Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 19:32:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Ноември 2014
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
28
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Ноември 2014 (Прочетена 132416 пъти)
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
Re:Месечна тема - Ноември 2014
«
Отговор #105 -:
ноември 10, 2014, 16:58:32 »
Не мога да ви насмогна бре мацкииии
Мариолка - не е ли проблем боядисването - мене ме наплашиха че не можело... Кажи че може и заминавам веднага на фризьор
Днес сутринта верно имаше мъгла, ама пък следобед такава жега бешеее... направо се препотих три пъти в офиса. Гледам прогнозата - дават го циганско лято още няколко дни и после да се закучва - декември уж го пишат с много сняг.. да видим
Пънки аз съм като теб, тази година искам сняг, някак си ми е едно коледно такова, едно уютничко, на топло в къщи а навън се сипе на парцали -идилия... и камина да имаше... размечтах се.
Дами я дайте идея къде да пратим кумовете, искаме да е някъде на битово - примерно някоя къща/хижа в някоя гора, да не е съвсем без екстри - да има отопление и ток, искаме някое уютно , усамотено и романтично място, където да им предплатим един уикенд, а те да го използват когато пожелаят. Имат нужда от почивка и двамата и много ни се иска да направим така, но нищо от това коевто гледам не ме грабва...................
Активен
miauka
Сватбен ГУРУ
"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"
«
Отговор #106 -:
ноември 10, 2014, 17:04:10 »
Привет,момичета
От много време не съм писала в седмично-месечните теми,но гледам все готини сте се събрали и реших да се включа
На мен ми е супер празнично и коледно
Декември ми е най-любим!!!
Пънк
,аз много харесвам коледни играчки от филц.В магазинчетата за ръчно правени неща и във ФБ варират между 4-7лв за бр.Но ако има желаещи можем да "отворим" форумското ателие и да си направим сами.Тук из форума има много пипащи ръчички
Ето за какво говоря.Има всевъзможни форми,цветове и т.н:
http://krokotak.com/wp-content/uploads/2010/11/43.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-pPmeBPPxlA0/TuH_td3X_jI/AAAAAAAABF8/wQKG5eLiNlk/s1600/felt_snowmen.gif
http://s.rozali.com/p/f/i/filc-koleda-ukrasa-dekor-8-87798-500x0.jpg
Много ми се ходи до ИКЕА въпреки,че не обичам да ходя по магазините,но за вкъщи си е друго.Миналата година се бях влюбила от всеизвестните икейски фенери,но докато се докопам до София се бяха изчерпали.Сега иледам,че ги има и по благоевградските магазини с етикета си от ИКЕА и на двойна цена(вместо 5лв 11) и се изкушавам да си взема,но си имам и повод-годишнина от сватбата
Сега се заемам с един боровинков чийзкейк за утре
Хубава вечер на всички!
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #107 -:
ноември 10, 2014, 19:03:48 »
milenkata
можеш да се боядисваш, ти пък със самолет пътува от боята за коса се е наплашила. Аз се боядисвам на 3 седмици, моята боя е тъмна и не се държи много, 30 мин, по тази логика и ноктите на ръцете да не лакираме, можеби и шампоан да не ползваме?
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #108 -:
ноември 10, 2014, 21:41:11 »
В Неделя ходихме до новия мол и беше лудница! Беше пълно с коли навсякъде и дори не знам как успяхме да намерим къде да паркираме.
Беше адската лудница и имах чувството,че цяла София е там.
А иначе отчасти успях да разгледам мола и не е лош,но не знам с какво е по-различен от останалите освен,че е нов.
Ходихме и до Икея да гледам кухните и много ми харесаха 2-3 модела.
Мисля да се запиша по телефона и да ми направят индивидуален проект за кухня и да видя колко пари би била при тях мечтаната кухня.
Иначе в новия мол има Явор и Виденов,но нищо не ми грабна окото там.
Имаше хубави дивани.
Обаче в Икея съм си харесала едино уникално бяло легло с един още по-уникален гардероб и направо се молех на милото да си ги вземем тях.
А той - не..
Иска ми се всичките мебели в новата ни спалня да са в бяло.
«
Последна редакция: ноември 10, 2014, 21:44:35 от crazynelly
»
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #109 -:
ноември 11, 2014, 10:13:32 »
Привет дами,
Продължавам с аромата на канела, за да ни е коледно.
miauka
, точно си мислех, че не се е подновила тема за коледна украса на дома 2014-та. Направо откривай темата, аз също съм запазила доста линкове. На мен повече ми трябват за детското парти на фирмата, а и обещах да помогна на колеги, които имат детски център. Ако направите и детско ателие, още по- добре. И за там имам предложения, а и ще ми е от полза всяка идея, че нали трябва с нещо да ги занимаваме хлапетиите за около час-два.
crazynelly
, аз също харесвам бели мебели и изобщо всичко бяло. Хич не зная обаче дали се поддържа лесно
. Вкъщи стените са бели и повечето ръбове на височина 2 педи от пода са черни, защото госпойца Котка си чеше муцуната, та ги мия през седмица. Същата работа е и с вратите - те пък са с нашите пръсти, все едно нямат брави
за затваряне и отваряне. На другите мебели с дървесен цвят сякаш по не личи.
хаха, докато разбера за какво става дума в разговора за мъглата и майката на Фиби, голям зор видях. Четох от началото на темата, рових в кошчето, някой да не е изтрил нещо и...
ужаст некъв и недоумение пълно
. Викам си, ей тук изобщо не зацепвам дали е като отговор за промените преди 25 години и дали някой не е бил измъчван, пък каква връзка има с мъглата и отпуската
и дали не съм предизвикала аз някакви асоциации...Чааак тази сутрин видях, че в една от бебешките теми става въпрос за навличане на деца и ваденето им вън в мъгливо време
Ей, толкова съм любопитна, сама не се трая
, пък представям си на какъв шиш печа семейните. В това отношение съм копие на баба ми /майката на баща ми/, която ловко се измъкваше от нападките за любопитство като казваше, че ако не се интересуваш достатъчно, то значи проявяваш безхаберие.
koledno2_n.jpg
(52.32 KB, 560x374 - видяно 257 пъти.)
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #110 -:
ноември 11, 2014, 12:55:00 »
crazynelly
Икеа имат една програмка за дизайн на кухнята и сама можеш да си поиграеш в нея. Аз пак да не те разочаровам ама техните кухни излизат много скъпо. Всяка джаджа се заплаща допълнително и като сметнеш на края отива доста пари. Мебели Явор за мен са пълно разочарование. Виденов са ниско бюджетни също.За белите мебели аз поне в хола съм заложила на такива, ще слагаме бяла Беста от Икеа. Според мен се подържат много лесно, не се вижда праха така като при кафяви примерно. И аз исках много бяла спалня от Икеа ама само гардероба ми излизаше колкото цялата спалня от Еником. Еником между другото имат много хубави мебели и качествени.
Аз съм в голяма чуденка сега. По принцип не обичам да експирментирам с цветовете , обаче бях решила да съм смела този път и да сложа зелен килим с зелени пердета в хола. Дизайнера каза че ще отива много. Обаче понеже съм привърженик на семплото някак си не се чувствам комфортно и все очите ми отиват на кафяво бежово килимче и кафяви завеси, и викам си егаси скучният човек си, вместо да вкарам живот в стаята аз ще я права пак бежова/кафява. Имайте на предвид почти целия апартамент съм го направила такъв.
svekarva
хахах ти цяло разследване си направила, аз също съм инспектор Клузо като нещо прочета рова по стари теми права разследвания,знам за всички всичко нищо не ми убягва
Активен
svekarva
«
Отговор #111 -:
ноември 11, 2014, 13:23:45 »
mariola85
, смело слагай цвят. Ако не ти хареса, килимът и завесите все някога трябва да се сменят и тогава връщай на бежаво. Аз от зелените цветове предпочитам ябълково зелено или на покълнало жито, с повече топла жълта жилка. Тъкмо да вържеш с акценти по картини, рамки, вази и книги /най- вече
/.
Хехе, ти разбра ли веднага за мъглата или рови по предни постове? Питам, че ако има по- лесен начин, да ти ползвам идеята. Ами, то с нашата длъжност, срамота да не знаем всичко за всеки
. Ей на, не попитах онази мома дали спи с мъже и тя ми цъфна бременна.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #112 -:
ноември 11, 2014, 13:55:29 »
Ами именно това ми беше идеята с точно такова зелено, даже вече има едни свещи от Икеа, ама пусто са знам передетата не са скъпи обаче килима ще си струва цифра пари и ако не ми харесва ще си зеленея в хола
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=80264
Аааа за мъгалат го разбрах мернах някъде някоя мама беше споделила че само по мъгла не излиза на разхода и вързах две и две. Определено на нашата позиция си трябва да знаеш всичко, аз знам поне едно нещичко за всичките ми 143 човечета
Активен
svekarva
«
Отговор #113 -:
ноември 11, 2014, 14:26:14 »
Цитат на: mariola85 в ноември 11, 2014, 13:55:29
Аааа за мъгалат го разбрах мернах някъде някоя мама беше споделила че само по мъгла не излиза на разхода и вързах две и две.
Тъцъ, не е туй...Тормозят майка на майка от форума, че е извела детето в мъгла. Ама аз се задълбочих, щото нали гузен, негонен бяга. Това е друга отличителна черта на всяка свекърва, учи се
Да ма прощават двете Фибита, сигурно им горят ушите.
Това зелено ми харесва, не е и много ярко. Няма да зеленееш от яд, ще се самонавиваш, че е хубаво и релаксиращо.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #114 -:
ноември 11, 2014, 14:32:30 »
Хич не ми горят ушите ,аз направо си ви чета ,обаче притичвам до едни мъфини и нямам време да драсна.
Ей това се обяснявах в една мамешка тема
Онзи ден майка извела Явор до пазара ,за да купят банан.Една жена я срещнала на улицата и я направила буквално на две стотинки защо извела детето в мъглата.Съответно майка почнала да се обяснява,че само за 2-3 мин буквално.Ама винаги се питам защо на мен не ми задават такива въпроси ,че каквато съм кибритлийка.
Сега за зеленото .Аз съм ЗА - смело и безотговорно.Ако може килима да не е много скъп ,защото не се знае малкият мъж какво може да направи с него.Аз сега безмълвно стоически издържам всички поражения върху обзавеждането ,но ме крепи само мисълта ,че ми обещан чисто нов ремонт,че и къща май
.
Иначе аз в дневната заложих на венге и оранжево и ми се получи супер ,защото си е северна стая и много се затопли.Обаче нещо не ми беше в душевен мир пердето и го издържах една година ,колкото да не съм много нахална и си го смених с ресни.Тея пък ресни сега са супер опасни ,защото Явор си ги реди по дивана прескача ги само вика :Кок ,кок.Голямо скачане значи.Та ще ги сменям с друго нещо ,ама да видим като дойде времето за ремонта.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #115 -:
ноември 11, 2014, 15:03:48 »
ами аз точно за това говорех
за мъглата
Значи до събота имам да реша за пердетата, че килима ще е скъп и ще го взимаме по принцип с голяма отсъпка, ох аман писна ми да взимам решения искам да не обзавеждам вечееее
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #116 -:
ноември 11, 2014, 16:29:58 »
Като сте на тема обзавеждане, ето това много ми хареса:
http://vimeo.com/109832468
Но не бих могла да живея в толкова малко пространство...
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #117 -:
ноември 11, 2014, 17:07:50 »
На мен пък ми мина вълната за обзавеждане... Обаче пък точно това си говорихме с мъжа ми, че направихме много малко компромиси въпреки ограничените ни финанси и сега всичко си ни харесва. Аз лично много се кефя на кухнята. Много исках, ама точно такава. Като видях цветовете и си казах "това е!" В интерес на истината не ни излезна много пари - около 2000 лв. Това обаче е само материал и без уредите. Труда си беше от нас, но при желание за една седмица се сглабя. При нас отне повече понеже беше само събота и неделя.
А за зеленото, аз много го харесвам, детската ни е зелена. Сега въргя суча и се чудя как да вкараме малко цвят и в мебелите, че са бреза /почти бели/. Не ми се връзват за детска, но като ги правихме съчетавахме със спалнята, че беше всичко в една стая. Сега нали за второто ще дообзавеждаме. То съдба, ще правим нови мебели за каката, а дребното в старата кошара. Така си е като си втори - все втора ръка неща!
Кали, много ги харесвам тея играчки, ама едва ли ще мога с Алекс да си ушия, а 4-7 лв. на бройка ми е над бюджета.
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #118 -:
ноември 11, 2014, 17:33:47 »
Цитат на: mariola85 в ноември 11, 2014, 12:55:00
crazynelly
Икеа имат една програмка за дизайн на кухнята и сама можеш да си поиграеш в нея. Аз пак да не те разочаровам ама техните кухни излизат много скъпо. Всяка джаджа се заплаща допълнително и като сметнеш на края отива доста пари. Мебели Явор за мен са пълно разочарование. Виденов са ниско бюджетни също.За белите мебели аз поне в хола съм заложила на такива, ще слагаме бяла Беста от Икеа. Според мен се подържат много лесно, не се вижда праха така като при кафяви примерно. И аз исках много бяла спалня от Икеа ама само гардероба ми излизаше колкото цялата спалня от Еником. Еником между другото имат много хубави мебели и качествени.
Аз съм в голяма чуденка сега. По принцип не обичам да експирментирам с цветовете , обаче бях решила да съм смела този път и да сложа зелен килим с зелени пердета в хола. Дизайнера каза че ще отива много. Обаче понеже съм привърженик на семплото някак си не се чувствам комфортно и все очите ми отиват на кафяво бежово килимче и кафяви завеси, и викам си егаси скучният човек си, вместо да вкарам живот в стаята аз ще я права пак бежова/кафява. Имайте на предвид почти целия апартамент съм го направила такъв.
Аз лично обичам светлите цветове - бяло,бежаво,светло синьо.
Не харесвам червено,жълто и розово.
Не ме притесняват белите мебели изобщо.
Иначе бюджета за кухнята го вдигнах до 5000лв. hahahaха Не знам какво ще се случи.
От Икея съм някак си привлечена,но не знам дали да им вярвам и не знам дали си заслужава на 100% да взема кухнята от тях.
Иначе сме си взели от тях 2 етажерки и съм доволна,но една кухня си е съвсем друга работа..
Иначе за спалнята + гардероба,които съм си харесала от тях съм напълно сигурна,че ги искам,но пък си права,че на други места ще ми излезе по -евтино.
В Еником не съм ходила никога до сега. Ще помоля милото да ги видим тея дни.
Иска ми се до края на седмицата да успея да реша вече откъде да поръчаме кухнята,защото вече нямам търпение да се нанесем в новия апартамент.
Още сме в самото начало и ми се иска да можем да напредваме бързо.
Нещата започнаха значително да се подобряват при нас в много отношения.
За зеленото - чувала съм,че действало успокояващо на хората.
Аз в момента се зачудих на какво ще заложим ние в хола,но той като цяло на мен не ми е много важен. Аз вкъщи повечето време си прекарвам в кухнята или в спалнята.
А мога да кажа,че тоалетната ни е с зелени и бели плочки,а банята - синьо и бяло.
Естествено ние сме пристрастени към синьото.
Личи си и даже и по букета ми от сватбата.
«
Последна редакция: ноември 11, 2014, 17:40:24 от crazynelly
»
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #119 -:
ноември 11, 2014, 22:12:03 »
Аз съм от малък град и си направих кухнята и спалнята при малка фирма, състояща се от двама души (казвам го, защото не е като в София).
Сега ще споделя за себе си: Аз бях решила тъмно лилаво за хола с форми, които имах в главата си. И точно защото съм в малък град по магазините ме познаваха и казваха, че не става, по-добре да си избера друг цвят, ще затвори стаята.... Аз се прибрах вкъщи ревах около 15 минути...и после отидох и си купих цвета който искам. Митко боядиса още същата вечер и........Боже Мой - уникално е!!! Ще ви покажа снимка утре, ако искате, но ми е писнало хора да ми дават мнения и съвети за неща, за които не съм търсила!
Признавам си - не ви прочетох изцяло, прочетох един пост на
Мариола
и избухнах. Сега ще дочета.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]