Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 13:53:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбената торта - 9 част
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбената торта - 9 част (Прочетена 181058 пъти)
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3214
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #180 -:
юли 24, 2014, 08:36:50 »
Според мен, още по-добре ще стои, ако лентите не са от хартия, а от фондан. По-стилно ще изглежда
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #181 -:
юли 24, 2014, 09:13:06 »
Фонданът е ефектен, но не е много готина маса. Който е работил с нея, знае. Много е вероятно докато нарязаната торта стигне до госта, той да се е отлепил. Да не говорим, че не кореспондира с вкусовете от тортата, каквато и да е тя. Иначе да, ефектно е, красиво е, но не е много удачно.
Активен
Feli
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #182 -:
юли 24, 2014, 10:03:50 »
Аз пък обожавам фондан!
Обикновено това е най-хубавата част от една торта, хихи. Обирам го с кеф и на сватбите очаквам винаги да има. Освен това, наистина е много красиво, ако добре е изпипана тортата в детайли
Активен
Sunshine87
Сватбар
Публикации: 270
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #183 -:
юли 24, 2014, 10:06:06 »
Аз съм си харесала тази. Сватбата е в бордо и мисля, че е доста подходяща. А и парчето излиза 2,00 лева и италиански крем
408825_309635245748800_75056001_n.jpg
(34.28 KB, 405x720 - видяно 311 пъти.)
Активен
Sunshine87
Сватбар
Публикации: 270
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #184 -:
юли 24, 2014, 10:06:40 »
Без фигурката естествено....
За кумовете...
400253_309635272415464_1815578066_n.jpg
(36.38 KB, 720x405 - видяно 300 пъти.)
Активен
JustRain
Сватбар
Публикации: 187
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #185 -:
юли 24, 2014, 13:30:44 »
AIVEN
, много ми харесва предложението ти, ще го обсъдя с агентката ни.
Ето как сме решили цветовете за момента. Още се чудя дали искам тънката оранжева панделка или не.
Кафявата ще е широка и ще е върху бели калъфи.
Цветовете като цяло ще са кафяво, бежово и оранжево. Ще има жълъди, шишарки, тикви.
Малко по-светло кафява е, но с телефона ми така излиза.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1136
I will love you... unconditionally...
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #186 -:
юли 24, 2014, 13:42:01 »
Sunshine87
от къде е таз красота за тези пари?
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3214
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #187 -:
юли 25, 2014, 09:24:19 »
blackisback, напълно си права за фондана, че може да се отдели, но така или иначе в повечето случаи режат супер тънко парче и то на нищо не прилича пльоснато в чинията
Sunshine87, страхотна идея!
Активен
Shaiya
Сватбар
Пол:
Публикации: 256
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #188 -:
юли 25, 2014, 10:03:41 »
Цитат на: milenkata в юли 24, 2014, 13:42:01
Sunshine87
от къде е таз красота за тези пари?
И аз това щях да питам. Тортата е страхотна, а цената е много добра!
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 878
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #189 -:
юли 25, 2014, 14:21:00 »
Цитат на: blackisback в юли 24, 2014, 09:13:06
Фонданът е ефектен, но не е много готина маса. Който е работил с нея, знае. Много е вероятно докато нарязаната торта стигне до госта, той да се е отлепил. Да не говорим, че не кореспондира с вкусовете от тортата, каквато и да е тя. Иначе да, ефектно е, красиво е, но не е много удачно.
Причините да се отлепи Фондана може да са много. Първо трябва да се знае за какъв материал става дума. Има разлика между Фондан и Захарно тесто. Фонданът има по-добри слепващи свойства за разлика от захарното тесто, което се продава масово. Захарното тесто стои доста по-сухо поради факта, че се прави от пудра захар, вода, глицерин и разни гуми като, гуар, ксантан и др. Въпреки съдържанието на глицерин (който задържа водата), това тесто е доста по-сухо и с ниско съдържание на вода за разлика от Фондана, чиято технология на производство е следната. Вари се много гъст захарен сироп. При достигане на определена температура се исзипва в миксер, добавя се желатин и се избива с работен орган №2 (за меки теста). Преди време сиропа се е пробвал по следния много интересен начин. Прави се фуршетка- като тази, с която децата правят балончета от сапун, след което се прави същото със сиропа. Когато балончето падне на масата не трябва да е меко а като го чукнеш с пръст- да се счупи като стъкло. При това положение сиропа е готов за избиване. Получава се хубава фонданена маса, като пластелин и по-бяла от сняг.
Много се отклоних но се надявам да ви е било интересно.
Когато се ползва истински фондан вероятността да се отлепи е малка. Разбира се не трябва да прекалявате с нишестето при разточване. Преди да го наложите върху тортата, при навиването на точилката задължително трябва с четка да отстраните нишестето от долната страна на тестото. Друга причина, за да се отлепи глазурата е не добра спойка поради несъвместимост на глазурата (захарното тесто) и крема. Получава се често когато се използва изкуствена сметана или инстантни кремове. Тоест почти винаги, защото почти 100% от тортите са правени с такива или подобни неестествени продукти. При това положение трябва да се залее основата с бял шоколад, разреден с олио, и върху него да наложите захарното тесто. По този начин ще постигнете добра спойка с материала от долу и в същото време ще предпазите захарното тесто от разтапяне. Последното се случва често при начинаещи сладкари, които налагат захарното тесто директно върху крема и на другия ден тортата се е разтекла. Често компенсират с голяма дебелина на тестото, но тогава тортата започва да тече в основата на етажите, като от нея изтича захарен сироп (разтопеното захарно тесто). Стандарта за дебелина на разточване на тестото е 7мм. Това според мен са приказки на търговците за да продават повече количества. Когато имате заливка с бял шоколад маже спокойно да разточите тестото по-тънко, особено при по-малките етажи, където диаметъра им е по-малък. Така няма да се отлепва глазурата и ще спестите материал.
Надявам се да ви е било интересно и полезно за професионалистите.
Пия червено вино!
«
Последна редакция: юли 25, 2014, 14:37:07 от AIVEN
»
Активен
Ice_Princess
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 73
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #190 -:
юли 26, 2014, 00:19:22 »
Аз също съм изправена пред дилема - от една страна с цялото си същество мразя вкуса на фондана (още помня на една сватба как тортата с фондан беше толкова гадна, че всички си вкусиха само от куртоазия), от друга, без него тортите изглеждат супер евтини и обикновени. Обмисляхме вариант да имаме една малка торта (без фондан) и къпкейкс или пастички за гостите, които да са със същата украса, но май няма да стане.
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 720
твоя аз съм..
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #191 -:
юли 26, 2014, 00:41:08 »
Цитат на: Ice_Princess в юли 26, 2014, 00:19:22
Аз също съм изправена пред дилема - от една страна с цялото си същество мразя вкуса на фондана (още помня на една сватба как тортата с фондан беше толкова гадна, че всички си вкусиха само от куртоазия), от друга, без него тортите изглеждат супер евтини и обикновени. Обмисляхме вариант да имаме една малка торта (без фондан) и къпкейкс или пастички за гостите, които да са със същата украса, но май няма да стане.
Аз като човек,който не обича фондан не съм съгласна,че тортите без него изглеждат евтини и обикновени.
Нашата беше без и съм супер доволна. За мен си беше красива.
С фондана може да направиш много видове украси на тортата,но пък за мен винаги е бил по-важен вкуса,а не как ще изглежда.
Колкото до една малка торта и къпкейс е доста модерен вариант напоследък и доста интересен според мен.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 878
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #192 -:
юли 26, 2014, 00:43:55 »
Здравей Ледена Принцесо.
Радвам се че най-накрая се намери един човек да каже истината за тези подобия наречени торти, които ни продават масово по сладкарските къщи. Вярвай ми фондана е единственото горе-долу истинско нещо в тортите. Иначе казано торта с фондан= нищо с фондан, а торта без фондан= нищо. Това ще продължава докато всички ние се правим, че не ни пука какво ядем само за да спестим някой лев. Както казват едни младоженци - Какво ти пука, накрая всички са пияни, много ти гледа някой вкуса. Важното е да е хубава на вид.
Нека ти покажа една торта, която е без фондан и въпреки това не изглежда лошо. Освен това не е направена от боклуци.
И още една, същата но в други цветове.
«
Последна редакция: юли 26, 2014, 01:02:38 от AIVEN
»
Активен
strafi
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 139
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #193 -:
юли 26, 2014, 01:06:58 »
До някъде съм съгласна с AIVEN, ако иска човек качество трябва да знае, че няма как да стане за 2лв/парчето. Освен това има огромна разлика и не само между фондан и захарно тесто, а и между фондан и фондан. Аз лично доста опитвах и съм се спряла на класиката "червено кадифе" покрита с италиански фондан /което естествено идва с висока цена/. Но само до някъде съгласна, защото съм виждала и яла изключително качествени торти, перфектно изпълнени без фондан. Не съм съгласна с "торта без фондан= нищо". Та, който търси намира, вече изпълнението зависи и от това дали искате да пестите от качеството или от цената...
Активен
cafe_con_leche
Новак
Публикации: 8
Re:Сватбената торта - 9 част
«
Отговор #194 -:
юли 31, 2014, 11:37:56 »
AIVIEN, не мисля че тортата без фондан е равна на нищо! И аз като теб прилагам снимка към твърдението си:
https://www.facebook.com/torti.caramel/photos/a.251350708243826.58388.100724699973095/733534520025440/?type=1&theater
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбената торта - 9 част
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines