат, но когато пораснат, надявам се, че тази жена наистина ще е до тях.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #325 -:
септември 15, 2015, 12:27:45 »
Честит първи учебен ден и от мееееен
Единствените хора, които наричат празник първия работен ден след отпуска - учители.
Фани
, много сладко писмо, страхотна идея и спомен. Браво на г-жа Радославова.
Свекърва
, само ти си я знаеш тая контраприказка, никой друг не се сеща. Казвай я, може и днеска...
Панда
, ние сме общината с най-много села в България, но половината от селата нямат училища, затворени са, като няма деца няма смисъл да работи училище и да си в клас с още 5-ма други или дори с друг клас заедно. Това учи и на самостоятелност и е по-хубаво. Баба ми все вика "Хвали село, живей в град!"
Желая ви празничен ден днес, независимо какво правите, в душите си бъдете ученици, които носят искреността, чистотата и позитивното.
Активен
Alichka
«
Отговор #326 -:
септември 15, 2015, 12:29:22 »
Цитат на: fanimira в септември 15, 2015, 10:50:17
"Здравей, мило дете!
Може би още не можеш да четеш, но някой възрастен със сигурност ще ти прочете тези редове, които са предназначени лично за теб.
Аз съм твоята учителка - госпожа Радославова. Да знаеш само как се радвам, че ще бъдем заедно и с какво нетърпение те очаквам отново! Очакват те и твоите нови приятели от Първи "В" клас. Предстоят ти толкова интересни неща! Не си мисли, че ученето е трудно нещо, защото аз ще бъда до теб и винаги ще ти помагам.
Повярвай, мило дете, че те обичам и съм щастлива, че ще бъдем заедно!
Твоята учителка:
Албена Радославова
Това е толкова трогателно! Едва ли децата го приемат чак така ревливо...
Около нас има доста училища - и за малки, и за големи. Нагледах се на хубави деца. В моите очи поне са деца, дори и тези в гимназията. Е, да можеха и да са малко по-старателни в училище, а не само на външност! Въпреки всички приказки за образованието ни, смятам, че има много кадърни ученици. Друг е въпросът, че масово идеята е да се съсипе образованието. Като се замисля - ние почти тестове сме нямали до към средата на обучението ни. Оттам идва вече речниковият запас. Иначе на тестовете само връткаш кръгчета и целиш на лотариен принцип. Я си чел, я не! Най-сложно е било винаги комбинирания вариант на изпитване - хем пишеш по тема, хем и се чудиш какво е имал предвид учителят.
Сега да си кажа болката - купих наскоро книжка на Мънинка. Уникални илюстрации, хубаво написан текст и... Няма страница без пунктуационна грешка. Толкова ме хвана яд
Вчера писах на издателството. Да видим дали ще се сетят да си направят труда и да ми отговорят
Ох, и аз много обичам книжарниците. Обожавам да си имаме вкъщи цветни химикали, флумастери, текстмаркери и тн. Винаги се радвам на рекламни тефтери - вършат ми чудесна работа в ежедневието. Много мразя разхвърляни листчета и си е дручко да е всичко систематизирано.
Тези тетрадки и аз ги обожавах. За щастие майка имаше възможност да ме снабдява с такива. Ееее, няма да забравя - бяха излезли едни огъващи се моливи. Толкова съм скачала от радост, като ми купиха такива. Тогава на майка шефът ги взе уж служебно и ми ги подари
Имаше една история за селско училище, което един учител се опитваше да превърне в обсерватория ли, в кабинет по физика ли... Беше интересно! Влагал си човекът всичките пари в това начинание.
Нат, не друго, ама аз съм много скептична към жени-гинеколози. На тази тема съм супер сексистки настроена
Ориентирай се овреме
Активен
svekarva
«
Отговор #327 -:
септември 15, 2015, 20:24:43 »
http://www.marica.bg/2069-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%B2-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D0%BE%D0%BD-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B8-news472405.html
Ето я статията, четете и завиждайте
/като в стихотворението на Маяковски - "читайте и завидуйте: Я гражданин Советского Союза"
Фани,
браво на учителката
Само да беше се обърнала по име към всяко дете, цена нямаше да има, така ми е малко конвейрно и социалистическо
Обиколихме доста, децата са много милички и благодарни дори на капка внимание. Едни хубави и натъкмени
. В повечето села училищата са закрити и взимат учениците с автобус
. Сградите са буренясали, запустели и с изпочупени стъкла и врати. Сърцето ми се свива, нямах сили да ги снимам. На 15-ти септември няма звънец, няма ученици и учители, само виснали табели с името на български възрожденци...
Скапана съм. Хем от тъжната картина днес, хем от факта, че си стоим с Родния сами. Така се случи, че всичките ни приятели и роднини отидоха в Гърция на море точно сега, като наговорени. Еми, ще чакаме кръгли годишнини за празнуване.
Антиприказката е от нашите студентски години "Е.би учи, е.би учи - файда йок"
Та така, училището започна и тази година.
Активен
svekarva
«
Отговор #328 -:
септември 16, 2015, 09:05:59 »
Добро утро!
Май повечето го даваме леко болнави
На мен ми е и мързеливо. Снощи изядох огромно количество сладки и парче прекалено сладка торта и последиците днес са видими. Пълно потвърждение на приказката "Г.з глава затрива"
Ето малко ученици вместо кафе:
15.09.jpg
(52.91 KB, 364x205 - видяно 2701 пъти.)
Активен
always_and_forever
«
Отговор #329 -:
септември 16, 2015, 10:40:32 »
Добър ден!
Ето го кафето
Много е пусто днес в темата.
Не знам глупава ли съм или прекалено наивна?! Вчера, абсолютно неочаквано ми се обадиха от банката, в която бях на стаж и ме извикаха да се върна, само че отново като стажант. Казах им, че съм видяла обявата, но аз вече си търся постоянна работа, на трудов договор и не се интересувам от това. Срещнахме се все пак и ми казаха, че няма проблем да продължавам да си търся работа и когато си намеря, да си тръгна. Естествено, ще съм на граждански договор със символично заплащане, но за сметка на това работата ми ще е двойна, защото двата клона на банката вече са в едно и аз ще върша двойна работа. Колебая се какво да направя и съм 50/50. Знам, че така или иначе си седя в къщи, но от друга страна ще ме действат и дъх няма да мога да си поема, а накрая ще ми подхвърлят там нещо, колкото да пише, че съм взела пари. Единственото нещо, което ме кара да се замисля е това, че за времето, в което ще съм там може да излезе нещо подходящо за мен. Викам си добре, защо трябваше да ми звънят точно сега, само да ми размътят съзнанието, ама явно така ми било писано и нали съм една суеверна.
Най-много ме е яд, че никакви осигуровки няма да ми вървят
и така си минава времето. Стажът ще ми е само на хартия, а на кой му пука за това?!
Днес трябва да се обадя да кажа какво съм решила, а аз още не съм 100% сигурна.
Може би ще опитам, пък каквото стане.
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24