Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 13:15:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни 2015
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни 2015 (Прочетена 156283 пъти)
mariola85
Гост
Re:Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни 2015
«
Отговор #450 -:
май 07, 2015, 23:03:46 »
Ти си знаеш най добре.
ако си наддава си бъди спокойна. По скоро от кърмачки знам че през ноща е много важно да се кърми за стимулация на кърмата, а към бутилките привикват много бързо и ще ти направи една стачка и ще се чудиш по цял ден как да се цедиш и да и даваш. Какви капки и даваш?
Активен
sise1902
Ентусиаст
Публикации: 90
«
Отговор #451 -:
май 08, 2015, 06:52:49 »
Абоколикен й давам. При тях точно и ясно е написано: "Не давайте капките директно на бебето." Затова нямам избор, освен да й ги давам смесени с мляко в шишето. Не съм сигурна, че количеството кърма в една лъжичка би било достатъчно за да се смесят и затова си ги слагам в 20-30 мл. мляко. То дали ще й давам водичка от шишето или по малко мляко с капки след всяко кърмене- все ползвам шише... Все се убеждавам, че ще мога да я залъгвам така- дано не ми направи проблем за сукането. За сега си е добре, суче си по близо половин час от двете гърди на всяко хранене и след това си цока и лекарството. Дано не си показва овенските рога скоро
«
Последна редакция: май 08, 2015, 06:54:23 от sise1902
»
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #452 -:
май 08, 2015, 07:02:03 »
Тогава изцеждай кърма, защо даваш изкуствено мляко?
Никога не бих дала на гладно бебе гола вода или чай, още повече пък такова на дни
, но сигурно съм луда, че позволявах моята прекрасница да суче по 2 пъти нощно време почти до 2г.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #453 -:
май 08, 2015, 07:36:33 »
sise1902, честита дъщеричка! Нека расте здрава и усмихната!
По отношение на храненето, според мен, е добре нощем да си е на поискване. През деня в началото е много свидно на майката да буди детето. Така обаче не се пропуска хранене, не се изнервя детето, като се събуди гладно, а и създава режим ден-нощ. При нас лично храненето в полунощ продължи доста дълго време. Първо отпадна сутрешното (най-ранно хранене) и първото хранене се измести към 8 сутринта. Но при кърмени деца - това се определя от детето. Аз също не бих давала АМ само и единствено заради капките. Давай изцедена кърма
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #454 -:
май 08, 2015, 07:43:12 »
Или давай кърма, изцеждай, но съм сигурна че можеш да давш капките с малко кърма в лъжичка. Или ги смени с Колийф, имат същата съставка и могат да се дават с лъжичка. За храненето нощем хем на АМ не пропускам, от начало го събуждах, сега сам си прави 4 часа сън и си яде към 4 сутрин и после в 8 сутрин, но Калоян е на АМ и по големите почияки са ок понеже се преработва по трудно
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #455 -:
май 08, 2015, 08:01:47 »
Мисля, че не проблем да я оставяш да спи нощем. Нашата като се нахранеше в 9 се събуждаше чак към 3, после след 4-тия взе да прави по-дълги паузи. Пробвала съм да я будя, ами голям зор беше и нищо не ядеше, по час сме стояли за 20-30 мл. Като видях че наддава по 500 гр. за 2 седм се отказах напълно да я будя нощем. Денем не съм чакала 3-те часа, но нощем не съм я будила. За коликите не мога да дам съвет, ние с ме нямали, но внимавай с дохранването да не вземе да свикне с шишето. По-добре мини на други капки, които са с по-малко разреждане.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #456 -:
май 08, 2015, 08:11:00 »
Има голям риск да намалее кърмата с пропускане на нощното хранене. Аз първия път съм ставала да се цедя нощем, когато тя спеше (но беше по голяма , не си спомням на колко , сигурно на около 4м) и когато усещах че кърмата ми е много намаляла. Едно нощно изцеждане ми осигуряваше доста повече кърма през деня.
А това с дохранването както някои каза при смесеното хранене имат повече колики, реално така ѝ създаваш предпоставка за повече колики и даваш капки за колики. Щом не смееш в лъжичка изцеди малко кърма в шишето преди да я накърмиш и ѝ го дай след кърмене да го изяде от шишето.
Тия работи по добре да ги бяхме писали в оная тема за бебетата? Аз исках да питам как обличате бебета в това време. Страх ме е да го разголвам много, а ме е страх ѝ да не му е прекалено топло. Сега излизаме по боди с къс ръкав и цяло памучно гащеризонче или панталонче и блузка. Завивката я сменям хиляда пъти по време на разходка , ту едно поларче, ту едно памучно като чаршаф
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #457 -:
май 08, 2015, 08:18:45 »
Гери писах ти в другата тема.
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #458 -:
май 08, 2015, 08:33:26 »
Каката нощем не съм я будила. Слагах я да спи към 8:30-9:00 и тя сама се будеше към 2-2:30 за ядене и после вече сутринта (не помня точно в колко часа - 7 някъде мисля че се кърмехме пак). Беше си само на кърма и си наддаваше добре. През деня се кърмехме на около 2:30-3:00 часа.
Активен
sise1902
Ентусиаст
«
Отговор #459 -:
май 08, 2015, 10:16:58 »
Дохранвам с АМ само когато не съм й събрала достатъчно кърма, за да смеся капките. Това се случва около 3-4 пъти дневно. Иначе през останалото време си й давам кърма в шишенцето. Количеството е малко, колкото да го смеся с капките. Малко почна да ми омръзва да обяснявам едно и също нещо по няколко пъти... Както и да е. Благодаря за съветите. Вероятно ще сменя капките скоро с Колийф, щом е със сходни съставки. Наясно съм какво е да свикне с гърда детето и какво с шише, защото отначало в болницата изобщо не искаше да суче, а беше само с бутилка. Сега ще направя всичко възможно да си я задържа на кърма, но понякога има независещи от мен обстоятелства. При мен кърмата не винаги е в еднакви количества- понякога е по- малко и тогава й давам няколко мл. АМ.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #460 -:
май 08, 2015, 12:07:24 »
Ами кьрмата ти още не е регулирана, затова не е еднакви количества. Детето е твьрде малко. И може да ти стане много криво от това, което ще ти кажа, но поне си предупредена. По начина, по който действаш в момента не подпомагаш вьобще лактацията и няма да вьрви на по-добре. Ако за тебе е важно кьрменето, трябва да промениш системата.
Ако е кьрмене доколкото можеш без огромни усилия и постепенно допьлнване с Ам, докато не мине изцяло на Ам, не е проблем. Никой няма да те бие по главата, че не си кьрмила до 7 годишна вьзраст. Приоритетите на майките не са еднакви и няма нищо лошо в това. Кой е сьгласен на всякакви страдания само и само да кьрми и детето е дьлго на кьрма, но пьк майката се изтощава психически и физически, което не е добре за детето, кой го дава малко по-спокойно и кьрменето секва рано, но пьк майката е спокойна.
Всеки си избира политиката, която му подхожда.
Ако дьржиш да кьрмиш дьлго, не приемай сьвети от майки кьрмили по-кратко от 9 месеца
*
. Ако ще кьрмиш колкото и както можеш, дерзай, детето ще е ок, няма проблем за него.
*
Като казвам това не визирам никоя от горните майки, защото не знам кой колко е кьрмил, не сьм следила и не е моя работа. Сьветьт е принципен и не идва от мен, а от Лече Лигата.
Активен
sise1902
Ентусиаст
«
Отговор #461 -:
май 08, 2015, 12:58:07 »
Благодаря за съвета!
Активен
Gergancheto
«
Отговор #462 -:
май 08, 2015, 13:05:25 »
Аз по стечение на обстоятелствата съм кърмила по малко от 9 месеца
Според мен изобщо не трябва да се поставят граници кои колко е кърмил, това не е важно според мен. Дали до 9 или до 7 или до 11 месеца, едва ли има огромна разлика.
Сисе
не се засягай и не се чувствай все едно си длъжна да се оправдаваш, просто си говорим и ти дадохме съвети до какво може да доведе това че нощем не суче. Щом имаш достатъчно кърма - ок, просто имай предвид, че ако намалее кърмата (а ти искаш да не намалява) първото нещо което би дало страхотен резултат това е нощно кърмене или изцеждане
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #463 -:
май 08, 2015, 13:15:35 »
Сисе, чудесно е, че въпреки секциото, бебка е свикнала да суче от гърда. Гледай колкото е възможно да й ограничиш шишето. Исках да те питам много ли е зле без капките? С масажи или други методи не се ли оправя? Ако премахнеш фактора шише за ивсестно време дали няма да е по-добре?! И слушай най-вече съветите на Гери, тя е професионалист, от нас - от 20 глави ще получиш 200 мнения сигурно, но поне искаме да помогнем
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #464 -:
май 08, 2015, 13:34:59 »
Няма значение кой колко кърмил, какво казали ЛЛЛ и Напк, кой какво мляко пил, най важно е бебка да напредва и да си трупка грамчета и да се развива добре. Сисе не се ядосвай, повечето мами тук имат по едно детенце, и споделят опит, а аз минах преди 20 дни от там, така че споделяме опит. И аз го карам на инстинкт през повечето време. Всичко си е точно, просто я следи да си качва.
Активен
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
...