Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 21:06:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
Страници:
1
...
54
55
[
56
]
57
58
...
64
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта (Прочетена 246422 пъти)
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
Re:Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
«
Отговор #825 -:
март 26, 2015, 10:36:51 »
джози, браво за старанието и усилието , което ще вложиш.
Аз като знам ква е лудница преди Великден , ще го пусна на 1 ви примерно, за да стигне преди 10ти април.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3214
Re:Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
«
Отговор #826 -:
март 26, 2015, 10:37:17 »
В темата за форумските бисери мисля, че беше... О, наистина беше казала, че ще пътува. Дано се зареди с интересни теми, които да ни поднася с чувство за хумор.
То откакто много съфорумки спряха да работят по една или друга причина, се изгубиха тук
Ех, този служебен интернет!
Активен
Lupercola
Гост
Re:Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
«
Отговор #827 -:
март 26, 2015, 11:16:33 »
Ехоууу, много ми се е дояло ориз сьс спанак на фурна.
Мариола писа наскоро за такова ядене, ама досега й рових в постовете и не го намирам. Кой ще ми помогне да ми каже как се прави, че двете с леля Здравка сме се наточили тука… Моля ви
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3545
I'm wearing the smile you gave me....
Re:Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
«
Отговор #828 -:
март 26, 2015, 11:36:02 »
Аз запържвам лук, слагам ориза да поври малко.. Подправки слагам риган, черен пипер, сол.. Нарязвам спанака и го слагам в тава с полуготовия ориз, сипвам съвсем малко вода и запичам.. Довечеря мисля да правя точно това
Правя го без месо.. понеже не обичам много, а специално на ориз и спанак, изобщооо не ми се вписва
Активен
fibi
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1667
Ангелчето на мама Изабел
Re:Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
«
Отговор #829 -:
март 26, 2015, 12:48:21 »
Ина, аз запържвам ориз и после с 2 супени лъжици дом. пюре, добавям връзка зелен лук нарязан на колелца и спанака. Добавям вода в съответствие с ориза 3/1 (на котлона го правя, Не в фурна), 2 захарчета за неутрализиране на киселината, 1 суп лъжица зеленчукова подправка и оставям до увирането на ориза. Слагам кърпа за да пръхне и обере останалата течност. Става идеално, тази вечер пак ще правя, ама май ще е за утре, че вчера открих в магазина воденички, а това тук си е цяло богатство
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Re:Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
«
Отговор #830 -:
март 26, 2015, 12:49:43 »
Цитат на: inaxastra в март 26, 2015, 11:16:33
Ехоууу, много ми се е дояло ориз сьс спанак на фурна.
Мариола писа наскоро за такова ядене, ама досега й рових в постовете и не го намирам. Кой ще ми помогне да ми каже как се прави, че двете с леля Здравка сме се наточили тука… Моля ви
E Инче ,
това лесно ядене да не знаеш.
Мариола беше писала ,че слага и кайма.
Иначе,както ти е написала и alexandrova_90,кромид ,морков подправки на вкус и накрая добавяш спанака ,накрая ,за да запазиш свойствата му.1 към 3 е пропорцията ,но си зависи и от ориза който ти ще ползваш.
Ти му поръси и малко пармезан преди ядене,а с този спанак ме зарибихте и аз утре да си го приготвя
Сега по Нова Бон апети правиха салатка с бейби спанак,и сушени боровинки ,богати на витамин С били.А бейби спанака на фолиева киселина.
Сега се сетих ако искаш и ти харесва комбинацията ,добави и едно две яйца отгоре да се запекът /ако го правиш във фурна./
Активен
Lupercola
Гост
Re:Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
«
Отговор #831 -:
март 26, 2015, 12:55:15 »
Пече се вече
Здравка изтича до магазина в адския студ да купи кисело мляко и сега ще се разпукаме. Мерси ви много
Оооо, умирам от глад, направо не мога вече. Това им е проблема на тия манджи, че много бавно се правят. Нашите пасти, 10 мин и айде
«
Последна редакция: март 26, 2015, 13:02:54 от inaxastra
»
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3214
Re:Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
«
Отговор #832 -:
март 26, 2015, 13:11:09 »
Аз също много го обичам постен на фурна. Лично аз разлика между спанак и лапад не правя
Много го обичам отгоре с гнезденца за яйца. Майка пък го прави със заливка като мусака. Сега има ориз из хладилника и скоро няма да го правя, че ще ни се дръпнат очите
П.П. Забравих да кажа: Фиби, много се радвам, че пак ни навестяваш
«
Последна редакция: март 26, 2015, 13:15:22 от Alichka
»
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
Re:Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
«
Отговор #833 -:
март 26, 2015, 13:15:52 »
Аз такива зелении по принцип не обичам много. Но виж - ориз с гъби, с домати, със зеленчуци - много обичам. Ама и оризът трябва да е специален. В момента ям само един-единствен вид на пазара - Noe - купувам си ги от Кауфланд - няма го по другите магазини.
