Подарък за гостите като спомен от сватбата - 14 част

<< < (94/99) > >>

alexandrova_90:
Ау, Миленка, честно не бях разбрала, че сте имали подарък, като нашия  :girl_haha:  *THUMBS*

И нашите доводи да изберем това, бяха същите  *YAHOO*

svekarva:
Тони, тази проверка ти е захапала спомените ;)
Твой цитат:
Поредното нещо, което да ми напомня за нашата сватба са подаръчетата за гости.. И ние имахме такива с друг топер smile Всички гости много си ги харесаха, имаше и такива, които не разбраха какво е, въпреки тагчето с грозденце, което имаха, но хора всякакви  pardon
П.П. Подаръците за гости, според книгите за българските традиции, изобщо не са от соца. Още от деца момичетата са започвали да бродират и тъкат за "дарове", с които да закичат сватбарите. Обичайно това са били кърпи за мъжете и престилки за жените. Мятали са ги на раменете на гостите, а свекървата е добавяла цвете, да се знае, че принадлежат към едно събитие.

alexandrova_90:
Цитат на: svekarva в февруари 01, 2017, 09:23:55

Тони, тази проверка ти е захапала спомените ;)
Твой цитат:
Поредното нещо, което да ми напомня за нашата сватба са подаръчетата за гости.. И ние имахме такива с друг топер smile Всички гости много си ги харесаха, имаше и такива, които не разбраха какво е, въпреки тагчето с грозденце, което имаха, но хора всякакви  pardon

Не е от проверката, аз просто не го помня наистина.. Егати неуслужливата памет!  :[ Де да беше като твоята  *INLOVE*

Mellie:
Айде дойде ми реда и тука да се разпиша! След много проучвания и размисли, реших подаръчетата ни да са ядивни! От две седмици пека "макарони".. не италиански  де  O_O ония френските, дето са много вкусни, имат само 3 съставки и са почти невъзможни за възпроизвеждане в домашни условия.

Малко по малко обаче, почвам да се доближавам до желан резултат! Само дето не знам как ще успея да направя 150 макарона в деня преди сватбата  :no: те нали са ао две бисквитки слепени, значи трябва да изпека 300 бисквитки?! Вижда ми се невъзможно.. Втората ми идея е за карамелизирани ядки (кашу), също домашно приготвени.

Това е по-лесно, но не толкова впечатляващо. Вие какво мислите?

Marri:
Мисля,  че е по-добре да се откажеш от идеята за макарони приготвени от теб. Най-вече заради количеството.  От опит знам,  че промишлени количества лакомства в домашни условия са доста изнервяща задача,  а по такъв повод ... съвсем.
Казвам го с най-добри намерения.

Ядките не са никак лош вариант (може да споделиш рецептата), имаш доста варианти за опаковане,  които биха ги направили освен вкусен и оригинален подарък.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница