Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 13:56:37

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март  (Прочетена 180929 пъти)

minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: август 23, 2013, 23:24:44 »

Здравейте момичета! Записвам се и аз към вас ако приемате нови попълнения.
Чаках до днес резултите от Даун изследването.
При нас баткото е на 2, а мъникът се чака живот и здраве за февруари месец.
С някои от вас ми е второ бременeeне (Ивето и Menyanthe), за което много се радвам.
Гледам обсъждате гадните вируси - аз тъкмо излизам от един такъв, дълготраен (повече от месец), замалко на антибиотици да ме сложат. Но с бабини рецепти и компреси най-вече, оправихме положението.
От постоянната кашлица обаче ми се схванаха ребрата, та сега и тях лекувам  smile
Радвам се за всички, на които им минават началните гадения и за тези, които имат добри новини от изследвания и консултации.

Скарлет, честита ти синя новина - аз ще чакам до началото на октомври, за да разбера дали няма да съм в твоята категория и тази на свекърва smile
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: август 24, 2013, 09:23:28 »

Ей, minalina много се радвам да те видя отново тук smile Ама се събрахме един хубав отбор от бъдещи мами smile
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: август 24, 2013, 10:02:50 »

Може ли да се включа и аз с едно голямо "Честито!" на всички бъдещи мамчета. Наистина сте страхотен отбор и повечето май с втори бебенца, със сигурност ще е много интересна за четене вашата темичка  good

На мен и двете ми момичета са в зимно-пролетните темички, та затова много ги обичам точно тия месеци  heart и ще ви следя когато мога с голямо удоволствие  give_rose
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: август 24, 2013, 12:35:06 »

Обадиха ми се за БХС-то, всичко е 6.Лекарката каза, че няма никаква вероятност бебо да не е добре smile всичко е идеално.Ох успокоих се и съм щастлива smile
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: август 26, 2013, 10:59:21 »

И аз да се отчета - днес имах кървене (алено-червено със съсиреци), притесних се и отидох на лекар - всичко е наред, бебче е добре, няма големи зони на отлепване (има малко, но няма риск). Само трябва да си почивам повече, за да не се случва пак.

На 2 септември ще хода на ранната ФМ и нямам търпение.

магито, вярвам, че всичко ще е наред до края.  girl_wink

Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: август 26, 2013, 11:42:07 »

menyanthe, да се пазиш много и да не се случват повече тези неприятности!

магито, поздравления за отличните резултати на БХС-то. Хайде сега по-спокойно, излезе от рисковите седмици.  Bravo

И аз ще звъня след малко на Док за резултати, че ми точнаха малко кръвчица в петък да видим щитовидната как я кара, че малко ми е проблемна.

minalina, добре дошла! Здраво и пухкаво бебче ти желая, лека и приятна бременност.  give_rose

Действително компанията тук е страхотна!  good

Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: август 26, 2013, 16:56:01 »

Scarlett, аз миналата седмица ходих за щитовидната - ТСХ ми е 4.5 и ми вдигнаха дозата на 50. Ама имам чувството, че може би трябваше малко повече да ми я вдигнат, за да може да го свалим повече. Преди около месец ми беше 5.1 и тогава ми сложиха доза 37.5, та сега ако го свалям пак по същия начин, за около месец ще го сваля до малко под 4, а трябва да е под  2.5 и се притеснявам малко.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #172 -: август 26, 2013, 17:11:23 »

menyanthe, ти много си се натоварвала тия дни. Почивай си повече, да не стават тия неща.  kitty

Честито на Миналина, много се радвам за хубавите новини! smile Страхотна компания се събрахте, мацки!
Активен
ane_li_a
Ентусиаст
**
Публикации: 96

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: август 26, 2013, 21:49:22 »

аз съм с нисък химоглобин, изледвана и доказана таласамия и все си мислих че една таблетка дневно фолива няма да е достатъчна, но доктора нищо друго не ми даде.на 11 септември съм на преглед в софия и май тогава ще съм най- спокойна.честито на новите мами и безпроблемна бременност.
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
Публикации: 506

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: август 27, 2013, 08:20:01 »

Момичета не се притеснявайте за ТСХ-то аз забременях с 3.7, след месец на 50 стигна 3,28 и сега на 100 падна до 0,68. Продължавам с тази доза по препоръка на ендото. И аз вчера си взех резултатите за Даун, както изглежда всичко е наред.Направих и един консулт с гинеколога каза "пушка си"". Продължаваме да бременеем с пълна пара, хубав и усмихнат ден на всички.
Галки по коремчетата!
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: август 27, 2013, 12:39:33 »

Menyanthe, sabeva_07, вие изглежда сте с хипофункция на жлезата. При мен е хиперфункция и ТСХ-то ми почти го няма - 0,46 - нещо от сорта беше последно, което си е направо супер. Тъй като Хашимотото ми е в начална фаза, засега минавам без лекарства. Доста се изостри проблемът след първото раждане - ТСХ ми беше <0,00001, т.е. липсваше, но предполагам беше от стрес покрай връщането ми на работа (бебчо беше на 7,5 месеца тогава). Като се успокоих, нещата се отрегулираха от самосебе си. Сега просто я държим под око жлезата, дано не се налагат хапове - аз като цяло съм противник на лекарствата и ми трябва доста убеждаване да изпия даже едно аспиринче.  Малко не ме слуша главата в това отношение pardon

Аз да ви се оплача - детенце днес беше четвърти ден на детска градина (два миналата седмица и втори ден за тази седмица) и толкова рева сутринта, че след като го послушах половин час как реве едва ли не до припадък, заеква, направо беше в несвяст (не ме виждаше, че съм там, за да кажеш, че са театри), накрая си го прибрах и го оставих при баба му. Може би проблемът е, че са сборна група до понеделник и всеки ден го посреща нова и непозната учителка, вероятно това му предизвиква стрес. А той не е ревливо дете, много е комуникативен и т.н., свикнал е с други хора (както казах доста рано се върнах на работа). Ще опитаме отново другата седмица, когато вече си е в неговата група с постоянна учителка. Ех, не е лесно да си майка.  crazy
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: август 28, 2013, 15:49:50 »

За ТСХ аз от два месеца съм 0,95 като пия по 100мкг, а от миналата седмица изследването беше 0,42 но при референтни стоиности макс 4,2 (и това в лаборатория с по-ниски реф. стойности, защото в моята не можеха да ми направят останалите изследвания, а не исках да ме боцкат два пъти) та днес ми намалиха лекарствата два пъти в седмицата по 50мкг, а останалите по 100мкг. Знам, че не трябва да надвишава 2,5, но така и не питах минималната стойност каква трябва да е.
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: август 29, 2013, 17:50:45 »

Щитовидната жлеза трябва да е под конт.ол по време на бременост при доказани проблеми с нея. Най малкото може да навреди на вас и на бебето.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: август 30, 2013, 11:01:58 »

Така си е, Маги, следим я изкъсо.  good
Активен
магито
Global Moderator
*

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: август 30, 2013, 19:09:29 »

Ние се завърнахме от море.Аз съм починала и доволна smile Ще почивам и още три дни в началото на другата седмица, така че тамън ще си почина на 100%, после пак на работа smile

Вие как сте?
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: