Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 11:37:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март (Прочетена 180838 пъти)
flyin
Сватбен ГУРУ
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Ма
«
Отговор #195 -:
септември 06, 2013, 22:51:58 »
Цитат на: menyanthe в септември 06, 2013, 20:43:48
Лещата и бобовите храни не са препоръчителни по време на бременност и трябва да се избягват. Имайте го предвид!
П.П. Сега четох един куп статии и това не успявам да го намеря - даже ги препоръчват като полезни. Единствено намирам информация, че са газообразуващи - може би това е причината някои да не ги препоръчват.
Мда, бобовите култури са полезни по време на бременността, не се приемат по време на кърмене
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #196 -:
септември 09, 2013, 09:12:07 »
Добрютро
До сега ви прощавах непостоянството в темата, но вече лтните ваканции приключиха и дано сме по-редовни.
Как се чувствате?Аз вече имам малък корем на който много се радвам, половината дрехи не мога да си ги облека, но се сдобих с 2 броя дънки за бременни, който за съжаление са ми леко големи към момента.Спасявам се с наличните у дома дрехи в този непостоянен сезон.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #197 -:
септември 09, 2013, 09:31:14 »
Привет и от мен, мацки!
Аз съм добре. Коремът ми е доста огромен и стърчи право напред като футболна топка. Тръпна в очакване утре за феталната. Нещо не съм много сериозна с мазането този път и се опасявам, че ще направя стрийки. Трябва да се взема в ръце, докато е още време .
flyin
, честити ти сини гащи.
Хайде и другите бебоци вече да се показват.
магито
, радвай се на коремчето и гордо го пъчи. Този преходен момент е малко гаден с дрехите, ама бързо ще отмине и ще си носиш новите дънки, да са ти честити
. Виж колко късно ти проличава. Явно имаш здрави коремни мускули. Моите хич ги няма вече, но съм решила след тази бременност да се взема в ръце с малко спорт поне вкъщи. Хайде още няколко седмици живот и здраве и ще почнат и ритничетата, най-сладкия момент.
Хубав ден на всички!
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
«
Отговор #198 -:
септември 09, 2013, 09:42:19 »
Здравейте всички,
Скоро не съм писала, защото първо вкъщи ни оставиха 4 дни и 4 нощи без вода
, беше ужасно и се налагаше постоянно да отскачаме до нашите за баня и сутрин преди работа и ми беше адски криво.
Отделно в петък бяхме на сватба, а вчера на кръщене и малко се поизтощих, но все пак хубави поводи
flyin, честито за пола на бебчето
Магито, Скарлет, завиждам за коремчетата. Аз съм отслабнала вече с 4 кг., дрехите са ми големи даже, но предполагам няма да е за дълго. Почвам вече да хапвам и дори 3 дни не съм повръщала
Хубав ден и да се чувствате добре
Чао засега от нас
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #199 -:
септември 09, 2013, 13:24:53 »
Scarlet, за коремни мускули не знам, аз винаги съм имала корем и дори днес казах на едни приятели, че съм бременна а те си мислели хората че съм преяла
посмях се с тях.
Seagirl, това с водата е ужасно.И аз свалих 5 кила от гадене, сега съм все още 68кг, при начални 73кг. и не съм качила нищо, но то тоз корем от самосебе си изхвръкна.Иначе дрехите ми стават в дупе, крака, но на корем НЕ.А дори и да ми стават ми убиват и са ми неприятни за носене, та предпочитам да си взема нещо меко и удобно.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #200 -:
септември 09, 2013, 14:25:24 »
Здравейте момичета!
Прибирам се след 1 месечна ваканция, в която навъртяхме с колата 2500 км и на два пъти така се друсах на сафари по едни повече от черни пътища, че аха-аха да родя
И въпреки че това може и да не се хареса на лекаря се връщам в пълна форма! Дано да трае по-дълго
Обещавам вече да съм постоянна, да обсъждам дрехи (ужас, едва намерих какво да нахлузя днес) и големини на кореми (в моя случай огромности).
За дънките и на мен са ми големи още и хич не се чувствам добре в тях.
За капак сега трябва да ходя и на една сватба дето всички ще са с бални рокли коя от коя по-хубави а аз се чудя в какъв чувал да си навлека, че да приличам поне малко на човек. Определено не съм от елегантните бременни за мое голямо съжаление.
Ритниците ги усещам отдавна - доста рано този път, но за сметка на това с времето бебето се успокои и сега са много редки. Знае ли човек, може този път да ми се падне спокойно бебче.
За пола ще пиша в началото на октомври, засега са само вероятности.
Скарлет
чудесно разбирам притесненията покрай по-голямото дете - и аз понякога имам чувтството че то заема по-голямата част от мисловния процес и изобщо не усещам ритничетата дори и да ги има. Абе изобщо втората бременност не може да се сравни при мен с първата - всичко е наобратно.
За щитовидната няма какво да кажа - даже не ги знаех че ги следят тези показатели.
Много ви благодаря за всички ценни бабини лековe за хреми, кашлици и тем подобни. Май ще са ми полезни
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #201 -:
септември 10, 2013, 08:14:41 »
Здравейте и от мен вчера бях на преглед и доки ми каза да очаквам
. Не мога да опиша радостта си, най-важното разбира се че всичко е наред, растем, малко по-едри сме но това не е проблем.
Баткото в началото се разсърди, но днес сутринта бърза да ме цунка по коремчето за да каже "добро утро" на сестричката си, надявам се да няма грешка в преценката на доки.
Хубав ден мили бъдещи мами!
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #202 -:
септември 10, 2013, 09:18:49 »
Добро утро, бремелинки!
Ех, че хубави новини от всички тази сутрин, браво!
sabeva_07
, честити розови гащи. Ех, щастлива майка - хем палавник си има, хем панделки ще връзва.
В тази голяма седмица все си мисля, че няма как да се сбърка пола.
minalina,
добре дошла от ваканцията! Повече никакви друскания.
Seagirl,
вече значи му се вижда края и на твоето повръщане. Ще наваксаш с хапването, няма страшно.
Както си говорехме и преди, нямат значение толкова килограмите, важно бебчетата да растат здрави.
магито,
щом стягат дрехите, не ги слагай. Още е хубаво времето и може и на роклички да се кара.
Аз вече отдавна съм си с бременните дрехи. Проблемът е, че на работа трябва да ходя по-формално облечена, ама слагам панталон, някаква по-широка блуза и едно разкопчано сако и още минавам за елегантна. Добре, че съм триста километра висока, та килограмите по-трудно проличават.
Засега съм +4 кг, което в сравнение с предишната ми бременност си е направо супер.
След два часа ще ходя на фетална, стискайте палци, много се вълнувам дали е здраво бебчето.
Хубав ден на всички!
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #203 -:
септември 10, 2013, 09:46:31 »
Скарлет,
имаш силно стиснати палци!
Браво и за килата - аз реших нова политика - няма пък да се тегля. Само че, докторът не е на същото мнение и редовно ме подлага на това мъчение.
Събева -
честита ти розова новина!!! Представям си вълнението!
Активен
ane_li_a
Ентусиаст
«
Отговор #204 -:
септември 10, 2013, 10:01:58 »
еха sabeva_07 колко хубаво, и на мен ми иска да връзвам панделки.Не че са ми казали пола, ама аз съм си сигурна, че ще е момче
нооо най-важното разбира се е да са добре бебчетата, аз утре съм на преглед в софия, час за скринига имам на 25 ама май тогава е късно, та си мисля че утре и него ще направим
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #205 -:
септември 10, 2013, 11:30:30 »
ane_li_a
не се знае аз през цялото време бях убедена че отново ще е юнак, дори си се бях настроила.Сега не че не се радвам, но наистина най-важното е бебето да е добре да се развива добре и всичко при раждането да е ок. А пола си е Божа работа! Така че дерзайте мили мами, радвайте се на всеки миг защото не се знае дали това вълнуващо преживяване ще ви се случи отново.На фона на толкова двойки с проблеми искам да ви кажа че всички ние които сме в тази тема сме щастливки. Дай боже на всеки да си има дечица колкото и каквито иска.
Хубав ден!
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #206 -:
септември 10, 2013, 12:58:01 »
Цитат на: sabeva_07 в септември 10, 2013, 11:30:30
Така че дерзайте мили мами, радвайте се на всеки миг защото не се знае дали това вълнуващо преживяване ще ви се случи отново.На фона на толкова двойки с проблеми искам да ви кажа че всички ние които сме в тази тема сме щастливки. Дай боже на всеки да си има дечица колкото и каквито иска.
Развълнуваната мама се връща.
С две думи - бебчо е потвърден мъж, здравичък е, върви по-едър и много дългокрак (няма на кого да се метне де) и според думите на доки - ще прилича на тати (хайде и за него радост, че баткото прилича на мен). Така хубаво му видяхме лицето, че мама пророни някоя и друга сълзичка от вълнение. Сега си имам диск със снимки и видео, та от време на време отварям да се радвам. Ако някой в София се чуди къде да прави фетална морфология и фетална кардиография, препоръчвам с две ръце доц. Томова. И с предната бременност, и сега, това са ми едни от най-хубавите прегледи - толкова мила, подробно оглежда всеки орган, страхотен професионалист.
«
Последна редакция: септември 10, 2013, 13:01:13 от Scarlett
»
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #207 -:
септември 10, 2013, 14:29:56 »
Скарлет
, вълнуващ преглед е било.Ние сме другия месец на втора ФМ при доц. Димитрова сме в София.Нямам търпение да си призная.
«
Последна редакция: септември 10, 2013, 15:02:29 от магито
»
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #208 -:
септември 10, 2013, 22:08:19 »
Scarlett, аз защо си мислих че не живееш в България?
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #209 -:
септември 11, 2013, 01:18:29 »
angel4e, действително последните две години не живеехме в България, но от няколко месеца сме си тук. Такава ми е работата, няколко години тук, няколко навън, после пак тук и т.н. Извинявам се за off-topic-а.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...