Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 21:34:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Ноември 2014
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
28
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Ноември 2014 (Прочетена 132449 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Месечна тема - Ноември 2014
«
Отговор #60 -:
ноември 06, 2014, 10:41:42 »
Ами смятам да се освободя и собственоръчно, пардон собственоклавиатурно
да си напиша заповедта от 31-ви декември. Не очаквам някой да ми подготви тържество, но ако ми предложат, ще се зарадвам. Тук съм вече 7 години и не ми се иска да се "изнижа" ей така
. Ама няма да се престаравам, че ще е в работно време, иначе като нищо можех да ангажирам стриптизьор и -ки. Ти да не си ми намерила лентичка?
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #61 -:
ноември 06, 2014, 11:03:26 »
crazynelly
пу пу ама много си се разхубавила брееее, и много си отслабнала , браво
ей все така усмихната да си
nadelina88
в частния бизнес отиваш и говориш с прекия си ръководител, но в държавното не знам как е, само знай че трябва да броиш до 10 преди да говориш. А и когато някой е нов в работата аз очаквам да не се оплаква от нищо и да работи каквото му се даде и да ми се доказва.
svekarva
брей брей лъха креативност от теб
искам да видя възглавницата. А за тържеството, напълно те разбирам сигурно ти идва сама да си го организираш, подхвърли там туй онуй, спомняте ли си на Пенка тържеството за пенсиониране нали знаеш.
milenkata
Благодаря на Господ за всичко което ми е дал всеки ден. Но не сме за завиждане. От днес се сдобих и с херпес от стрес. Стената продължава да тече което означава че майсторите не са оправили проблема и ще трябва да разбиваме цялата тоалетна, на работа вчера също ми скъсаха нервите даже снощи не можах да заспя, смениха ми човека с който комуникирах от клиента, и сега се боря с един който е много идееен и иска да променя света, отгоре на всичко, това което говорим отива и го прерасказва на шефката ми по съвсем различен начин, ама ще го изтрая до февруари, аз ще намеря как да си извъртя неяата в моя полза
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #62 -:
ноември 06, 2014, 11:11:53 »
Свеки
питам те , защото наскоро се пенсионира една колежка, която е тук от 8 години, и ми стана много мило като видях какво са и подготвили колегите. Аз съм тук от два месеца и участвах само с парички. Купихме и часовник (тамън като за раздяла) и другото което мен ме трогна а нея още повече - бяха и подготвили албум със снимки - от първите и стъпки във фирмата до последните и моменти. Весели партита, сериозни конференции - абе 20тина снимки, като всяка страница от албума имаше място всеки да напише нещо ако желае - повечето и бяха написали много мили думи, за това с какво им е помогнала през тези години - тя се разплака
Та ако твоите колеги нищо не ти уредят, аз предлагам форумска инициатива за онлайн парти - за подаръци ще дадеш адрес и ще ти пращаме я кошница с цветя , я с плодове.... хахах все ще измислим.Пък ако държиш на лентичка и лентичка ще ти намерим
Мариолка
- както са казали хората - не пожелавай щастието на ближния, не знаш колко му струва... Предполагам, че наистина е така... Но поне аз много ти се радвам
Активен
svekarva
«
Отговор #63 -:
ноември 06, 2014, 11:38:33 »
О, подаръци ще имам от колегите, не се съмнявам
. Няма как и да не ми измислят нещо лично и да ме разреват. Като каза снимки, та ми дойде на ума, че аз "държа" архива в компютъра, че са мое дело, та може да измисля тържественото им предаване да е в забавен вид.
Тук аз съм най-новата, другите почти са се родили в системата. Какво да се прави, едни сменят само началници, пък такива като мен - направо фирми.
. Но пък си имам широк кръг бивши колеги и много познати.
Аз от форума няма да се пенсионирам, хич не ми пращайте подаръци! Пък и всички да видят с какво се занимавам, вместо да чета Кодекса
Твърдо
нье
, намерете ми линийка по- добре.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #64 -:
ноември 06, 2014, 13:07:31 »
Добър ден и от мен
Снощи спах за четвърта нощ на четвърто легло и нещо не спах особено и като изпратих децата на училище малко си доспах
ама сега ми се размести представата за часовете. както каза мариолка, напоследък нямам угодия, трябва да взема да се стегна малко.
Днес пак откриват нов мол. Ние може би в неделя ще го посетим. Не че имам да си купувам нещо, ама да го видим. Пише, че ще има и картинг (мислим там да се отървем от малкия досадник). Той сега си има гадже и го играе много примерен, защото вече имал връзка и трябвало да бъде сериозен
nadelina88
, ти май си много добричка и нещо са взели да се качват на главата всички. малко с рогата напред трябва понякога.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #65 -:
ноември 06, 2014, 13:22:21 »
mariola85,
по повод това изречение: "А и когато някой е нов в работата аз очаквам да не се оплаква от нищо и да работи каквото му се даде... " съм склонна да не се съглася с теб.
Един нов човек идва с необременено мислене и би могъл да внесе свежи идеи в работния процес, които да спомогнат за по-гладко и по-бързо протичане на работата.
pandapanda
, и аз обмислям посещение на новия мол в събота/неделя - ще видим кога точно.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #66 -:
ноември 06, 2014, 13:40:54 »
Привет,
Аз днес съм тотален релакс.Утре имам много натоварен работен ден ,а вчера имахме много натоварен рожден ден ,така че днес ми се пада да си почивам
Свекс
ама да вземеш да им спретнеш една ретроспекция на колегите .Ще разревеш колегите със сигурност!
nadelina88
и аз като mariola85 бих те посъветвала да говориш директно с шефа .Има неща ,които трябва да се разрешат именно от него.Дали е частен или държавен сектора наистина е важно ,защото в частният сектор вероятността шефа да откликне на въпроса ти е по-голяма.
Не съм съгласна с теб
menyanthe
,че един нов човек може да даде идеи .Смятам че този човек първо трябва да навлезе дълбоко в съществото на работният процес ,да научи много за фирмата и начина на работа ,за да може да дава идеи .Един нов работник ,например на няколко месеца няма как да има въпросният поглед,защото най-малкото преминава през редица адаптивни процеси ,а и самото запознаване с гореизборените неща си иска технологично време.
панде
,с тези молове значи дразните ,ей
Мен ме чака годишнина от сватбата тези дни ,после пак РД,пак РД и така.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #67 -:
ноември 06, 2014, 13:57:15 »
fiibi_bg,
била съм нов служител с идеи - имаше фирми, които ги пренебрегнаха, имаше такива, които дори ме изгониха за това (вече несъществуващи), имаше и такива, които ме наградиха за това. Само ще кажа, че доста от идеите, които са били пренебрегнати, когато съм била нов служител, защото съм "нова" и "не разбирам", след известно време са били прилагани в съответните фирми.
Така че не е като да не знам за какво говоря.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #68 -:
ноември 06, 2014, 14:00:42 »
Всъщност май не уточняваме за колко нов служител говорим .За мен нов служител е който е работил по- малко от 6 месеца.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #69 -:
ноември 06, 2014, 14:20:09 »
аз имах отлични идеи , още на втория месец, щото в моята книжарница, дето работех , бяха влезнали в някакъв рутинен ръкав на отношение, подредба и прочие, от които печалбите реално страдаха. Попитах, помолих, говорих с управителката, каквото реши- го приложи, каквото не реши- здраве да е. Нещата тръгнаха по -добре и тя видя че може да ме взима предвид като мнение.
Явно е индивидуално .
тъй че аз много не слагам времеви граници, от колко време да е служителят, стига да се е ориентирал добре в новото пространство и да не го прави нагло, това с предлагането на идеи.
Активен
svekarva
«
Отговор #70 -:
ноември 06, 2014, 14:27:31 »
Вижте сега, в случая е ясно, че става въпрос за вършене на черна работа - водене на документация. Нещата са ясни, няма нужда от промяна, просто някой трябва да я свърши. Ние двете рогати /аз и
Мариолка
и
Фиби
, и да сме в подчинена позиция, ще си намерим лично оправдание да не се дразним от вършенето на чужда работа и когато станем ръководители ще очакваме от служителите си същото отношение. Даването на идеи е съвсем различно от разпределението на работата. Тя се разпределя от шефа и ако той не е реагирал вече три години, значи хич не му дреме кой ще я свърши или пък е доволен от резултата, което, както вече казах, е само плюс за
Наделина
. Хората сме различни, имаме различни подходи. Ако нещо ми писне, няма начин да не извъртя нещата в моя полза при първа възможност, без да отказвам директно да върша допълнителна работа.
За мен границата е там, където чуждата работа не ми дава възможност да си свърша моята.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #71 -:
ноември 06, 2014, 14:33:30 »
Брей ,ама как хубаво го каза
Свекс
.Пък
Еми
то е ясно ,че за книжарничка адаптивният период е по късичък.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #72 -:
ноември 06, 2014, 14:42:33 »
Свекс - взе ми думите от устата
И аз бях нова, и мен ме метнаха в дълбокото, ама или се научаваш да плуваш или се давиш - средно положение няма. Ако прекалено почнат да те товарят, няма нищо лошо да измрънкяш, стига да можеш добре да се аргументираш, а не просто да искаш да изклинчиш от работа
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #73 -:
ноември 06, 2014, 14:43:06 »
fiibi_bg
, обикновено идеите съм ги давала в доста ранен стадий. Там, където ме наградиха, наградата я получих на 5-тия месец (става въпрос за доста голяма фирма, но там дори насърчават даването на идеи).
А, където ме изгониха, идеите започнах да давам на втория ден. Изгониха ме на 3-тия, но част от идеите ми след това ги приложиха. Естествено, не просъществуваха дълго.
Според мен, трябва да се разглеждат идеите от чисто практическа гледна точка - какво би отнело/струвало прилагането им, какво би се спечелило, а не от гледна точка на това кой точно ги е предложил.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #74 -:
ноември 06, 2014, 15:01:04 »
За мен е супер неестествено човек да дава идеи на вторият ден от работата си на ново работно място.Това трябва да е или някакво много малко работно място или човека да е много по интелигентен ,отколкото изисква работната позиция.Аз не съм работодател сухар,всички тук знаят какво правя за служителите си ,обаче такова чудо с креативни идеи на вторият ден не ми се е случвало да срещна.
Браво на теб
menyanthe
,браво на работодателя ,който те е наградил.Така трябва да се поощрява един добър работник.
За повечето работа ,аз съм на принципа колкото повече ,толкова повече.Ама тя
Свекс
го каза вече!
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]