Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 13:14:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Дарение вместо цветя
Страници:
1
[
2
]
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Дарение вместо цветя (Прочетена 45365 пъти)
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
Re:Дарение вместо цветя
«
Отговор #15 -:
август 13, 2015, 11:52:22 »
Аз пък изрично си писах за книжките в поканите и всички много се впечатлиха, започнаха да валят едни въпроси ама какви книги искате, какво четете и така
Стана ми много приятно! Далеч съм от мисълта, че всички ще се съобразят, даже на бабите ми казах, че няма нужда да носят нищо и да се притесняват, но каквото - такова, надявам се това да ни е най-малкият проблем
Адмирации за всички, които го правят с благотворителна цел
И аз много се чудих, но решихме след сватбата да купим и дарим разни неща, пък да си съберем книжки за библиотеката, че имаме само електронни в този модерен век
и няма с какво да я запълним мн мн
Активен
Gehenna
Сватбар
«
Отговор #16 -:
август 14, 2015, 09:12:14 »
Цитат на: Feribotka в август 13, 2015, 11:52:22
Аз пък изрично си писах за книжките в поканите и всички много се впечатлиха, започнаха да валят едни въпроси ама какви книги искате, какво четете и така
Стана ми много приятно! Далеч съм от мисълта, че всички ще се съобразят, даже на бабите ми казах, че няма нужда да носят нищо и да се притесняват, но каквото - такова, надявам се това да ни е най-малкият проблем
Адмирации за всички, които го правят с благотворителна цел
И аз много се чудих, но решихме след сватбата да купим и дарим разни неща, пък да си съберем книжки за библиотеката, че имаме само електронни в този модерен век
и няма с какво да я запълним мн мн
И аз обмислям да поискаме книжки за нас, мм не чете толкова, но аз да и обичам да са хартиен формат, киндъла го включвам на високосна година. Голяма част от приятелите му знаят какво да му купят като книга и ще има и за него.
Доста популярно стана с купуването на книжка или играчка за дечица и ми се иска нещо друго да е, те и от дрешки и храна имат нужда, но няма да искаме зарзавата на гостите, та май и ние после просто ще направим дарение.
В краен случай ще помолим за играчки за кучето и няма я мислим 10 години какво ще гризе
Активен
Feribotka
«
Отговор #17 -:
август 14, 2015, 09:27:26 »
Хаха и аз не се бях замисляла, че може да ни носят неща за кучето и заека
Но, минало свършено - ще си имаме книжки
Активен
evgenia123
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #18 -:
януари 22, 2016, 15:20:54 »
Здравейте!
Предстои ми сватба и имам същата идея за дарение като вас, някой може ли да сподели ако вече е осъществил идеята - откликват ли хората на молбата на младоженците?
«
Последна редакция: януари 22, 2016, 15:31:38 от evgenia123
»
Активен
Feribotka
«
Отговор #19 -:
януари 22, 2016, 15:40:22 »
Откликват, и то с охота
От миналата година има няколко форумски булки, които събираха детски книжки, материали за рисуване и разни други и след това ги дариха
Ние си поискахме книги, почти всички се съобразиха и не ни донесоха цветя, но си останаха за нас
Ако питаш за парично дарение в полза на някаква кауза, мисля, че се въртеше нещо подобно, но не знам развитието
Има много варианти ако не искаш цветя, изберете си някой и действайте
Активен
evgenia123
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #20 -:
януари 22, 2016, 15:48:26 »
Да, мисля за парично дарение на някой дом. Идеята за играчки и книжки също ми харесва, но домовете в моя град нямат нужда от играчки, за това се насочвам към парично дарение, но мисля че гостите ще са скептични - дано да греша
Активен
Feribotka
«
Отговор #21 -:
януари 22, 2016, 15:57:54 »
Според мен малко по-резервирано ще се приеме идеята, но някой ако има опит да каже
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #22 -:
януари 22, 2016, 18:15:26 »
Аз също мислех така, но всъщност ми тази акция беше най-успешното нещо от цялата сватба. Мое собствено мнение е, че не е редно да се събират пари на подобно мероприятеие за това решихме да са материали за рисуване и апликация.
Ако искаш финансово дарение, може да направиш и нещо друго - вместо подаръчетата за гости - всичките му там тематични джвръчки тип ключета/слончета/балончета/магнитчета/ключодържатели, можеш да дариш тези пари, а на гостите да подариш сертификат за дарение.
Активен
Anne_Shirley
Професор
«
Отговор #23 -:
януари 22, 2016, 21:27:18 »
Ние също събирахме детски книжки и играчки за дарение, не бяхме успели обаче да кажем на всички гости (все пак бяха 140
, а не намерихме как да го вместим в поканите) и събрахме и малко цветя. Но всички, които бяха разбрали за инициативата, се включиха без проблем, а другите се извиняваха, че не са разбрали, а всъщност на нас ни беше неудобно, че сме пропуснали да им кажем
Много хора ни поздравиха след това, така че мисля, че като цяло се приема идеята, особено от млади хора. Ние разпределихме книжките и играчките за по-големи деца за детската онкохематология, а играчките за по-малки деца дарихме в дома за деца в нашия град, където децата са по-мънички. Да, след това е по-трудно да се занимаваш с разпределение, складиране, търсене на място, където да се дарят, но определено не съжалявам. Цветята заминават на боклука, а това поне ще свърши нещо смислено.
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #24 -:
януари 22, 2016, 21:56:18 »
Цитат на: evgenia123 в януари 22, 2016, 15:48:26
Да, мисля за парично дарение на някой дом. Идеята за играчки и книжки също ми харесва, но домовете в моя град нямат нужда от играчки, за това се насочвам към парично дарение, но мисля че гостите ще са скептични - дано да греша
Трябва да бъдете на 100 процента сигурни, че това парично дарение ще се използва по предназначение. Знаете какво правят по тези домове за съжаление..
Една идея от мен.. Отидете и питайте от какво имат нужда децата..
Активен
silviya91
Ентусиаст
Публикации: 73
«
Отговор #25 -:
септември 02, 2016, 18:18:09 »
На мен много ми харесва идеята да няма цветя, а вместо това кутия за дарения . Мислим да включим директно в поканите че не искаме цветя ,а парички ,които после ще дарим.Иска ми се ако съберем повече пари една час да отделим и да купим играчки или книжки ,както някои от вас са предложили и да ги дадем в някой дом за деца,а другата част да дарим за някое болно детенце ,което се нуждае от пари.
Активен
kamiy
Любопитен
Публикации: 30
«
Отговор #26 -:
октомври 20, 2017, 14:45:05 »
Наскоро бях на сватба където събираха дарения, булката и младоженеца посрещнаха всички на входа на ресторанта с наздравици с шампанско, имаше кутия за подаръци / те бяха предупредили,че искат пари/ и кутия за дарения, които бяха точно преди входа. След това си влизаш в ресторанта и си сядаш спокойно, беше много приятна идея
Активен
elisapashkova
Новак
«
Отговор #27 -:
октомври 22, 2017, 22:15:52 »
И според мен така е по-добре. Идеята с даренията е много добра и идеята да се дават подаръците в началото, а не да обикалят след това по масите.
Активен
Страници:
1
[
2
]
Всички
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден