Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3
indonezia:
Здравейте момичета, и нашата сватба мина. Ето и какво се изпи при нас от 65 човека:
1. Алкохол
* Джин 1l- 2 - останаха и двете бутилки
*Водка 9 - остана 1 бутилка на половина от 10
*Уиски
***Jameson 0.700l 6 - от 7
***Jack Daniels 1l 2 - всички се изпиха
*Бяло вино 15 - всички се изпиха
*Розе 8 - всички се изпиха
*Ракия 1l 4 - от 8
2. Безалкохолни
***натурален сок ПОРТОКАЛ 24 - всички се изпиха
***натурален сок ПРАСКОВА 20 - от 24
***натурален сок ЯБЪЛКА 24 - всички се изпиха
***натурален сок ВИШНА 24 - всички се изпиха
***кока кола 40 - от 72
***спрайт 20 - от 48
***фанта 0 - останаха всички 24
***швепс тоник 0 - останаха всички 48
***сода 72 - всички се изпиха
***минерална вода 110 - всички се изпиха
3. Бира 24 - от 72
4. Шампанско за коктейла 9 - от 11
5. Шампанско за ритуалите 2 - всичките се изпиха
Всички безалкохолни и бирата, които ни останаха ги върнахме в склада, от където ги взехме. Бяхме се разбрали предварително с тях.
Мога да кажа, че за лятна сватба, си трябва вино, сода и много минерална вода. Ние имахме по 1 безалкохолно и една минерална вода в куверта. На края поръчвахме вода допълнително и бяло вино още 3 бутилки. Поне така пишеше на сметката :)
t_o_n_i:
Здравей :) А минералната вода колко беше голяма ?
В ресторанта, в който ще сме ние, има към куверта по 1 бутилка литрова на 3-ма души... педполагам, че ще ги разпределят по масите и се чудим приблизително още колко вода да вземем... Сватбата ни ще е около 90 човека и много, ама много ни е сложен въпроса с алкохола и безалкохолните... *DRINK*
indonezia:
Здравей t_o_n_i,
0,330л бяха бутилките. Имали сме 65 води от куверта, 110 наши води и са ни фактурирали още 75 от ресторанта допълнително. И това е само минералната вода. Общо 250 води от 16:00ч до 03:00ч (коктейлът ни започна в 16:00ч, а тържеството в ресторанта в 18:30ч, което означава, че всеки е имал по около 4 води за 11ч. Зависи от кога започвате също. Ако ще настанявате гости директно в ресторанта, можеш спокойно да сметнеш по 3 минерални води/ 0,330 на гост.
1л вода на 3-ма гости са си 3 малки бутилки от 0,330л., по 1 за всеки :) Значи сметката е същата. Ако сме изразходили 250 малки бутилки вода, това означава че сме изразходили около 83 големи литрови бутилки. Във вашият случай, примерно 90 гости * 3 бутилки 0,330л (пак казвам, ако директно настанявате гостите в ресторанта) = 270 бутилки/ 0,330л или 90 бутилки/ 1л. От ресторанта имате 30 бутилки/ 1л и ще ви трябват още 60 бутилки/ 1л.
Аз мисля че и содата ни беше малко и за това имаше толкова много вода допълнително. Но това е само предположение :)
Надявам се, че не съм те объркала тотално :)
t_o_n_i:
Здравей indonezia :)
Много ти благодаря за подробната информация и изчисленията, наистина ми беше адски полезно !
Нашата сватба ще започне към 19h в ресторанта, като гостите ще се настаняват още от 18 и 30... тъй като в куверта има по две безалкохолни на човек + водата, може би ще помоля вместо стандратните кола и фанта, да са да речем кола и сода. Така като гледам и при вас никой не е пил фанта.
Още веднъж, благодаря !
Faith_13:
След като остана месец и половина до сватбата, мисля, че е редно да се ориентираме и за алкохола.
В тази връзка някой знае ли склад в София, откъдето да може да закупим алкохол и след сватбата да им върнем неотворените бутилки?
Навигация
[0] Списък на темите