Но не ми харесва запечен на фурна и не съм фенка и на запържаването на каквото и да е.
Та най-обичам да направя ориза в тенджера - слагам ориз, 3 пъти повече вода, зеленчуци, гъби, подправки, сол, каквото реша и за около 20-тина минути е готов.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Re:Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
«
Отговор #834 -:
март 26, 2015, 13:16:13 »
Alichka,за мен лапада е с малко по наситен вкус,по специфичен,ама сега не намирам точната дума
Активен
Lupercola
Гост
Re:Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
«
Отговор #835 -:
март 26, 2015, 13:17:45 »
О да, сьс заливка сигурно ще е трепач !!! Мен покрай леля Здравка ми дойде вдьхновение за бьлгарска кухня, а и сьм отвратена от сандвичи, вече ми се по…ща от тях. Довечера ще правя мусака
Аз ориза на фурна го харесвам, такьв мек варен-не. Иначе го попреправих малко яденето. Сложих му всякакьв зарзават какьвто използвам по принцип (зелен лук имах, целина, пащьрнак, морков) и ги задуших под капак на слаб огьн. Като е запьржено е по-вкусно, ама е по-вредно и сьм го отказала. Ама сега докато се изпече, лигите ми изтекоха.
«
Последна редакция: март 26, 2015, 13:19:54 от inaxastra
»
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
Re:Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
«
Отговор #836 -:
март 26, 2015, 13:20:06 »
Вчера, между другото, покрай 90-дневната диета, правих един страхотен гъбен пастет - остана малко и ще си го хапна утре като пич.
Активен
Lupercola
Гост
Re:Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
«
Отговор #837 -:
март 26, 2015, 13:27:54 »
Как се прави?
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
Re:Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
«
Отговор #838 -:
март 26, 2015, 13:34:43 »
Лесно - задушавам 500г гъби с малко сушени зеленчуци (купих си такава подправка), но предполагам може да се добавят истински, ако нямаш подправка - примерно 1 морков, малко лук, малко целина, нещо такова. След това ги пасирам с 1 авокадо и сокът от 1 лимон и сол. Супер бързо става!
И вкусно и може да се ползва като гарнитура почти на всичко!
П.П. Аз вчера си го мазах на филийки във въглехидратния ден - толкова ми се услади, че щях да изям повече филийки, отколкото ми се полагат.
Ако, обаче, не сте фенове на киселото (оцет, лимон, каквото и да е), може да сложиш сок от половин лимон.
«
Последна редакция: март 26, 2015, 13:36:39 от menyanthe
»
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1136
I will love you... unconditionally...
Re:Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
«
Отговор #839 -:
март 26, 2015, 18:56:39 »
Гледам за ядене говорите
аз днес спретнах на мъжо пълнени чушки ама по мой си начин. Каймата я омесих с лук и магданоз и подправки, поседя около 3 часа в хладилника и после на слаб огън на котлона, добавих ориз и домати и оставих да къкри на слаб огън като разбърках отвреме нареме. Подле само напълних чушките и сега се пекат.
Държа да кажа че принципно аз това не го обичам чак толкова, но Фил го обожава а днес имаме мини празник (2 години и 7 месеца заедно
) и затова реших да му направя,но по мой си начин.
Напоследък мастършефа ме вдъхновява да обръщам обичайни ястия в нещо по- различно.
Аз пък си имам букетче и винце от мойто меченце... Божеее семейния живот е нещо прекраснооо
Активен
Страници:
1
...
54
55
[
56
]
57
58
...
64
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна Тема Март 2015. Честита Баба Марта
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines