Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 10, 2024, 03:23:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
След сватбата
>
Сватбата на...
> Тема:
Сватбата на opice - 13.06.2015
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
17
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата на opice - 13.06.2015 (Прочетена 97277 пъти)
lorka888
Сватбен ГУРУ
Re:Сватбата на opice - 13.06.2015
«
Отговор #105 -:
май 27, 2015, 10:18:00 »
Ние ще имаме всякаква музика включително и чалга. Аз не си пускам чалга да слушам доброволно,но определено когато съм на кръчма или някакво тържество си проличава,че чалгата вдига настроението на хората.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #106 -:
май 27, 2015, 10:40:57 »
Аз съм я забранила на сватбата. Ясно казах на ДЖ, че за всяка пусната чалга без наше съгласие, ще се намаля сума от хонорара, а ако прекали...имам 10-12см ток, който лесно би се забил в пулта му. Мисля, че ме разбра. Добре,че ММ се познава с него и ме знае каква съм, та няма да си позволи.
При нас лошото е, че кумът ни харесва чалгичката и сигурно ще иска 1-2 песни...
Активен
karanesheva
Професор
Публикации: 334
«
Отговор #107 -:
май 27, 2015, 10:42:24 »
Днес говорих с моя колежка, как е минало сватбата и и каква музика се слушало. И те не обичали чалгата и се били уговорили с ДЖ, да я пуснат по-късно. Преди да я пуснат, повечето си били по столовете и не ставали да танцуват. След това станал купона.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #108 -:
май 27, 2015, 10:44:27 »
Аз няма да налагам никакви музикални ограничение, искам да има от всичко.. Гостите ми са различни, обичат различни неща, дори аз в момента да не слушам чалга и да не знам нито една нова песен.. Това не значи, че преди не съм слушала, когато излизахме през студентските години.. Ще има от всичко, искам всички да са на дансинга, което ако се наложи ще е и с цената на чалгата, която с ММ недолюбваме
Активен
Anne_Shirley
Професор
«
Отговор #109 -:
май 27, 2015, 11:06:05 »
Според мен основният проблем и недоразумение (че хората не си изкарвали хубаво, докато не се пусне чалга) идва от хора, които слушат и харесват, но се "стискат" да я поръчват/пускат, за да не излязат простаци. Съответно като се пусне на по-късен етап, хората си отпускат душите и си купонясват.
Но това наистина според мен не е защото на другата музика не става купон. Ние няма да имаме чалга също, но и ние, и нашите гости, или поне 130 от 140-те поканени
не слушат, ама наистина изобщо не слушат, а не само да казват, че не слушат за престиж
Ние сме си рокаджии по душа, а ще присъстват и много музиканти, които се изриват само като чуят, но иначе са си купонджии и съм сигурна, че ще се получи весело и без никаква чалга. Мисълта ми е, ако вие и вашите гости харесвате чалга и смятате, че става най-весело с такава музика, няма смисъл да я пазите за после
Вашата сватба си е и никой няма право да ви се подиграва или съди. Но ако вие не понасяте, а повечето гости само това слушат, вече ми прилича на голям проблем, защото къде е тънката граница между желанията на младоженците и общото настроение на гостите, което пряко влияе върху цялата атмосфера на сватбата?
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #110 -:
май 27, 2015, 11:12:31 »
Така, е, но както сама каза - това си е нашата/тяхната сватба и може би е по-добре младоженците да имат спомен от хубаво празненство. Аз лично ще си спомням само как с ММ сме стоели подпрени на масата, а гостите са се кълчили на чалга. Мерси, по-добре да няма празненство тогава. Младоженците са хора, не циркови артисти, които трябва да забавляват гостите.
Стеф, извинявай, че ти разводнихме темата...
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #111 -:
май 27, 2015, 11:23:38 »
Да, извинявам се на Стеф, просто дискусията за музиката я има и ще я има винаги.. Просто крайните забрани за слушане на един или друг вид музика, малко ме изненадват.. И това, хората слушащи чалга да казват, че не могат да се забавляват на друга музика и тези, които не слушаат чалга, също да казват не край, не мога да се забавлявам на такава музика "Под нивото ми е".. Забавлявам се на всякаква музика, стига да съм с приятелите ми, с близките ми, да ги виждам щастливи.. Това ми доставя удоволствие и на мен, независимо фона дали е Рамщайн или Моцарт, ако ще и Глория или там някоя друга.. Мазни кючеци - ненавиждам!!! Харесвам белиденс и ориенталска музика, но в България границата е размита.. Пък и едва ли някой от близките ми ще се изкефи на ориенталска музика
Активен
opice
Сватбар
Публикации: 291
«
Отговор #112 -:
май 27, 2015, 13:25:26 »
Момичета, според мен чалгата не е задължителна за хубавия купон.
Зависи, разбира се, от типа на гостите. Аз лично никога не съм харесвала чалгата, не я слушам, не познавам песните. Веднъж в живота си съм била на чалга дискотека (в студенстските години беше) и помня това преживяване като едно от най-неприятните въобще.
Та така, на нашата сватба смятам да се съобразя със своя музикален вкус. От друга страна аз правя разлика между поп фолк хитове - балади и мазни кючеци. Сред баладите има много приятни, на които по никакъв начин не им се намалява музикалната стойност от това, че са изпълнени от певеца със съответната поп фолк орнаментика. Но когато стане въпрос за кючеци с барабанчета и прочее...вече определено ми идва в повече и смятам, че такава музика няма място на нашата сватба.
Активен
lorka888
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #113 -:
май 27, 2015, 13:41:32 »
Цитат на: opice в май 27, 2015, 13:25:26
Но когато стане въпрос за кючеци с барабанчета и прочее...вече определено ми идва в повече и смятам, че такава музика няма място на нашата сватба.
Напълно подкрепям този пост. Аз също казах на дж-я да няма мазни кючеци, младоженеца се спазари за нещо сръбско,но не се сещам как се казва,това е компромиса,който направих. Иначе за нормалните поп-фокл парчета нямам ограничение. Ама май и аз обърках понятията,явно мазен кючек и поп фолк са различни неща
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #114 -:
май 27, 2015, 14:00:30 »
Я пусни снимка на късметчетата.. Аз още не знам как и какви ще направя
Активен
opice
Сватбар
«
Отговор #115 -:
май 27, 2015, 14:15:28 »
Тони, довечера, че съм на уърк. Ама ги правим съвсем обикновени, тюл с цвят шампанско, квадратно парче 15 на 15 (горе-долу), вътре една монетка по 1 стотинка, малко житце и връзвам на вързопче с дантелена панделчица, при връзването пъхам едно малко сатенено цветче.
Ще ти покажа довечера
Активен
opice
Сватбар
«
Отговор #116 -:
май 27, 2015, 14:23:49 »
И тъй като темата си е моя (хахахха) пиша следващ пост да ви се похваля, че ще си имам моминско парти. Моите дружки организират нещо за сряда 10. юни, което засега пазят в тайна. Предполагам, че ще е нещо тематично за момински партита, понеже имало само в този ден, дето ще ходим... Ама аз не любопитствам, искам изненадата да е истинска. Някой ако знае какво се прави в сряда, да не казва, искам си изненадата
хахахха
По първоначални планове щяхме да сме 7 момичета, но 2 отпаднаха. Към момента се събираме само 5 момичета. Тъпото е, че и кумата няма да присъства. При нея е сложно положението, понеже е с 2 малки деца, породени, едното на 2 годинки, другото на една. Тя живее по принцип в Чехия, но сега си идва за през лятото тук в БГ - за почивка, а и за сватбата. Тя се притеснява, че трябва да остави децата на майка си за сватбата, та заради това нямало да ги оставя и за моминското парти.
Не че смятам, че това парти е свърх важно, но все пак... Разбира се, децата са преди всичко, но аз от собствен опит се убедих, че не абсолютното лишаване от удоволствия на родителите прави децата им щастливи, по-скоро децата са щастливи, когато родителите им да щастливи и доволни.
Активен
lorka888
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #117 -:
май 27, 2015, 14:30:28 »
Стефи,това в сряда ще трябва да е нещо много интересно,щом само тигава го има, нямам търпение да разкажеш какво е било. За кумата не се ядосвай, разбира се,че не е толко важно това парти за останалия свят,но за тебе е важно, всеки сам преценява кое за него е приоритет, децата са голямо оправдание,но освен това и голям приоритет. И да не забравиш да направите някоя друга снимка,че да може и ние да видим
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #118 -:
май 27, 2015, 14:32:48 »
Бравооо, нямам идея какво се правя в сряда, но не бих ти и казала
Аз също си искам при мен нещата да са изненада, затова не питам нищо и не обсъждам другите момински партите, на които ще бъда е шаферките ми и приятелките, да не се издадат нещо
Колкото до това, че кумата ти няма да бъде на моминското парти.. Повярвай ми знам какво е, не от страна на булка, но на моята приятелка на сватбата.. Кумата беше с малко дете и нито можеше да се включи в организацията, нито успя да дойде.. Всички си мислеха, че аз съм кумата и цяла вечер поздрави за кумата
На сватбата всичко се повтори, защото детето на кумата беше пак там.. И аз бях втора кума, а не шаферка..
Активен
opice
Сватбар
«
Отговор #119 -:
май 27, 2015, 14:46:34 »
Хайде с още нещо да се похваля, и аз имам изненада за моминското парти.
Поръчах за момичетата едни много готини чаши за бяло вино (шампанско), като на всяка чаша с боички за стъкло е нарисувана съответната девойка и отдолу пише името й. Чашите ги правих по поръчка. Станаха много готини! Е, приликата с истинските момичета не е поразяваща, но са супер! Кофтито е, че ще останат 2 чаши на отсътващите момичета, но ще им ги дам, поне да си ги имат за спомен.
Довечера ще покажа снимки.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10