Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 10:33:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Дреболийки - 19
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Дреболийки - 19 (Прочетена 150693 пъти)
Cappuccino
Ентусиаст
Публикации: 63
Re:Дреболийки - 19
«
Отговор #300 -:
август 03, 2014, 13:07:42 »
Ние нямахме тейбълки и бяхме оставили гостите да се настаняват, както решат на масата, отредена за тях. Ако имахме обаче, може би щях да напиша на всички първото име - цялото. Макар че би било много мило да напиша табелки "мама"
например, но и аз като blackisback си мисля, примерно към братовчедките не се обръщам с братовчедке
и май е по-добре да са в един стил - първото име на всеки гост, но пък всеки различно мисли, така че "баба Пепи" си звучи мило, въпрос на избор
Активен
my_fairytale
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #301 -:
август 05, 2014, 19:43:19 »
Момичета, упорито си търся сватбена книга, но нищо не ми харесва. А пък не съм достатъчно сръчна да си я направя сама. Вие откъде си взехте вашите книги? И другият въпрос е кога точно се дава? Може би по време на вечерята, за да са седнали всички гости. Който има идея, моля да сподели
Активен
Svetla_24
Сватбар
«
Отговор #302 -:
август 05, 2014, 21:24:08 »
На нас книгата ни прави жената, която прави поканите и подаръчетата. Може всяка една фирма да видиш, която се занимава с покани и подаръци и ако имаш идея да питаш дали могат да я направят. Ние ще я даваме на Wellcome drink-a, ще я оставим след като ни поздравят и подарят подаръци да напишат нещо в книгата. Също така мисля да я оставим на видно място в ресторанта после, ако някой иска още нещо да напише
Обикновено се дава на шаферка или друго момиче по време на вечерта книгата да обикаля масите.
Активен
bride_varna
Сватбар
Публикации: 256
«
Отговор #303 -:
август 06, 2014, 16:59:35 »
Аз днес се позанимавах малко с гривничките за мен, кумата и сестра ми. Останалите ще имат традиционните бутониери за закичване, като на родителите,кума и младоженеца ще са по-различни. Ето какво се получи.
IMG_9008.JPG
(56.38 KB, 856x571 - видяно 268 пъти.)
Активен
zai4e_kate
Професор
«
Отговор #304 -:
август 07, 2014, 07:53:50 »
аз да кажа нещо което ми направи впечатление от моята сватба.В ритуалната зала не им трябва възгавничката за халки и взеха само тях,а в църквата поповете бяха взели виното в стаичката сипали в чашата и си остана при тях.Дори нямам нито една снимка на украсеното вино ,защото те дори не го оставиха на масичката.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
«
Отговор #305 -:
август 07, 2014, 08:39:27 »
Кате, явно навсякъде е различно. Мерси, че ме подсети за виното, че не съм купила още, не съм взела и шампанско
Активен
zai4e_kate
Професор
«
Отговор #306 -:
август 07, 2014, 08:45:31 »
ми хайде де,нямаш много време
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #307 -:
август 07, 2014, 10:02:03 »
Цитат на: zai4e_kate в август 07, 2014, 07:53:50
аз да кажа нещо което ми направи впечатление от моята сватба.В ритуалната зала не им трябва възгавничката за халки и взеха само тях,а в църквата поповете бяха взели виното в стаичката сипали в чашата и си остана при тях.Дори нямам нито една снимка на украсеното вино ,защото те дори не го оставиха на масичката.
Много е интересно, това което казваш.
При нас в залата ползваха кошничката за халките,а в църквата виното и всичко останало си беше на масичка. После си остана за тях виното и погачата.
Активен
petq_taneva
Ентусиаст
Публикации: 103
«
Отговор #308 -:
август 07, 2014, 10:10:02 »
Здравейте, как ви се вижда идеята за имената на тейбъл картиртичките да са с названията леля, дядо, кака - напр. кака Галя, леля Веса, чичо Жеко, дядо Янко и тн. Така става по-пероснално. Тъпо ли ще е?
Активен
Feli
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614
«
Отговор #309 -:
август 07, 2014, 10:56:46 »
Аз по-рано писах, че точно това е моето разбиране за надписване на подобни нещица. Ние няма да имаме, но ако имахме щях така да ги направя, но само за по-близките такива, а иначе може би с малко име, а за повтарящите се - първо и второ име.
Тази година ходих на сватба и там бяха с първо и второ име и по този начин няма как да има грешка
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #310 -:
август 07, 2014, 11:01:15 »
По-назад коментирахме този въпрос. Ако имаш такава ситуация и решиш да е чичо Гошо, а пък чичо Гошо е на маса с набор, който обаче няма да е Чичо Пешо (да речем), малко ще е тъпо.
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #311 -:
август 08, 2014, 00:44:49 »
Съгласна съм с
blackisback
. За това нашите в крайна сметка решихме да ги правим само с малките имена. Дори тези за баба ми и дядо ми (които са най-възрастните гости) си ги написах само с имената им. Все пак на мен са ми баба и дядо, но на другите гости, с които ще бъдат на една маса не са...
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #312 -:
август 08, 2014, 06:00:09 »
Другият вариант е да пратиш чичовци, лели и тн. тоест хора с титли на маса само за хора с титли.
Активен
Violet
Професор
ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com
«
Отговор #313 -:
август 11, 2014, 22:42:22 »
Да ви кажа от моето присъствие на сватби (да не помислите, че ми е някакво професионално изкривяване) съм забелязала, че картичките с имена не служат само за ориентир кой къде ще седне, а и за запознаване с непознатите на твоята маса. Когато имаше непознати сме обръщали картичките си, така че имената да гледат към отсрещния човек и той не се чуди как се казваше човека, с който си разменя усмивки цяла вечер.
Специално за "чичо еди-кой-си" и "леля- еди-коя-си" може да не е подходящо да са описани така, но пък "баба... (името й)" и "дядо... (името му)" даже би бил повод за гордост да са точно така. Веднага си представям как се хвалят "Аз съм бабата/дадото на булката/ младоженеца".
Активен
Sunshine87
Сватбар
Публикации: 270
«
Отговор #314 -:
август 12, 2014, 09:23:01 »
Мноого спешен въпрос. От къде да си намеря байряк за сватбата. Единия вариант е да си взема знаме, но с какви размери и след това някакъв държач... Или да намеря готов, но от къде????Става въпрос за Пловдив
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...