Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 19:29:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - юли 2015
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
44
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - юли 2015 (Прочетена 192975 пъти)
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Re:Месечна тема - юли 2015
«
Отговор #375 -:
юли 16, 2015, 14:17:15 »
Момичета, присетих се нещо вчера и ми е чудно при другите как е.
Тези дето вече сте се оженили и тези, дето ще си сменяте фамилията скоро - сменихте ли си подписа?
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #376 -:
юли 16, 2015, 14:23:16 »
Охх, започнах да пиша, прекъснаха ме и забравих!
Благодаря за милите думи! Довечера отиваме на гости за един дълъг уикенд. Та и подарък трябва да измисля, а ми пуши тиквата.
Тони, много тъжна ситуация и те разбирам напълно. На мен ми съобщиха, че нямало да наемат човек на мястото на колежката, което значи, че ще бачкам залудо. Дано да устискам поне още 1г за стаж и после ще сменям работата...
Али, паднах от смях с тия ц*ици и сутиени! А на свекърва допълнението изби рибата и ми оправи настроението.
Джоси, аз хич не вярвах на уроки и тем подобни дивотии. Обаче един ден отидох на гости в едни приятели и по едно време ми се появи главоболието, което ме мъчеше от няколко месеца. Майката на моята приятелка ми хвана ръката, пък ние се заплеснахме по някакъв проект за училище. След час някъде майка й ме попита дали ме боли главата и аз осъзнах, че главоболието ми е минало. После ми каза, че може да бае и го е направила за мен. Пък аз бях с ей такава уста
, понеже не вярвах.
Добре е, че си си пуснала изследвания!
Фани, честит Байрям. Така ми липсва семейството на нашия кум. Те са турци и се подготвяха с всякакви сладки изкушения, пък аз ги изядах без свян. Много обичам баклава. ммммм!
Миме, и аз не оичах да давам много пари за бельо, но след отвратителния обрив, който получих от един китайски сутиен, повече не повтарям. Дантелата хич не ми понесе, за капак оцветяваше кожата в черно и от багрилата се обринах. Не че скъпото бельо е гаранция, понеже всичките платове са от Турция, Индия и т.н, ама поне си подбират платовете и ги тестват. Сега си купувам бельо 1-2 пъти годишно и не се занимавам.
Чери, фамилията е сменена вече, даже утре ще си взема новата ЛК и паспорт. Подписът ми си е същия. Ако не ти харесва, можеш да си го смениш- никой не гледа как се подписваш, защо сменяш подписа или дали завъртулките са същите.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #377 -:
юли 16, 2015, 14:53:56 »
Чери,
може да си смениш подписа, едва ли ще епроблем.. Няма връзка според мен
Като каза за сменена ЛК и шоф. книжка.. Илиян нали преди месец отиде да ги сменя, заради постоянния адрес на новото място.. Тогава му обясниха, че може да си смени само ЛК, защото има смяна на адрес от един град в друг и тн.. Понеже книжката му изтичаше след месец, се наложи да си пусне бърза поръчка на ЛК и да я вземе след 3 дни, за което си плати ... като тогава да пусне документите и за книжката.. Е, да, ама не... Взе си нашичкият ЛК и от всичките глупости и ангажименти.. Вчера си погледнал за нещо книжката и видял, че изтича в петък 17.07
Заради смяната на адреса, няма как да е бърза поръчка и сега ще шофира без книжка близо 1 месец, защото днес си е пуснал документите и са му казали, че дори да плати - няма как.. И ако беше в някой малък град, където всички се познават щеше д аму е готова и да му я дадат за 5 дни.. Те реално ги правят за 5-10 дни, а после само стоят по шкафовете, докато не изтекат 30 дни.. Да стискаме палци да не го спрат полицаи
«
Последна редакция: юли 16, 2015, 14:55:32 от alexandrova_90
»
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #378 -:
юли 16, 2015, 15:06:25 »
Не съм си сменяла подписа, той е нещо като отпечатъка на пръста, постоянен.
Отчеститявам
на Фани. Днес само се правели нещата, утре е празникът. Ама нашите моми, понеже за утре си били пуснали отпуски, та днес черпели.
Сега се сетих за друг виц, нали сме с много католици в региона: Йозеф и Цицилия са на полето. Чува се камбанен звън и Цицилия казва:"Йозо, камбаните бият, прЕкръсти са!" Кръстят се, ама след малко бият пак камбани и Цицилия дава нови заповеди:"Йозо, нЕ са бИли наште, Откръсти са и пак са прЕкръсти!" Та и аз така, първо честитя, после отчеститявам
Активен
Alichka
«
Отговор #379 -:
юли 16, 2015, 15:12:52 »
Тони, вече в интернет може да види дали са му готови документите и да си ги вземе. Вече ги дават, ако са готови, а не си пълнят чекмеджетата излишно.
Нансита, то докато човек не се сблъска с такива неща, не вярва. На една съученичка майка й гледаше на кафе. Жалко, че вече нямам връзка с тази жена. Уникални неща казваше - неща, към които се връщаш после с години.
Аз специално от уроки не мога да кажа, че страдам. Обаче има хора, които буквално ме изпиват. Е, такива енергопийци да се чуди човек как да разкара. Хубавото е, че има и хора, които винаги ме зареждат. Дори само по телефона да ги чуя и ми е светло на душата
И за Чери - и аз не съм сменяла подпис. Ама моят подпис не съдържа фамилията, така или иначе. Преди се подписвах малко по-нашироко. С една от работите ми си съкратих драстично подписа. Като се налага да се подпишеш около 300 пъти на ден
Не преувеличавам! Тонове документи и хартии - къде за склад, къде за клиент, къде за архив, къде за счетоводството...
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #380 -:
юли 16, 2015, 15:26:11 »
Аз преди години си смених подписа, само моята буква и тази от бащиното име. Тогава ми трябваше кратък подпис, защото работата ми беше да посписвам фактури - мноооого. Та се присетих тогава да го измисля с тия букви, които няма да сменям някога си вбъдеще.(въпреки, че за сега няма да си сменям фамилията, поне докато не ми изтекат документите.) Аз питах вие дали ще го променяте
Ей тъй, от любопитство. Майка ми например си сменя подписа много често, сега като си гледам бележниците от първи клас до 12, вътре има поне 5 различни подписа на мама.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #381 -:
юли 16, 2015, 15:32:26 »
Чери,ти нали няма да се бракуваш в БГ, защо ще се сменяш документите?
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #382 -:
юли 16, 2015, 15:45:42 »
Тони, аз моите документи ги сменям във В.Търново, понеже нямам постоянен адрес в София. И се чака- когато стане- тогава. И познат да имаш -пак е същото. А глупостта с издаването първо на нова ЛК и после на книжка е поредната безумица. Не може паралелно. Дивотии!
Фани, приеми ми поздравленията за празника
утре
.
Али, я подскажи къде в нета? Да знам за другия път.
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #383 -:
юли 16, 2015, 17:09:02 »
Това го чувам за първи път, че не може и двата документа заедно да се сменят..
Вики
ако в удостоверението за брак се впише, че след брака си сменяш фамилията, доколкото знам трябва до месец да си смениш ЛК ( така ми казаха на мен ) Аз не съм си сменяла подписа, дори не ме снимаха, а ми сложиха старата снимка..
Тони
ако нотариалния акт на апартамента се води на двамата няма да има проблем да си смениш постоянния адрес, но ако се води само на ТМ трябва с нотариалния акт да отидете двамата в общината да си смениш адреса ( навсякъде носи копия на документите ) и после за лична карта, вече с новата фамилия. Ние така направихме, всичко стана за 2 часа..
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #384 -:
юли 16, 2015, 21:53:16 »
Свекс, имам предвид, след 4 години, когато ми изтича личната карта. Ако до тогава сме решили да си заверим брака и да заведем дело за смяна на името ми. Защото при заверен брак от чужбина, се завежда дело за смяна на името.
п.с. Заверката се води задължителна, но няма никаква санкция или последици в случай, че не се направи. Чудна работа.
Ама аз това за подписа ми беше по-скоро в графа "винаги съм се чудила", не че нещо...
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #385 -:
юли 17, 2015, 07:05:32 »
Добро утро и благодаря за пожеланията! Да сте живи и здрави, вие и всички любими и близки на сърцето ви хора! Вчера пак беше празник, подготовката беше - Арефе! На село се правят мекички или питки и се раздават на съседи и роднини, също се прави и халва и тя се раздава. Едно време момите се мадпреварвали коя ще раздаде 1ва, а сега само възрастните жени се сещат, но се спаза обичая масово.
Някой ме вика, до после!
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #386 -:
юли 17, 2015, 07:29:14 »
Добро утро
Снощи се видях с две от шаферките ми... Толкова ги обичам тези табуретки.. Хапнахме, пийнахме.. Едната ми приятелка е на изпити тук за Симеоново, тя е от Варна принципно.. Надява се да я приемат без връзки, но ми се струва трудничко
Али
, не го знаех това за документите..
Иначе,
Нати
, Илиян си извади миналата година задграничен пастпорт, че пак не беше видял, че му изтича за 2 дни - обикновена поръчка.. Просто малкия град, всеки се познава с всеки
Джоси
, апартамента се води на баща ми на име, че го накарахме той да изтегли заема, просто има много преференции.. Но си имаме пълномощни и няма проблем. Нотариалният акт си е в нас..
Фани
, почерпи с малко баклавааа
«
Последна редакция: юли 17, 2015, 07:32:07 от alexandrova_90
»
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #387 -:
юли 17, 2015, 08:33:52 »
Нали знаеш колко съм зле с качването на снимки. Иначе черпя на ред! Тая година се чудя от къде ще си набавя хубава баклава. Леля прави чудесна домашна обаче е в Холандия, а скоро не ходихме и в Турция да се снабдим. Ще пробвам в турския ресторант. Дано да им е хубава!
А моя мъж се е родил на Байрам, а Кико през Рамазан, ако трябваше да спазим традицията трябваше да се казва Рамазан, а баща му Байрамали от там Рамазан Байрамалиев, хихихи като някой от Татарстан или Туркменистан, или Казахстан!
«
Последна редакция: юли 17, 2015, 08:38:43 от fanimira
»
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #388 -:
юли 17, 2015, 08:39:47 »
Ох, като каза турски ресторант... Най-хубавият турски ресторант, по-хубав и от турските в Турция
е до Варна - на Кабакум - Клас Барбекю... Ох, колко си мечтая за това място, през няколко седмици се сещам за него хахаа .. Не знам сега за моминското, станаха супер много места за посещаване и дали ще имаме време и за него
Активен
Миши
Професор
«
Отговор #389 -:
юли 17, 2015, 11:27:48 »
Юхууу как сте момичета в тези големи жеги? Аз докато се наканя да пиша, няколко нови отговора има и после се откажа. Луда работа
alexandrova_90
може да съчетаеш няколко неща в едно или просто да удължиш моминското парти. Хем повече време за забавление и ще успееш с всички поставени цели
Лично аз не го харесвам този ресторант, но всичко е въпрос на вкус.
Фани
, честит Байрям. Аз също съм голям почитател на турската баклава. Преди години на дядо познати специално за моя рожден ден правеха 2-3 тави с баклава. Едната лично за мен, останалите уж за гостите ама и пак за мен
Нямах насищане на този сладкиш. Как не ми прилошаваше от сладкото до ден днешен се чудя.
За смяната на подписа / аз съм прекалено далеч от крачката за брак, подпис,сватбени тържества... / но въпреки това съм си го мислила също. Подписа ми е някак " универсален " ако мога така да го кажа и ако се налага да го сменям добавям една две завъртулки и ще стане като нов
В сезона на отпуските сме. Я споделете къде мислите или вече ходихте на почивка. И двамата сме на нова работа. Не може да си позволим все още отпуски или дълго отсъствие от града, но миспя един пъклем план за 1-2 дни да избягаме и да си направим наши си спомени и ... снимки.
Сега като го написах се смея сама на детските неща, които правя, но ми стана болна тема.
Няма да Ви отегчавам повече с радените вълнения, от мен хубав и усмихнат петъчен ден.
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...