Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 07:46:28

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 42   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - Август 2015 :*  (Прочетена 177272 пъти)

fanimira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #450 -: август 25, 2015, 13:30:15 »

Свекс, поздравявам те за дългото гледане на деца - нас са ни треснали на по няколко месеца на баби пенсионерки, че наште са били студентки и мама, и свеки. Иначе който пита гледали деца с малка разлика, то с по 2 баби на по 50 години, всеки може  good наборите масово така са отгледани...
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #451 -: август 25, 2015, 13:37:29 »

Свекърва, не сме в Тракия вече Wink Просто за тази ясла големи слухове се носеха, че било зорно. Това ми е ясно, че детето си има нужда от адаптация. Не мога и аз самата да се адаптирам от раз и да си зарежа детето в яслата. Пусто, хич не искам да ходи lol Време е да спечелим от лотарийката парици, да покрием кредита и да си гледам детето до 3 години. laugh Май съм единствената майка, дето не се радва от цялата ситуация? Май и моят шеф хич не е наясно, че ми дължи към 3 месеца отпуска?!
Хехе, мен ме водеха с кола. Ама не всеки път, а само когато татко имаше шанс да закъснее за работа. Смешно ми е майки от квартала отиват до кухнята с кола. Кухнята ни е на 5 минути пеш. То си е бая врътня да го настаниш детето на столчето, да се качиш в колата, да намериш къде да паркираш около кухнята... Аз маам гащи пеш до там.
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #452 -: август 25, 2015, 13:41:10 »

Хихихи, Али, и на мен са ми любими тия - особено като се намърдат в някой 4х4 и то не му стига ръста даже, трябва му възглавничка, та се припотяват 100 пъти докато паркират и пак не успяват като хората.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863

Моят сватбен албум

« Отговор #453 -: август 25, 2015, 13:45:00 »

Абе Фани така е, ама и не е така. Аз примерно гледайки мама и свеки - едната е 64ти набор, другата 63. хТоест около 50те.  Ами те така са си хванали живота в ръце, че не искат и да чуват за внуци. Или не биха имали нищо против, ама да им ги водим за уикенда, за няколко часа. Майка ми наскоро получи много чакано повишение в работата, постоянно пътуват с баща ми за по 2-3 дни на разходки. Не е като да седи и да гледа сериали по цял ден. Свекърите - от около година се занимават много сериозно с планински преходи. Мине-не мине и те си правят разни екскурзии. Свекър ми сега започна да развива бизнеса си в по-друга посока. Просто хората са страшно активни. В момента, ако родя - ще си го гледам сама и това е.
В същото време моята приятелка - техните само и надуват главата, че докато са млади още да можели да гледат внучета.
Така че, то си зависи как ти е организиран живота и как си научен.

п.п. Два нови отговора - днес сме много активни blum
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #454 -: август 25, 2015, 13:52:24 »

Личния живот не им е пречка за гледане на внуци по принцип. Едни познати се редуват да гледат внуче на 1 г. 2 седмици едните, 2 седм. другите. А са преподаватели в университета, хора с кариера. Ама и за ходене в командировки в чужбина време намират. Та май е до нагласа на самия човек!
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #455 -: август 25, 2015, 13:53:24 »

Ама днес верно направо се размазахте  blum good Около нас всички чакат вече внучета и са се наредили една след друга баби за гледане ама ще видим кога ще ни дойде времето smile Иначе и ние с брат ми и братовчедките сме отгледани от бабите в малкия град и ни е било прекрасно  heart

Вики браво на твойто мамче и на свекърите за ентусиазма, моите все по-неактивни стават...особено тате, хич никъде не му се мърда crazy Мама все му вика, че е старец и е трябвало да си вземе по-мад мъж  girl_haha

Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #456 -: август 25, 2015, 14:13:48 »

О, изобщо не сравнявам моето време с вашето и с това на днешните деца. Гледам сутрин как ги водят на градинка, ясли и училище - само с коли. Рядко някое да се е качвало на рейс, какво остава за влак. моят племенник само на атракционно влакче се е качвал, а е на 5. В рейсове и маршрутки не виждам малки деца - или никъде не ходят, или са по лични автомобили.
В защита на вашето време мога обаче да кажа, че имаше много повече детски градини. В квартала, където живеем, от 7 остана само 1. И е доста далече за малки крачета на 2 годинки.
За спане в колички отново е решение на майката - или си стои вкъщи, или детето спи изкривено. Има деца и деца - едни се гледат лесно, други - изключително трудно, та никога не бих взимала отношение кое е правилно и кое не е.
Али, сама ли ходиш до кухнята или с детето? Аз точно по тези причини съжалявах, че са малки количките и на 2 не можеха да си наврат дупетата вътре. Те моите и доста едри бяха, де. За малкия ме питаха дали и войник ще ходи с количка, пък даже нямаше и две.
Фани, да аз съм от малкото майки от онова време, които си гледаха децата до 3. Както бях писала по- преди, върви ни всички жени в рода да раждаме след 27, та нямаше как да стане по студентско време. Освен това и етърва ми ми взе възможностите за помощ от свекъри, като роди още като студентка в първи курс и само 6 месеца след мен. И както казваш, с малка разлика второто, та пак не успях да се вредя Wink. То моите бяха много ревливи, даже и майка ми не ги искаше много - много. Wink. И пак да кажа, едно време се пенсионираха на 55, сега се очаква да са на 65 пенсионери.
Не че едно време много им са се гледали деца, като видят зор, какво ще правят. Та и сегашните баби са така. На кого не му се ходи по екскурзии, преходи и не му се работи, ако е здрав и има възможност? Ама ако им натирят децата, малко биха казали не.
Има и друго, съвсем пресен пример с Миленката. Всяко нещо си има цена, ако гледат внуци, ще ги гледат както те знаят и могат. Та много майки не си и дават децата на баби, като могат да си намерят специализирана помощ от бавачки. Едно време нямаше такива екстри, разчиташ на съседката и роднините, ако речеш да мръднеш и за два часа макар.
Не му берете дерта още от сега, като дойде, тогава ще решавате smile
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #457 -: август 25, 2015, 14:20:30 »

Аз съм отгледана от мама. Баба много помагаше, но не помня да ме е гледала за кой знае колко време. На мен много ми помагаха до сега наште, ама оттук нататък сме си ние само. Свекърите искаха едва ли не да ми осиновят детето, ама аз не си го давам. Моят принцип е, който си го е раждал, да си го гледа. Wink Ама това с бабите си е типично български манталитет. Нашите например идват и гледат племениците по седмица, а брат ми ходят на почивка някъде, от друга страна на жена му родителите като идваха, само чакаха да им обръщат внимание и да ги водят по ресторанти, не помня да са гледали малките повече от 2-3 часа. smile то за това нашата снаха е единствената дето с нетърпение чака свекърите да дойдат на гости, ахха. smile

чери, много ме кефят вашите, само така! smile
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #458 -: август 25, 2015, 14:27:08 »

Свекърва, почти винаги ходя с Малечка - задължително с количка, но с кола не съм ходила. Не за друго ползвам количка, но си има движение по тия улици, а ненормалници - колкото иска човек. Даже има едни прекрасници с коли под наем, дето така паркират колите, че нищо се не види и пеша да си, и с кола да си...
Да, едната ми баба се е пенсионирала на 50 или на 55 - не съм сигурна. Тя е гледала повече братовчедите, просто заради разстоянието между градовете. От страна на майка дядо и баба работеха до късно. С дядо съм обикаляла по пазари и тържища. От него ми е страстта към алъш-вериша.
Понеже майка работеше на другия край на града (да не кажа почти извън града), от ясла и градина са ме взимали кой ли не. Почти всички комшии и комшийки, както и децата им с по 8-9 години по-големи от мен са се редили. Кога майка е успявала да предупреди по телефона, кога - не. Сега това е почти необичайно. Хехе, майка са имали по съвременно казано кооператив. Една майка гледа три деца, другата чисти и готви, а третата се реди по километрични опашки за олио, сапун...
Виви, уби ме laugh Това са искани свекъри, верно! Ей, трябва си паметник на българската баба, дето прави мекици и плете шушони.
Току що разбих представите на едно момиче - бъдещата кума на едната булка. Някак си не може да повярва, че нямам ФБ, вайбър и нямам много желание и мераци за моминско. Последното не съм го казвала, ама то сигурно си личи по ентусиазма ми pleasantry Ако булката не ми беше чак толкова близка, сигурно щях да откажа.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #459 -: август 25, 2015, 14:31:36 »

Фани, това казвам и аз. То е до желание - а нашите го нямат. Те са на мнение, че са още млади за внуци, а ние сме малки за деца. Както казва мама: Когато ми е било времето съм гледала деца, сега смятам да се РАДВАМ на внуци, не да ги отглеждам.

Майка ми си седя вкъщи докато не навърших аз 8, брат ми 5. Нас баба ме гледаше от 7 годишна натам. Защото училището ни беше на две превозни средста от нас и нейния ангажимент беше да ни взима от там. Дори си спомням, че мърмоереше нещо и май имаше период, в който нашите и плащаха за услугата. Не съм сигурна дали го направиха или го мислеха само.
Теодор и той е отгледан от техните - свеки е скарана с всякакъв вид роднини.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ

« Отговор #460 -: август 25, 2015, 14:48:03 »

Абе всичко си зависи от хората. Моята кума сега живот си живее, вкъщи си е с малкия, който е на 2 месеца и никой не й се меси. Майка й е адски разбрана, за всичко я подкрепя, каквото каже това става и за нищо не се притеснява. Свекървата нещо беше започнала да се разпорежда, ама кумата скръцна със зъби и мъжа й я строи в 2 редици, сега им ходи на гости веднъж в седмицата и не дава излишни акъли и всички са много щастливи.

При мен беше по-различно, майка ми свикнала да командва, свекървата и тя, а аз страшен инат и големи сблъсъци бяха. С майка ми се разбрах, то е ясно, все пак ми е майка, но със свекървата преустановихме всякакви отношения, просто стигнахме до краен предел в това да не успеем да се разберем кой какво иска. Много ми е тъжно, знам че на нея и е още по-тежко, понеже не си вижда внучката, обаче няма какво да направя по въпроса.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #461 -: август 25, 2015, 14:55:25 »

Здравейте, аз май напоследък само чета smile

Интересна тема сте подванали - за баба и внучета, което ми се струва че е завоалирано на снахи и свекърви.

Едната ми баба ни гледаше по цяло лято, а другата - не можеше, но така и не разбрахме какво точно не може. Сега аи двете ги виждам по 3-4 пъти в годината, но тази, която ме гледаше като малка някакси ме разбира, и се радва, че като малки стояхме по два месеца при нея, а другата само реве, че не я обичам. Което разбира се не е истина.

А майка ми е на 53 и само завижда на бабите ми, че са се пенсионирали на 55. Според нея хората масово като минат 55 се сбабичосват и не стават за работа.  svekarva е изключението, което потвърждава правилото.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #462 -: август 25, 2015, 14:57:05 »

Аз със сигурност ще имам проблеми със свекърва ми, някой ден, ако имаме дете. Тя е свикнала да дава акъл и да го следваме. Скоро беше ни направила процентово разпределение на бюджета. И очакваше да го спазвам точно както го е написала, за да може да отделим пари за апартамент В ШУМЕН!!! И то в някъв панелен квартал. Аз пожене не я отразих особено - обадила се на нашите да пита дали те са съгласни и да ме убеждават да събираме пари. Абе... шантава работа.  tease В смисъл според нея света е във фаза, в която нямаме право на желания, а трябва да се съобразяваме с икономическата ситуация и това се отнася за всеки един аспект от живота.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ

« Отговор #463 -: август 25, 2015, 15:01:35 »

Сбабичосват се след 55, ахахаха, това трябва да го кажа на майка ми. Мисля, че ако имаш желание и хъс за живот няма и на 70 да си сбабичосан. На малката бавачката е на 60, е няма такава мадама - слаба, поддържана, верно има бръчки, обаче духът и е много силен и е толкова енергична! Както майка ми казва, може и на 20 да си бабичка, може и на 70 да си момиче, има такива мухли дето цял живот са изморени и отегчени. Wink  Панда, добре се ориентира, че всичко пак до свекървите ще опре, ахахаха.
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #464 -: август 25, 2015, 15:05:19 »

Чери, спокойно, душа! Погледни го от другата страна - като остареем ще сме наблизо - ти в Шумен, аз в Търговище. Ако все още БДЖ съществува ще сме на няма и една дрямка път  girl_wink Ще ти нося винце от Винпрома, ще ми правиш кафенце Ръж и Леблебия, ще си гледаш мушката на тераската, ще правиш мекички на Теодор... Ех, идилия...
Активен
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 42   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: