Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 06:30:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да си купим булчинска рокля по интернет - 6 част  (Прочетена 183738 пъти)

yana_traeva
Сватбен ГУРУ
Публикации: 784

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: юли 16, 2013, 07:45:55 »

Момичета мн са хубави роклите но как се решихте от интернет да ги вземите?Не се ли притеснявахте защото ся разгледах този сайт на Bride, и има страхотниии направо се замислям ...
Активен
elistoilova
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: юли 16, 2013, 08:20:22 »

Butterfly1987 страхотна е  good Браво  Bravo
А за сутиена – Машка е дала добър съвет. И моята рокля ще бъде с вградени чашки, дано да нямам проблем, че моят бюст си тежи.
Активен
Bride
Сватбен ГУРУ
Публикации: 529

« Отговор #242 -: юли 16, 2013, 08:34:41 »

Яна с мн гледане и досаждане да ти пращат реални снимки става. 10 дни живях в сайтовете беше гадно но си заслужава. Но мери първо да видиш какво ти отива. Имаш мн време :-)
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: юли 16, 2013, 09:12:03 »

Цитат на: Bride  link=topic=35168.msg609815#msg609815 date=1373956481
Яна с мн гледане и досаждане да ти пращат реални снимки става. 10 дни живях в сайтовете беше гадно но си заслужава. Но мери първо да видиш какво ти отива. Имаш мн време :-)
смисъл да меря по магазините?да мерих и видях, тука в Бургас има 2-3 магазина и са идентични роклите и не си заслужават парите нз а ако трябва да ходя до друг град същото ще ми излезе..А в този сайт има мн красиви рокли и незнам просто при някой шивач ако отида дали може да направи такива модели
Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
**
Публикации: 117

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: юли 16, 2013, 12:21:35 »

Момичета мн са хубави роклите но как се решихте от интернет да ги вземите?Не се ли притеснявахте защото ся разгледах този сайт на Bride, и има страхотниии направо се замислям ...
Яна, честно да ти кажа преди да поръчам моята беше голяма вътрешна борба в самата мен може би около месец, докато претегля плюсове, минуси и да се реша на поръчка от интернет. Аз обувки не смея да си купя по интернет, камо ли СВАТБЕНАТА МИ РОКЛЯ lol След няколко обиколки на магазините в Русе взех да се отчайвам, че явно няма да намеря ей така от пръв поглед моята рокля. Да не говорим, че в 90% от магазините е пълно с рокли, които са претруфени и стават повече за цигански сватби... Намерих няколко рокли, които леееко хванаха окото ми и бяха подобие на тази която вече имам, но нещо им липсваше,не бяха добре ушити,самите модели нещо не ми допаднаха... Накрая реших при една от обиколките да покажа каква рокля искам АЗ, при което в повечето случаи казаха цени над 700 лв!!!! Та, като се има в предвид, че имам ограничен бюджет и нямам време и пари да обикалям из други градове (до Асеновград щеше да ми излезе доста солено да се разходя, макар че там е Меката на сватбените рокли)... прецених, че нямам възможност да ходя напред назад из България. Много зависи ТИ как се виждаш, другото което е, ако имаш сигурен и надежден шивач, който си сигурна, че няма да ти зеноса плата и няма да се ядосваш спокойно можеш да му занесеш модела, който си си харесала, а той би ти казал- да мога да я направя или не, потърси друг майстор. Понеже на мен ми казваха все космически цени за тази рокля така и се реших на покупката и от Интернет. Разгледах доста обстойно всички рокли на моя продавач, коментарите на вече поръчвалите, както и коментари на подобни рокли като моята (с дантели). Реално погледнато  решението ми е равносилно на това да дам снимката на някой шивач, дадох си моите размери и ми я ушиха по тях. В крайна сметка дори да я дадеш на шивач пак има доза риск- няма да знаеш какво ще се получи преди да я видиш готова nea А в моя случай  видях предварително истински снимки и знаех какъв ще е крайния резултат, доближаваше се максимално до модела, който бях харесала, така че бавно и славно стигнах до това решение. И не на последно място- финансовата страна- ако не я бях харесала можеше да я върна до Китай и да ми върнат парите. А тук един шивач не знам дали би ми върнал парите smile А и по-лесно бих прежалила 200 долара вместо 800-900 лв smile Малко се поолях с писането,дано поне съм ти помогнала малко. Като финал: Не се страхувай, просто се убеди, че продавача е добър и че прави качествени рокли.  good
« Последна редакция: юли 16, 2013, 12:41:18 от Butterfly1987 » Активен
katerinaatan
Сватбар
Публикации: 205

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: юли 16, 2013, 12:28:34 »

Колкото и да не ми се иска май и аз ще трябва да поръчам рокля от интернет понеже не мога да си харесам в магазините...
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: юли 16, 2013, 15:46:59 »

Butterfly1987, благодаря ти за обширния съвет smile ами да ти кажа незнам как е РУсе но и тук няма нищо и шивачите наистина не са стока и вземат много скъпо до ся не съм питала в самия булченски но на една моя позната и е излязла около 800 за супер обикновена рокля ....нз просто явно златен плат tease Та ще поразглеждам още и в интернет и т.н. та ти им беше писала да ти пратят снимка на модела как изглежда?
Активен
evyevy
Професор
Публикации: 406

« Отговор #247 -: юли 16, 2013, 15:55:07 »

Пеперудке, много се радвам, че си получила роклята без проблеми и най-важното, че си я харесваш. Много добре ти стои. А за колко време пристигна? И сама ли си взе мерките или ходи при шивач?
Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: юли 16, 2013, 21:32:01 »

Яна, истински снимки имаше в самата обява, не се наложи да им искам снимки. Но ако роклята, която ти искаш няма реални снимки можеш да поискаш от продавача.
evyevy, пристигна по DHL за 4 дена, а иначе като цяло всичко заедно с доставката отне месец. Пуснах поръчката точно на 14-ти миналия месец smile Вуйна ми ми взе мерките, защото работи като крояч в шивашка фирма и й се доверих. Иначе ако не беше тя, бих отишла при шивач, сама е доста рисковано  да не кажа невъзможно да си вземеш мерките Wink
Активен
Bride
Сватбен ГУРУ
Публикации: 529

« Отговор #249 -: юли 16, 2013, 21:43:13 »

да, ползвайте шивач, който шие или поправя рокли, а не който прави подгъви.
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: юли 16, 2013, 22:15:39 »

Яна, истински снимки имаше в самата обява, не се наложи да им искам снимки. Но ако роклята, която ти искаш няма реални снимки можеш да поискаш от продавача.
evyevy, пристигна по DHL за 4 дена, а иначе като цяло всичко заедно с доставката отне месец. Пуснах поръчката точно на 14-ти миналия месец smile Вуйна ми ми взе мерките, защото работи като крояч в шивашка фирма и й се доверих. Иначе ако не беше тя, бих отишла при шивач, сама е доста рисковано  да не кажа невъзможно да си вземеш мерките Wink
ами то нали има за размерите на какво отговоратят по тяхните стандарти?! не са ли верни
Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: юли 16, 2013, 22:49:34 »

Верни са, но ти как ще прецениш на кой размер отговаряш по тяхната таблица, ако сама се мъчиш да си вземеш размерите? Доста е трудно сама да се справиш, аз се опитах, и на 10-тата минута се отказах. Той метъра се гъне, когато реших да си взема мерките от рамото до долу се разместваше метъра... голяма картинка бях  nea  huhhuh.gif
След като шивач или някой познат, който е наясно как се вземат мерки, ти вземат всички нужни мерки едва тогава можеш да прецениш по дадената таблица дали отговаряш на някой от стандартните размери и евентуално да си поръчаш направо някой от посочените  размери.
Моите мерки примерно много се доближаваха до 10 размер US, но в крайна сметка им дадох моите си размери (след като няма разлика в цената, мисля, че най-добрия вариант е да ти я ушият по твоите размери). Дори сега се замислям, че може направо да са ми ушили 10 размер, защото наистина ми е маалко широчка, или пък са оставили за всеки случаи 1-2 см. за евентуални корекции (да се застраховат,ако случайно аз съм объркала нещо сметките)... както и да е...  Но някои продавачи така правят, защото естествено по-лесно е да се свие или скъси, ама ако ти е малка няма такъв вариант smile  pardon
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: юли 17, 2013, 09:41:47 »

имам въпросче , цените за доставките включено ли е до адрес или само до Б-я и вече плащаш с българската куриерска фирма до адрес?и минава ли митница?
Активен
Butterfly1987
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: юли 17, 2013, 10:13:19 »

Зависи дали  е по обикновената им поща или ползват някоя куриерска фирма.
Когато получавам неща, пратени по обикновената Китайска поща, получавам едно хвърчащо листче в пощенската кутия, че имам малка пратка и отивам  в Пощата да си взема колета.
Когато ти ги пращат с куриер (DHL, TNT,Fedex...) ти ги доставят до адрес. Роклята ми дойде с DHL, щяха да ми я доставят у нас, но аз им се обадих, когато пратката ми беше в София и ги помолих ,ако може да си я взема от офиса им, защото нямаше никой у нас, който да я вземе и само щяха да се разкарват напразно.
 Всичко минава през митницата, отварят на случаен принцип, което им се стори подозрително. На мен ми бяха отворили орхидеите, на които пишеше "Gift'' за 12 долара и бяха пратени по обикновената им Китайска поща.Може би са се усъмнили, защото бяха страшно леки Wink
 Малко риск печели риск губи е. Ако на пакета пише примерно  'Сватбена рокля за 20 долара' бъди сигурна, че ще ти я отворят и ще я задържат докато не си платиш мито и ДДС...
« Последна редакция: юли 17, 2013, 10:16:05 от Butterfly1987 » Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: юли 17, 2013, 10:32:18 »

значи вискостойностните не се проверяват, аз за рокля питам главно, но се чудя защото и в тоз alliekspres ги има и ebay.uk , т.е. в ебей трябва да идват от англия без да минават митница
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: