Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 13:49:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Май 2015 - С труд по пътя към книжовността :)
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
77
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Май 2015 - С труд по пътя към книжовността :) (Прочетена 262215 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Месечна тема - Май 2015 - С труд по пътя към книжовността
«
Отговор #285 -:
май 11, 2015, 09:55:40 »
Привет, привет!
В чест на младата кума и по молба на
Фанимира
за нещо ядливо, ето ви един букет
Леле, до къде я докарахме, съвсем като примерни домакини да си говорим за цветя, че да не предизвикаме пак някого
Аз пък бях на нещо като дегустация на младо вино в Пловдив. Казвам
като
, защото все още нямаме тази култура и не знаем нито как се прави, нито каква е целта на събитието. Била съм само един път на такова в Южна Африка, във ферма, но беше организирано по начин, удовлетворяващ и специалисти и начинаещи. Всеки получи по един лист с видовете вина за дегустация, обясниха ни какво е всяко едно от тях, как да се подготвим за следващото разливане. Тук народът си купуваше талони /примерно за 12 дегустации/ и на определените места просто си пийваше. Няма хляб или вода да си прочистиш устата, трябва да питаш какво е виното и я ти кажат, я - не. Зависи дали са на кеф и дали ще те преценят като потенциален купувач. Но като първо подобно мероприятие, всички много се бяха постарали за организацията. Липсваше предварително разгласяване по медиите, ама пак казвам, браво за ентусиазма на производителите и за действията на Общината
Много ми харесва постът на
Cerise
от предната страница
Мениант
, добре, че се обади. Хубаво си го решила с работата. Желая ти късмет, имаш си знанията и уменията, няма как да не успееш. Иска ми се да вярвам и че гадните болежки ще затихнат сега, когато си малко по- спокойна, а децата - по-големи
meso_n.jpg
(54.4 KB, 768x486 - видяно 165 пъти.)
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #286 -:
май 11, 2015, 10:04:25 »
Леле, Свекърва много хубав букет!
Те нали всяка годена в Пловдив правят Винария /така ли се казва?/ или там нещо се като празник на виното. Тя свекърва ми ходеше на тия мероприятия /нали е град дама, та от нея знам, че всяка година /май към зимата/ има нещо такова.
Сутринта при Гала имаше някви дето се лекуват със смехотерапия, трябваше да го гледам нещо съм изпаднала, в някаква дупка и не мога да издрапам, а не ми харесва.
А кажете някой ще ходи ли на бал тази година, да покаже таз годишната реколта абитуриенти.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #287 -:
май 11, 2015, 10:10:36 »
Свекърва
, обожавам вина (особено червени), ходила съм два пъти на дегустация, но като съм гледала предавания, отразяващи дегустации в чужбина
Тук си е просто, разливане и напиване
Имам огромно желание да посещавам такива събития
Рататуй
, тази година за първи път почивам от абитуриенти, защото ще е сватбарски сезон. Канена съм на бал, в деня на сватбата на братовчедка ми, та отпада
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #288 -:
май 11, 2015, 10:19:14 »
Гони, голям късмет, от толкова дни точно в един да се паднат бала и сватбата.
Я кажете чухте ли, че са отворили някаква стара пивоварна в София, много ми е интересно какво представлява. Вина и аз обичам, ама понеже сама си ги пия, та не е често. Предпочетам си на тате домашното вино, без грам химия.
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #289 -:
май 11, 2015, 10:20:27 »
Рататуй,
затова ли говориш ?
http://www.peika.bg/statia/Muzey_na_vinoto_v_Sofiya_otvori_vrati_l.a_i.95172.html
То е било стара бирена фабрика, но сега е Дом на виното. Много искам да отидем, като дойде кумата, защото с нея сме по винцето
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #290 -:
май 11, 2015, 10:25:15 »
Ето го събитието:
http://bnt.bg/bnt2-regionalni/bnt2-plovdiv/vino-i-gurme-v-stariya-grad-v-plovdiv
Рататуй,
Винарията беше подобна в последните години, но на територията на Панаира. Там правеха и промоцията /дипломирането/ на студентите по винарство и беше много тържествено, но за ограничен брой хора. То не, че сега имаше общо повече от 200 души за двата дни, но поне се даде възможност и на хората, дошли на екскурзия тук. Има една телевизионна реклама "Елате с приятели!", също добро като замисъл, но даже и не го бяха използвали достатъчно. Нещо ни куцат тези работи специално в Пловдив, ама като не съм ги подсетила, че съм безработна пенсионерка, не ме търсят
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #291 -:
май 11, 2015, 10:31:51 »
Тони, това е да много яко изглежда. Може и да го посетим скоро време.
Оф, кажете някой хубав филм, може и женски и лигав. Днеска ще съм котката само ще сменям позата на лежане.
Свекърва, как са американците? До къде стигна малкия с ученето?
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #292 -:
май 11, 2015, 10:58:11 »
Сьжалявам, че няма време да изчета, искам само да си защитя тезата:
аз не казвам да се примиряваме или нещо подобно и сьщо ужасно сьжалявам за решението на Мариола, като се надявам де са намери решение за цялата ситуация и тя да го промени и да се вьрне.
Това, което искам да кажа, че като използваме обидни епитети в негова чест, правим асболютно сьщото като него и той няма да забрави да го подчертае: аз казах еди си какво, но в замяна получих сто пьти по-лошо, така че видиш ли, аз сьм жертва сьщо.
Сьгласна сьм, че той няма нито място вьв форума, нито допринася с нещо положително за него.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #293 -:
май 11, 2015, 12:13:11 »
Привет привет
Свеки
видях аз къде скитосваш как ми се пие винце и на мен - червено ако може ммммм Аз обичам тежки, плътни вина специално от червените (примерно Горчивка на Свищов). За дегустацията - нормално - побългарено е всичко. Преди време работехме с кумата и правехме дегустации в разни магазини да промотираме вината на нейната фирма (това е когато си бяхме много близки и преди да почне нова работа ). Спомням си че шефът и много държеше да е както трябва. Бяхме отворили поне 15 бутилки вина на едно щандче, като до нас имаше селекция от сирена (всяко към определен сорт вино) както и вода , ако решиш да опиташ повече от 2 вина. Белите бяха разбира се изстудени в една кофа с лед. Щанда беше прекрасен... НО... акъла на българина за съжаление не е... ПОвечето не разбираха защо сме си дали видиш ли толкова зор.
За дегустация се сипва по глътка вино, а при нас идваха такива , които ни правеха забележка че видиш ли ни се свидело....
Сирената ги ядяха дечицата най-вече... Нон-стоп имаше "разбирачи" , които се опитваха да ни дават акъл, че не предлагаме качествен продукт
изброявайки някакви термини и съставки, които в последствие се оказа че изобщо нашите вина не съдържаха.... Та мисълта ми е - сомелиерството не е за всеки. Българина си мисли че дегустатур = пияч... Малко са тези , които знаят че това всъщност е нещо, предназначено не да те напие, а да задоволи сетивата ти и да се научиш да цениш качествените съставки и да усетиш истинския вкус и да му се насладиш .... вместо да го пиеш като сокче хахаха
Оххх много философски съм настроена нещо хахаха
На мен също ми хареса поста на
Черешката
както и на
Виви
. За съжаление нищо не можем да направим - Мариолка няма да се върне и ще ни липсва много на всички сигурна съм, но пък мисля че на срещи на форума няма да откаже да доведе Калата да му се порадваме
Пък и там дразнещите индивиди не смеят да дойдат
Днес иначе е мързеливо , дъждовно - радвам се че съм вкъщи, че утре пак ме чака миткане цял ден. Утре съм последователно на обяд с една колежка от работата в 12.30, от 14.00 съм на лекар, от 16.00 пак на педикюр че крачетата болят, и после от 17.00 имаме среща с Фил с едни приятели да се разходим ако е хубаво времето, ако не - да се видим с тях и техния бебок - общо взето преди 19 -20,00 няма да се прибера хахах Барем от толкова разходки пъпешчо реши да излиза най-накрая....
Днес ще се опитам да си почина, след като снощи заспах в 04,30....
Хора тежи ми бе! Много!
Изнервена съм доста, защото той вече е много голям и няма никакво място и като мръдне ми предизвиква болки. Все още му е любимо мястото до пъпчето , където установих че минава вена и затова така ме боли. Той като се подпре и разтяга вената... И на никъде - ни напред, ни назад, ни настрани, нито права - никак не мога да си намеря място
Прави са всички дето казват че в един момент ти писва - къпането е почти мисия невъзможна, сушенето на косата да не говорим....
Измрънках се, поста стана километричен, ама няма да ми се сърдите. Аз чакам мама да дойде и ще готвим - отдавна не сме готвили заедно. Напоследък ми се ядат лекички неща, та затова ще правим някаква лятна манджичка и тараторче - последните дни с литри го пия, както и вода междувпрочем. А да купихме помпа за кърма - уж е втора ръка но е купена преди месец и е ползвана два пъти. Най новата на Медела за 100 лв...
Да живее Филип - той ги научи повече от мен
Ще купя нов накрайник и воала. Комплекта е електрическата помпа, 4 шишета, хладилна чанта - пълен набор. Проверихме в магазина е 330 лв този комплект. Човека дето ни го продаде, каза че жена му просто нямала кърма и затова я продава. Даде ни и касовата бележка и гаранцията... Късмет
Ай стига съм ви занимавала със себе си, после пак
«
Последна редакция: май 11, 2015, 12:16:46 от milenkata
»
Активен
rosit@
«
Отговор #294 -:
май 11, 2015, 12:22:40 »
Здравейте,милички!
Много ми се иска да ви изчета подробно,но уви почивката ми е към края си и ще го направя като се прибера вкъщи.
Само знам,че ми е адска жега и официално мразя понеделниците !
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #295 -:
май 11, 2015, 12:24:06 »
Миленка
, не прави планове за утре, мисля да раждаш привечер
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #296 -:
май 11, 2015, 12:36:35 »
Миленка от поста ти личи ,че си ес тормозиш вече.Ние като бяхме две в едно последните дни преди реждането нищо не ми е тежало,само седмица преди да родя вечер сякаш под кожата ми се движеха хиляди мравки .Дано да ти олекне тези дни и всичко да мине супер лесно и бързо.
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #297 -:
май 11, 2015, 13:05:25 »
Миленка
, щом се появи повечко болка на определено място, значи доста е наближил момента на вълнуващата среща
Аз така преди раждането бях започнала да куцам и една позната ми каза: Не че да те плаша, ама ще раждаш тези дни
и така стана. Мрънкай си на воля, нормално е!
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #298 -:
май 11, 2015, 13:15:24 »
Чул ви Господ да родим теяя дни
Отивам да обърна внимание на мама до после
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #299 -:
май 11, 2015, 13:32:38 »
Ина, приемам забележката, по принцип съм съгласна с теб. Не бих влязла в спор с него, няколко потребителя за мен не съществуват и не бих комуникирала с тях, но заставам зад обидния епитет, който съм използвала, такъв човек съм и на никого не падам на нивото, просто за мен е такъв и това е, принизяване е да спориш открито с такъв човек и да се ядосваш на неговите думи. Аз съм бясна на ситуацията, за жалост не е най-приятната и страдат редовните съвестни потребители като нас.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
77
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Май 2015 - С труд по пътя към книжовността :)
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден