Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 11:07:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Дреболийки - 19
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Дреболийки - 19 (Прочетена 150699 пъти)
mina_
Сватбен ГУРУ
Re:Дреболийки - 19
«
Отговор #195 -:
юли 03, 2014, 13:30:05 »
Късметчета (в повечето случаи) вътре имат стотинка, жито и бонбонче. Аз лично не виждам смисъл да се хвърля допълнително още нещо. Още повече имай предвид, че ако хвърляте жито най-вероятно зрънца от него ще паднат и върху косата ти. Не знам дали би искала да си развалиш прическата, за да си махнеш житото от главата или да си ходиш с него до края на сватбата. Ако все пак решите да направите нещо такова защото ви харесва, или смятате, че ще станат интересни снимки, ти препоръчвам да го направите с ориз - поне е бял и дори и да ти остане по косата може да изглежда "ефектно"
Активен
Svetla_24
Сватбар
«
Отговор #196 -:
юли 03, 2014, 15:23:18 »
Благодря момичета! Да, в късметчетата имаме жито и стотинка. Така че само това ще е остане за хвърляне, сега ме притеснява, че са много малко на брой, но който си хване :
Активен
RossyT
Новак
Публикации: 19
«
Отговор #197 -:
юли 04, 2014, 12:20:54 »
Момичета, бихте ли ми помогнали с информация за късметчетата - прочетох, че се слага жито и стотинка, но за сватба 80-90 човека колко ориентировъчно се правят и от къде купувате мрежичката ? Някой кйто е правил сам би ли ми казал с какви размери е мрежичката за 1 късметче, за да предвидя колко метра да купя ? Благодаря предварително
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #198 -:
юли 04, 2014, 13:11:23 »
RossyT
, Аз си купих тюл от магазина за платове. Беше около 6 лв./м на тюла, който си избрах. Разрязахме го на парчета с размери 10х10 см, но някои момичета бяха споменали за 15х15. Използвах монети от по 2 ст., жито и розови бонбони от рода на тик-так, тъй като не намерих Детска радост. Относно бройката - по традиция трябва да са нечетен брой и да отговарят на броя години на булката. По-назад в темата някой беше писал, че хвърляйки късметчетата булката хвърля и моминските си години.
Ние лично обаче решихме да направим повече и събрахме моите години с тези на младоженеца и така определихме бройката.
Активен
Feli
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614
«
Отговор #199 -:
юли 04, 2014, 13:26:35 »
Моят съвет е първо да попрочитате от темите и след това да задавате въпроси
Активен
bride_varna
Сватбар
Публикации: 256
«
Отговор #200 -:
юли 04, 2014, 16:33:28 »
Момичета днес си взех бонбонки "Детска радост" за късметчетата,случайно се оказа,че в магазина до нас има. Но сватбата е края на септември...рано ли е да ги правя? Възможно ли е нещо да се поразтопят бонбонките,да променят цвета си...шаренки са иначе-бели,зелени,жълти,розови има...Как мислите,вие вашите кога ги правихте?
Активен
fiona6
Любопитен
Публикации: 31
«
Отговор #201 -:
юли 04, 2014, 20:39:05 »
Момичета, трябва да ви споделя че съм безкрайно разочарована от фирма charmybride.com . Внимавайте страшно много ако си поръчвате нещо от тях. Аз дори именно тук ги бях похвалила за поканите, които си бях взела от тях, но след това останалите неща, които си поръчах бяха просто трагични, от цялата ми поръчка само кутията ми за пари ставаше, но и дори тя имаше нужда от поправки. Много искам да не ви се случи това, което и на мен - една седмица преди сватбата, да си получа украсата в трагично състояние и дори накрая да ме изкарат мен виновна, бих искала да опиша всичко, дори и да го подкрепя със снимки, но не знам къде е удачно да си напиша поста.
Активен
Vikito_19
Сватбар
«
Отговор #202 -:
юли 04, 2014, 22:04:25 »
Аз първо си купих 25 броя за 60 човека, но като ходихме да взимаме костюмите на милото и кума имаха друг модел, който много ми хареса и си купих и от него 10 броя. Повече няма да взимам, защото ще се изгуби смисълът да са "късметчета"
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #203 -:
юли 05, 2014, 13:23:10 »
bride_varna
, нашата сватба е в началото на Септември и направих късметчетата в началото на Май. Тогава си бях в България, а не исках да оставям и тях за последния момент. Откакто са направени са прибрани в една кутия и се надявам, че като се приберем след почти два месец и ги отворим, всичко ще бъде наред. И все пак, моят съвет е, ако имаш възможност изчакай и си ги направи по-близо до датата. Правят се адски бързо - ние с племеницата ми направихме над 60 късмета за една вечер.
Активен
vilifly
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #204 -:
юли 05, 2014, 17:45:41 »
РЕКЛАМА
«
Последна редакция: юли 05, 2014, 23:13:18 от Деница Звездица
»
Активен
Feli
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614
«
Отговор #205 -:
юли 06, 2014, 19:44:58 »
Аз смятам нашите да ги направя около месец преди сватбата, която също е в края на септември. Искам да изчакам именно заради това, че може в топлото време да се разтопят бонбонките
Сега само съм си приготвила тюлчетата и останалите неща и чакат
Активен
Radiant
Сватбар
Публикации: 233
«
Отговор #206 -:
юли 08, 2014, 18:16:24 »
Момичета, ако поръчам картички за масата по интернет (за имената на гостите и къде ще седят), мога ли да ги занеса някъде да ги надпишат (София или Русе), защото не се доверявам на себе си....?
Активен
Estell
Любопитен
Публикации: 34
«
Отговор #207 -:
юли 08, 2014, 21:28:36 »
Radiant
, а не може ли на самата тейбълка да е написано името и така да ги разпечаташ?
Аз си харесах картинка из нета и върху нея вмъкнах името на всеки гост. Сега остава само да ги разпечатам върху картона, който си избрах. Ето така изглеждат.
Момичета и аз имам въпрос. Булката има ли нужда от бутониера? Нашите дамски ще са гривни и се зачудих за себе си трябва ли да поръчвам?
Булка.jpg
(24.88 KB, 359x228 - видяно 2493 пъти.)
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #208 -:
юли 08, 2014, 22:31:59 »
Estell
, мисля, че не е задължително булката да има бутониера - все пак тя е в бяло и си има букет. Бутониера би дошло малко в повече мисля аз. Все пак в ресторанта, когато букетът ще краси масата аз лично мисля да си сложа една гривничка на ръката и да си танцувам с нея
Тейбълката ти много ми допада, много е красива!
Активен
Radiant
Сватбар
Публикации: 233
«
Отговор #209 -:
юли 09, 2014, 07:19:58 »
А коя печатница/студио ползвахте или ще ползвате за тейбълките?
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...